777
Panzer General 2
-
dwiki #137 Amúgy most van folyamatban regisztrálás alatt a panzergeneral.hu részemre, ott lesz egy két meglepim :) ...
(sajnos a tárhelyem csak 300 Mb lesz tehát olyan nagy letöltések nem lesznek, de azért...)
Egyenlőre mivel eléggé nonprofit a dolog ennyire van keretem...
(asszony még ezt is sokallná, ha tudná :) ) -
dwiki #136 "Pl. az Adlerkorpsban 0.52 verzió után a nagy lövegek (150mm nél nagyobb) nem adnak fedezőtüzet. Ha mondjuk 0.54-gyel játszol egy régi hadjáratot, akkor előfordulhat, hogy könnyebb lesz mint kellene, mert az AI lövegei nem fedezik a célokat. (persze ugyanígy nehezebb is lehet, ha neked kellene a fedezőtűz)"
Hú ezt én is észrevettem és bosszankodtam.. :( .. Ez direkt rakták bele? Mivel nekem a fele kb a tüzérségnek ilyen nagy kaliberű, ezért nekem ez hátrány... Az hogy nem lehet vizi úton szállítani őket még érthető, de hogy nem tudnak fedezetüzet nyújtani abban mi a ráció? -
komolyan :D ennyit tökölni egy 300mb-s játékkal,nem éri meg:) -
midnite #134
LSSAH:
Magyarázok itt, aztán nekem nem is az a verzió van fenn :D
Az tuti, hogy a USERSCEN könyvtárba kell rakni a letöltött scenariokat. A SCENARIO-ba meg a campaign-eket meg a .map file-oket.
CrazyCharlie:
2. Igen.
1. Itt most két lehetőség van. Vagy eleve az Adlerkorps-re írt verziót töltöd le, és akkor semmi extra tennivaló nincs (a térképeken kívül), vagy pedig azt, amelyikre írták.
(a www.adlerkorps.com oldalon össze van gyűjtve az összes AK e-file-ra írt hadjárat. Egyszerűbb ott keresni. Meg a szükséges térképek is fel vannak sorolva)
Ha azt töltöd le, amire írták, akkor nyilván kell hozzá az az e-file. Letöltöd, bemásolod a GUI, NAMES, EQP, EQUIP97 fileokat, aztán átállítod a graphicswith programmal az egységeket.
Pl. amit most játszok, Holland hadjáratnál volt a zip-ben egy e-file (Leons 4000 e-file), azt kellett felrakni, és átállítani a graphicswith-el arra.
Itt megjegyezném, hogy célszerű azzal az e-file azon verziójával játszani, amelyik hozzá van csatolva a hadjárathoz. Bár későbbi verziók minden esetben kompatibilisak a régebbiekkel, nem biztos, hogy ugyanolyan lesz a játékélmény.
Pl. az Adlerkorpsban 0.52 verzió után a nagy lövegek (150mm nél nagyobb) nem adnak fedezőtüzet. Ha mondjuk 0.54-gyel játszol egy régi hadjáratot, akkor előfordulhat, hogy könnyebb lesz mint kellene, mert az AI lövegei nem fedezik a célokat. (persze ugyanígy nehezebb is lehet, ha neked kellene a fedezőtűz)
Saját élmény Steve Brown USNAIC hadjáratának újrajátszása közben: sokkal nehezebb lett! Adler megvariálta a transport egységeket, és így a már bevált teherautóval nem érsz oda időben a célokhoz. Ami eddig sima BV volt, azt már nagyon nehéz megcsinálni, vagy sokkal több pénzt kell jobb teherautóra/féllánctalpasra költeni, és akkor az meg máshonnan hiányzik :( -
CrazyCharlie #133 midnite:
Először is kösz a segítséget.
A Steve's PG2 oldalon megnéztem a letölthető kampányokat. Néhány kérdés:
1. Ugye nekem most az Alderkorps Europe 4000beta v.051 eqp van fent. Néhány letölthető kampánynál lehet választani, hogy az eredeti eqp fájlra írt zipet töltöm le, vagy a szerző által készítettett. Ha az eredeti eqp-ésat telepítem, akkor jó lesz hozzá az Ak Eu 4000?
2.Egynémely kampány 40-50 scenarioból áll. A játékban viszont ahol az érmeket kapod, elég szűkreszabott a hely. Ettől függetlenül végignyomhatok ilyen kampányt? -
Hát nehéz elmagyarázzam, egyszerübb lenne ha letöltenéd :D
Szóval 2 játék van az egyben. Egyik a standard SSI_PG2UK210.exe a másik egy moddolt RSF_PG2UK210.exe
Az eqp filok és még sok file-ból 2 van. pl :
-E97_SSI.EQP
-Equip97.eqp
Vagy könyvtár struktura :
-E-File_SSI = UK240 equipment file-ok
-EQ = RSF equipment file-ok
-Icons_text = ezt 008datAug27.exe csinálta, nem mintha nem lett volna elég könyvtár a gyökérben, ezuton is köszönöm neki.
-MAP = közös, shp fileok
-Poradniki = lengyel pg2 kézi könyvek,leirások :p
-SAVE = rsf save könyvtár
-SCEN_SSI = UK240 scenario könyvtár ( campaign file-ok )
-SCENARIO = rsf scenario könyvtár ( campaign file-ok )
-SFX = közös zene-bona könyvtár
-USER_SSI = üres,passz
-USERSCEN = ebben van csomo minden, de lehet csak tévedésből én másoltam ide, passz, már azt sem tudom mit csinálok
-xSSI = UK240 save könyvtár, meg van benne egy PG2ECHK.EXE - ez az email fileokkal akar valamit kezdeni, lengyel fejlesztés. -
midnite #131 LSSAHPAUL:
Mi a franc az a Rayydar's exe? :meglepődik: sose hallottam róla, pedig vagy 3 éve modolt PG2-vel játszom.
Egyszerűség kedvéért:
- .map filok a SCENARIO könyvtárba
- .shp fileok a MAP könyvtárba
- a campaign file-ok a SCENARIO könyvtárba
- a játékot a PGUK210.exe - vel indítsd! -
Köszike, most hogy gondolkodtam lehet az a baj hogy én a Rayydar's exével inditom a pg2-őt, ugyanis az ssi exében nem volt benne az lssag kampány ebben meg igen, azért mert követtem a telepitési utmutatót holott nekem máshova kellett volna másolni a kampány fileokat. Tuti hogy emiatt van a szivás. -
midnite #129
Mivel ebben már nem tudok segíteni, egy screenshot társaságában szerintem kérdezd meg valami angol fórumon.
http://www.panzercentral.com/forum/index.php
Ezen az oldalon elég sok hadjárat szerkesztő, programozó, térképrajzoló, stb. (többek között Technique, az LSSAH készítője) megfordul napi rendszerességgel, biztosan segítenek! -
Leszedtem mindent.. igaz az a link már évek óta nem működhet ami a mappokat megjelölte szal máshonnan kellett összekaparjam a nyavajás map-okat.
Persze hogy single :D Ami multiplayer téren van az kész röhely. A nagyokosok emailen játszanak mert ott nincs szakadás, viszont az a nagy helyzet hogy így betöltheted a másik oldaláról is a meccset és nézheted mit csinált aztán leléped a saját körödet, persze annyiszor nekifuthatsz ahányszor akarsz, szal pl még egy sima csata miatt is visszatöltheted pl 4:1 -et ír ki és addig probálkozol mig nem lesz 5:0, stb, szal multiplayer felejthető. Kiszáltam a kupákból, nincs értelme, akartam még egy kis singlét nyomni mielőtt levakarom a gépről, de kezdek belefáradni.. -
midnite #127
LSSAHPAUL:
pff... Ilyenről még csak nem is hallottam.
Sejtésem sincs miért van. Nem akarok ünneprontó lenni, de mit szólnál egy reinstallhoz? -
Nagyon fura zászlók vannak :) A minimappon mutat szinte minden pontra egy zászlót, de a valóságban ennek töredéke van.. elsőnek elkezdtem foglalni ezeket.. azt hittem direkt így van.. biztos stratégiai pontokat kell foglalni, bár amikor a folyóba kellett gyalogoljak akkor gyanus lett hogy milyen stratégiai előny az ha én vagyok a folyó közepében.. napalmot nem vetettek be europában :) -
midnite #125 LSSAHPAUL:
Ha jól gondolom, és fura zászlók vannak a térképen, akkor a graphicswitcher-rel állítsd át AK4000-re a grafikát.
(ha jól tudom az "all-in-one patch" eredetileg a LatinGenerals e-filere van állítva. -
midnite #124
LSSAHPAUL:
Milyen ákom-bákom van a hadjárat 3. pályáján?
Én azt nem régen játszottam, ott a hollandia elleni támadásnak kell lennie. Csak semmi csehszlovákia :D
Az a pályát tölts le egyenként... Ez multiplayerre vonatkozik? Mert single playerben tuti nem így van.
Leszeded a hadjáratot meg a térképeket és kész. -
Sajna akkora fejetlenség,észerütlenség uralkodott el pg2 téren hogy elképesztő...Ahelyett hogy minden kampányhoz ott lenne az összes pálya, minden pályát keress meg név szerint és töltsd le egyenként, meg kopizd ahova kell, equipment file-is mentsd el majd töltsd le ami kell, ird felül,és a sok kinlódás végén sincs minden hang meg, és tuti hogy soha nem jössz rá mi miért nem jó ,hol basztad el.. -
Baj van :( Az LSSAH küldetés 3. pályája egy nagy összevisszaság. Egy haver ( Bencsi ) már 3 napja visítozik hogy nagy ákom-bákom van.. és tényleg,sajna csak most jutottam el a 3. küldetésig :p
Azt hiszem ez amiens-i pálya, bár a küldetés csehszlovákiát emleget, ha a statuszra megyek ott meg hollandia van.. -
Pali!
a 2. és 3. az mire kell?
a2.at meg csak másolni kell? az eredetit,ami benne van azt biztonságilag másoljam valahova? -
midnite #120
Mégegy találat, bár nem hinném, hgoy ez a gond...
"1) When using the All in One Patch, you MUST direct the installer to place the soundup in the SFX folder, when prompted. Failure to place in correct folder will cause these problems! " -
midnite #119
Ja, ennyi eszem van, hogy a másik kérdésre meg nem válaszolok :szétszórt:
LSSAHPAUL:
Nos, legjobb tudomásom szerint minden megvan neked ami a játékhoz kell.
Ezen kívül ajánlott még:
- graphicswitcher program. Ez akkor kell, ha más e-filet akarsz használni. Az AK-hoz nem kell, de például a Pacific e-fileban vannak plusz országok, vagy a LatinGenerals e-fileban Koreai háborús egységek.
- PG2Suite. Ez egy editor. Hasznos, mert ha betöltesz egy hadjáratot, akkor kiírja, hogy melyik térkép hiányzik, valamint lehet szerkeszteni a mentéseket
Meg persze térképek, hadjáratok :D -
midnite #118
Hát srácok, aszem passzolom a dolgot. Még futottam egy kört, de ennyit tudok felmutatni a hangproblémák orvoslására:
"pre-installation guidelines.
Before using all-in one patch, it is strongly recommended to temporarily rename the root folder of Panzer General II, into maximum 7+3 character length folder parameter (for example: panzer.pg or pg or panzer2.gen), to avoid problems with converting soundup's DOS-based internal batch file. If the player ignores rename procedure, one will face several hundreds of *.mp3 files not converted into Panzer's own sound format (*.mel) in SFX folder. After the installation, the player may freely change the name of folder."
A soundup futtatásakor néhány embernél gond jelentkezett AKKOR, ha a PG2 főkönyvtár neve 7+3 karakternél hosszabb. Elképzelhető, hogy ez a baj?
Más ötletem nincs... :( -
Dettóugyan ez van nálam is.. Kb 15 egységből 1-nek nincs hangja.
Én így telepitem a játékot : ( azért mert az offical 1.02 nem tudtam feltenni sehogy se )
1. a játék letöltése ( ez már tartalmazza az 1.02 és a PGUK210 peccset: http://panzergeneral2.generalsguild.com/download/panzer%20general%202%20(rsf240+ssi)%20eng.exe
2. Adlerkorps equipment 4000 beta
http://adlerkorps.teathree.net/equipment/beta051.zip
3. Legujjabb panzer2.dat : http://adlerkorps.teathree.net/equipment/008datAug27.exe
Ennyi. Légszi aki ért hozzá mondja már meg hogy ez így oks e ? -
midnite #116
Nálam a hanggal nem volt probléma, elméletileg annyit kell csinálni, hogy bemásolod a soundup 2005.exe-t az SFX könyvtárba, aztán megcsinál mindent. Ha csak egy-két hang hiányzik arra tippelek, hogy nem a legfrissebb soundup van meg.
A legújabb a soundup2005, kijött 2005. 05. 14. -
CrazyCharlie #115 midnite:
A megcsináltam annyit takar, hogy felraktam a upgradeket amik kellettek + rányomtam az aldenkorps europe 4000 beta v 0.51. Bár néhány új egységnél (pl FW-200, aknavetősök) nincs semmi hang. A sound-up -nál rákérdezett, hogy óhajtom-e futtatni az install.batot, és én óhajtottam. Futtassam újra?
Igazad van abban, hogy az eredeti játék tényleg nem volt túl valósághű. Mi sem bizonyítja jobban, hogy most a Blitzkriegben épp csak elvergődtem Sedanig, azt viszont nagyon csúnyán elbuktam. Megszokásból ugyanúgy akartam felépíteni a csapatot ahogy korábban, de nem nagyon jött be. Na de nem hagyom magam...
-
midnite #114
CrazyCharlie:
A "megcsináltam" mit takar?
A .dat file, a soundup megvan?
A grafikája ugyanolyan lesz, mint az eredeti játéknak, csak néhány ikon van kicserélve. (pl. gyalogosok). Az egységek meg nem mind drágábbak. Csak néhány :D Azért van, hogy a játékost történelemhű csapat összehozására kényszerítsék. (regular gyalogos pioniere helyett, légvédelem és AT használata csak tank+repülő helyett.)
Régebben nem volt kérdés, hogy mit érdemes venni: Minél több jónagy tank, néhány sturmpioniere gyalogos, meg rengeteg 17k18 löveg. Ez meg egyáltalán nem történelemhű. Én támogatom az Adlerkorps-t ilyen szempontból.
A módosítások nagy része egyébként nem látványos. Pl. vehetsz hajókat, az AT egységek tudnak "lépni", hajóval lehet kikötőt elfoglalni, az árak már jól vannak belőve, ilyesmik. -
CrazyCharlie #113 Jó, letöltöttem az Aldenkorps-ot is. Nekem kissé csúnyácskának tűnik a grafikája, de nem rossz. Sokminden van benne, amit eddig hiányoltam, csak nagyon drágák az egységek.
-
CrazyCharlie #112 Oks, megcsináltam. Köszi. Bár túl sok különbséget nem fedeztem fel. Más a nyitófelület + az egységeknél a parancsnokkal rendelkezök kis ikonja. Mást nem vettem észre. Még a hangoknál se. Elszúrtam valamit? -
midnite #111 CrazyCharlie:
telepítés:
PetruZ nagyon frankón összefoglalta hogy mit kell csinálni, a topic 13-14-15ös post-ját olvasd el. Ha az alapján valami nem sikerül, akkor kérdezz nyugodtan, segítünk :D
löveg becsomagolás nélkül való mozgatása:
Ez azt szimbolizálja, hogy mikor új helyre érkezett egy üteg, még nem volt rögtön fedezésre kész. A francia seregben például a helyszínre érkezés után 12 órával kellett rendelkezésre állnia.
Ennek ellenére a modolt játékban vannak olyan tüzérségi egységek, amelyeket lehet mozgatni. Általában a könnyű lövegeknek adtak 1 mozgást, az aknavetőknek 2-t.
Hadjáratok:
Itt vannak hadjáratok/scenariok az adlerkorps modhoz. Rossz nincs köztük szvsz.
www.adlerkorps.com
Dennis Felling hadjáratai. Mindet nem játszottam, de merem állítani, hogy ő csinálja a legjobbakat!
http://members.home.nl/felling/pg2/index.htm
Steve Brown oldala:
http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/campaigns/pg2-campaigns.htm
Ez az utolsó oldal egyébként is melegen ajánlott, ugyanis minden szükséges file (új dat file, sound update, térképek, hadjáratok) megtalálható rajta.
Magyar hadjárat: Egy van, de egyrészt rövid, másrészt szerintem egyáltalán nem színvonalas.
Először azt ajánlanám, hogy modolt a PG2-det, nyomd végig az eredeti játékot Adlerkorps-szal, már az eleve egy új élmény lesz. (pl. az AT osztályú fegyverek tudnak mozogni egy hexre, más képek az egységeknek, stb.)
Szóval próbáld meg, ha nem megy segítünk. -
CrazyCharlie #110 Sziasztok
Én is visszatértem a régi nagy kedvencemhez. Egyedül az nem tetszik benne, hogy a vontatott lövegeket nem lehet a PG 1-ben látottakhoz "becsomagolás nélkül" mozgatni. Sajnos(?) jópárszor végigvittem mind az összes kampányt és most se nagyon kell törnöm rajtuk a fejem. Olvastam, hogy lehet letölteni hozzá új kampányokat. Honnan, hogyan, mit kell upgradolni? Elég hülye vagyok az ilyesmiben
, úgyhogy nagyon szájbarágósan írjátok meg lécci. Főleg a keleti frontosok érdekelnek, jó lenne valami nagyon hosszú amibe magyarok is vannak.
Előreis köszi
-
midnite #109
PetruZ:
A MillerBlitz-el nekem pont ez volt a bajom. Ha nem fordítottál figyelmet a légierőre meg az ejtőernyősökre, akkor nem lehet BV-t csinálni. Ezért is hagytam abba.
Az olyan hadjáratokat szeretem, amelyeket akármilyen összetétellel meg lehet nyerni.
A legjobb példa a Soviet Black Sea hadjárat, ott végig elboldogultam a lovashadosztályommal. (pár tank, pár AT, pár - lóvontatású - ágyú, meg rengeteg Gvardia Kavaleria) -
Na, megcsináltam brilliant-ra (1 kör maradt még) ezt a MB+-os krétai pályát. Egyébként *csak* FJ-kkel lehet így győzni (kettőt ad a gép, és volt még két sajátom mellé), mást én kizártnak tartok (a hegyek miatt semmi más nem érhet oda időben). De kíváncsi vagyok, sikerül-e valakinek. :)
-
dwiki #107 Védekező pályán valóban van előnye az AT -nek, ezt mindenképpen elismerem...
Viszont én támadó kampányokban a vontatott AT-ket egyszerűen képtelen vagyok hatékonyan használni. A mardereket azért nem szeretem mert áltban gyengék a védelmi értékeik (nagyon helyesen, mint az "életben"). És a taposás hiánya szerintem jelentős lehet. Tankokkal jó esetben 3-4 egységet meg tudok semmisíteni - tüzérségi, bombázó ill gyalogsági előkészítéss után - amíg AT-val erre esélyem nincs...
Az viszont jó nagy hülyeség hogy a JPanther alig olcsóbb a Panthernél - mármint a készítőktől - mivel azért erőltették az "életben" is őket, - mármint általában a vadászpáncélosokat, páncélvadászokat, önjáró páncéltörőket, mivel olcsóbb volt az előállítási költségük. (Igaz konkrétan JPanther esetében nagyobb ágyúval rendelkezett - bár ez is jellemző ugye a többi modellre is -, viszont nem volt költséges forgatható tornya...)
Visszatérve a játékra a kettes hatótáv előnyeit meg nem tartom olyan sokra, mivel kettes távból általában kevesebbet sebeznek az egységek. Erős tank ellen - oroszok eleinte ugye erősebbek a T34 ill KV1-ekkel - az én taktikám repcsi aki kinyír + suprizedbe rak párat, aztán már lehet nekitolni a saját tankokat.
De ebből is csak az látszik hogy más a taktikánk :) ...
-
Én lekvár 150-200-as vagyok. :]
-
midnite #105 PetruZ:
Vannak pályák, amiket ejtőernyős nélkül egyszerűen nem lehet időre megnyerni, de sokszor még tactical-ra is csak neccesen.
A World Campaign-ben tényleg. De szerencsére nem jellemző, hogy ejtőernyősöket kelljen alkalmazni nagy számban.
dwiki:
a végén mikor már jagdpanther nagyon ütős, viszont nem sokkal olcsóbb mint egy panther és ugye a panther tud "taposni".
Pont a végén szoktam kevesebb figyelmet szentelni kedvenc AT osztályomnak :D
Ugye a Jagdpanther - Panther G egy árban van (1100 körül, kevesebb, mint 10pp az eltérés), a Panter tud taposni, a vadász változatnak meg nagyobb az initiative és a hard attack képessége valamivel. Egál.
Ezért van, egy-két kivétellel nem fejlesztem JagdPantherré a Stugokat, Mardereket, mert így elvesztik egyik nagy előnyüket: mivel olcsók, kevés pénzből fel lehet tolni őket 15ös erőre.
A páncéltörők ellenben 41től a Párduc megjelenéséig urallják a csatateret nálam! Miért? Nagyon olcsók, és sokkal hamarabb lesz belőlük 2 hexre tüzelő, mint tankból! Lássuk a példát (1942 nyara):
PzIIIJ: 12 Hard Attack, 10 védelem, 1 hatótáv, ára: 420.
PzIVF2: 13 HA, 10 védelem, 2 hatótáv, ára: 804 (!)
MarderII: 16 HA, 7 védelem, 2 hatótáv, ára: 348
7,5 Pak: 15 HA, 8 védelem, 2 hatótáv, ára: 264 (teherautó beszámítva)
Ugye ebben az a jó, hogy az akkori szövetséges tankok nem lőnek két hexre. Ergo bepancsolsz a T-34nek 2 hexről, 16os HA-kal, és nem lő vissza :D
Mindez persze tankkal is működik, de mint látjuk több, mint 2X annyiba kerül!
És akkor még szó sem esett az olyan hadjáratokról, ahol védekezel. Például nem régen játszottam a Soviet Black Sea hadjáratot, aminek az első fele (Rostovig) csak védekező pályákat tartalmaz. Ott nagyon kifizetődött, hogy 1 T-34 árából vettem 3 db 2 hexre tüzelő páncéltörőt. Csak úgy olvadtak előtte a PzIIIasok :D -
dwiki #104 Nos végzek GWC-vel, megnézem a MillerB+ -ot...
És megpróbálom ejtőernyős nélkül, aztán meglátjuk...
És Te milyen prestige beállítással csinálod ? -
Do not transport units by planes!
(Conclusion: do not choose scenarios where air transport is essential.)
-
Vannak pályák, amiket ejtőernyős nélkül egyszerűen nem lehet időre megnyerni, de sokszor még tactical-ra is csak neccesen. Pl. az egyik ilyen a MillerBlitz+ kampányban a Crete (Kréta; nem azonos a GWC-s Crete pályával!), a másik a GWC-ben a Porto pálya. Mindkettőben csak lassan lehet haladni, és mindkettőben van egy elfoglalandó taktikai pont a térkép túlsó végén, mindentől elzártan...
A MB+ Crete-be most buktam bele, kezdhetem újra a pályát, mert csak az elején lehet deploy-olni, utána semmi, egészen az északkeleti város elfoglalásáig. Ezt nem tudtam, nem is raktam le FJ-ket, jól meg is szívtam a hegyvidéki terepen, kifutottam az időből. :) Még az sem működik, hogy minden egységet letakarítunk, mert pont ez ellen be van rakva egy szem hajócska a keleti öbölbe, ahová mi nem tudunk hajót betenni, repülővel meg macerás és időigényes szétszedni. :) Kilenc kör van a brilliant-ra, egyelőre nem tudom, hogyan lehet ezt kihozni belőle (FJ-kkel viszont a normál győzelem nem lehet gond).
-
dwiki #101 Te teljes más taktikát nyomsz mint én...
Én eleve több egységet használok...
Tank:
Nálam sok tank (5-7) - folyamatosan fejlesztve, de persze átfedésekkel, mindig van újabb és régebbi típus.
AT:
2-3 antitank - a végén mikor már jagdpanther nagyon ütős, viszont nem sokkal olcsóbb mint egy panther és ugye a panther tud "taposni".
Tüzérség:
4-6db vontatott, önjáró szinte semmi (vége felé max 2db)
Légvédelem:
2 db max három, általában önjáró
Gyalogság:
5-6 áltban pioneer-ok. (ejtőernyőst én sem használok)
Vadász:
5-6 db minimum, de akár több is (7-8)
Bombázó: 3-6 db
Recon 2 - 3 db (én se fejlesztem, viszont szempont a nagy hatótávolság - sok mozgáspont, vagy hogy mondjam...)
Hajó:
Most először vettem hajókat is, 1 csatahajó, 1 romboló, 1 tengeralattmászó
Talán feltűnik hogy hogyan tudok ennyi egységet összegyűjteni, megvásárolni... Így:
1, Core egységet soha nem engedek "meghalni" - na jó szinte soha - inkább előről kezdem ha belefutok vmibe (pálya eljén mindig mentek)
2, Próbálok minden várost elfoglalni, ha van olyan egység aki olyan vezérrel rendelkezik hogy több prestiget kap város fogaláskor, akkor ő kiemelt szerepet kap ebben
3, Próbálok BVictoryt elérni, és Bvictorynál mindig kapok prototípust! (utóbbi kis trükkel...)
4, Tactikal victoryt illetve vereséget soha nem szenved(het)ek - ha mégis, adott pálya újból kezdve... -
Persze még emellet van egy jó csomó taktikai elem amit alkalmazok, de sokat már más tollából is olvastam itt..
-
midnite #100
PetruZ:
Valszeg neked van igazad, és Adlerkorps-hoz nem kell...
Ellenben pölö a Pacific e-file-ben van Japán, Kína meg Thaiföld ország, és ha nem váltod át, akkor zavaró, hogy egy Japán csatahajó helyett egy Lengyel 9TP tank korzózik az óceánon.
A nem második világháborús e-fileoknál (Baltic - WW1, LatinGeneralsKorea - Korea) meg ugye egyértelmű.
dwiki:
Beállítás: alap SSI hadjáratokhoz 50% elég, nem SSInél 100%on szoktam. (kivéve, ha Steve Brown hadjárat, mert akkor 200)
légierő:
Nemtom. Nekem nem jött be. Szerintem baromi drága (AK-ban egy JU-87D 900 prestige!), arról nem is szólva, hogy egy normális vadász 1000 felett van.
Inkább akkor 3 légvédelmi egység, és a többi zsetont plusz ATre tüzérségre költöm.
1db Stuka árából tudsz venni 3 105mmes ágyút, vagy 1 150mmest és 1 105mmest. Több lőszer, fedezőtűz, mindig használható...
Bombázók ellen szól még számomra az is, hogy ahol kellene, általában nem lehet normálisan támadni velük a légvédelem miatt.
Egyébként az alábbiakra szoktam törekedni klasszikus "blitzkrieg típusú" hadjárat esetén:
Tankok:
2-3 elég. (Pz38t vagy PzIIIE -> PzIIIJ -> Panther G) Az alacsony számukat magyarázza, hogy kizárólag OVERRUN-ra használom őket. A Tigrist útálom, mert nem bír menni és kevés az üzemanyag.
AT:
Általában tank*2, 5-6 szokott lenni. Eleinte 2 hexre tüzelő vontatott löveg, később lesz belőle önjáró. (75mm lovaskocsival -> Marder -> JagdPanther)
Gyalogos:
3-4 elég, de azok a lehető legjobbak legyenek (Sturmpioniere). Támadó ékenként 1 elég, úgyis csak az utolsó támadás az övék (miután a tüzérség kiszedte a fedező lövegeket, és meggyengítette a várost védőket)
Rossz reconnal rendelkező országoknál (pl. orosz) ide jön még 2 lovas is.
Recon:
Maximum 1. Elsődleges szempont az, hogy mennyit tud menni, harcra nem használom. Sosem fejlesztem.
AD:
Egy jónagy, meg 2 önjáró. A Flak típust (1 hexre lő, de tud földre támadni) nem szeretem.
Tüzérség:
Amint lehet bevásárolok 6-8 db 105mm-es löveget/aknavetőt. (300 körül van az ára). Ha eléri az 5 sávot vezér nélkül, akkor eladom és veszek másikat.
A vezérek határozzák meg, hogy mivé léptetem elő. (Fire discipline vagy devastating fire önjáró lesz például)
Általában lesz 2 Hummel, 2 jónagy löveg csapásmérésre (egy vezéres 17k18 számára egy lövés - egy ember), meg 4 támogatásra, ezek 150mm esek lesznek.
Vadász, bombázó: Magamtól nem veszek egyiket sem. -
Nem írtam, mert nálam nem jött elő a probléma. :) Illetve nem emlékszem, hogy nekem hozzá kellett volna nyúlnom bármihez is, az Adler-es képek (a háttérkép is), ikonok csont nélkül működnek.
-
dwiki #98 Légierő szerintem baromi fontos, sőt talán a legfontosabb (pedig én is jobb szeretem páncélosokat)... Valamint a tüzérség kb ugyan olyan drága mint a légierő, és azért sok hátránya van... (közelharcban gyengék, a nem önjárók szállítás közben nem tudnak fedezetet biztosítani, lasabbak mint repülők...)
Viszont tény, bármilyen időjárás esetén bevethetőek...
Amúgy ki milyen prestige pont beállítással játszik?
Én alapjátékot könnyen végig tolom az alap 100-as beállítással, de ezeknél az új kiegészítéseknél feltolom, mert van ami igencsak izzasztó. Mondjuk most ennél a W.C-nél túlzásba is vittem kicsit, de jobb félni mint megijedni :) ...