777
Panzer General 2
  • LSSAHPAUL
    Csak nem a nagy heroes mester vagy ???
    Persze csont full verzi minden peccsel scenariokkal ,hadjáratokkal. Nem kell semmi csinálni, azaz de azt hiszem nem árt egy asztali parancsikont csinálni, így kényelmesebb inditani.
  • Adler
    hello Paul!
    ez a full verzió, mert előszedtem a cd-t, s nem olvassa be, pedig szerettem volna nosztalgiázni:)
  • ryan014
    Sziasztok!!!

Most raktam újra az XP-t és a Panzer General játékom, nem 1024x768 felbontásban jelenik meg hanem sokkal nagyobba igy nem tudok játszani.:(((...Ha valaki tuddna segíteni, hogy lehet meg vátoztatni a felbontást nagyon megköszönném.:(
  • midnite

Gondoltam szólok, hogy a www.adlerkorps.com oldal "equipment" szekciójából letölthető az idei data update (elsősorban új ikonokat tartalmaz) és a hozzá való graphicswither program.
  • LSSAHPAUL
    A beépített kampányok benne vannak, az újjakat beletenni meg egy külön szakma.
  • vazallus
    Köszönöm,próbálkozom vele,bár öreg fejemnek elég nehezen megy. De egyszerűen imádom ezt a játékot.
  • PetruZ
    Értem. Nem tudok ilyenről. :)
  • lapaly
    Én ezt javaslom tanulmányozásra: http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/pg2.htm
    A linken szereplő változatú pg2-t nem ismerem, lehet hogy ebből sok dolog nem vonatkozik rád, de ezen az oldalon van leírás a küldetések használatáról, meg elérhető "pár".
  • lapaly
    Nekem konkrétan equip váltó kellene, ha van olyan. Tehát ne kelljen minden küldetés után felülírkálni az equip-et, ha másikat akarok használni, hanem átváltom úgy, ahogy pl. a zászlót, dossziét ezzel: Graphics Switcher v1.0d.
  • vazallus
    Letöltöttem a játékot,mert régi-régi kedvencem.Viszont csak scenariókat tartalmaz,a kampányokat hogyan tudom közbeiktatni?
  • PetruZ
    Én anno az 1.0 verziót próbáltam, végülis felment (kellett hozzá az SDL library Windows-os változata), de a játék problémás volt, az egységek vibráltak, a scroll szaggatott, stb., nem is foglalkoztam vele sokat.

equip editor:
    Mit akarsz csinálni vele? Az equip több vonatkozásban is előfordul, és más editorok vannak különféle alkalmazásokra.
    Ha equip-et cserélni akarsz (mert pl. kampányhoz kell), akkor ebben a topikban a #13-15 hsz-eket ajánlom. Meg ha valamicskét visszaolvasol, van itt valakinek egy linkje egy magyar nyelvű faq-val.
  • lapaly
    Tud-e valaki olyan kütyüt, amivel a játék equip file-ját lehet megváltoztatni? Úgy, ahogy a flag-et!
  • lapaly
    Lgeneral telepítésében tud segíteni valaki? Ez a Panzer General1 linuxosított változata. Konkrétan a feltelepítés érdekelne!
  • midnite

Gondoltam érdekli a multiplayer részt nem szerető embereket, hogy az őszre elkészülő 2.11-es patch elsősorban a multiplayer bugok kigyomlálását tűzte ki célul. Szóval még idén lehet majd normálisan játszani :D
  • LSSAHPAUL
    legújabb pg2 verzió ( full )
  • midnite

Nem. Körökre osztott stratégia, 2D, rajzolt térkép. Mint egy színes sakk :D
  • Willenbrock
    Ez ugye árkád?
  • PetruZ
    MillerBlitz+, East Leningrad pálya: az eddigi legkegyetlenebb, amivel valaha is találkoztam. :) Minden orosz nyakig beásva, kéttucatnyi löveg a városban, nagyon széles térkép, állandó hóesés (induláskor nincs is reptér, foglalni kell). Délről indulnak a németek, északon a finnek segítenek (nekik kell elfoglalni egy repteret is), de szegények pont telibekapják az orosz páncélosok zömét (bár végül sikerült kínkeservesen megállítanom a támadásukat). Mire idáig jutottam, már nagyrészt Panther D-k és A-k voltak a seregben, de egyszerűen elvástak a városban, ide sok nagyhatótávolságú löveg és erős gyalogság (minimum sturmpionere-ek és SS panzergrenadier-ek) kell. A hajóknak (ha van) és az ejtőernyősöknek nem lehet hasznát venni (német supply pont csak délen van, és mire az FJ-k felsétálnak a legközelebbi reptérhez, vége a pályának :) ). Sok beásott oroszt hátra is kell hagyni, lekötve őket, különben nem lehet időben elérni a térkép jobb oldalára, az utolsó elfoglalandó pontra.
    A core egységekből végül négy Panther-t (ebből kettő leader-t...), egy Pz IVG-t, egy felderítőt, meg két gyalogságot vesztettem, de utolsó körben összejött a brilliant (igaz, az is kellett hozzá, hogy az utolsó 6-7 körre kijavuljon az idő, és hogy az orosz légierő itt már nem erős, 1-2 kör alatt letakarítható). :)

A következő pálya a moszkvai, már előre rettegek, mi lesz itt. :) A térképet már megnéztem, a Kreml is rajta van (természetesen über-fortification-ként), plusz a fél város szögesdróttal körbekerítve, szóval ez is egy jó kis vakond-kifüstölésnek néz ki. :)
  • LSSAHPAUL
    Király!
    Verzió legyen pl a PGUK210. Előbbit nem javaslok mert még több multiplayer bug lehet benne... Átírjuk az equipment file-t és kész.
    (De persze lehetne bonyolítani hogy a legujjabb pg2.dat,stb fejlesztéseket is alkalmazunk.. szvsz engem nem érdekel a grafika,se a hang, de ha összerakunk valami durvát akkor feltehetjük valahova és kompletten lehet majd tölteni.)
  • Wreck86
    hm.
  • midnite
    az alap térképek közül:

Málta, Tobruk, Metz, Ciechanow, Novgorod, Konrad.

Ezek nagyjából egységes térképek.
    Mondjuk a Konradnál nyugat-kelet irányba kell akciózni, mert északon a hegyek sokat segíthetnek a védelemben.
    BTW szerintem ilyen szempontból málta a legjobb!
  • LSSAHPAUL
    Én meg a PG1 multiban Tobrukon kb 15db Pz1-el ( 15 körüli volt az ára ) szétszedtem a haver elit páncélos hadtestét, kb 5 Matilda :) ,szerencsétlenekben nagyon kevés lőszer lehetett, vagy a zord sivatagi körülmény is közrejátszott de tény hogy 2 kör és már nem volt több lőszere sohatöbbet :)
    Akkor a pálya.. nehéz lenne egy új pályát rajzolni tehát keresni kellene egy nagyából szimetrikusat.. A várost bárhova letehetjük, csak a pálya domborzata ne legyen nagyon asszimetrikus, és túl nagy se legyen.. pl én személyszerint nagyságra az első német kampánypálya ( spanyol polg. háború) méretüt gondoltam.
  • midnite

Hát így első blikkre amit mindenképpen ki kell venni, azok a nagyon olcsó milícia egységek. Olyan 80 prestige körül már okés a gyalogos, de egy 40-50 árú gagyi gyalogos tönkreteszi a mulitplayert.

Volt olyan - szlovák hadjárat - hogy 14 milicistával megállítottam egy páncéloshadosztályt (2 ágyú, 2 tank, 1 AT, 3 gyalogos, 1 recon)
  • LSSAHPAUL
    Ha komolyan megcsináljuk akkor csináljuk, biztos vagyok benne hogy meglehet teremteni a stratégia gyöngyszemét :)
    Mint ahogy heroes3 támadás verseny is van,ami szinte tökéletes és ott kb ennyi lény van mint itt egység, és nagyon változatos seregek csapnak össze. Amit meg nem tudunk normálisan balanszolni azt kivesszük.
  • midnite
    jaja ezért kell belepiszkálni az egységárakba.

Mire gondolsz?

Mert ha a gyalogosokat drágítod, akkor meg az van, hogy mindenki tankot-ágyút fog venni, mást nem... Pláne 42 utáni pályákon.
  • dwiki
    Kösz, és kösz :) ...
  • LSSAHPAUL
    jaja ezért kell belepiszkálni az egységárakba.
  • midnite
    Az lenne a jó ha csinálna valaki egy teljesen szimetrikus pályát és semmi egység, de van sok pénz amiből vehetsz amit akarsz

Ilyen kísérletünk hot-seat játékmódban volt, de nem működik. A PG2-ben olyan nagy a hatása egy egység többszöri megtámadásának (támadásonként -2 initiative és -2 defense), hogy a horda taktika ellen nincs ellenszer*.
    Így csak olyan játéknak van értelme, ahol adott csapat van, VAGY meg tudsz egyezni a másikkal, hogy nem fog "legion of the damned" csapatot csinálni.

Pl. az egyik játékos vesz a pénzéből 1 tigrist, 1 recont, 3 gyalogost páncélautóval, 3 ágyút meg 1 légvédelmit.
    A másik 100 (az a maximum) arab legion gyalogost. (az a legolcsóbb, 24be kerül), aztán minden körben tud venni annyit, hogy mindig 100 legyen. Az ellenfélnek egy percig sincs esélye.
    Hiába Tigris, a 8. támadás után már nincs fedezőtűz, a tizenvalahanyadik után már nincs lőszer, és kb. egy kör alatt annyi neki... Innentől kezdve csak az a kérdés, hogy mennyi idő alatt ér oda a másik játékos célmezőjéhez :(
  • Apache00
    Elküldtem!
    Sok sikert az oldaladhoz!
  • dwiki
    Hát ha elküldöd nékem, én szívesen gatyába rázom és felrakom a készülő panzergeneral.hu oldalamra... (ha a többiek is beleegyeznek)... Sajnos nem haladok túl gyorsan mert kevés a szabadidőm mostanság, de azért április elejére legkésőbb fel akarom lőni...
    Ide küldheted a cumót:
    [email protected]
  • LSSAHPAUL
    Én a multiplayer részét nyomozgattam, hát nem sok jót tudok elmondani.
    Ahol még msot is játszanak ott csak az email-es játék az elfogadott, ennek 2 hátulütője is van : hosszú, és a küldött filet-t annyiszor játszod le ahányszor akarod ergo előbb utóbb már tudni fogod hol milyen van az ellenfelednek.
    A tcpip játék lenne az ideális, de az meg BUG-os, sok minden miatt egyszerüen kilép, ergo ha valami hülyeséget csináltál nyomsz egy altF4-et és ráfogod a nyuszira :)
    Sajnos nem találtam olyan pályát ahol egy élvezetes game-t lehetne nyomni.. Az lenne a jó ha csinálna valaki egy teljesen szimetrikus pályát és semmi egység, de van sok pénz amiből vehetsz amit akarsz, viszont jól balanszolt egységárak kellenének hogy minnél változatosabb konfiguráciokat lehessen csinálni. Ha ez megvan akkor lehetne egy laddert csinálni :)
  • Apache00
    Hasznos lenne ha lenne itt is, ha vki megcsinálja, én szivesen rendelkezésére bocsátom az általam kigyüjtött adathalmazt, tulajdonképpen abbol meg is lehetne csinálni a teljes modolási leirásokat.
  • lapaly
    Térképes oldal:
    http://gilestiel.nerim.net/MapFinder/mapsFinderAll.html
  • LSSAHPAUL
    Hát az lenne az igazi ha lenne egy FAQ-ja a topiknak,mint az összes többi normális topiknak.
  • Apache00
    Köszi szépen!

Ja és összegyüjtöttem innen a forumrol minden olyan adatot, melyek a patch-ek és modok feltelepitésével, rendszerezésével foglalkozik, valamint azokat az oldalakat, ahonnan mindenféle nyalánkságot le lehet tölteni a PG2-vel kapcsolatban (modok, térképek és peccsek), és mindezt beraktam egy .txt fileba. Igy egy fokkal érthetöbb, hogy milyen teendök vannak a modolással kapcsolatban. Akiket érdekel, azoknak privátban átküldhetem.

Tsumi
  • Apache00
    Akkor lehet hogy uaz a változatunk van meg. Emléxem mikor még a win95-ön toltam nap mint nap, azok a régi szép idök... :)
  • midnite
    Mellesleg a "clearinghouse" szekcióban megvan minden térkép, a "campaigns" szekcióban minden hadjárat :D Csak a megfelelő e-file-t kell levadászni.

Egyébként most a "For God, Tsar and Motherland" nevű első világháborús orosz hadjáratot játszom, és szerintem nagyon jó!
    Jól visszaadja a felesleges áldozatokat, illetve az orosz "horda" érzést.
  • rjd2
    http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/pg2.htm
    Steve saját kampányainál egyben le lehet tölteni a térképeket
  • PetruZ
    Fogalmam sincs, baromi régóta megvan. Akkor még netem sem volt. :)
  • Apache00
    hali

Te honnan szedted le a tört verziodat?