Panzer General 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
LSSAHPAUL:
pff... Ilyenrõl még csak nem is hallottam.
Sejtésem sincs miért van. Nem akarok ünneprontó lenni, de mit szólnál egy reinstallhoz?
Ha a támadás feltûnõen jól halad, csapdába sétáltok.
Ha jól gondolom, és fura zászlók vannak a térképen, akkor a graphicswitcher-rel állítsd át AK4000-re a grafikát.
(ha jól tudom az "all-in-one patch" eredetileg a LatinGenerals e-filere van állítva.
LSSAHPAUL:
Milyen ákom-bákom van a hadjárat 3. pályáján?
Én azt nem régen játszottam, ott a hollandia elleni támadásnak kell lennie. Csak semmi csehszlovákia :D
Az a pályát tölts le egyenként... Ez multiplayerre vonatkozik? Mert single playerben tuti nem így van.
Leszeded a hadjáratot meg a térképeket és kész.
Azt hiszem ez amiens-i pálya, bár a küldetés csehszlovákiát emleget, ha a statuszra megyek ott meg hollandia van..
a 2. és 3. az mire kell?
a2.at meg csak másolni kell? az eredetit,ami benne van azt biztonságilag másoljam valahova?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Mégegy találat, bár nem hinném, hgoy ez a gond...
"1) When using the All in One Patch, you MUST direct the installer to place the soundup in the SFX folder, when prompted. Failure to place in correct folder will cause these problems! "
Ja, ennyi eszem van, hogy a másik kérdésre meg nem válaszolok :szétszórt:
LSSAHPAUL:
Nos, legjobb tudomásom szerint minden megvan neked ami a játékhoz kell.
Ezen kívül ajánlott még:
- graphicswitcher program. Ez akkor kell, ha más e-filet akarsz használni. Az AK-hoz nem kell, de például a Pacific e-fileban vannak plusz országok, vagy a LatinGenerals e-fileban Koreai háborús egységek.
- PG2Suite. Ez egy editor. Hasznos, mert ha betöltesz egy hadjáratot, akkor kiírja, hogy melyik térkép hiányzik, valamint lehet szerkeszteni a mentéseket
Meg persze térképek, hadjáratok :D
Hát srácok, aszem passzolom a dolgot. Még futottam egy kört, de ennyit tudok felmutatni a hangproblémák orvoslására:
"pre-installation guidelines.
Before using all-in one patch, it is strongly recommended to temporarily rename the root folder of Panzer General II, into maximum 7+3 character length folder parameter (for example: panzer.pg or pg or panzer2.gen), to avoid problems with converting soundup's DOS-based internal batch file. If the player ignores rename procedure, one will face several hundreds of *.mp3 files not converted into Panzer's own sound format (*.mel) in SFX folder. After the installation, the player may freely change the name of folder."
A soundup futtatásakor néhány embernél gond jelentkezett AKKOR, ha a PG2 fõkönyvtár neve 7+3 karakternél hosszabb. Elképzelhetõ, hogy ez a baj?
Más ötletem nincs... :(
Én így telepitem a játékot : ( azért mert az offical 1.02 nem tudtam feltenni sehogy se )
1. a játék letöltése ( ez már tartalmazza az 1.02 és a PGUK210 peccset: http://panzergeneral2.generalsguild.com/download/panzer%20general%202%20(rsf240+ssi)%20eng.exe
2. Adlerkorps equipment 4000 beta
http://adlerkorps.teathree.net/equipment/beta051.zip
3. Legujjabb panzer2.dat : http://adlerkorps.teathree.net/equipment/008datAug27.exe
Ennyi. Légszi aki ért hozzá mondja már meg hogy ez így oks e ?
Nálam a hanggal nem volt probléma, elméletileg annyit kell csinálni, hogy bemásolod a soundup 2005.exe-t az SFX könyvtárba, aztán megcsinál mindent. Ha csak egy-két hang hiányzik arra tippelek, hogy nem a legfrissebb soundup van meg.
A legújabb a soundup2005, kijött 2005. 05. 14.
A megcsináltam annyit takar, hogy felraktam a upgradeket amik kellettek + rányomtam az aldenkorps europe 4000 beta v 0.51. Bár néhány új egységnél (pl FW-200, aknavetõsök) nincs semmi hang. A sound-up -nál rákérdezett, hogy óhajtom-e futtatni az install.batot, és én óhajtottam. Futtassam újra?
Igazad van abban, hogy az eredeti játék tényleg nem volt túl valósághû. Mi sem bizonyítja jobban, hogy most a Blitzkriegben épp csak elvergõdtem Sedanig, azt viszont nagyon csúnyán elbuktam. Megszokásból ugyanúgy akartam felépíteni a csapatot ahogy korábban, de nem nagyon jött be. Na de nem hagyom magam...<#mf1>#mf1>
CrazyCharlie:
A "megcsináltam" mit takar?
A .dat file, a soundup megvan?
A grafikája ugyanolyan lesz, mint az eredeti játéknak, csak néhány ikon van kicserélve. (pl. gyalogosok). Az egységek meg nem mind drágábbak. Csak néhány :D Azért van, hogy a játékost történelemhû csapat összehozására kényszerítsék. (regular gyalogos pioniere helyett, légvédelem és AT használata csak tank+repülõ helyett.)
Régebben nem volt kérdés, hogy mit érdemes venni: Minél több jónagy tank, néhány sturmpioniere gyalogos, meg rengeteg 17k18 löveg. Ez meg egyáltalán nem történelemhû. Én támogatom az Adlerkorps-t ilyen szempontból.
A módosítások nagy része egyébként nem látványos. Pl. vehetsz hajókat, az AT egységek tudnak "lépni", hajóval lehet kikötõt elfoglalni, az árak már jól vannak belõve, ilyesmik.
telepítés:
PetruZ nagyon frankón összefoglalta hogy mit kell csinálni, a topic 13-14-15ös post-ját olvasd el. Ha az alapján valami nem sikerül, akkor kérdezz nyugodtan, segítünk :D
löveg becsomagolás nélkül való mozgatása:
Ez azt szimbolizálja, hogy mikor új helyre érkezett egy üteg, még nem volt rögtön fedezésre kész. A francia seregben például a helyszínre érkezés után 12 órával kellett rendelkezésre állnia.
Ennek ellenére a modolt játékban vannak olyan tüzérségi egységek, amelyeket lehet mozgatni. Általában a könnyû lövegeknek adtak 1 mozgást, az aknavetõknek 2-t.
Hadjáratok:
Itt vannak hadjáratok/scenariok az adlerkorps modhoz. Rossz nincs köztük szvsz.
www.adlerkorps.com
Dennis Felling hadjáratai. Mindet nem játszottam, de merem állítani, hogy õ csinálja a legjobbakat!
http://members.home.nl/felling/pg2/index.htm
Steve Brown oldala:
http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/campaigns/pg2-campaigns.htm
Ez az utolsó oldal egyébként is melegen ajánlott, ugyanis minden szükséges file (új dat file, sound update, térképek, hadjáratok) megtalálható rajta.
Magyar hadjárat: Egy van, de egyrészt rövid, másrészt szerintem egyáltalán nem színvonalas.
Elõször azt ajánlanám, hogy modolt a PG2-det, nyomd végig az eredeti játékot Adlerkorps-szal, már az eleve egy új élmény lesz. (pl. az AT osztályú fegyverek tudnak mozogni egy hexre, más képek az egységeknek, stb.)
Szóval próbáld meg, ha nem megy segítünk.
Én is visszatértem a régi nagy kedvencemhez. Egyedül az nem tetszik benne, hogy a vontatott lövegeket nem lehet a PG 1-ben látottakhoz "becsomagolás nélkül" mozgatni. Sajnos(?) jópárszor végigvittem mind az összes kampányt és most se nagyon kell törnöm rajtuk a fejem. Olvastam, hogy lehet letölteni hozzá új kampányokat. Honnan, hogyan, mit kell upgradolni? Elég hülye vagyok az ilyesmiben<#nyes>#nyes>, úgyhogy nagyon szájbarágósan írjátok meg lécci. Fõleg a keleti frontosok érdekelnek, jó lenne valami nagyon hosszú amibe magyarok is vannak.
Elõreis köszi
PetruZ:
A MillerBlitz-el nekem pont ez volt a bajom. Ha nem fordítottál figyelmet a légierõre meg az ejtõernyõsökre, akkor nem lehet BV-t csinálni. Ezért is hagytam abba.
Az olyan hadjáratokat szeretem, amelyeket akármilyen összetétellel meg lehet nyerni.
A legjobb példa a Soviet Black Sea hadjárat, ott végig elboldogultam a lovashadosztályommal. (pár tank, pár AT, pár - lóvontatású - ágyú, meg rengeteg Gvardia Kavaleria)
Viszont én támadó kampányokban a vontatott AT-ket egyszerûen képtelen vagyok hatékonyan használni. A mardereket azért nem szeretem mert áltban gyengék a védelmi értékeik (nagyon helyesen, mint az "életben"). És a taposás hiánya szerintem jelentõs lehet. Tankokkal jó esetben 3-4 egységet meg tudok semmisíteni - tüzérségi, bombázó ill gyalogsági elõkészítéss után - amíg AT-val erre esélyem nincs...
Az viszont jó nagy hülyeség hogy a JPanther alig olcsóbb a Panthernél - mármint a készítõktõl - mivel azért erõltették az "életben" is õket, - mármint általában a vadászpáncélosokat, páncélvadászokat, önjáró páncéltörõket, mivel olcsóbb volt az elõállítási költségük. (Igaz konkrétan JPanther esetében nagyobb ágyúval rendelkezett - bár ez is jellemzõ ugye a többi modellre is -, viszont nem volt költséges forgatható tornya...)
Visszatérve a játékra a kettes hatótáv elõnyeit meg nem tartom olyan sokra, mivel kettes távból általában kevesebbet sebeznek az egységek. Erõs tank ellen - oroszok eleinte ugye erõsebbek a T34 ill KV1-ekkel - az én taktikám repcsi aki kinyír + suprizedbe rak párat, aztán már lehet nekitolni a saját tankokat.
De ebbõl is csak az látszik hogy más a taktikánk :) ...
Vannak pályák, amiket ejtõernyõs nélkül egyszerûen nem lehet idõre megnyerni, de sokszor még tactical-ra is csak neccesen.
A World Campaign-ben tényleg. De szerencsére nem jellemzõ, hogy ejtõernyõsöket kelljen alkalmazni nagy számban.
dwiki:
a végén mikor már jagdpanther nagyon ütõs, viszont nem sokkal olcsóbb mint egy panther és ugye a panther tud "taposni".
Pont a végén szoktam kevesebb figyelmet szentelni kedvenc AT osztályomnak :D
Ugye a Jagdpanther - Panther G egy árban van (1100 körül, kevesebb, mint 10pp az eltérés), a Panter tud taposni, a vadász változatnak meg nagyobb az initiative és a hard attack képessége valamivel. Egál.
Ezért van, egy-két kivétellel nem fejlesztem JagdPantherré a Stugokat, Mardereket, mert így elvesztik egyik nagy elõnyüket: mivel olcsók, kevés pénzbõl fel lehet tolni õket 15ös erõre.
A páncéltörõk ellenben 41tõl a Párduc megjelenéséig urallják a csatateret nálam! Miért? Nagyon olcsók, és sokkal hamarabb lesz belõlük 2 hexre tüzelõ, mint tankból! Lássuk a példát (1942 nyara):
PzIIIJ: 12 Hard Attack, 10 védelem, 1 hatótáv, ára: 420.
PzIVF2: 13 HA, 10 védelem, 2 hatótáv, ára: 804 (!)
MarderII: 16 HA, 7 védelem, 2 hatótáv, ára: 348
7,5 Pak: 15 HA, 8 védelem, 2 hatótáv, ára: 264 (teherautó beszámítva)
Ugye ebben az a jó, hogy az akkori szövetséges tankok nem lõnek két hexre. Ergo bepancsolsz a T-34nek 2 hexrõl, 16os HA-kal, és nem lõ vissza :D
Mindez persze tankkal is mûködik, de mint látjuk több, mint 2X annyiba kerül!
És akkor még szó sem esett az olyan hadjáratokról, ahol védekezel. Például nem régen játszottam a Soviet Black Sea hadjáratot, aminek az elsõ fele (Rostovig) csak védekezõ pályákat tartalmaz. Ott nagyon kifizetõdött, hogy 1 T-34 árából vettem 3 db 2 hexre tüzelõ páncéltörõt. Csak úgy olvadtak elõtte a PzIIIasok :D
És megpróbálom ejtõernyõs nélkül, aztán meglátjuk...
És Te milyen prestige beállítással csinálod ?
(Conclusion: do not choose scenarios where air transport is essential.)
A MB+ Crete-be most buktam bele, kezdhetem újra a pályát, mert csak az elején lehet deploy-olni, utána semmi, egészen az északkeleti város elfoglalásáig. Ezt nem tudtam, nem is raktam le FJ-ket, jól meg is szívtam a hegyvidéki terepen, kifutottam az idõbõl. :) Még az sem mûködik, hogy minden egységet letakarítunk, mert pont ez ellen be van rakva egy szem hajócska a keleti öbölbe, ahová mi nem tudunk hajót betenni, repülõvel meg macerás és idõigényes szétszedni. :) Kilenc kör van a brilliant-ra, egyelõre nem tudom, hogyan lehet ezt kihozni belõle (FJ-kkel viszont a normál gyõzelem nem lehet gond).
Én eleve több egységet használok...
Tank:
Nálam sok tank (5-7) - folyamatosan fejlesztve, de persze átfedésekkel, mindig van újabb és régebbi típus.
AT:
2-3 antitank - a végén mikor már jagdpanther nagyon ütõs, viszont nem sokkal olcsóbb mint egy panther és ugye a panther tud "taposni".
Tüzérség:
4-6db vontatott, önjáró szinte semmi (vége felé max 2db)
Légvédelem:
2 db max három, általában önjáró
Gyalogság:
5-6 áltban pioneer-ok. (ejtõernyõst én sem használok)
Vadász:
5-6 db minimum, de akár több is (7-8)
Bombázó: 3-6 db
Recon 2 - 3 db (én se fejlesztem, viszont szempont a nagy hatótávolság - sok mozgáspont, vagy hogy mondjam...)
Hajó:
Most elõször vettem hajókat is, 1 csatahajó, 1 romboló, 1 tengeralattmászó
Talán feltûnik hogy hogyan tudok ennyi egységet összegyûjteni, megvásárolni... Így:
1, Core egységet soha nem engedek "meghalni" - na jó szinte soha - inkább elõrõl kezdem ha belefutok vmibe (pálya eljén mindig mentek)
2, Próbálok minden várost elfoglalni, ha van olyan egység aki olyan vezérrel rendelkezik hogy több prestiget kap város fogaláskor, akkor õ kiemelt szerepet kap ebben
3, Próbálok BVictoryt elérni, és Bvictorynál mindig kapok prototípust! (utóbbi kis trükkel...)
4, Tactikal victoryt illetve vereséget soha nem szenved(het)ek - ha mégis, adott pálya újból kezdve... -
Persze még emellet van egy jó csomó taktikai elem amit alkalmazok, de sokat már más tollából is olvastam itt..
PetruZ:
Valszeg neked van igazad, és Adlerkorps-hoz nem kell...
Ellenben pölö a Pacific e-file-ben van Japán, Kína meg Thaiföld ország, és ha nem váltod át, akkor zavaró, hogy egy Japán csatahajó helyett egy Lengyel 9TP tank korzózik az óceánon.
A nem második világháborús e-fileoknál (Baltic - WW1, LatinGeneralsKorea - Korea) meg ugye egyértelmû.
dwiki:
Beállítás: alap SSI hadjáratokhoz 50% elég, nem SSInél 100%on szoktam. (kivéve, ha Steve Brown hadjárat, mert akkor 200)
légierõ:
Nemtom. Nekem nem jött be. Szerintem baromi drága (AK-ban egy JU-87D 900 prestige!), arról nem is szólva, hogy egy normális vadász 1000 felett van.
Inkább akkor 3 légvédelmi egység, és a többi zsetont plusz ATre tüzérségre költöm.
1db Stuka árából tudsz venni 3 105mmes ágyút, vagy 1 150mmest és 1 105mmest. Több lõszer, fedezõtûz, mindig használható...
Bombázók ellen szól még számomra az is, hogy ahol kellene, általában nem lehet normálisan támadni velük a légvédelem miatt.
Egyébként az alábbiakra szoktam törekedni klasszikus "blitzkrieg típusú" hadjárat esetén:
Tankok:
2-3 elég. (Pz38t vagy PzIIIE -> PzIIIJ -> Panther G) Az alacsony számukat magyarázza, hogy kizárólag OVERRUN-ra használom õket. A Tigrist útálom, mert nem bír menni és kevés az üzemanyag.
AT:
Általában tank*2, 5-6 szokott lenni. Eleinte 2 hexre tüzelõ vontatott löveg, késõbb lesz belõle önjáró. (75mm lovaskocsival -> Marder -> JagdPanther)
Gyalogos:
3-4 elég, de azok a lehetõ legjobbak legyenek (Sturmpioniere). Támadó ékenként 1 elég, úgyis csak az utolsó támadás az övék (miután a tüzérség kiszedte a fedezõ lövegeket, és meggyengítette a várost védõket)
Rossz reconnal rendelkezõ országoknál (pl. orosz) ide jön még 2 lovas is.
Recon:
Maximum 1. Elsõdleges szempont az, hogy mennyit tud menni, harcra nem használom. Sosem fejlesztem.
AD:
Egy jónagy, meg 2 önjáró. A Flak típust (1 hexre lõ, de tud földre támadni) nem szeretem.
Tüzérség:
Amint lehet bevásárolok 6-8 db 105mm-es löveget/aknavetõt. (300 körül van az ára). Ha eléri az 5 sávot vezér nélkül, akkor eladom és veszek másikat.
A vezérek határozzák meg, hogy mivé léptetem elõ. (Fire discipline vagy devastating fire önjáró lesz például)
Általában lesz 2 Hummel, 2 jónagy löveg csapásmérésre (egy vezéres 17k18 számára egy lövés - egy ember), meg 4 támogatásra, ezek 150mm esek lesznek.
Vadász, bombázó: Magamtól nem veszek egyiket sem.
Viszont tény, bármilyen idôjárás esetén bevethetôek...
Amúgy ki milyen prestige pont beállítással játszik?
Én alapjátékot könnyen végig tolom az alap 100-as beállítással, de ezeknél az új kiegészítéseknél feltolom, mert van ami igencsak izzasztó. Mondjuk most ennél a W.C-nél túlzásba is vittem kicsit, de jobb félni mint megijedni :) ...
De egymást szerintem nem gyôzzük meg :) ...
Viszont enyém rövidebb :) , meg mintha errôl a "graphics switcher" -rôl nem írnál, vagy ez is csak elkerülte a figyelmem? :) ..
Azért fura, hogy hozzátok képest mennyire nem érdekel a légierõ...
Ebben mondjuk elég nagy szerepet kap, hogy az utóbbi 10-12 hadjárat közül csak a World Campaign-ben van elég prestige repcsikre. (ÉS ez a hadjárat nem nyerhetõ sok repülõ nélkül szerintem)
Ezért csak akkor veszek repülõt, ha kapok egy bombázó prototípust és meg kell védeni (ritka), vagy ha van felesleges prestige, és úgy érzem nem kell más földi egység (még ritkább).
Általában ha van feles zseton azt ágyúba/fejlesztésbe ölöm. Eddig bevált :D
Egyébként most a Dennis Felling oldaláról származó ( KLIKK ) Holland hadjáratot nyomom. Elég jó.
Két pálya a németek ellen, aztán Indiában a Japók ellen. Kellemes dzsungelharc, változatos pályák. Felfrissít, na :D Bevallom, kicsit már unom a németeket...
Nagy páncélosütközetekre nem kell számítani, a jelenlegi csapat 5 gyalogos, 1 géppuska, 3 ágyú, 1 vadász :D
Nagyon jó, ajánlom mindenkinak!
Az Adler4K-ban öt ilyen van: Do 217E-1 és 17Z-1, He 177A-3 és 111H-3, Ju 52 3m g3e. A SuitePG2-vel könnyedén meg lehet nézni. :)
A másik map dolgot azt tudtam,sôt le is van - a sorok között :) - csak valóban pongyolán fogalmaztam (azt írtam hogy azt tartlmazza a kampány .zip-je, de valóban érdemes az összeset leszedni és bemásolni, én is így csináltam)...
Akkor a Wellington elvileg a Pz1-es "level bomber"-jének megfelelô.
Én mondjuk csak német oldallal játszom, de bizonyára a németeknek is van wellingtonnak megfelelô gépük, csak tudni kellene melyik az...
Az upgrade útmutatóhoz két szösszenet:
6.os pont, nem kötelezõ grafikai frissítés. Na, ez kötelezõ! Ha felraktuk a kiválasztott equipment file-t, át KELL állítani a grafikát AK4000-re, mert különben furcsa ikonokat kapunk!
Az adott hadjáratok installálásához:
A térképek két fájlból állnak. shp és map. Az shp a grafikai rész, a map pedig az elnevezéseket/hex sajátosságokat (folyó, város) tartalmazza.
Ha lehúzod az összes .shp file-t ami kell a hadjárathoz, az még nem elég!
Kellenek a .map fileok is! A legegyszerûbb, ha letöltöd a mapfiles.zip-et valahonnan, és az egészet bemásolod a SCENARIO könyvtárba. Mivel minden térkép .map részét tartalmazza, ezzel már nem lesz gondod.
TEHÁT:
- campaign file-ok a SCENARIO könyvtárba
- .map file-ok a SCENARIO könyvtárba
- .shp file-ok a MAP könyvtárba
A mapfiles.zip letölthetõ innen (extra files for maps - all the .map files):
http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/clearinghouse/pg2-mods_n_stuff-maps.htm
Bombázó téma:
Ha egyáltalán veszek bombázót, akkor nekem a JU-88 - JU-87D - Fw-200C1 a szentháromság. Eleinte JU-87D, aztán prestige-tõl függõen fejlesztem.
Ha szövetségesekkel játszom, be szoktam ruházni egy level bomber-be (Halifax, Wellington, B-17, stb.). Elõször nem tudtam mire jó, mert drága, kevés lõszere van, és a Soft Attack/Hard Attack se a legjobb.
DE
úgy, mint a PG1-ben, csökkenti a megtámadott egység lõszerét és üzemanyagát, és NAGYON nagy részét teszi supressedbe.
A már sokat emlegetett angol sivatagi hadjáratban a Wellingtonom sokszor kiütötte a komplett egységet a körre! Vicces volt a 88ast úgy támadni, hogy nem lõtt vissza (bombázás után: 1 destroyed - 11 supressed!)
De végülis a Te megoldásod is célravezetõ :) ...
1, 1.02 patch felrakása Elsõ lépésben a hivatalos 1.02-es patch rakjátok fel. Feltételezve hogy angol nyelvû verziót használtok, két fajta patch van, egy US, és egy UK. Na most hogy melyik kell... Hát olvastam arról hogy hogyan lehet eldönteni, de nálam az alapján nem lehetett, úgyhogy le se írom :) .. Próbáljátok ki mindkettõt, és amelyik mûködik az a jó :) ...
2, Térképek, zenék átmásolása CD-rõl: Ez csak akkor játszik ha eredeti CD- tek van. Amit kétlek... Úgyhogy ezt se részletezem :)...
3, A játék grafikájának "feltuningolása":. Ez annyit tesz, hogy bekerülnek alapjátékban nem létezõ egységek ikonjai. Ezeket a panzer2.dat file tartalmazza, ebbõl kell letölteni a legfrisebbet, és kell felülírni vele az eredetit. Érdemes az eredetibõl azért egy biztonsági másolatot készíteni...
4, Hang frissítés: ahhoz szükséges, hogy az új egységeknek hangja is legyen.
5, Nem hivatalos patch feltelepítése: Amely a 2.10-es névre hallgat pillanatnyilag, egyszerûen be kell másolni a Pz2 fõkönyvtárába, és ezen exe-vel kell indítani a játékot.
6, Egyéb - nem kötelezõ patchelés - grafikai frissítés:. A graphics switcher nevû programmal történik, ezzel kicserélhetõ a nyitóképernyõ, a parancsnokok fényképei, stb... Több téma közül lehet választani. Ennyi lenne az alap pachelés... Namost ha az alapértelmezetten kívül szeretnénk más kampányokat felrakni, akkor bonyolódik a dolog. - plusz dolgok amit meg kell tenni (feltételezve hogy a fent ismertetett "alap" upgradet megtettük már)
1, A legfontosabb az equipment file. Mindig megadják a kampány készítõi hogy milyen eq fileokat kell használni adott kampányhoz... Például ha az Adlerkorpsos kampányokat akarjuk használni akkor az alábbi három filet kelle letöltenünk onnan, és felülirni velük az eredetit:
equip97.eqp, equip97.txt, gui97.txt.
Persze az eredetiekbõl érdemes megintcsak biztonsági másolatot készíteni...
És akkor most jön a legkellemetlenebb rész. Letöltjük az adott kampány file-ait (ami általában egy zip fileba van összetömörítve). Ezeket bemásoljuk a megfelelõ helyre, ami nem más mint a SCENARIO könyvtár, a Panzer2 könyvtárunkon belül. És ha azt hinnénk naívan kész vagyunk, tévedünk.... A lényeg hogy a nagyméretû térkép fileokat nem tartalmazza ez a csomag, csak azt hogy melyikek kellenek! Ezeket sajnos egyesével kell összevadásznunk, pl a panzergeneral2.com oldalról. És ha letöltöttük az összes térkép filet (zip-elve vannak, kitömörítve .shp kiterjesztésûek) és bemásoltuk a megfelelõ helyre (ami nem más mint a MAP alkönyvtár), no akkor készen vagyunk...
Röviden ennyi....
a German World Campaign-t meg tudod mondani honnan lehet leszedni?illetve bonyolult feltenni?
www.adlerkorps.com
Itt a campaigns menü alatt, a német hadjáratok között van.
A térképeket innen le tudod le szedni:
http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/clearinghouse/pg2-mods_n_stuff-maps.htm
Ezen kívül kell még az Adlerkorps equipment file, az adlerkorpson fent van, ha még nincs meg.
Nem bonyolult, ha már csináltál ilyet. Ha nem akkor leírom, hogy hogyan kell, szólj.
Vadászgépnek amint lehet, Fw 190A-3-ra váltok, és egészen a sugárhajtású Me 262-es modellek (amelyek messze a legerõsebbek az egész játékban :) ) megjelenéséig használom õket.
Bár még nem írtam ide, de nagy PG2 versenyzõ vagyok, saját megítélésem szerint :) ...
Giblaltár nálam, Adlerkorps german w. c. -ben...
A lényeget írom:
Repcsik:
3db spitfire (2db 15-ös szinten) - vadász
4db FW190A -vadász
2db Fi167 (ez ami olcsó, de csak hajó ellen bika, valamint mire ide értem õk is tapsztaltak rendesen)) -bombázó
3db Ju87D - bombázó
2db Ju87G - bombázó
Hajók:
1db Bismark - csatahajó
1db destroyer - romboló
1db U37 - tengeralattkúszó
Nos ezekkel (+ olasz flottával) lebontom a hajó + légi flottáját, plusz gyengébb parti lövegeket...
Közben segéd ejtõernyõsökkel is rombolom a lövegeket ill. légvédelmi egységeit.
Így már északon és délen is veszteség nélkül partra tudok szállni...
1 híja volt a b. victorynak - az is a terep miatt, de újból kezdeném tuti lenne a b victory...
Csalás nincs benne, vagyis csak annyi hogy egyrészt az indításnál kicsit feltoltam - természetesen a játékon belül, nem editorral! - a prestige pontot, illetve kihasználtam hogy tudok francia színek alatt spitfire-öket venni... (ami mondjuk hülyeség, de nagy segítség)
E mellet elõzõ körök b.victoryjainál kaptam prototípusú egységeket...
Ennyi nálam a titok. Ja kb 10.000 ppontom volt tartalékban...
(tudtam volna venni még pár Bismarc-ot, de úgy hol az izgalom :) )
Így gyõzni már nem annyira kíhívás, de azért még résen kell lenni, ha nem akarok core unitokat veszteni...
Kb ennyi nálam a történet...