Panzer General 2
  • midnite

PetruZ:

A Gibraltar addig gázos, amíg partra érsz. Nekem az alábbi stratégia eléggé működött. (hozzátenném, hogy volt kb 1500 prestige a "bankban", annyi kell hozzá)

Vettem kb. 5 db hajó elleni bombázót. Az Adlerkorpsban van olyan, ami gyakorlatilag használhatatlan földi célokra, ellenben hajóra 10es értékkel támad. Mivel speciális feladatra jó csak, elég olcsó, olyan 400 körül van. (ezeken az első adandó alkalommal túladtam)

Minimális mennyiségű egységet raktam le, mert nem akartam, hogy szétlőjék őket amíg deszanthajóban vannak.

- Kb. 4 gyalogost indítottam a félsziget közepén lévő kikötőhöz hajón
    - A 4 ejtőernyősöm meg elindult a déli erődített rész felé

A Royal Navy intenzív bombázása közben a 4 gyalogosból 3 partot ért (1 a hullámsírban pihent már :( ), és miután elfoglalták a supply pontot (sötétzöld) oda lassan elkezdtem kipakolni a többi egységet.

Mikor megérkeztek az olaszok hajók, elég hamar bedarálták az angol flottát: a légifölény miatt hamarabb látták meg az angolokat, valamint a bombázóim elég sok angol hajót raktak teljesen "supressed"-be.
    Légifölény nélkül az olaszok esélytelenek szerintem.

Szóval a kulcs Gibraltárhoz a légifölény - ejtőernyősök.
    Ja, így sem lett Brilliant Victory. Mivel kevés emberrel értem partot, és lassan tudtam csak kirakodni a többieket csak egy utolsó körös normál győzelem lett :(

Hozzátenném, hogy tőlem mind a légifölény, mind az ejtőernyősök alkalmazása eléggé idegen. (ha nem muszály se repülőket, se ejtőernyőst nem veszek)
    DE a World Campaign tipikusan olyan, hogy néhány pálya nem nyerhető rengeteg repülő és 3-4 ejtőernyős nélkül. Főleg az amcsi partraszálláskor néztem hogy mennyi repülője van ennek? Nekem 4 nagyon jó vadászom meg 4 jó légvédelmi egységem (2X88as, 2Xönjáró) volt, és így is volt vagy 5 kör míg rendet csináltam...

A vége felé ilyesmi csapatom volt:

páncélos: 3 Panther G
    AT: 6 JagdPanther
    felderítő: (a felderítő repülőgép jobb, és nem is sokkal drágább)
    AD: 2 88as, 1 Komet, 2 önjáró (aszem FlakPanzer)
    ágyú: 2 Hummel, 1 17k18, 6 105mm
    gyalogos: 2 sturmpioniere, 5 fallschirmjager
    vadász: 3 FW109 D, 3 ME 262
    bombázó: 2 Ju-88, 2 Ju-87D +1 felderítő repcsi