777
Panzer General 2
  • Apache00
    Köszi a linket, pont most vadászom neten, hogy milyen verziok vannak fenn. Nekem régröl még egy tömöritett verziom van, és gondoltam hogy ujra elöveszem és kiprobálom az uj patchekkel és pályákkal. Ez az exe-s még nincs meg, ugyhogy pont kapora jött, elvégre minél több verzio van meg, annál nagyobb az esélye hogy vmelyik tökéletesen fog müködni.
    Modokat már régota gyüjtögetek, készülök az öreg korra... :)

Olyan oldalrol tudtok, ahol az adott mod mindent tartalmaz, tehát a térképek shp-it is, hogy azokat ne kelljen külön levadászgatni hozzá. Így elég macerás a dolog.

Amint lesz idöm mindenképp belevágok a modolgatásba, egyik kedvenc játékom volt régen és ma is az.
  • lapaly
    Üdv.!
    Most leltem rá az oldalra, és mivel nagyon szeretem ezt a játékot, kicsit beleolvastam. Ha segít valakinek, innen le lehet tölteni: http://www.loogoos.hu/php/e107_plugins/wrap/wrap.php?368
  • remcsa
    Köszönöm a seítséget! Tényleg az eredeti térképek shp-i hiányoztak. Most már minden szuperul működik.
  • PetruZ
    A #13-#15-ben leírtam, honnan és hogyan kell feltenni az új map-okat.
  • LSSAHPAUL
    Ha már tudod hogy mi a baj akkor te már igencsak járatos vagy a pg2 összerakásban.. ezekszerint feltetted már a Guzman féle suitert ? -ez mondja meg hogy mi nincs rendben, e nélkül nincs értelme elkezdeni modolgatni.
    Én is adok egy linket, én innen szedtem össze a hiányzó file-okat, mert ugye általában ami hiányozhat az a .shp, .map fileok. http://panzergeneral2.com/
  • midnite

remcsa:

A tippem az, hogy nincsenek meg az eredeti térképek .shp file-jai a SCENARIO könyvtárban. NEmtom hogy, de próbáld meg pótolni!

Innen le tudod tölteni az eredeti térképeket:
    http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/pg2.htm

bal oldalt rákattintasz a "MAP" menüre, bejön az oldal egy másik szekcióra, legörgetsz az "EXTRA FILES FOR MAPS" részig, ott lesz egy "ORIGINAL SSI MAPS" file. Annak a tartalmát kell bemásolni a SCENARIO könytárba. Egy próbát megér...
  • remcsa
    Üdvözlök Mindenkit!

Első és kedvenc játékom volt a PG2. Erre a fórumra most találtam rá és látom, hogy rengeteg új pálya és kampány készült hozzá. Rögtön fel is újítottam a programot a #13-#15 alapján. Csak sajnos van egy kis gondom vele. Bármelyik kampány amelyik használ valamely térképet az eredetiek közül, azok nem működnek. Pl: magyar kampány mindig hiányolja a Dessau, Klin, Ciechano, Prokhorv, Konrad és Volokol.map-okat; az Europa kampány a Windsor és Malta.map-okat stb., pedig felraktam a mapnames-t és mapfiles-t is. Azok a kampányok amelyekben nem szerepel az eredeti térképekből egy sem, gyönyörűen futnak. Tud-e valaki valamilyen orvosságot erre a hibára(?), vagy csak én rontottam el valamit.
  • midnite
    Amíg a hadjárat fenn van, én mindig meghagyom a videokat. Vannak nagyon jól sikerült, hangulatos darabok köztük. (Főképp a Drag Dasan által készítettek)
  • PetruZ
    Nekem tört van (egészen más verzió, nem ez), oda installálhatom, ahová akarom, és minden egyéb is felment rá. Sőt, utólag még a videók is (bár azokat aztán töröltem). :)
  • visine
    Na ezt kipróbálom! Azért vagyok erre kíváncsi, mert nekem a d:/ meghajtó a game mappa. Odapakolok mindent. Megpróbálom most akkor fölfeszíteni a c-re! Köszi Leibstandarte:)
  • LSSAHPAUL
    Szal azoknak akiknek tört pg2-ük van ( az irott,vagy másolt eredeti pg2 is ide tartozik ), illetve akiknek az se : http://panzergeneral2.generalsguild.com/download/panzer%20general%202%20(rsf240+ssi)%20eng.exe
    Ez működik. Csak ne változtassátok meg az utvonalat. Persze lehet kiséletezni a tört játékkal is, nekem ott halt meg az egész hogy nem ment fel rá a hivatalos peccs. Ez pedig fontos mert erre épülnek a nem hivatalos peccsek.
  • PetruZ
    Nekem sem kellett trükköznöm, ráadásul nálam egy alkönyvtárban van, több más, hasonló régiséggel együtt, de elsőre ment.
    Milyen hangkártyád van?
  • dwiki
    Hát, akkor nekem más verzió van mint nektek, vagyis több verzióm is van, a full CD-s, meg egy rip, de egyiknél sem kell ilyen feltételeknek megfelelnem...
  • LSSAHPAUL
    EMBER! Csak nem hagyott nyugodni a dolog.
    Megvan a megoldás. Amikor futtatod a letöltött panzer general 2 (rsf240+ssi) eng.exe -ét akkor ne nyulj a könyvtárhoz. Maradjon a "C:\"
    Így magától fog a c-re csinálni egy "Panzer General 2 (RSF240+SSI) eng"
    könyvtárat és igy van hang. Bármilyen más utvonalat adsz meg nem lesz hangod. Most próbáltam ki ez 100%.
  • visine
    Húha, ez nekem már magas:)) Én csak egy egyszerű felhasználó és pg2 rajongó vagyok. Most egyik barátom is leszedi, ő nagy guru, majd valamit kitalál! Mindenesetre ha eszedbejut a megoldás, akkor örülnék neki, ha megírnád! Üdv!
  • LSSAHPAUL
    Nem egyszerü eset a pg2... ( valakitől hallottam olyat hogy az .pif ben a kompatibilitást kell win95-re állítani de én biztos hogy nem így csináltam, van más mód is csak már nem emléxem )
  • visine
    Köszönöm! Letöltöttem, de így sincs semmi: se a főmenüben, se a játék alatt:( Pedig megnéztem a játék sfx könyvtárát, ott megvannak a fájlok!
  • PetruZ
    #13-#15 :)
  • visine
    Értem, köszönöm! És ezt a soundup2005 nevű progit hol találom?
  • dwiki
    Le lehet tölteni egy soundup2005.zip nevű cuccot, (asszem az a legújabb) ami elvileg a nem hivatalos patchez illetve kampányokhoz készült sok extra hanggal, de szerintem alapjátékhoz is nyugodtan fel lehet rakni, esetleg próbáld meg azt...
  • LSSAHPAUL
    sajnos már csak találgatni tudok mitől lett hang.
    Kezd azzal hogy telepítsd újra az egészet mármint futtasd a panzer general 2 (rsf240+ssi) eng.exe-ét, nekem most a c:\pg2 könyvtárban
    van,te is ide tedd, nézzük meg nem-e ez a megoldás.
  • visine
    Még mindig nem sikerült a hangot összehoznom...francba. Talán az a baj, hogy nincs game cd-m? Elég kiábrándító némán "harcolni":))
  • visine
    Köszi előre is!
  • LSSAHPAUL
    jaja nekünk se volt, de valahogy megoldódott.. lehet majd utána nézek hogy mit csináltunk :)
  • visine
    Nos sikerült leszednem ezt a peccselt eng változatot. Viszont egy gondom van: nincs hang! Valaki tud valami tanácsot adni?
  • visine
    Köszönöm a választ. Szomorú vagyok, h itthon nem lehet már megkapni! Végigolvasom a topikot, hátha valahonnan letudom szedni! A gravírozott "utángyártott" példány pedig komolyan érdekelne:))
  • dwiki
    Hát eredetit sajna itthon nem nagyon találsz. Ebay-on lehet találni, csak ugye áltban a postaköltség több mint maga a cucc :( ...
    Linket talán a fórumban is találsz ahonnan letölthető...
    Amúgy én mostanság akarok magamnak csinálni egy "utángyártott" cuccot, gravírozott felülettel, ha lesz belőle vmi és jól sikerül akkor jelzem, és esetleg áruba is bocsátom olcsóért (csak ha jól sikerül igénytelen szart nem adok ki a kezem közül...)
    Csak sajna már 1 hónapja nem tom beszerezni a nekem kellő gravírozó írót :( ...
  • visine
    Üdvözlök Mindenkit!

Nem szeretnék offolni, de a segítségeteket szeretném kérni! 1998-ban talán az elsők között rendeltem meg a PG2-őt, nagyon szerettem. De sajnos egy tavalyelőtti költözködésnél eékeveredett a cd. Ezúton érdeklődnék Tőletek, hogy honnan tudnám újból megrendelni a játékot vagy esetleg letöltés valahonnan szóba jöhet-e!? (Vagy ha valakinek esetleg már nincs rá szüksége, szívesen megvásárolom!) Köszönöm a segítséget, mindenkinek jó játékot kívánok!
  • midnite

Amit én megfigyeltem az az, hogy nagyobb arányú vereség ill. nagyobb arányú győzelem esetén, ha pont van szintváltás, akkor emel ki vezért. Így van?

Majdnem. Teljesen random, nem függ a nagy arányú vereségtől.

- Alapvetően van rá 10%
    - Ehhez szintlépéskor 0-10%ot ad
    - ergo 5. szinten 10 és 50% között van az esély
    (az editorban meg lehet nézni a %ot, de az a szám amit ott látsz, nem tartalmazza az alap esélyt, csak a szerzett bonus-t!)

A többi dologban (csak szintváltáskor, 5 szintre lépésig) igazad van.
    A vezér képesség teljesen random, kivéve, hogy életképtelen kombinációkat (légvédelminek, repülőnek "liberator" például) nem engedélyez.
  • dwiki
    Kiváncsian várom a patcht...

Amúgy a vezér kiemelésről is tudsz valami fontrosabb infot :) ?
    Amit én megfigyeltem az az, hogy nagyobb arányú vereség ill. nagyobb arányú győzelem esetén, ha pont van szintváltás, akkor emel ki vezért. Így van? Ja és persze csak az 5 csillag eléréséig, ha tehát 792 pontról jutsz fel egy egy csodás győzelemmel 805-re, akkor már nincs ilyen ugye...
  • midnite
    dwiki:

Ha minden igaz készül az új "nem hivatalos" patch a játékhoz, ott már - sok minden más mellett - úgy lesz, ahogy te akarod (be lehet majd állítani, hogy adott pályán kapsz-e, és hogy mit engedélyez)

Egyébként pont ez a szerencse izé (prototípusok és vezérek) teszi változatosabbá a játékot, mint a PG3. Itt nem tudsz ugyanúgy végigjátszani egy hadjáratot.
  • dwiki
    Ez szubjektív dolog :) ...
    De ha meg kellene indokolni:
    1, Kijátszató (ki is játszom :))
    2, Lenne állandó, teszem azt mindig, vagy adott pályán elért BV-ért vagy mindig adjon, vagy ne.
    3, Meg ilyenek... :)
    Eleve sok múlik a játékban a szerencsén, de hogy még egyi ilyen dolog, is amit azért eléggé fogni lehetne...
    De összefogalalva, ez csak az én szubjektív véleményem, és azért e miatt nem dőlök a kardomba, végülis nem egy súlyos dolog :) ...
  • midnite
    Amúgy szerintem nem szerencsés rendszer, de az már csak az én nem annyira mérvadó véleményem ...

Miért?
  • dwiki
    Nekem már teljesen tiszta :) ...
    Bár már az előzőnél is az volt, ha esetleg a sorokból ez nem is derült ki :) ...
    Érdekes rendszer mindenesetre, én azt hittem tök véletlenszerű a dolog...
    Amúgy szerintem nem szerencsés rendszer, de az már csak az én nem annyira mérvadó véleményem ...
  • midnite
    dwiki:

Első 100 % esély ok. (BV esetén)
    Második 0 + 20? Namost ha nem Bv akkor mindig 0 az esély nem?
    Ha BV akkor meg ezek szerint 20% ?

Így van. Ha nem érsz el BV-t, akkor az nem növeli a %-ot.

- Tehát az elsőért tutira kapsz
    - ha kapsz, akkor az esély 0-ra áll
    - ha BV-t érsz el, az 20%kal növeli az esélyt.

példa1:
    1 pálya, V: 0%
    2 pálya, BV: 100% (első brilliáns)
    3 pálya, V: 0%
    4 pálya, BV: 20%
    5 pálya, BV: 40% (ha az előbb nem kaptál protot, akkor most növekedik az esély, ha kaptál, akkor csak megkapod a +at, így lesz 20)

Példa2:

1 pálya, BV: 100%
    2 pálya, BV: 20%

Amúgy ilyeneket honnan tudsz(? (nem mintha nem hinném el, csak kiváncsiságból kérdem... :)
    Amúgy van ugyan pdf manual-om de túl tömény hogy angolul végigolvassam (vagy mondjuk úgy annyira nem tok angolul :))

Van egy jó angol fórum, ott vannak hasznos dolgok, meg kérdeztem párat :D
    Konkrétan ez a BV/proto téma most jött elő, mikor egy szlovák hadjáratot játszottunk, és alig volt valaki, aki kapott prototípust.
  • dwiki
    "Első pálya, BV, 100% esély, kapsz proto-t
    Második pálya, 0% esély, a BV hozzáad 20%ot, tehát 20% eséllyel kapsz protot. És így tovább :D "

Még mindig nem teljesen tiszta :) ...
    Első 100 % esély ok. (BV esetén)
    Második 0 + 20? Namost ha nem Bv akkor mindig 0 az esély nem?
    Ha BV akkor meg ezek szerint 20% ?
    Vagy úgy érted, hogy ha előző pálya BV volt, akkor van 20% esélyed hogy kapj, ha nem akkor 0%?Így már van értelme, asszem rájöttem írás közben :) ...
    Viszont akkor ha teszem azt 4. pályán van az elős BV-d akkor elvileg még mindig 0% ott az esély? És ha a 6-on van a következő akkor ott már 20%? Elvileg elhiszem :) ..
    Amúgy ilyeneket honnan tudsz(? (nem mintha nem hinném el, csak kiváncsiságból kérdem... :)
    Amúgy van ugyan pdf manual-om de túl tömény hogy angolul végigolvassam (vagy mondjuk úgy annyira nem tok angolul :))
  • midnite
    Ez így valahol sántít... Mert ha ez igaz, akkor miért van az ha visszatöltöm kitartóan az állást (utolsó kört) előbb utóbb beadja a prototípust?

Első pálya, BV, 100% esély, kapsz proto-t
    Második pálya, 0% esély, a BV hozzáad 20%ot, tehát 20% eséllyel kapsz protot. És így tovább :D
  • dwiki
    "A prototípusokról:
    - az első BV-ért MINDIG kapsz proto-t (100% esély)
    - ezután az esély 0ra áll, amit minden BV +20%kal növel"

Ez így valahol sántít... Mert ha ez igaz, akkor miért van az ha visszatöltöm kitartóan az állást (utolsó kört) előbb utóbb beadja a prototípust? Ha 0 lenne az esély akkor akár hányszor betölthetném, nem kapnék...(ezt elsősorban az alpjátékra értem, szerkesztett kampánynál lehet nem így van persze, de mondjuk most vittem végig a GWC, ott is mindössze 1 alkalommal nem jött ba a "módszer", gondolom nem volt elérhető prototípus)
  • midnite

dwiki:

Több prestige pontot ad, előfordulhat hogy más ágra kerülsz - ez kampányszerkesztéstől függ -, valamint kaphatsz prototípus egységet.
    Ez utóbbi véletlenszerű, de ha van hozzá türelmed - utolsó előtti kör lementése/visszatöltése - előbb utóbb ad prototípus, tehát elvileg ha 6 bv-t csináltál, már lehetne hat új egységed plusszban...

Majdnem :D

Nos. Hogy mit kapsz BV-ért, az kizárólag a pálya szerkesztőjétől függ. Lehet, hogy kevesebb prestige-t kapsz pl...

A prototípusokról:
    - az első BV-ért MINDIG kapsz proto-t (100% esély)
    - ezután az esély 0ra áll, amit minden BV +20%kal növel

Ergo tutira kapsz prototípust az 1. BVnél, a 6. BVnél, a 11. BVnél, persze általában gyakrabban.

Ha 100% az esély a prototípusra, és nem kapsz semmit, akkor az alábbi két dolog miatt van:

1. a hadjárat készítője kikapcsolta a prototípust a pályán :D Ezt olyankor szokták csinálni, amikor nagyon nagy az esélye, hogy olyan proto-t kapsz, ami felborítja a pályák egyensúlyát. (pl. olyat már láttam, hogy amíg nem jelent meg a IS-2 tank, nem lehetett proto-t kapni)

2. nincs elérhető prototípus. A program a prototípust úgy határozza meg, hogy a pálya befejezésekori időponthoz viszonyítva 11 hónapon belül legyen elérhető a cucc. Tehát 1941 január 1-én, 1941 január 2 és 1941 november 1 között megjelenő egységet kaphatsz.
    Ez a 2. pont akkor gáz, ha olyan országgal játszol, ami nem nagyon fejleszt (pl. szlovákok). Nekem volt olyan, hogy a szlovákokkal 9 BV után sem kaptam egy proto-t sem.

tagga:

annnyira utálom hogy nincs következménye a csatáknak. az angolokat nem engedtem partraszállni olaszországban az amcsikat kivertem normandiából de semmi következménye ugyanúgy az ardenneki hadművelet jön

Ez hadjárattól függ :D

Egyébként az, hogy mondjuk az Urivi hídfőnél visszatartod a ruszkikat, még nem jelenti azt, hogy a front többi részén nem nyomulnak előre :D
  • dwiki
    Több prestige pontot ad, előfordulhat hogy más ágra kerülsz - ez kampányszerkesztéstől függ -, valamint kaphatsz prototípus egységet.
    Ez utóbbi véletlenszerű, de ha van hozzá türelmed - utolsó előtti kör lementése/visszatöltése - előbb utóbb ad prototípus, tehát elvileg ha 6 bv-t csináltál, már lehetne hat új egységed plusszban...