777
Panzer General 2
  • tagga
    ha brilliant victoryval nyerek akkor az mi pluszt ad? eddig már vagy 6brilliantot csináltam vagy többet
  • tagga
    Pg1ben nem volt ilyen nemde?
  • tagga
    annnyira utálom hogy nincs következménye a csatáknak. az angolokat nem engedtem partraszállni olaszországban az amcsikat kivertem normandiából de semmi következménye ugyanúgy az ardenneki hadművelet jön
  • tomhagen
    köszi a tippet midnite próbálom
  • tomhagen
    szevasztok! na végre elindult a kampány, de a második pálya elején már le is fagy...
  • midnite

LSSAHPAUL:

Nekem is előjött ez a hiba, azért van, mert nem állítottad át Adlerkorps-ra (AK4000) a graphicswith programmal a grafikát. Ez 100%.

Az egységek jól jelennek meg, de az Adlerkorpsban van külön Új-Zéland, Ausztrália (meg ha már itt tartunk: Kanada, Dél-Afrika) ország, amit az alap játék még nem ismert. Mindnek külön-külön zászlója van, amik helyett vagy átlátszó négyzet, vagy fehér négyzet lesz látható.

Nekem ez után a pálya után fagyott ki állandóan, a readme-ben nem említett, és ezért nem letöltött "Serchio" nevű térkép miatt. Gondoltam szólok :D
  • LSSAHPAUL
    6. pályán járok, eddig brillians mind. Most jön Görögország vagy Kréta ( a skopje utáni map ) és az ellenség zászlaja üres.. persze nem gond, csak kiváncsiság képpen érdekel hogy most mivan ? :) A Luiz Guzman féle suite program nem ír hibát, hacsak az nem hiba hogy Allied oldalra Ausztálliát és Újzélandot írja.. persze lehet hogy így volt, a balkáni háborút nem ismerem.
  • midnite

tomhagen:

Akkor szokott lefagyni, ha nincsenek felrakva a térképek.

A hadjárat zip-filejában le van írva, hogy milyen térképek kellenek hozzá. Letöltöd egyenként az alább közölt oldalakról az .shp fileokat, és a mapfiles.zip filet. Majd másolsz.

.shp filok -> map könyvtár
    mapfiles.zip tartalma -> scenario könyvtár.

LSSAHPAUL:

És csak nehezebb lesz :D Kíváncsi leszek mit szólsz majd a Kursk és a Korsun pocket pályákhoz...
  • LSSAHPAUL
    Nekem megy végre tökéletesen az lssah kampány és nagyon szép !!!
    És nagyon nehéz :)
  • tomhagen
    És azzal mit tudok kezdeni?
  • midnite
    tomhagen:

térkép hiba. Majdnem 90%.
  • tomhagen
    Szevasztok! Egyszerűen nem tudom elindítani az új kampányokat... Látja a játék, de indításnál azonnal lefagy. Pedig fölraktam mniden szutykot és ennek ellenére sem történik semmi...
  • dwiki
    Hát ugye PG2-t még win98-ra írták (ha nem 95-re...) Namost per pill az emberek nagy része Win XP-t használ, amin szerencsére PG2 gond nélkül megy. Namost ugye nyakunkon a windows Vista, ami nemsokára felváltja/leváltja az Xp-t... Namost a kérdés erre irányult, hogy menni fog e pöcc nélkül a PG2 a legújabb színes szagos ablakos oprendszeren...
    No remélem így érthető :) ...
  • midnite

dwiki:

ööö.. nem értem a kérdést. komolyan...

neoncsöves:

PG1, Pacific General, Fantasy General és ezek modjai kismillió oldalon fenn van, már mindhárom abandonware (ingyenes)

A PG3at nemtom, de nem is érdemes vele foglalkozni szvsz...
  • Neoncsoves
    na megvan a game, a többi részét be lehet vhonnan szerezni? előre is thx a választ
  • dwiki
    A legfontosabb kérdés...
    VISTA-n fog e futni kedvenc programunk, valaki próbálta e már, van e info???
  • PetruZ
    Utálom a sok vizet, tehát nem cserélek. :) Az AK-t nem azért használom, mert a legjobb, hanem mert a legtöbb kampánnyal kompatibilis valamilyen szinten, és úgy tűnik, a tendencia is kezd afelé mozdulni, hogy a régi cuccokat is átkonvertálják AK-ra. Meg aztán hetente játszom mondjuk max. 2-3 pályát egy kampányban, tehát nincs rá igényem, hogy szinte naponta új és új kampányokat kezdjek. Még ami fent van most, azokat sem játszottam végig. :)
  • midnite

LSSAHPAUL:

Mondtam volna, ha eszembe jut.:D
    Akkor játszottam a hadjáratot mikor kijött (teszternek jelentkeztem), szóltam is a srácnak, hogy a readme nem jó. Ezek szerint még mindig nem csinálta meg :megyletolni:

másik:
    annyi a korlátozás, hogy 200 feletti térképnél - aszem a .map számít, de nem biztos - nem tudod használni a beépített scenario editort, mert le fog fagyni. Ha nem akarsz pályákat/hadjáratokat csinálni, akkor nyugodtan bennehagyhatod a cuccokat.
    PetruZhoz csatlakozom, és sem törlök ki semmit, csak a .cam filet:D Valami 900mega körül van a PG2 könyvtáram, de nem baj...

dwiki:

Néha tartalmaz .map filet, de CSAK AZOKAT, amelyek módosítva kellenek a hadjárathoz.
    Pl. ha van a pályán páncélvonat, akkor csinálnak sínt, hogy tudj vele menni. Ilyenek.
    A módosítatlan .map file-okat nem szokták csatolni (feltételezik hogy mindenki letölti a mapfiles.zip-et + így kisebb dolgot kell letölteni. Ha minden térkép csatolva lenne az kb. 20 mega pluszt jelentene/kampány)

PetruZ:

Elismerem, hogy az Adlerkorps a legjobb e-file.

De szerintem tehetnél egy próbát más filokkal is. Nem a fileok miatt, hanem azért, mert csendes óceánon nem lehet Adlerkoprs-szal játszani!

Szerintem a tengerészgyalogos hadjárat (ez szigorúan 300on), a Koreai háború, és a hamarosan elkészülő JAPÁN HADJÁRAT van annyira jó, hogy kipróbáld! Egy teljesen új ízt hoz a játékba. Mondjuk tény, hogy arra felé inkább infantry general, mint panzer general a játék :D
  • dwiki
    Hm én úgy emlékeztem - rosszul - hogy a .map filet tartalmazza, csak az .shp-t nem a kampány. De valóban rosszul emlékeztem...
  • LSSAHPAUL
    Midnite!
    Na ezt mondhattad volna hamatabb is :D
    Egyébként köszi, nagyon sokat segítettél most!!!

Petruz!
    Csak hátrább az agarakkal! Tegnap olvastam pont hogy van limit most nem tudom már hogy a map vagy a scenario könyvtárra de 200 fölötti darabszámot határozottan nem javasolnak.
  • PetruZ
    Én sosem szedem le a régi kampány file-okat. A "map" könyvtáram most 420 mega, és több, mint 2500 file van benne, de tojok rá. :) Egy csomó kampány használja ugyanazokat a map/shp fájlokat, most minek vacakoljak vele, hogy újra és újra bemásoljam? Elférnek, nem kérnek enni, a többi kampányba sem zavarnak bele. :)
    Ja, mondjuk én equipment-et sosem cserélgetek, mindig AK-t használok, és nem is érdekelnek azok a kampányok, amelyek nem kompatibilisek vele. Ilyen egyszerű. ;)
  • midnite
    LSSAHPAUL:

At idióta barom aki megcsinálta nem adott hozzá csak 3 db .map file-t.
    Ehez képes érdekes hogy több site-on is ott van, nem igaz hogy ennyire közömbösek az emberek hogy haggyák ott rohadni hiányosan, ahelyett hogy letörölnék a picsába.

A campaign letöltés sosem tartalmazza sem a .map sem a .shp file-okat.
    A térképeket (egy térkép egy .map és egy .shp file-ból áll) MINDIG neked kell letölteni egyenként.
    (kivétel Steve Brown hadjáratai, ő mindig minden szükséges file-t belerak a letöltésbe.)

A 3 .map file is CSAK AZÉRT van benne, mert módosítottak. Ha jól emlékszem az egyik a második Rostovi pályán könnyíti meg az AI dolgát, hogy valami láp helyett "clear" hexeken tudjon felvonulni.

Tehát:
    - töltsd le a mapfiles.zip filet, és a tartalmát másold be a SCENARIO könyvtárba. EZUTÁN A .MAP FILEOKKAL TÖBBET NEM LESZ GONDOD
    - a térképek másik részét, a .shp fileokat mindig egyenként kell letölteni a readme alapján. (ezeket a MAP könyvtárba kell másolni)

ACHTUNG! ATTENTION! FIGYELEM!

Az LSSAH hadjárat readme-je nem jó! HIÁNYZIK BELŐLE KÉT SZÜKSÉGES TÉRKÉP!
    Én is szentségeltem miatta, mert Rostovnál meg görögország után mindig kifagyott, aztán nem tudtam mivan.
    Tehát a readme felsorolásában említetteken kívül kell a "Rostovwt" (Rostov winter -347) és a "Serchio" (411) térkép is!

Egyszerűség kedvéért a teljes lista:

.shp file-ok:
    Lodz, Grebbe, Amiens, GothicEx, UlanUde, Dubno, Arad, Rostov, Rostovwt, Kharkov3, Prok2, Prok, Zhitomir, Caenwest, Arden, Korsunp, Serchio

.map file-ok:
    mapfiles.zip-ben az összes szükséges benne van.

hadjárat file-ok:
    LSSAH.zip tartalma

dwiki:

Azért mondtam, hogy elég kitörölni a .cam file-t, mert az kell ahhoz, hogy ne foglalja a helyet a játékban, ne tünjön fel a választhatók között.

A hadjárathoz tartozó többi file (txt, módosított .map filok, stb.) nem oszt nem szoroz, max a helyet foglalja. (ellenben a hadjárathoz kell! Ezek tartalmazzák a városok neveit, a pálya előtti-utáni eligazításokat, ilyesmiket)
    Megnézed a még-ki-nem-csomagolt hadjáratban, hogy mivel kezdődnek a file-ok, és azokat törlöd ki, amelyiket látod. Pl. most elkezdtem az amcsi Korea hadjáratot, ott minden hadjárathoz tartozó file úgy kezdődik, hogy KOR.... . Ha végignyomom, akkor a KOR-ral kezdődő file-okat kell leszedni.
    (arra ügyelnek a fejlesztők, hogy az összes a hadjárathoz tartozó file ugyanúgy kezdődjön éppen ezen ok miatt.)
  • LSSAHPAUL
    Én is azt hittem hogy az shp-vel van baj, ezért egy másik oldalról is leszedtem őket, egyébként meg az egész pg2-őt ujra raktam, mindent úgy csináltam ahogy kell. Letöltöttem azt a PG2Suite progit, az mondta meg hogy mi nincs.. Szóval a sok kampány közül kifogtam egy hiányost.
    A mapfiles.zip et még letöltöm,hátha jó lesz már végre.
  • dwiki
    Maguk a .shp-k talán itt a legnaprakészebbek, ezt még nem linkeltem be:
    http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/clearinghouse/pg2-mods_n_stuff-maps.htm#available
  • dwiki
    Ebben elvileg benne van az összes létező .map file...:
    http://panzergeneral2.com/zips/mapfiles.zip
    És nincs szívás...
    Az .shp-ket meg sehol nem rakják bele, azt úgy kell "levadászni..."
  • LSSAHPAUL
    Annyi a baj az lssah kampánnyal hogy csak hiányoznak a pályák. Emiatt van a baromság. Emiatt szopok 1 hete.
    At idióta barom aki megcsinálta nem adott hozzá csak 3 db .map file-t.
    Ehez képes érdekes hogy több site-on is ott van, nem igaz hogy ennyire közömbösek az emberek hogy haggyák ott rohadni hiányosan, ahelyett hogy letörölnék a picsába.
    ftp://ftp.wargamer.com/pub/pg2campaigns/campaigns/lssah.zip
    http://adlerkorps.teathree.net/campaigns/lssah.zip
    egyikse jó :p
  • dwiki
    Viszont ha csak a .cam -et törli, benntamaradnak a "felesleges" .shp térképék a map könyvtárban...
    Viszont most hogy mondod, elvileg a sceanrioban .map fileok vannak, vagyis ha az ember felrakja a mapfiles.zip-et, akkor azzal nem kell foglakozni, tehát valóban elég a .cam-et törölni.
    De viszont :), a kampányok azért más filet is tartalmaznak amit én be szoktam másolni ugyancsak a scenario könyvtárba (pl txt-k. Igaz hogy ilyen readme, meg ilyesmi fileok, tehát ha maradnak se kár, vagy persze ha nem másolja be az ember az elején akkor mindegy)
    Na lényeg a lényeg, a kérdésem az volna így hirtelen, hogy akkor kampány installálásnál -feltéve hogy mapfiles.zip bemásoltuk - csak a .cam filet kell bemásolni ascenario könyvtárba?
    (most nem otthonról írok, így megnézni nem tudom hogy pontosan mit is tartalmaz egy "kampány.zip")
  • midnite

CrazyCharlie:

Hibás kampány eltávolítása:
    Megnézed, hogy mi a kampány neve. A campaign zip file-jában lesz egy .cam kiterjesztésű file. Azt kell kitörölni a SCENARIO könyvtárból.

térkép:
    dwiki-nél a pont, az adlerkorps oldalon egy térkép sincs fenn! A linkekről, amiket megadott tudod leszedni a térképeket. (a zip fileban általában csak az .shp file van benne, szedd le a mapfiles.zip-et is, az tartalmazza az összes térkép .map file-ját.)

Még a tüzérség témához:
    Elméletileg amit leírtam az valósághű, egy kivétellel. Az amerikai és a finn hadseregnek sokkal fejlettebb volt a tüzérségben alkalmazott eljárása, mint a többieknek, így az ő esetükben nem jó ez a hadsereg szintű - hadosztály szintű megosztás.
    A játékba az egyszerűség kedvéért ők is megkapták ezt a megosztást, illetve azért is, hogy Adler elkerülje a "finneknek mé ad fedezőtüzet az ágyúja, ha a németeknek nem" kérdéseket.
  • dwiki
    Erre bizonyára több lehetőség van, én így szoktam:

Kampányok esetébem:

1, Vegyünk egy "szûz", alap pg2-t...
    2, Másoljuk ki belőle a scenario könyvtár tartamát, mondjuk egy ori_scenario nevûbe
    3, Ugyanígy map könyvtár tartalmát ori_map-ba
    4, Főkönytárban lévő GUI, NAMES, EQP, EQUIP97 fileokat is egy ori_motor -ok könyvtárba.
    (van ezenkívül ugye exe patchelés, valamint nem hivatalos patch, de ez most nem érinti a dolgot - remélem nem hagytam ki semmit)

Így van egy "alapállásunk..."

Namost új kampány felrakás esetén ugye annnyit csinálsz hogy a scenario könyvtárba illetve map könyvtrába bemásoltad a megfelelő, az adott kampányokhoz tartozó filokat. (és ha szükséges a UI, NAMES, EQP, EQUIP97 filokat is felülírod)
    Ha nem tetszik az újonnan felrakott kampány, vagy végigvitted, vagy meguntad ,vagy valami, legegyszerűbb letörölni a scenario illetve map könytár tartalmát, majd visszamásolnni az eredetieket az ori_ könyvtárinkból...
    Nem túl elegáns, de elég gyors, valamint nem kell válogatni, hogy mi ami megvolt eredetileg, és mi amit új kampánnyakl raktál fel...
    Szóval én így szoktam...
  • dwiki
    Map file-ok egyáltalán nincs a Adlerk-n...
    Map filokat pl innen:
    http://panzergeneral2.com/cgi-bin/maps/map.pl?fn=agheila
    vagy innen:
    http://panzergeneral.strategyplanet.gamespy.com/PG2Main_maps.html
    tudod leszedni...
  • CrazyCharlie
    Ja, igen. Ezt a hibás kampányt hogyan tudom eltávolítani a játékból?
  • CrazyCharlie
    midnite
    A pg2Suite nincs meg még, majd letöltöm. Az adlerkorpsról is töltöttem kampányt, csak az egyik scenario vagy map file nincs meg ott. Panzer01. Egyenlőre még nem tudtam letölteni, de majd keresem
  • dwiki
    No ez az, akkor lenne az igazi, ha az ori játék fejlesztői észbe kapnának, hogy hoppá, amit még így "fejlesztenek" azzal lehetne valamit kezdeni...
    Persze SSI már habokban, és ki tudja kinél vannak a jogok?
    Másrészről ugye szokás régebbi játékok forráskódját kiadni, pl doom, quake1 kódja kiadásra került, ha jól tudom...
    Mekkora segítség volna...
    Amúgy engem is elsősorban a grafika zavar, vagyis inkább a felbontás állíthatóságának hiánya...
    Mert igazi pixelháború egy mai TFT monitoron...
    Amúgy a PGZ1 wines verziójánál a monitor felbotását használja, úgyhogy kijelenthető, a PGZ1 szebben néz ki ma, mint a PG2...
    A PG3 szerintem is borzalom, nem csak grafika, hanem játékmenet tekintetében is...
  • dwiki
    "Az, hogy IRL volt hadosztály szintű tüzérség, és hadsereg szintű.
    A hadosztály szintű adott fedezőtüzet, a hadsereg szintű pedig ellencsapásokra volt tartogatva."

Aha, ezt nem tudtam...

"Egyébként én örülök ennek a dolognak, mert szerintem baromi idegesítő volt, hogy a 3 lőszerrel rendelkező hipermega-lövegem összes lőszere elment arra"

No de ez kivédhető ugye, egyszerűen azt a löveget ami nem akarod hogy zárófedezetet adjon, egyaszerűen "becsomagolod"... Nem?

"Ha tudod, hogy van ilyen, és készülsz rá, akkor nem zavaró, hanem előnyös szvsz. (Nyilván úgy kell felépíteni a csapatot, hogy a lövegek zöme 150mm vagy kisebb legyen, de kell egy-két monster csapásmérésre.)"

Tény, hogy miután tisztában vele az ember, már nem zavaró, megszokható, sőt ki is használható.

Nem kötekedésből mondom, de már volt egy magyar oldal, és irtó nagy felháborodás volt belőle PG2 berkekben. (szerző neve nélkül pakoltak fel PG2 hadjáratokat meg ilyesmiket.)

Értem... Mondjuk szerző neve nélkül tény, semmiképpen nem raknék fel cumót... Engedélykérés az már neccesebb, de elvileg úgy gondolom inkább örülniük kellene a terjesztésnek...
    No mindegy, még odébb van a dolog...
  • PetruZ
    "-pg3 hangja,és grafikája"

Na neee, ezt még viccből se....

A mod-olhatóságot meg a fejlesztők és a marketingesek döntik el. A PG2 idején még közel sem volt annyira egyértelmű ez, és hiába terjedt el a stílus, még manapság is rengeteg olyan játék jelenik meg, ami rendkívül zárt, szinte semmit sem lehet kezdeni vele. A marketingesek és a producerek az ingyenes kiegészítők miatt félnek, a fejlesztők meg attól, hogy valaki ellopja a know-how-t, és ingyen elkezdenek klónokat gyártani.
    A PG2 nem készült mod-olhatóra, az alapjátékon kívül soha nem is adtak ki hozzá semmi ilyen eszközt (még a specifikációkat sem), minden, ami ma elérhető, a gamer community fejlesztése úgy, hogy megpróbálták kitalálni, mi mit csinál az adatfájlokban. A visszafejtett struktúrák egy kis része még ma is kérdőjeles, nem tudják, miért kell úgy kinéznie. Az egyedileg továbbpatch-elt exe-knek még mindig kell az eredeti is, igaz, elsősorban az eredetiség ellenőrzésére, de komplett kódrészletek is futnak belőle (copyright jogok vs visszafejtés, ugye...).
    Ami viszont igaz: a srácok összedobhattak volna már egy egységes mod-kezelő tool-t, ami kattintásra a kampányoktól függően betölti / módosítja a szükséges fájlokat. :) Egy időben én is gondolkoztam egy ilyesmin, de aztán időhiány miatt passzoltam a dolgot. :) Nem is szoktam vacakolni ilyesmivel, csak AK-s kampányokat játszom. :)

Egyébként ilyen pálya-széthullás, meg fura dolgok (pl. fagyás) nálam csak akkor jelentkeztek, ha véletlenül nem a 210-es, hanem az eredeti exe-vel indítottam a játékot (a működéshez mindkettő kell és a 210-est kell futtatni).
  • LSSAHPAUL
    Szerintem a pg1-nek is jobb grafikája van mint a pg2-nek :)
  • midnite
    LSSAHPAUL:

van benne valami...
    Már a könnyed modolhatóságban. Bár ha megcsinálod párszor már könnyen megy :D

A "PG3 grafikájával" viszont nem értek egyet. Én azért nem foglalkozom vele, mert szerintem borzalmas.

CrazyCharlie:

megcsináltam az első pályát(Stalingrad#1) utána bejött ugyan a köv scenario, de nem tudtam lerakni a maradék egységemet, csak a mellémrendelt olasz egységek voltak ott. Léptem velük, rányomtam a köv. körre, akkor meg az olaszok is eltűntek, és még csak kilépni se tudtam a játékból(az összes ikon inaktív volt) Ilyenkor mi a harci helyzet?

Ilyet nem tapasztaltam...
    Neked megvan a PG2Suite? Ha igen, akkor töltsd be a hadjáratot (load campaign), ki fogja írni, hogy mi a baj.

Látatlanban annyit tudok hozzáfűzni, hogy majdnem mindig a térképpel van a baj.

Ja, az Adlerkorps változatot szedted le? Van ott egy Waffenkammer e-filet használó is... (csak a biztonság kedvéért kérdem)

Tanács: Szerintem a www.adlerkorps.com oldalon nézelődj inkább. Majdnem minden hadjáratot próbáltam onnan, és ha van hibája, akkor tudom. Nem mellékes, hogy ott igazán gagyi hadjárat nincs. (Steve oldalán van elég sok amit inkább elkerülni kell, nem lejátszani)
  • CrazyCharlie
    midnite:
    Boccs, hogy megintzaklatlak. Letöltöttem az általad megadott oldal egyikéről (asszem a wargamer) egy kampányt. East-Front '42-'45. Járt hozzá az összes pálya + az eqp. Mindent úgy csináltam, ahogy a 15. hozzászólásban le van írva, de első körben úgy a 5-6. körnél újraindította a számítógépet(nem vicc!)majd, mikor újra nekikezdtem és megcsináltam az első pályát(Stalingrad#1) utána bejött ugyan a köv scenario, de nem tudtam lerakni a maradék egységemet, csak a mellémrendelt olasz egységek voltak ott. Léptem velük, rányomtam a köv. körre, akkor meg az olaszok is eltűntek, és még csak kilépni se tudtam a játékból(az összes ikon inaktív volt) Ilyenkor mi a harci helyzet?
    Előreis köszi
  • LSSAHPAUL
    Jól nézne ki a világ ha így lenne. A filling amiatt játszottam volna vele...
    A legjobb játék lehetne a pg2 ha:
    -a pg1 választhatós kampánya lenne benne. pl könyörgöm miért nem lehet eldönteni hogy mit akarok támadni?? ha nem akarom a ruszkikat megtámadni akkor ne hozzon már kellemetlen helyzetbe a progi hogy hadatüzen :) pl a PG1-ben nagyon jól volt hogy választhattam a balkán és tán északafrika között..stb. De sajnos a pg1 csak poén a véletlen- számgenerátor miatt. Most hogy téma haveroknál a pg valaki csak annyit mondott nekem hogy vigyázz ne menj neki tankkal a lónak :D
    -pg3 hangja,és grafikája
    -civ4 multiplayeréhez hasonló felület,illetve protokol
    -ÉS A LEGFONTOSABB : EGYSZERÜ MODOLHATÓSÁG, nem ezt file-t innen ide ezt meg onnan oda módszer
  • midnite
    John Miller:

komolyan :D ennyit tökölni egy 300mb-s játékkal,nem éri meg:)

Ha csak egy sime 300mb-os játék lenne... Dehát ez minden idők legjobb taktikai játéka. Számomra :D

dwiki:

Hú ezt én is észrevettem és bosszankodtam.. :( .. Ez direkt rakták bele? Mivel nekem a fele kb a tüzérségnek ilyen nagy kaliberű, ezért nekem ez hátrány... Az hogy nem lehet vizi úton szállítani őket még érthető, de hogy nem tudnak fedezetüzet nyújtani abban mi a ráció?

Az, hogy IRL volt hadosztály szintű tüzérség, és hadsereg szintű.
    A hadosztály szintű adott fedezőtüzet, a hadsereg szintű pedig ellencsapásokra volt tartogatva.

Egyébként én örülök ennek a dolognak, mert szerintem baromi idegesítő volt, hogy a 3 lőszerrel rendelkező hipermega-lövegem összes lőszere elment arra, hogy a környéken 3db 2-es erejű gyalogos indított egy öngyilkos rohamot.

Ha tudod, hogy van ilyen, és készülsz rá, akkor nem zavaró, hanem előnyös szvsz. (Nyilván úgy kell felépíteni a csapatot, hogy a lövegek zöme 150mm vagy kisebb legyen, de kell egy-két monster csapásmérésre.)

Amúgy most van folyamatban regisztrálás alatt a panzergeneral.hu részemre, ott lesz egy két meglepim :) ...

Nem kötekedésből mondom, de már volt egy magyar oldal, és irtó nagy felháborodás volt belőle PG2 berkekben. (szerző neve nélkül pakoltak fel PG2 hadjáratokat meg ilyesmiket.)
    Szóval hadjáratokat, fileokat csak engedéllyel rakj fel...
    Bocs, ha ez evidens, csak eszembe jutott mennyit kellett magyarázkodnom miatta másfél-két éve :(