Panzer General 2
-
dwiki #101 Te teljes más taktikát nyomsz mint én...
Én eleve több egységet használok...
Tank:
Nálam sok tank (5-7) - folyamatosan fejlesztve, de persze átfedésekkel, mindig van újabb és régebbi típus.
AT:
2-3 antitank - a végén mikor már jagdpanther nagyon ütős, viszont nem sokkal olcsóbb mint egy panther és ugye a panther tud "taposni".
Tüzérség:
4-6db vontatott, önjáró szinte semmi (vége felé max 2db)
Légvédelem:
2 db max három, általában önjáró
Gyalogság:
5-6 áltban pioneer-ok. (ejtőernyőst én sem használok)
Vadász:
5-6 db minimum, de akár több is (7-8)
Bombázó: 3-6 db
Recon 2 - 3 db (én se fejlesztem, viszont szempont a nagy hatótávolság - sok mozgáspont, vagy hogy mondjam...)
Hajó:
Most először vettem hajókat is, 1 csatahajó, 1 romboló, 1 tengeralattmászó
Talán feltűnik hogy hogyan tudok ennyi egységet összegyűjteni, megvásárolni... Így:
1, Core egységet soha nem engedek "meghalni" - na jó szinte soha - inkább előről kezdem ha belefutok vmibe (pálya eljén mindig mentek)
2, Próbálok minden várost elfoglalni, ha van olyan egység aki olyan vezérrel rendelkezik hogy több prestiget kap város fogaláskor, akkor ő kiemelt szerepet kap ebben
3, Próbálok BVictoryt elérni, és Bvictorynál mindig kapok prototípust! (utóbbi kis trükkel...)
4, Tactikal victoryt illetve vereséget soha nem szenved(het)ek - ha mégis, adott pálya újból kezdve... -
Persze még emellet van egy jó csomó taktikai elem amit alkalmazok, de sokat már más tollából is olvastam itt..