Panzer General 2
  • midnite

PetruZ:

Valszeg neked van igazad, és Adlerkorps-hoz nem kell...
    Ellenben pölö a Pacific e-file-ben van Japán, Kína meg Thaiföld ország, és ha nem váltod át, akkor zavaró, hogy egy Japán csatahajó helyett egy Lengyel 9TP tank korzózik az óceánon.
    A nem második világháborús e-fileoknál (Baltic - WW1, LatinGeneralsKorea - Korea) meg ugye egyértelmű.

dwiki:

Beállítás: alap SSI hadjáratokhoz 50% elég, nem SSInél 100%on szoktam. (kivéve, ha Steve Brown hadjárat, mert akkor 200)

légierő:

Nemtom. Nekem nem jött be. Szerintem baromi drága (AK-ban egy JU-87D 900 prestige!), arról nem is szólva, hogy egy normális vadász 1000 felett van.

Inkább akkor 3 légvédelmi egység, és a többi zsetont plusz ATre tüzérségre költöm.

1db Stuka árából tudsz venni 3 105mmes ágyút, vagy 1 150mmest és 1 105mmest. Több lőszer, fedezőtűz, mindig használható...

Bombázók ellen szól még számomra az is, hogy ahol kellene, általában nem lehet normálisan támadni velük a légvédelem miatt.

Egyébként az alábbiakra szoktam törekedni klasszikus "blitzkrieg típusú" hadjárat esetén:

Tankok:
    2-3 elég. (Pz38t vagy PzIIIE -> PzIIIJ -> Panther G) Az alacsony számukat magyarázza, hogy kizárólag OVERRUN-ra használom őket. A Tigrist útálom, mert nem bír menni és kevés az üzemanyag.

AT:
    Általában tank*2, 5-6 szokott lenni. Eleinte 2 hexre tüzelő vontatott löveg, később lesz belőle önjáró. (75mm lovaskocsival -> Marder -> JagdPanther)

Gyalogos:
    3-4 elég, de azok a lehető legjobbak legyenek (Sturmpioniere). Támadó ékenként 1 elég, úgyis csak az utolsó támadás az övék (miután a tüzérség kiszedte a fedező lövegeket, és meggyengítette a várost védőket)
    Rossz reconnal rendelkező országoknál (pl. orosz) ide jön még 2 lovas is.

Recon:
    Maximum 1. Elsődleges szempont az, hogy mennyit tud menni, harcra nem használom. Sosem fejlesztem.

AD:
    Egy jónagy, meg 2 önjáró. A Flak típust (1 hexre lő, de tud földre támadni) nem szeretem.

Tüzérség:
    Amint lehet bevásárolok 6-8 db 105mm-es löveget/aknavetőt. (300 körül van az ára). Ha eléri az 5 sávot vezér nélkül, akkor eladom és veszek másikat.
    A vezérek határozzák meg, hogy mivé léptetem elő. (Fire discipline vagy devastating fire önjáró lesz például)
    Általában lesz 2 Hummel, 2 jónagy löveg csapásmérésre (egy vezéres 17k18 számára egy lövés - egy ember), meg 4 támogatásra, ezek 150mm esek lesznek.

Vadász, bombázó: Magamtól nem veszek egyiket sem.