Panzer General 2
-
dwiki #107 Védekező pályán valóban van előnye az AT -nek, ezt mindenképpen elismerem...
Viszont én támadó kampányokban a vontatott AT-ket egyszerűen képtelen vagyok hatékonyan használni. A mardereket azért nem szeretem mert áltban gyengék a védelmi értékeik (nagyon helyesen, mint az "életben"). És a taposás hiánya szerintem jelentős lehet. Tankokkal jó esetben 3-4 egységet meg tudok semmisíteni - tüzérségi, bombázó ill gyalogsági előkészítéss után - amíg AT-val erre esélyem nincs...
Az viszont jó nagy hülyeség hogy a JPanther alig olcsóbb a Panthernél - mármint a készítőktől - mivel azért erőltették az "életben" is őket, - mármint általában a vadászpáncélosokat, páncélvadászokat, önjáró páncéltörőket, mivel olcsóbb volt az előállítási költségük. (Igaz konkrétan JPanther esetében nagyobb ágyúval rendelkezett - bár ez is jellemző ugye a többi modellre is -, viszont nem volt költséges forgatható tornya...)
Visszatérve a játékra a kettes hatótáv előnyeit meg nem tartom olyan sokra, mivel kettes távból általában kevesebbet sebeznek az egységek. Erős tank ellen - oroszok eleinte ugye erősebbek a T34 ill KV1-ekkel - az én taktikám repcsi aki kinyír + suprizedbe rak párat, aztán már lehet nekitolni a saját tankokat.
De ebből is csak az látszik hogy más a taktikánk :) ...