Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BEARCAT: Nem hinném, hogy a Szovjet, Orosz, Kínai, Japán... vagy pl. Francia (hogy EUis legyen) mentalitás annyival különb lenne. Ezen felül õrültek, pszihopaták, ne adj isten gyilkolás vágy aberáció miatt katonának állók mindenhol vannak, voltak, lesznek. Ezt 100%ban szûrni nem lehet.
~2hete én is elkövettem egy hibát, hogy hozzászoltam vmihez ami baromira nem hadtech. Azonnal jött a troll és nyomta a szart. Hagyjuk meg ezt a helyet hadtechnek. Hírtvn, kurucon pedig kitárgyalhatod, milyen g*k az amik és ezen felül is sok "csodás" dolgot.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ártatlan 10éveseket meg civileket leölni
halálbüntetést érdemelnének
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
www.smart-bus.hu
Szó se róla, ha mai tudásommal megkérdeztek volna, akkor én a MiG-21bis modernizáció mellett döntöttem volna
Az viszont fura, hogy még azonos adatot nem találtam arról, hogy hány Lancer is lett modernizálva. Volt már 101,103, 110 és 111 is.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Mindenesetre érdekes fejlemény, hogy ez az elsõ konfliktus melyben élesben is bevethetik a JAS-39-et.
...vagy az utóbbi 30 évben kicsit megváltozott a légi hadviselés és Svédország katonapolitikája.
A Gripent a szovjet fenyegetés elhárítására, tervezték, esetleg olyan államoknak szánták exportra akik hasonló cipõbe járnak (Ausztria Svájc). Az elsõ követelményeket 1978-ban írták le a gép kifejlesztésérõl 1982-ben döntöttek, amikor már tudták, hogy az európai NATO légierõk nagyobb részt F-16-ot kisebb részt pedig Mirage 2000-est rendszeresítettek, tehát ide export nem nagyon lesz lehetséges, csak tisztán a saját harcászati koncepciójuknak kell megfelelni. Szó sem volt "nyugatiasított" változatról lásd metrikus mûszerek.
Ma viszont már NATO államoknak akarják exportálni (elég esélytelenül) illetve Svédország kezd visszatérni a nemzetközi szerepvállaláshoz, ahol szintén olyan gépre van szüksége, amellyel együtt tud mûködni illetve végre tudja hajtani a NATO harceljárásokat.
TG
karosszéktábornok.blog.hu
A Viggen utód esetén elemezték az F-16A és az F/A-18A alkalmazását is, de mindkettõt elvetették, mert nem feleltek meg a svéd igényeknek. Például az F-16A ellen azt hozták fel érvként, hogy 3 percre van szüksége az indítástól a felszállásig, amit a Viggen 1 perc alatt megcsinált, márpedig az utód e téren nem maradhat el. Az F/A-18A esetén a magasabb ár és költségek volt az ok, úgy vélték, hogy ennyi pénzbõl már a Saab is ki tud fejleszteni egy többfeladatú gépet.
A gépnél nem vártak el különösebben nagy hatótávot, a svéd doktrína nem a "force projection"-t helyezte elõtérbe, hanem a széttelepített, ütõképes védelmi légierõt. A Viggen hatótávolsága póttartály nélkül ~1000km, ennyit pedig a Gripen is fel tud mutatni.
A fegyverzet megint hasonló kategória, a svédek az AJ-37-est vették alapul, az annál használt fegyverfüggesztményhez foghatót akartak egy kisebb gépen látni. A Gripen ennek is megfelel.
A standard támadófegyverzete a Viggennek:
2x RBS-15F + 2x Rb-74 (AIM-9) + póttartály = 2 tonna
4x Mjölnir + 2x Rb-74 = 2,6 tonna
Van persze olyan elvi függesztmény is, hogy póttartály plusz 16x 120kg-os légibomba, de ez szinte csak papíron létezett.
Szóval a Gripen azért lett olyan, amilyen, mert a Svéd légierõ ezt kérte... Ez nem a Saab hibája...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Punker
Kösz a linket.Tényleg,mintha lenne némi párhuzam a ranger tanfolyammal😊
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Nem elképzelhetetlen a 2015-ös IOC (az oroszok említették ezt a dátumot, de úgy tudom nem IOC hanem az elsõ széria gép átadása terén, a kettõ ugye messze nem ugyanaz), de persze mindennek ára van. Lehet, hogy egyszerûbb radar, gyengébb avionika lesz benne, esetleg nem lesz még ECM, stb.
Ez mindenhol elõfordul ugye, az F-22A pl. az elején csak AIM-120-al repült, a Gripen hosszú ideig csak AIM-9-el, AGM-65-el és RBS-15-el, az elsõ MiG-29-esek és Szu-27-esek pedig különféle helyekrõl származó elektronikával bírtak, nem volt csaliszóró, stb. Megvan ez az Eurofighternél is, meglesz az F-35-nél is, így tovább.
Szóval ha nagyon akarják, akár lehet 2015-ös IOC (vagy sorozatgép-átadás, honnan nézzük), de egy erõsen butított képességû géppel.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Ez konkrétan hiteltelenné teszi az egészet, legalábbis szerintem.
1. Mitõl lenne a legmodernebb, mikor cirka 20 évvel azután száll fel, amihez mérhetõ?
2. Hol van hozzá a fegyverzet? Ez csak egy platform jelenleg, semmi több.
Gondoltam belinkelem a cikket is, ne csak a youtube-ot nezzetek. 😊
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
-Az RAF hiányában van tapasztalt és képzett Eurofighter pilótáknak. A Líbiai bevetésekre ezért csak úgy tudtak elegendõ (tapasztalt) pilótát kiállítani, hogy a kiképzõpilótákat is átvezényelték a bevetéseket repülõ alakulatokhoz, így a friss pilóták kiképzõrepülése addig ideiglenesen szünetel.
-Ausztrália a saját SAS egységeknek rendelt egy nagy rakás Multicam álcamintás egyenruhát. Csak az a baj, hogy Ausztráliában és az USA-ban eltérõ a méretezés, szóval az elsõ 100 leszállított Multicam gúnya túl kicsi a SAS egységeknek... Senkinek nem tûnt fel a beszerzéskor, hogy az Ausztrálok ruhaméretezése eltérõ...
A HMS Invincible roncsnak lett eladva, elbontják, fémhulladékként értékesítették.
A HMS Ark Royal is így végezheti, hacsak valaki le nem csap rá (pl. India).
www.smart-bus.hu
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
www.smart-bus.hu
B...tod a legjobb hõkamerát,ha nem tudod ki az ellenség ,ki nem,
Ugy emlékszem,buktak már bele amcsik abba,hogy a saját közvéleményüket forditották ellenük a médiumokon keresztül.Már az is szivás,ha csak arab oldalon annyi embert tudnak feltüzelni,akik anyagilag biztositják a hibbant szekció mûködését egy évre.
Jelzem a nemzetközi(?) terrorizmus két jelentõs támogatója az USA kongresszusa meg az ENSZ😞ugyhogy semmi nem lep meg.
Janáj
Mégegyszer,ne téveszd össze a ranger tanfolyamot azzal a képzéssel amit az ezred egy katonája kijár,amég bevethetõ lesz.És legyen az a zászlóalj egy géppuskása,nem a felderitõ szakasz agyonképzett Rambója.Talán jelent valamit hogy a 75 RR a SOC alá van osztva.
KMZ parancsnoka azt nyilatkozza a filmen,hogy kb 2 év képzés amég valakit felhoznak,ennek nagy része amerikai SF el közösen megy,hol azok nyaralnak itt,hol azok ott.Ezt a rohamlövész UL -t nem ismerem,azt se tudom igazából ,mi a szent sz.a az,meg kell kérdezni olyat,aki ott van.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
A Rohamlövész képzésre asszem a KMZ-bõl válogatott emberek kezdték és hullottak rendesen. Így valószínûleg az van amit írtatok, hogy van pár agyon marketingelt SF a többiek meg "csak" "sima" eje/felderítõ emberkék.
Félre értés ne essék, minden tiszteletem az övék.
http://i82.photobucket.com/albums/j258/FIVESIXTN/DSC05717.jpg
http://www.newsbleed.com/images/ak2/yugo_mts_front_tr.jpg
Az AK tipikusan tömegtermelésre tervezett fegyver, oldhatatlan kötéseket használnak a gyártása során. A GIF-en látható fegyver talán nem gyári, talán barkácsolt a tok, talán gyári a tok, de barkácsolt csövet tettek bele. Ezt nem tudom. Szóval vagy a csövet nem sikerült megfelelõen rögzíteni a Front Trunnion-ban és az kiszabadult belõle, vagy a Front Trunnion szabadult ki a tokból. Persze a csõ mindkét esetben repül.
A GIF-en látottak ellenére ésszel dolgozva akár az õserdõben is lehet lemezbõl tokot készíteni AK-hoz és abba a Front Trunnion-t vagy a Front Trunnion-ba a csövet rögzíteni.
Front Trunnion
Ez egy PDF a szegecselés eltávolításáról.
Túl sokra nem mennek vele, ha egy Apache a hõkamerájával kiszúrja, és a 30 milis gépágyújával fasírtá lövi õket másfél kilométerrõl. 😄
Márpedig ez a mindennapok része Afganisztánban, szóval nem lennék a szakállasok helyében.
Ez pedig a Könnyû vegyest mutatja be: