Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(A régi idõk matrózlázadásai is ilyenek voltak szerintem.)
Egyébként utólag elég nehéz kimagyarzáni, hogy a budi hogyan robban fel. Tehát egy eset eltussolálsa erõsen a táplálánc csúcsán levõkont múlt régen. Ma? Ha egy valakinek elmondasz valamit, az már nem nagyon titok...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha egy szakasz vagy század elindul a semmi közepébe, ahol csak rádiösszekötettés van, ott lényegében csak a felsõ vezetés bizalma van. Kint a terepen a rangidõs lényegében Istent játszhat. Ha a többiek asszisztálnak ehhez, akkor a felelõsségrevonást megúszhatja. Itt nem sikerült.
Sokan azt hiszik, hogy a világban minden kontrollálható. Sajnos nem. Mindig van valaki, aki megszívja. Igyekezz, hogy ne te legyél.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A világ eseményei lázadáshoz vezettek a hadsereg berkein belül. Elsõnek a légierõ egyik ezredének pilótái lázadtak fel, a szerintük nem megfelelõ élelmezés miatt. A hadtápos tisztek ugyanis a légierõ összes alakulatánál levettek az étlapról bizonyos ételeket, így járt a pilóták nagy kedvence, a borsos tokánnyal töltött rizs is, mivel túl költségesnek ítélték az elkészítést.
Robbant már fel budi olyan alatt akit utáltak a katonái.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Parancsmegtagadásért fejlövés?És a többiek ezt lenyelnék szerinted?
Nagyon sötét gondolatmenetek jöhetnek le ebbõl a dologból 😊
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Stanford Prison Experiment
A háború az háború. Nem kellenek ahhoz pszichopaták, hogy kegyetlen dolgok történjenek. Inkább a haditechnikával kellene foglalkozni.
Szép dolgok az elvek és szabályok, de ha egy agresszív és idegyenge elmeroggyant a parancsnok komoly kontroll nélkül az elszigeteltség miatt, akkor ezek annyit érnek, mint egy markék lepkefing...
Ebbõl a szempontból kevésbé durva a 7 bûnrészes, mert õk is félthették az életük/karrierjük/testi épségük.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Meg a Delta III.-asokra, melybõl 4 aktív egység szolgál még a Csendes-óceáni flottában... 😊
Ez teljesen igaz is, de ahogy a hírekben olvastam, ezeket a cselekményeket nem egy ember követte el, hanem egy egész egység, akiket végül kelletlenül mind felelõsségre vont a hadsereg. Mekkora a valószínûsége, hogy húsz-harminc pszichopata mind ugyanabba az egységbe kerül?
Egy raj tagjai voltak a vádlottak, ez 11 embert takar. 5-en hajtották végre a gyilkosságokat, a maradék 7 pedig bûnrészesnek lett minõsítve, mivel nem akadályozták meg és nem jelentették azokat.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Arról se feledkezzünk meg, hogy sajnos már rég nem hat Tájfun van, a megépült hét egységbõl négyet szétvágtak. Már csak három példány létezik belõle, amibõl kettõ, az Arkhangelsk és a Severstal tartalékban van, rakéták nélkül(és nem tudom hogy oroszországban milyen mûszaki állapotban lehet tartva egy tartalékba tett tengó), a harmadik pedig, a Dmitriy Donskoy a Bulava rakéták tesztelésére van átalakítva. Tehát egyik sem ad már nukleáris készültségi szolgálatot, ezt a feladatot a Delta IV-esek látják el.
Megjegyzem mindig is voltak / vannak / lesznek visszaélések az ilyen beavatkozó akcióknál. Hosszasan lehet sorolni a példákat az olasz ENSZ katonák kegyetlenkedéseitõl a közép-afrikai kéksisakosok tömeges nemi erõszaktevésein át az orosz erõk Csecsen harcokban megesett viselt dolgaikról.
A egyes nemzeteknél (pl. Dél-Amerika, Portugália, Spanyolország, Olaszország) szolgálaton kívüliek korlátozottan hozzáférhetnek alkoholos tartalmú italokhoz, sörhör, borhoz, esetleg pezsgõhöz. Vodka és tömény szesz tudomásom szerint azonban általában tiltva van.
Érdemes volt kifejleszteni a Borej osztályt?Nem lett volna jobb mind a 6 tájfunt modernizálni inkább?Arra gondolok hogy a Borej csendesebb talán mert egy propelleres,de nem tudom miben lehet jobb a tájfunnál.
A szovjeteknél párhuzamosan két rakétahordozó tengó osztály volt mindig. Elõször a Yankee / Delta I.-II.-III. osztály, majd a Delta IV. / Typhoon. A Borej a Delta IV. utódjának készült eredetileg, a Typhoon utódja (ha lett volna ilyen) más elképzelések szerint valósul meg.
A Typhoon-ok legfõbb gondja, hogy gyakorlatilag teljes és általános újjáépítésre lett volna szükségük. Évekig, némelyikük egy évtizednél is tovább rohadt, mielõtt elbontották, így effektíve nem lett volna olcsóbb az újjáépítésük, mint a Borej osztály egy egységét a nulláról megépíteni. Tehát gazdasági téren nem jelentett volna ez elõnyt.
A másik gond, hogy a Typhoon-ok 40 éves technológiai színvonalat képviselnek tervezés terén. A Borej osztály is inkább 20 évet, de még így is egy bõ generációs különbség van a kettõ között. A Borej nem csak az egy hajócsavar miatt csendesebb, hanem az áramvonalasabb kiképzés miatt is. Ezen felül modernebbek a reaktorai, sokkal fejlettebbek a szonárrendszerei stb.
Lemerülve képes 27 csomó sebességre.
Ez egy SSBN esetén nem olyan fontos dolog. Versenyezni úgy sem fog a vadász-tengókkal, ebben a versenyszámban azok sokkal jobbak. Egy SSBN-nek mindenek elõtt csendesnek kell lennie...
Szerintem a stratégiai atomfenyegetésre teljesen ideális volt-amire tervezték a 70-es évek végén-pár ilyen ssbn az egész USA-t letörölhette volna a térképrõl-ez stratégigai szempontból nagyon meggyõzõ.Sokkal jobb a korábbi Delta IV-nél.
A Delta IV. fiatalabb, mint a Typhoon. Az elsõ Typhoon építését 1976-ban kezdték, 1980-ban bocsátották vízre, 1981-ben állít szolgálatba.
Az elsõ Delta IV.-es építését 1980-ban kezdték, 1984-ben bocsátották vízre, és helyezték rendszerbe.
A Delta IV. egy "biztonsági tartalék" szerepét töltötte be, egy bevált, jól mûködõ technológia, egy tovább reszelgetett, bevált rakétával, amely biztosítja a csapásmérési/elrettentési erõt akkor is, ha a forradalmibb, merészebb Typhoon vagy az R-39 rakétája nem váltja be a hozzá fûzött reményeket.
konstrukciós okokból 2 Delta IV nyomásálló testét helyezték egymás mellé-szerkezete olyasmi mint egy katamarán
Ez tévedés, mármint az, hogy két Delta IV. nyomásálló testet helyeztek el a Typhoon-ban.
Nem valami erdeti a dizájnja-olyan mint a Los Angeles osztály csak hosszabb.Nekem meg ezek nem nagyon tetszenek.
Egy katonai eszköznél nem a szépség, hanem a harcérték / használhatóság a lényeg. A hosszabb test kisebb ellenállást, kevesebb zajt jelent.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Az afgánok meg nem emiatt utálják õket, hanem a gyarmatosító háború miatt, ebben pedig így egyet is tudok érteni velük.
Ohio-val tudtommal adtak 90 napnál hosszabb szolgáltatot is. Jóval hosszabbat.
Ott direkt erre kijelölt autópálya szakaszokról volt szó, ahol a 2x2 sáv között is aszfalt volt és a korlát felszedhetõ volt és volt tervezett helye a kitelepülõ / kiszolgáló személyzetnek. Mondjuk itt még nem a Gripenrõl volt szó, hanem Mig-21 és akkori nyugati társai.
Valaki még térképet is linkelt róla, hogy hol voltak/vannak ilyenek.
De ahogy látom a Grifmadár 1x1-es autóútra is leszáll, ami mondjuk nekem nagyon extrém. Szvsz egy fél hordozóra leszállással ér fel. <#worship>#worship>
@53474: Egyrõl beszélünk. Nem foltozgatnak, hanem újat építenek. Nekik szvsz mindennél fontosabb az atom elrettentõ erõ.
@bgabor: Lásd elöbb. No offense, de megint a számok bûvöletében élsz. Nem hinném hogy a 200 db fej mind éles lenne, hogy nem volt erre korlátozás és hogy nem is szabad hogy azok legyenek. Feltételezem csalik is voltak rajtuk bõven.
Valamint szvsz jobb lett volna másfélszer ennyi kisebbet építeni, lehet kettõvel kevesebb rohadt volna szét. Persze ez is ilyen utólag okoskodós nethuszáros a részemrõl. :-)
Más kérdés, hogy a kilencvenes években az orosz flottánál sokszor a munkabére kifizetésére se volt pénz, így szerintem egy két kivétellel a Tájfunok is arra a sorsra jutottak, mint a flotta többsége, azaz szétrohadtak a kikötõben. Szerintem a többségük olyan rossz állapotban volt, hogy már a felújításra se voltak alkalmasak, ezért volt értelme egy teljesen új osztályt megtervezni és megépíteni.
Szerintem a stratégiai atomfenyegetésre teljesen ideális volt-amire tervezték a 70-es évek végén-pár ilyen ssbn az egész USA-t letörölhette volna a térképrõl-ez stratégigai szempontból nagyon meggyõzõ.Sokkal jobb a korábbi Delta IV-nél.
Azok után, amiket olvastam, hogy miket mûveltek a Szu széthullása után a tengókkal, meglepõdnék, ha fel lehetne újítani mindet.
Szerintem ez egy régóta létezõ dolog, csak most felfújták. Mindig voltak/lesznek ilyen emberek. Sajnos. Csak most utánajárt egy újságíró, nem a szegény civilekért, hanem a hírérték miatt. :-S
Egyébként jöhet a troll elfogadom a véleményét (voltam én már neonáci meg komcsi is, persze mások szerint) nem hajt semmi sem hogy "megtérítsek" bárkit is. Egyébként meg nem minden szar ami ami vagy orosz.
Haditech BE!
Azt olvastam hogy a Tájfunokból 2 db-ot felújítanak és ezek 2020-ig szolgálatban is maradnak.Gondolom ezekre is a Topol M rakéták kerülnek mint a Borej osztályra.De a tájfun 20-at vihetne belõle nem csak 16-ot.
Érdemes volt kifejleszteni a Borej osztályt?Nem lett volna jobb mind a 6 tájfunt modernizálni inkább?Arra gondolok hogy a Borej csendesebb talán mert egy propelleres,de nem tudom miben lehet jobb a tájfunnál.
Nagyon remélem hogy nem a közelmúltbeli "cenzúra magyarországon" témájú vitánkra célzol. <#smile>#smile>
Kubinka
74 perc, kommentár nincs. De vannak 2. vh-s felvételek. A zenei aláfestés annak a nemzetnek a dalaiból áll, akiké az éppen mutatott harcjármû.
Az nem úgy van, hogy megerõsített és direkt így épített autópálya szakaszról?
BEARCAT: Nem hinném, hogy a Szovjet, Orosz, Kínai, Japán... vagy pl. Francia (hogy EUis legyen) mentalitás annyival különb lenne. Ezen felül õrültek, pszihopaták, ne adj isten gyilkolás vágy aberáció miatt katonának állók mindenhol vannak, voltak, lesznek. Ezt 100%ban szûrni nem lehet.
~2hete én is elkövettem egy hibát, hogy hozzászoltam vmihez ami baromira nem hadtech. Azonnal jött a troll és nyomta a szart. Hagyjuk meg ezt a helyet hadtechnek. Hírtvn, kurucon pedig kitárgyalhatod, milyen g*k az amik és ezen felül is sok "csodás" dolgot.