95087

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Singapore 50. National Day
Kamu lövegcsöves tank
-
-
A katonaság is megérkezett
Forrás -
Pár önkényes merénylő és hadsereg is megirigyelné ezt a pusztítást (mint egy "kisebb" atombomba).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.08.14. 15:09:43 -
Amennyire én meg tudom ítélni, az eredeti elképzelésben még nem szerepelt a BVR képesség, de menet közben felmerült az igény, és a Northrop igyekezett ennek megfelelni. -
Ezt is láttam, de nem tiszta sor, hogy mennyire tervezték ezt elsődleges képességnek. -
Volt is, 1985-ben sikeres céllövészetet csináltak AIM-7-el. Ezzel a képességgel ekkor az F-16 még nem rendelkezett, szóval az F-16 nem volt BVR képes, míg az F-20 (legalábbis prototípus szinten) már igen.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.08.13. 17:58:39 -
Zavarbaejtő. Ezek szerint lett volna BVR képessége is, ha igényelték volna? -
AN/APG-67(V). De szvsz az nem PESA.
F-20 Tigershark-hoz ezt az oldalt ajánlom. -
Az F-20 Tigershark milyen radart kapott volna, ha rendszeresítve lett volna? A források számomra zavarosak. Jól értem, hogy az egyik jelölt PESA radar lett volna? (AN/APG-67)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.08.13. 17:09:49 -
JanáJ #69826 Amit én olvastam az alapján ömlik oda a fegyver. Az hogy kihez mennyi jut az egy másik kérdés.
Tudom a fotelból könnyen okoskodom, de szerintem ez felesleges barkácsolás. -
mi a fene már 2019 van? :D
-
Volt lőszer nincs lőszer :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!-Hé fiúk tegnap hoztam fel két láda lőszert, hogy holnap majd legyen mivel támogatni a ...
-Lőszer ? Milyen lőszer !?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.08.13. 13:08:39 -
Én arról beszélek, hogy X fegyverhez lehetséges, hogy már korlátozott lőszerkészlet van vagy nincs. Akkor keresek egy olyan fegyvert, amit eddig nem használtál, de hegyekben áll hozzá a lőszer.
Az ember nem viccből mókol össze egy ilyen fegyvert. Szíriába meg nagyon régóta nem küld senki semmt tudtommal. -
JanáJ #69822 Ezt nem tudom értelmezni. Aki fegyvert küld, az küld lőszert is. -
-
Nem vagyok biztos benne, de saját értelmezés.
Azimuth 1-4-7-O from Easy Roger Seven. Left 100. Add 200. Will adjust.
Igen, az ER7 ponttól 147 fokra, balra 100 méter, plusz 200 méter, majd pontosítunk (vagyis belövést kér).
Left 25, drop 50.
Balra 25 métert és 50 méterrel rövidebb kell.
Bevallom nem tudom értelmezni az ábrát. Akkor most ezen hol a cél és hol az üteg?
A pivot a löveg pozíciójába kerül, innen kezdve a többi magyarázza magát. -
SZUsszan #69819 Na majd jön kiskorú. =) -
ambasa #69818 Én se, és már túl késő van, hogy gondolkodjak rajta 
TG -
Bevallom nem tudom értelmezni az ábrát. Akkor most ezen hol a cél és hol az üteg?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.08.12. 23:36:13 -
ambasa #69816 Itt az oldal közepe tályán van egy kép, ami talán magyarázat a kérdésedre. A tüzérség általában nem fokban, hanem vonásban számol. A Magyar Királyi Honvédség, de a Vörös Hadsereg tüzérsége is vonásban számolt. Egy vonás általában 1 km-en 1 méter (nem pontosan, mert kerekítenek, nálunk 1945-ig a kört 6400 vonásra osztották, míg a szovjetek csak 6000-re, aztán hogy, hogy nem mi is átvettük ezt). Persze ettől függetlenül az angolszászok mindig is különcök voltak ők akár számolhattak fokban is, ezt nem tudom, de e szerint az amerikaiak is 6400-as osztású tüzérségi tájolót használtak.
TG -
A fegyverhez lőszer is kell... -
JanáJ #69814 Hozzá teszem az nekem sem tiszta miért ilyen kevés a védő felszerelés a sok-sok fegyver mellett. -
JanáJ #69813 Index már írta, hogy rájár a rúd az amcsikra a japán heli és a német Falcon miatt. Mennyi merev és forgószárnyas technikájuk lehet a négy (öt) fegyvernemnél? 20k? -
JanáJ #69812 Nem felejtem el, meg szerintem ezekhez valami repesz képző lőszer lehet, szóval még arcába is robbantja a téglát. Ennek ellenére erre is jó egy sima PKM. Persze minden "jó" mivel a másikat tudod ölni, de kb olyan mintha hordó bombát gyártanál miközben még van "rendes" gravitációs bombád. Egy hk is simán agyon lőhet az épületben, de egy combosabb aknavető is összecsukja az ottani házak többségét. Terror fegyvernek se jó egy olyan helyen ahol mindenki mindenki ellen nyomja a death matchet és a muskétától a GBU-ig minden potyog. Szerintem pont fegyverből nincs hiány. Ezek meg csak barkácsolnak. Kb mint LADA szélvédőn a reluxa, plusz 2 pont a pimp mérőn. :-) -
Ilyen demo csapat is volt az USAF-nál. -
Az Őrület határán című filmben mikor tüzérségi támogatást kérnek, akkor milyen paraméterekről van szó?
Uncle Baker One, fire mission.
Azimuth 1-4-7-O from Easy Roger Seven. Left 100. Add 200. Will adjust. Over
[Soldier On Radio] Understand. 1-4-7-0 from Easy Roger Seven
Aztán jön a pontosítás az első lövés után.
Left 25, drop 50.
1470 az 147.0 fok lenne és a másik az meg valami viszonyítási pont? A két másik szám vajh mi?
A pontosítás az egyértelmű, távolságokat mond. -
németeknél is lezuhant egy Falcon -
Van pár közeli kép is
-
23mm-es lőszerek
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Köszi az infót! -
SZUsszan #69805 Köszi a válaszokat.
Szerintem is arra jó, hogy ha nincs a környéken megfelelő fegyverrel egy mesterlövész, akkor éppen elég demoralizáló az, ha az ellenfél 1km-ről lövi akár random, akár megközelítőleg célozva a csapatod házát és több fal sem nyújt fedezéket. -
"szegény ember vízzel főz"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Elfelejted a környezetet. Itt a harcosok nagy részének semmiféle védőfelszerelése sincs, még egy koszos szemüvege sem, nemhogy testpáncél. Ahogy millerius írta a szétrepülő tégladarbok is komoly sérülést okozhatnak, ha meg csak a szemebed verik ki már az is pont elég... -1 harcos. Mindenzt olyan távolságból, hogy a kézifegyverekkel nem lehet visszalőni, ha nem kerülsz hozzá közel. A másik előnye, hogy az RPG és HSN lövegekkel ellentétben, ezt zárt térből használhatod. -
JanáJ #69802 A zár a kritikus szerintem. De a nagyon barkácsoltakon minden. Nem a modern cuccokkal hasonlítom össze. Ellenben nem látom mire jó. Ok eltalálsz egy házat vele. És? Ez szerintem egy szobát sem pucol ki. Mondjuk fele tudja milyen lőszer van hozzá. Ha profi cucc lenne, akkor sem érteném mire jó. És azt se felejtsd el, hogy ugyan itt mások szépen nyitogatják a T-72-eket. Ez nekem ilyen arabos pénisz lóbálás, mint mikor ipaddel aknavetőzünk, meg irányítatlan rakétával lőjük a várost, vagy mikor AK-val lőjük a konvojt. Látványos, megmutatjuk milyen tökösek vagyunk, talán még van is annyi eszünk, hogy mi is tudjuk hogy semmi értelme, de mi megmutattuk. -
A tartóssága nem feltétlen. Ha a vége jól van megcsinálva, akkor sokáig jó. Egy ilyen cső élettartam elvileg néhány ezer lövés. Mint mondtam itt nem hálózat alapú hadiselésről van szó. Ez ilyen hadviselés keretei között nem egy vészesen szar fegyver. Sokkal jobb, mitn a nagy semmi. Ezen felül a legfontosabb, hogy olyan lőtávolsága van, hogy az RPG és kézifegyverek a közelébe nem érnek. Még egy jó mesterlövésznek is meg kell emberelnie magát, hogy ennek visszadurrantson.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.08.12. 16:10:22 -
JanáJ #69800 és ezzel mire mész? A tűzgyorsasága nulla, a tartóssága kérdéses az irányzék bazári távcső és a fegver pontosabb mint az irányzék. Valószínűleg messziről látszik ha lősz vele a por és a torkolattűz miatt. Egy PKM is átviszi a téglafalat, csak nem 1+ km-ről. :-) Ha nagyobb kell, akkor meg leszeded egy tankról a légvédelmit. :-) -
millerius #69799 Ha nincs más, még a csúzli is fegyver, ez meg kissé messzebbre hord és pontosabban is, egy 23-as skuló átütéséről meg már ne is beszéljünk (nem szeretnék abban a szobában lenni, ahol ez átmegy mindkét falon, rosszabbak a tégla/beton-repeszek mint maga a lövedék! -
Nem mondanám. Egy épületet simán eltalálsz vele és a téglafalat röhögve átviszi. Ha kiszúrtak, hogy ottan vagy, akkor jobb, ha gyorsan eltűnsz ottan.
Ez nem két csúcstechnikát használó erő összecsapása... -
JanáJ #69797 nem értem minek erőltetik ezeket, amennyi energiát beleölnek, annyit nem ér.