Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
@Szu: Köszi. Ahülye kérdés AS-rõl jött, mert ott csereszabatosak a 47/74 tárak és az éles AKM tár is belemegy az AS-be.
De mint írtam ez az egyezmény csak nemzetközi konfliktusokra érvényes ,aztán egyes országok miként állnak hozzá a saját szabályozásukkal annak utána kéne nézni. Ha csinálják,márpedig a videó nem véletlenül készült ergo csak gyártják akkor gondolom használni is használható. Hobbiból nem gyártanak fegyvert gondolom én.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Ebbõl véletlenül se jön az ki, hogy angolok most ilyenekkel lövöldöznének.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
http://www.dailymotion.com/video/x1a35z0_parade-militaire-effet-domino_news
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://www.firearmstactical.com/wound.htm
Érdemes megnézni az 5.56 Nato produkálását a ballisztikus zselében. És ez full legális az egyezmények szerint is, mert nem robban, nem expandál, nem bevágott. Csak mit ad Teremtõ, az anyaga a lövedéknek úgy van kitalálva, hogy így szétessen.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Elivleg egyetlen NATO állam katonai ereje sem használ ilyet, de érdekes módon a rendõrség meg igen.
(Nem vagyok a téma szakértõje.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
★★★★★
The reported stated that the aircraft, which was built to replace the P-3 Orion, is not yet deployable, according to Gilmore’s report.
Vagyis nem bevethetõ. Ami azért elég komoly kritika.
A Blomberg cikke egy kicsit komolyabb. E szerint szûk területre korlátozott keresésben olyan hatékony, mint a P-3C. Persze kérdéses, hogy mennyire pozitív, hogy 'csak' annyira hatékony, mint az elõdje, amit levált.
A történet tehát röviden annyi, hogy a P-8 körül áll a bál, mert azért 35 milliárd dollárért nyílván nem egészen ezt várták. Hozzá kell persze tenni, hogy az egész P-8 program eleve úgy indult, hogy a képességek terén alacsonyak az elvárások (P-3C szint, nagyobb hatótáv és alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett), de legyen meg benne a fejleszthetõség, hogy egyre modernebb és hatékonyabb érzékelõkkel és rendszerekkel szerelhessék fel.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az F-35 harácszati hatósugrara is 2-3%-kal kisebb a tervezettnél. Ettõl még a koncepció nem hasalt el. Ezen felül a gép rendszeresítése éppen csak megkezdõdött, majd ha a bejáratós korszak után is ez lesz, akkor térjünk vissza erre.
Egy példa. Az AN/APG-70 radarral elsõ tesztek alatt 40 méteres felbontást sikerült elérni, egy hónap múlva már 18 méteres, a negyvenedik felszállás alkalmával ez kb. a 3 méteres tartományban volt. Pedig ez még a '80-as években volt, amikor egy szoftver evolúciója és a hardver változatatása és variálhatósága is egészen más léptékû volt, mint ma.
Továbbra is fenntartom, hogy az indexrõl haditechnikai írást csak azért "jó" (?) linkelni, hogy legyen min jót röhögni... Egy csapat dilettáns hülye.

A tárakasztónál lehet, hogy a nem odavaló tár nem akad be. Ebbõl következõen, vagy lötyögne, vagy kiesne, esetleg be sem bírnád csattintani a helyére, mert nem tudna a tárakasztó a helyére fordulni.
Nem tudom. Nekem még nem volt éles 5.45-ös AK a kezemben. Ha neked van, én tudok kölcsön adni egy 7.62-es tárat pár hozzávaló hatástalanított lõszerrel együtt. =)
Azt értem, hogy a tárak más szélességûek és más az ívük is. Én kb csak az ívrõl tudom megállapítani milyen lõszert ehet.
A kép alapján azt mondanám, hogy a 7.62x39-esek nem férnek bele egy 5.45x39-es tárba, maximum egyes oszlopba, de kérdés, hogy nem akadnak-e meg.
Azért nem hiába van olyan íve a 7.62-es tárnak. Láthatod a jellemzõ formai különbségeket.
De ha nem akarod a 30-as tárat telinyomni, csak olyan töltõlécnyit (10), szerintem azzal megbírkózna.
A T-72 esetében ez teljesen kizárt, mert nincs közvetlen kapcsolat a sofõr és a küzdõtér között.
A válltámasz hiánya, a tár íve és az elõagy hossza az árulkodó, hogy se nem AKMSU, se nem AKS-74U. =)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Akkor nem teljesen képtelenség, amit Stallone csinált a Rambo 3-ban? 😊
jellegzetes a Zastaváknak a fa elõagyon a három pár luk.
Ez a legtökéletesebb jellemzõ amivel azonosítható a Zastava M92, mert azt az elvetemültséget kizártnak tartom, hogy úgy adjanak fel egy Zastava feladványt (innen indultunk), hogy ezeket a lyukakat kitakarják. A három lyuk akkor is ott van, ha a lángrejtõt leveszik, hangtompítót tesznek a helyére vagy nem, a tárat eltávolítják, van válltámasz vagy nincs (ami eltér az orosztól 5.45mm-es kaliberben). Pirospontos észrevétel volt a három lyuk. Hiába volt elõttem, én nem vettem észre õket.
A gyártó oldalát megnéztem. Ez a M92 amit az amerikaiak a "Krinkov"-ok csoportjába sorolnak csak 7,62x39mm-es lõszerhez készül. Ha három lyukú "Krinkov"-ot látunk, akkor az csak 7,62mm kaliberû és szerb lehet. Illetve AKMSU is lehetne, AKMSU-nak hasonló a válltámasza, csak annak az elõagya teljesen más. A bolgár Krinkov elõagya és válltámasza is más
De azért a 7.62-es tár ívelt formája is szembeötlõ különbség, ha az ember egy AKS-74U-nak hiszi a fegyvert (a közel egyenes 5.45-öshöz képest).
Az egy fokkal jobb jellemzõ a megkülönböztetésre. A rések száma tényleg eltérõ az elõagy és a gázhenger határán. Csak most tûnt fel. Mert hogy a lángrejtõ oldható kötéssel kapcsolódik, tehát eltávolítható.
Fogni kell 40kg ot,hasonló hengeres kivitelben és fordulni vele 6-8 at.
mint ahogy a tankban tennénk.
Kiderûl hogy nyamvadtnak vagy jónak számítunk e.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Minden alkalmazásnál fel kell tenni azt, hogy nem idealizált eset van. És innentõl fova borul az, hogy 40-45 kg-os gránátokat hajigálni fog bárki egy szûk helyen. Ha csak valamiért kicsit megsérül a töltõ, már az is szimplán lehet olyan gond, hogy nem tud mit kezdeni 40 kg-mal. A 20 kg ellenben az a tömeg, amivel egy viszonylag átlagos férfi még elbír fõleg, ha ez a "szakmája".
Azért tûnjön fel, hogy majd minden kommentembe odaírom, hogy elfogadom, hogy nektek van igazatok, csak értetlenül vakarom a fejem, mert laikusként úgy gondolom, hogy 20/40 kg között nincs nagy különbség.
Empírikusság hátránya, hogy egy elméleti vitában értetlenül viselkedek és óhatatlan párhuzamot vonok a saját (sport) tapasztalataimmal. 😊
Ehhez csak annyi, hogy te éreztél-e különbséget erõben/rutinban életed elsõ röplabda játékában és amikor úgy érezted, hogy a csúcson vagy?
Meg benne van, hogy idealizálom a szinvonalas katonai kiképzést (pláne az ember terhelhetõségét), tehát egy olyan érvet elfogadok, hogy nem férne be a toronyba, a gránát mérete is ellehetetleníti, viszont számomra teljesen evidens, hogy egy jól kiképzett katona, hóban/sivatagban képes végrehajtani a feladatát, és gond nélkül betölti az összes gránátot még akkor is, ha folyamatosan kopog az ellenség.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,