Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Szerintem igen. Csak neked😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Tárt karokkal fogadták õket, ünnepelnek az utcákon, a katonaság jó része átáll... ha õk örülnek neki, nekünk innen mi közünk van hozzá? 😊 Fõleg, ha nem végleg maradnak...

www.smart-bus.hu

Mi biztos nem kerülünk sorra. Ha jól tudom még a NATO tagja vagyunk.

Master91
Hm.

Nem nagyon akarom tudni hogy mi forr ki a legrosszabb esetbe a Krím ügybõl...

Viszont több helyrõl is olvastam/láttam hogy Putyin szívesen vissza állítaná a régi szovjet tagállamokat Oroszországhoz.

Lentebb is felvetõdött hogy a balti államok is jöhetnek ha nem fékeznek. Akkor viszont mi is sorra kerülhetünk ( tegyük fel hogy Ukrajnán végig vonulnak + õk állítanak egy kormányt fel )

Csak nekem tûnik nagyon rossznak hogy most csinálta meg Orbán az évszázad üzletét, Paks bõvítését ?
Her Laca
Jól van megnyugodtam. Meg van az.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
A problem az csak annyi,hogy míg te vagy én,vagy gipsz jakab ezt így gondolja az senkit (most értsd ahogy én gondolom,szóval nem megbántás meg ilyesmi 😊) ) nem érdekel legfõképp Putyint. Itt az a lényeg õ mit gondol.
Majd ha pl a te kezedben van egy ország tejhatalmú vezetése akkor érdekes is lehet mit is gondolsz. Sajna ez van. Nincs demokrácia,nincs egyenlõség ,és nincs semmi ilyesmi😊 sehol,legfõképp nem az oroszoknál.

ozimak
Khm...
"20:29 Betörtek több állami hivatalba
Az ukrajnai Luhanszkban és Donyeckben több százan ostromolták meg hétfõn a helyi közigazgatás épületét. Többen az épület tetejére másztak, és orosz zászlókat lengettek."

Vajon õket is elkapják majd? Kötve hiszem...
Másik: Mi az hogy nem akarják? 😄 Mi ez? 😄 Gyarmat? Ukrajna egy szuverén állam... had tegye már azt amit akar. Azért ha jól körülnézek ilyen posztszovjet intézkedéshez hasonló elnyomást nem nagyon látok sehol a világban! Ukrajna nem "nekik" van! Ezt kellene már felfogni az oroszoknak. De ha ezt így nézzük akkor Oroszország nem Oroszország hanem maradt Szovjetunió... vagy legalábbis szeretne újra az lenni. Hát rohadtul örülnék neki ha nem szeretne! 😄 Maradjon meg a valagán! 😄
Her Laca
"Mitõl vagy kitõl "óvják a békét"?"

Költõi a kérdés😊 Hát nem akarják,hogy zavargások legyenek ,áldozatokkal.
És ami tény az tény ezt el is érték. Senki sem mukkan ahol ott vannak.
Én se hõbörögnék ,vagy te se lássuk be😊
Osztán ott van még a nagypolitika,meg még sok egyéb apróság,ami véleményem szerint eléggé indokolja,az oroszok lépését.Ukrajna így jó nekik ahogy van ,nem szeretnék ha EU tag ,pláne nem hogy Nato tag legyen. Érthetõ szerintem.
Már jóval korábban leírtam ,de szerintem szépen elül ez a dolog,senki sem fog semmit sem csinálni,megy egy kicsit a szájkarate azt ennyi.
Ukránok meg így is ,úgy is megszívták.Nekik tökmindegy mi lesz.

ozimak
Mitõl vagy kitõl "óvják a békét"? <#nemtudom> Ráadásul úgy, hogy Ukrán katonai támaszpontokat vonnak blokád alá? Az oroszok nagyon jól tudták, hogy mi lesz. Érdekes módon a tüntetések után a Krími vezetés még azt hangoztatta, hogy nem akarnak elszakadni Ukrajnától, és semmit kivetnivalót nem hoztak föl Janukovics leváltását illetõen... most akkor mitõl változott ez így hirtelen? Ja hogy közben több ezer orosz katona bemasírozott pár BTR meg helikopter társaságában... Amerika is egy híján húsz, de azért ott legalább volt indok, ha sokan nem is ismerik el. Esetleg ha itt lennének ilyen aktívak a terroristák akkor másképp gondolkoznánk lehet. Csak az utóbbi idõben trendi lett Amerikát szidni...
Izraelt meg hagyjuk... mindenki tudja, hogy nekik mindent szabad. 😊
Her Laca
Gyerekek!!! Orosz fõtiszteknél eltûnt a malomkerék nagyságú tányérsapka?
Gondolom Putyint nem valami kisember kísérgeti.

Molnibalage
Fehéroroszok? Lukasenko kb. egyetlen haverja az orosz medve, közös légvédelmi rendszert tartanak fent...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Vagy a 3. lehetõség, Japán atomhatalommá válik. Ez eddig is csak elhatározás kérdése volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Her Laca
Azért árnyaljuk egy pöttyet. Az oroszok nem "elfoglalták " Ukrajna egy részét (szerintük) hanem a békét óvják. "Állítólag" nem is szándékoznak elszakítani ezen földterületet ,hisz azon ügyködnek,hogy megõrizzék Ukrajna területi és egyéb épségét,és nem mellesleg a "terroristák "által puccsal elzavart kormány (ami szerintük nem volt egészen korrekt dolog) legitimitását visszaállítani igyekeznek. Na most ha viszont az Ukrán nép ,vagy egy része bizonyos területeken kifejezi óhaját,hogy biza õk inkább a nagy Oroszországhoz szeretnének tartozni akkor õk a testvéreket nem fogják elzavarni maguktól.
És akkor most jön egy pár példa,hogy az ENSZ határozatok ellenére vagy felhatalmazása nélkül az USA pl hányszor ment neki más államoknak? Vagy Izrael? Amit szabad jupiternek ugye?😊
Mondjuk én nem foglalok állást ,mert végül is nekem tök mind1 ,de azért na😊

Nagyon nem ugyanaz ez a helyzet. Az oroszok belementek, hogy külsõ megfigyelõket egednek oda. Ráadásul '45-ben mi is simán leszavaztuk a kommunistákat, nézett is a világ.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Bucser
Eszak Oszetia a krimhez kepest egy zsebkendonyi terulet volt. A krim utan melyik allam abszolvalasa lesz a kovetkezo lepes? Belarusszia? Mert ha megnezed a tetek es teruletek a "nagypofaju" Maci tanyerjan egyre nagyobbak es szerintem kezd ehes lenni...

Mellesleg egy nemzetkozi szerzodest nem 2-3 evre irsz ala, mert akkor lejarati datumot teszel ra. Az atomfegyverek akkora veszelyt jelentettek, hogy a kivaltasukra kotott szerzodes nem csak gazdasagi, de hadi mankot is jelentett az Ukranoknak a szovjet idok elmulasa utan. Joggal szamitottak ra, hogyha az oroszok bepofatlankodnak a spajzba akkor majd a "Nyugat Portalanit" nekik....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ozimak
"ahogy mi is mindig megszavaztuk a kommunista pártot."
<#eljen><#nevetes1>
Nagyon úgy néz ki, hogy az USA is...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Bucser
Es ezen uzenet kovetkezmenyekent majd Izrael, Iran, Pakisztan is es India is azt fogja mondani, hogy koszonjuk, de mi megtartjuk az atomfegyvereket es a szomszedok homlokahoz nyomva fogunk leulni targyalni barmirol.

+ Japan is elkezd majd arrol gondolkodni, hogy vajon erdemes-e meg mindig USA erdekszferahoz tartozni, vagy melegedjunk-e Kinahoz...

A NATO es a Budapesti szerzodest alairo orszagok a hallgatassal nagyon komoly uzenetet k0ozolnek a nemzetkozi kozosseggel, miszerint "Szeretnenk beket, de nincs eronk es politikai akaratunk azert haderovel harcolni"

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Az oroszok valahogy mindig csak a gyengébbel tudtak keménykedni...

Molnibalage
Azt az egyezményt egy olyan környezetben írták alá, hogy majdem súlytalan volt. A tpikus esete annak, amkor alárírtak valamit és nem gondoltak rá, hogy egyszer be is kellene majd tartan. Akkor úgy tûnt, hogy Oo. nagyon hosszú ideig nem lesz rajta a fajsúlyos versenyzõk térképén még az atomfegyver arzenálja ellenére sem. Egy ideig a jenkik pénzelték azt az arzenált és a leszerelését, hogy ne legyen környezeti katasztrófa, stb. Csak azóta eltelt 20 év és abból 10 évig az olaj ára ment felelfele és a Maci arca egyra nagyobb lett.

Ha a NATO/USA érdeke lenne katonailag beavatkozni, akkor megtehetnék. A NATO katonai ereje többszörösa az orosznak. Egy félszigetért meg senki nem fog korlátlan atomháborút vívni, mert az életösztön és a józan ész erõsebb. A jelek szerint ennyit sem ér meg...

"Három ukrán város, Odessza, Herszon és Nikolajiv csatlakozni akar a krími autonóm köztársasághoz, a márciusi népszavazást követõen" megszavazzák ezek, ahogy mi is mindig megszavaztuk a kommunista pártot.
ozimak
Szerintem összegezhetjük a dolgot annyiban, hogy a világ nagyon nem úgy mûködik mint ahogy kellene. Én rühellem az oroszokat, de nekik legalább volt vér a pucájukban. A NATO az ENSZ az USA? Ugyanmár... szócsatán kívül semmire sem képesek, és valószínûleg nem is lesznek képesek. Pontosan ez volt a baj anno a II. vh. elõtt is. "Ejnye bejnye hát ezt azért nem kéne! Szankciók lesznek" Aztán már csak akkor ocsúdtak föl amikor (átvitt értelemben) bombák hullottak az égbõl. Ha most engednek az oroszoknak, akkor mindenki megérdemli a sorsát! Az oroszok is! Ha engedik õket akkor igazuk is lesz. És ezek után azt hiszem el is ássa magát az ENSZ meg a NATO! A G7-nek teljesen igazuk lesz ha kizárják az oroszokat. A Budapesti egyezmény pedig nem sokat ér... tekintve, hogy csak akkor ír elõ katonai beavatkozást, ha atomcsapással fenyegetnék Ukrajnát.
ENSZ: "A világszervezet alapító okmánya szerint tagja lehet minden békeszeretõ nemzet, amely az alapokmányban foglalt kötelezettségeket vállalja és a szervezet megítélése szerint e kötelezettségek teljesítésére képes és hajlandó."
Ühm... Az oroszok ezek után pont beleillenek... a békeszeretõ nemzet mintapéldája! 😊
Egyszerûen az oroszok nem akarják a nyugat/Európa részeként látni az egyik bástyájukat... mert nem bírnak elszakadni a folyamatos fosástól amiben már száz éve ülnek. Mindig azt hiszik, hogy ha nem védekeznek kellõen akkor majd valaki jól leigázza õket az olajért meg a gázért... ugyanmár... ki az a barom? 😊
Visszatérve a NATO-hoz: Semmit sem ér 😄 Semmit... nulla... csak papíron létezik. Az én meglátásom szerint a NATO-nak kellene betöltenie a nemzetközi békefenntartó erõ szerepét (tudom, hogy nem így van, de azért lássuk be: kockázat ha nem lép). Amellett, hogy az ENSZ a békés megoldásokat hivatott elõnyben részesíteni:
" a Népszövetség utódjaként azzal a céllal alapították, hogy megelõzzék a háborúkat és lehetõséget adjanak az országoknak problémáik megtárgyalására"
Csakhogy az oroszok leszarják az ENSZ-t is. Legalábbis ezek szerint... ugyanis rögvest katonai erõt vetnek be amint õk azt koholt vádakból/indokokból és a nem létezõ, "nemzeti kockázatból" megalapozottnak látják. Ergo: Amit szabad Jupiternek...
Az hogy egy másik szuverén ország területére csak úgy minden nyomósabb indok nélkül katonai erõt vonultatok föl, eleve háborús cselekmény... innentõl kezdve nem hiszem, hogy sok alkudozást kellene folytatni az oroszokkal... Csak hát a világ ugyebár nem úgy mûködik... mint azt fent említettem... 😊
Ja és bocs, hogy bepofátlankodtam 😊
[NST]Cifu
Miért lenne merész? Mindkettõ alapvetõen egy vagy több ország szuverenitását garantálja.

Ukrajna anno az atomfegyverrel rendelkezõ állam privilégiumát dobta sutba cserébe azért az egyezményért. Komolyan veszik az egyezményt? Nem, és ahogy a dolgok kinéznek, nem várható, hogy Ukrajnához visszakerüljön a Krím-félsziget. Ez így pedig iszonyú súlyos üzenet, és igen, szerintem ez bõven mérhetõ a NATO alapokmányához...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Ez tény, de azért a NATO alapokmányának a súlyát a bp-i egyezéményhez mérni elég merész. A hh alatt elég stabilan kiállta az idõk próbáját az az egyezmény. A NATO katonai erejének töredéke elég ahhoz, hogy az orosz erõket úgy a falhoz vágják, hogy abba csak úgy nyekkenek...

[NST]Cifu
A Budapesti egyezményt az USA is aláírta. Magyarán szólva az USA feladata is lenne, hogy Ukrajna határait megóvja. Ezt azonban nem teszi õ sem, ahogy Nagy-Britannia sem. Ergo ezek után szerinted megnyugtatja a Balti államokat az, hogy egy papír szerint ha jönnek az oroszok, majd a NATO (USA, UK included) megvédi õket?

Nem fognak ugyanúgy járni, mint anno Csehország (majd Lengyelország), akik a Francia és Angol ígéretek ellenére, a béke illúziójáért fel lettek áldozva?

Molnibalage
Csak õk NATO tagállamok. Upsz... Egészen "apró" eltérés...

[NST]Cifu
Halkan kérdem meg, hogy egy nem NATO tagért a NATO-nak hogyan kellene reagálnia...?

A Grúziai háború után? Hát tudja fene, szerinted a balti államok miért vannak extrém módon kitérve a hitükbõl? Ukrajna után õk jönnek, ha így halad tovább az orosz gõzhenger...

De facto háborúban állnak Ukrajnával és azonosítás nélküli egységek...? Ej.. 60 éve az ilyeneket kémkedésért agyonlõtték. Sõt, néha még egyenruhásan is az SF alakulatok tagjait...

60 éve egy más világ volt. Senki sem akar igazából háborút, szerintem az oroszok sem. De megvan a katonai erejük ahhoz, hogy "elnyomják" az Ukrán ellenállást, fõleg, hogy az nem szervezett és pláne nem koherens a kettészakadt ország miatt.

Zsoldosok, legalábbis az elsõ hullám, ami biztosította reptereket,felállította a félsziget bejáratánál a checkpointokat. Megcsinálták az utat a 76-os gárda ernyõsöknek és a 810-es tengerészgyalogos dandárnak.

Olyanok, mint a Blackwater az USA-ban. Privát szekuritis cég, persze az orosz állam megbízásából.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Molnibalage
Halkan kérdem meg, hogy egy nem NATO tagért a NATO-nak hogyan kellene reagálnia...? Az meg valami egészen vicces, amit az oroszok mûvelnek. De facto háborúban állnak Ukrajnával és azonosítás nélküli egységek...? Ej.. 60 éve az ilyeneket kémkedésért agyonlõtték. Sõt, néha még egyenruhásan is az SF alakulatok tagjait...

[NST]Cifu
Ez már csak részben katonapolitika, de Ukrajna éppen egy Budapesti egyezménynek köszönhetõen adta át nukleáris fegyvereit Oroszországnak, illetve szerelte le nukleáris csapásmérõ erejét nemzetközi segítséggel - cserébe a két szuperhatalom (USA és Oroszország) garantálja a határait.

Szóval ami itt történik az nem más, mint hogy deklaráltan kijelentette Oroszország, hogy nem érdekli a Budapesti egyezmény, ergo innentõl kezdve akármilyen egyezményt is írnak alá, azt nem tekintik kötelezõnek magukra nézve.

Valahol ez lehet a mögött, hogy az Orosz egységek felvarrók, nemzetiség- és egységjelzések nélkül poroszkálnak fel-alá, mert annyira még Oroszország sem tökös, hogy egy ilyen mérvû pimaszságot teli arccal vállaljon. Egy (egyre inkább távolodó) hátsó kiskapu, melyen keresztül ha tényleg kiborul a bili, még viszakozhatnak ("csak orosz egyenruhákba bújt Krími orosz szélsõségesek voltak azok, nem pedig orosz katonák").

Az már mindenestre kiderült, hogy a NATO katonailag rém gyengén reagált, a pusztán politikai fenyegetések pedig nem igazán hatolnak át az orosz medve bundáján...

Az Ukránok pedig utólagosan lehet már bánják, hogy átadták a nukleáris fegyvereiket anno, mert az biztos, hogy Oroszország ezt egy atomhatalommal nem játszotta volna el...

Her Laca
Most olvasom,lehet nem is igaz a hír😊 Nem baj legalább van mirõl írni.😊

Na de mire hivatkozva? Tán abból az ukrán laktanyából fenyegetik a krími oroszokat?

Her Laca
No ahogy olvasom ultimátumot adtak a Krimben lévõ Ukrán hadseregnek. Kedd hajnalig ha nem hagyják el a bázisaikat akkor támadnak. Úgy látszik megelégelték a szarakodást ,az amúgy sem egy orosz sajátosság. Pontot akarnak tenni a végére úgy látszik.

Her Laca
Akkor Kínai a cucc. 😊 Az meg baráti ,úgy mán biztos lehet😊 Arról meg úgyse mondod meg ,hogy eredeti e vagy sem😊

A tengerészgyalogosokat tekinthetjük kvázi SF-nek 😉

Van nekik minden, mint a vurstliban:

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

És ha a baka a saját pénzén vette meg a technikát? A mieink sem szívesen vannak kint éles bevetésen a pure honvéd felszereléssel.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

qtab986
USA, Oroszország esetében elképzelhetetlen, hogy olyan felszerelést használnak, amit a másik országban bejegyzett/mûködõ cég gyárt. Kivéve az SF-ek. Ilyenrõl még nem hallottam. Ettõl még lehet, de nem hinném.

Miért is? Van nekik saját optikájuk, de az amiké jobb.
Usa is használ import fegyvereket, kiegészítõket.

qtab986
Lesújtó az oroszokra nézve, ha ezek nem orosz eredetûek.

Her Laca
Azért ezek nem semmik😊
Kíváncsi vagyok ez mennyi idõbe fog telni nekik😊

"A Kercsi-szoroson átvezetõ, Oroszországot a Krímmel összekötõ híd építését rendelte el az orosz kormányfõ. A krími kompkikötõt már az orosz katonák uraják"

Her Laca

Mindamellett igazad lehet,hisz én sem gondolnám,hogy ezt az egészet úgy kezdték el,hogy Putyin felriadt az álmából,és azt mondta.Most pedig megvédjük orosz honfitársainkat😊

Egyik sem tartozik a Fekete-tengeri flottához. Ezeket már hetekkel elõbb elindították.

Her Laca
Mondjuk érthetetlen is lenne a dolog,hisz a terület fölött kb átvették az irányítást, a reptereket mintha már rég a magukévá tették volna ,a határ sincs nagyon messze ha a levegõbõl akarnának vitézkedni,akkor meg minek úsztassák a nagy hajóikat (lásd a Kuznyecovot)fölöslegesen.

Pluskast
"Ha Kijev az ilyen húzásokat ki akarja védeni, ahhoz központosítania kell, ami viszont éppen keleti területek ellenállásába fog ütközni."

Vagy már azt sem. Pár perces hír, hogy Donyeckben és Odesszában megtámadták az ukrán állami intézményeket.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Már kijavították partraszállóra, azért nem mindegy 😄
Molnibalage
A Kuznyecov ezen felül nincs tudtommal még a környéken sem.

Ha nem lesz belõle Abházia vagy Moldova, akkor sem teheti meg a NATO, hogy importáljon a határain belülre egy "befagyott konfliktust", ebben igaza van Rácznak. Ergo Oroszország a Krímmel túszul tartja az ukrán EU- és NATO-tagságot.

Másrészt Moszkva a Krímet a jelenben és a jövõben egyfajta bázispontként, precedensként fogja használni, hogy az orosznyelvû régiókat az államhatárok módosítása nélkül, de mégiscsak valahogy leválassza Kijevrõl, illetve destabilizálja az országot a májusi választások után is. Titkosszolgálati munkával (provokációk, tüntetések, milíciák fegyverhez juttatása raktárak foglalásával, erõszakszervek behálózása, stb.), gazdasági nyomásgyakorlással/mézesmadzaggal, amivel csak lehet. Nagyon ki van ez találva. Ha Kijev az ilyen húzásokat ki akarja védeni, ahhoz központosítania kell, ami viszont éppen keleti területek ellenállásába fog ütközni.

Nyilván a Putyin mögött álló oligarchák is féltik a gazdasági vadászterületüket, hogy egy EU társulási szerzõdés esetén új ragadozókkal kell osztozniuk.

Her Laca
Valszeg igazad van.

Her Laca
Csak ennyi volt a hírben, mint "anyahajók" voltak megnevezve😊