Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
www.smart-bus.hu
Nem nagyon akarom tudni hogy mi forr ki a legrosszabb esetbe a Krím ügybõl...
Viszont több helyrõl is olvastam/láttam hogy Putyin szívesen vissza állítaná a régi szovjet tagállamokat Oroszországhoz.
Lentebb is felvetõdött hogy a balti államok is jöhetnek ha nem fékeznek. Akkor viszont mi is sorra kerülhetünk ( tegyük fel hogy Ukrajnán végig vonulnak + õk állítanak egy kormányt fel )
Csak nekem tûnik nagyon rossznak hogy most csinálta meg Orbán az évszázad üzletét, Paks bõvítését ?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Majd ha pl a te kezedben van egy ország tejhatalmú vezetése akkor érdekes is lehet mit is gondolsz. Sajna ez van. Nincs demokrácia,nincs egyenlõség ,és nincs semmi ilyesmi😊 sehol,legfõképp nem az oroszoknál.
"20:29 Betörtek több állami hivatalba
Az ukrajnai Luhanszkban és Donyeckben több százan ostromolták meg hétfõn a helyi közigazgatás épületét. Többen az épület tetejére másztak, és orosz zászlókat lengettek."
Vajon õket is elkapják majd? Kötve hiszem...
Másik: Mi az hogy nem akarják? 😄 Mi ez? 😄 Gyarmat? Ukrajna egy szuverén állam... had tegye már azt amit akar. Azért ha jól körülnézek ilyen posztszovjet intézkedéshez hasonló elnyomást nem nagyon látok sehol a világban! Ukrajna nem "nekik" van! Ezt kellene már felfogni az oroszoknak. De ha ezt így nézzük akkor Oroszország nem Oroszország hanem maradt Szovjetunió... vagy legalábbis szeretne újra az lenni. Hát rohadtul örülnék neki ha nem szeretne! 😄 Maradjon meg a valagán! 😄
Költõi a kérdés😊 Hát nem akarják,hogy zavargások legyenek ,áldozatokkal.
És ami tény az tény ezt el is érték. Senki sem mukkan ahol ott vannak.
Én se hõbörögnék ,vagy te se lássuk be😊
Osztán ott van még a nagypolitika,meg még sok egyéb apróság,ami véleményem szerint eléggé indokolja,az oroszok lépését.Ukrajna így jó nekik ahogy van ,nem szeretnék ha EU tag ,pláne nem hogy Nato tag legyen. Érthetõ szerintem.
Már jóval korábban leírtam ,de szerintem szépen elül ez a dolog,senki sem fog semmit sem csinálni,megy egy kicsit a szájkarate azt ennyi.
Ukránok meg így is ,úgy is megszívták.Nekik tökmindegy mi lesz.
Izraelt meg hagyjuk... mindenki tudja, hogy nekik mindent szabad. 😊
Gondolom Putyint nem valami kisember kísérgeti.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És akkor most jön egy pár példa,hogy az ENSZ határozatok ellenére vagy felhatalmazása nélkül az USA pl hányszor ment neki más államoknak? Vagy Izrael? Amit szabad jupiternek ugye?😊
Mondjuk én nem foglalok állást ,mert végül is nekem tök mind1 ,de azért na😊
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Mellesleg egy nemzetkozi szerzodest nem 2-3 evre irsz ala, mert akkor lejarati datumot teszel ra. Az atomfegyverek akkora veszelyt jelentettek, hogy a kivaltasukra kotott szerzodes nem csak gazdasagi, de hadi mankot is jelentett az Ukranoknak a szovjet idok elmulasa utan. Joggal szamitottak ra, hogyha az oroszok bepofatlankodnak a spajzba akkor majd a "Nyugat Portalanit" nekik....
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
+ Japan is elkezd majd arrol gondolkodni, hogy vajon erdemes-e meg mindig USA erdekszferahoz tartozni, vagy melegedjunk-e Kinahoz...
A NATO es a Budapesti szerzodest alairo orszagok a hallgatassal nagyon komoly uzenetet k0ozolnek a nemzetkozi kozosseggel, miszerint "Szeretnenk beket, de nincs eronk es politikai akaratunk azert haderovel harcolni"
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ha a NATO/USA érdeke lenne katonailag beavatkozni, akkor megtehetnék. A NATO katonai ereje többszörösa az orosznak. Egy félszigetért meg senki nem fog korlátlan atomháborút vívni, mert az életösztön és a józan ész erõsebb. A jelek szerint ennyit sem ér meg...
ENSZ: "A világszervezet alapító okmánya szerint tagja lehet minden békeszeretõ nemzet, amely az alapokmányban foglalt kötelezettségeket vállalja és a szervezet megítélése szerint e kötelezettségek teljesítésére képes és hajlandó."
Ühm... Az oroszok ezek után pont beleillenek... a békeszeretõ nemzet mintapéldája! 😊
Egyszerûen az oroszok nem akarják a nyugat/Európa részeként látni az egyik bástyájukat... mert nem bírnak elszakadni a folyamatos fosástól amiben már száz éve ülnek. Mindig azt hiszik, hogy ha nem védekeznek kellõen akkor majd valaki jól leigázza õket az olajért meg a gázért... ugyanmár... ki az a barom? 😊
Visszatérve a NATO-hoz: Semmit sem ér 😄 Semmit... nulla... csak papíron létezik. Az én meglátásom szerint a NATO-nak kellene betöltenie a nemzetközi békefenntartó erõ szerepét (tudom, hogy nem így van, de azért lássuk be: kockázat ha nem lép). Amellett, hogy az ENSZ a békés megoldásokat hivatott elõnyben részesíteni:
" a Népszövetség utódjaként azzal a céllal alapították, hogy megelõzzék a háborúkat és lehetõséget adjanak az országoknak problémáik megtárgyalására"
Csakhogy az oroszok leszarják az ENSZ-t is. Legalábbis ezek szerint... ugyanis rögvest katonai erõt vetnek be amint õk azt koholt vádakból/indokokból és a nem létezõ, "nemzeti kockázatból" megalapozottnak látják. Ergo: Amit szabad Jupiternek...
Az hogy egy másik szuverén ország területére csak úgy minden nyomósabb indok nélkül katonai erõt vonultatok föl, eleve háborús cselekmény... innentõl kezdve nem hiszem, hogy sok alkudozást kellene folytatni az oroszokkal... Csak hát a világ ugyebár nem úgy mûködik... mint azt fent említettem... 😊
Ja és bocs, hogy bepofátlankodtam 😊
Ukrajna anno az atomfegyverrel rendelkezõ állam privilégiumát dobta sutba cserébe azért az egyezményért. Komolyan veszik az egyezményt? Nem, és ahogy a dolgok kinéznek, nem várható, hogy Ukrajnához visszakerüljön a Krím-félsziget. Ez így pedig iszonyú súlyos üzenet, és igen, szerintem ez bõven mérhetõ a NATO alapokmányához...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nem fognak ugyanúgy járni, mint anno Csehország (majd Lengyelország), akik a Francia és Angol ígéretek ellenére, a béke illúziójáért fel lettek áldozva?
A Grúziai háború után? Hát tudja fene, szerinted a balti államok miért vannak extrém módon kitérve a hitükbõl? Ukrajna után õk jönnek, ha így halad tovább az orosz gõzhenger...
De facto háborúban állnak Ukrajnával és azonosítás nélküli egységek...? Ej.. 60 éve az ilyeneket kémkedésért agyonlõtték. Sõt, néha még egyenruhásan is az SF alakulatok tagjait...
60 éve egy más világ volt. Senki sem akar igazából háborút, szerintem az oroszok sem. De megvan a katonai erejük ahhoz, hogy "elnyomják" az Ukrán ellenállást, fõleg, hogy az nem szervezett és pláne nem koherens a kettészakadt ország miatt.
Olyanok, mint a Blackwater az USA-ban. Privát szekuritis cég, persze az orosz állam megbízásából.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Szóval ami itt történik az nem más, mint hogy deklaráltan kijelentette Oroszország, hogy nem érdekli a Budapesti egyezmény, ergo innentõl kezdve akármilyen egyezményt is írnak alá, azt nem tekintik kötelezõnek magukra nézve.
Valahol ez lehet a mögött, hogy az Orosz egységek felvarrók, nemzetiség- és egységjelzések nélkül poroszkálnak fel-alá, mert annyira még Oroszország sem tökös, hogy egy ilyen mérvû pimaszságot teli arccal vállaljon. Egy (egyre inkább távolodó) hátsó kiskapu, melyen keresztül ha tényleg kiborul a bili, még viszakozhatnak ("csak orosz egyenruhákba bújt Krími orosz szélsõségesek voltak azok, nem pedig orosz katonák").
Az már mindenestre kiderült, hogy a NATO katonailag rém gyengén reagált, a pusztán politikai fenyegetések pedig nem igazán hatolnak át az orosz medve bundáján...
Az Ukránok pedig utólagosan lehet már bánják, hogy átadták a nukleáris fegyvereiket anno, mert az biztos, hogy Oroszország ezt egy atomhatalommal nem játszotta volna el...
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Usa is használ import fegyvereket, kiegészítõket.
Kíváncsi vagyok ez mennyi idõbe fog telni nekik😊
"A Kercsi-szoroson átvezetõ, Oroszországot a Krímmel összekötõ híd építését rendelte el az orosz kormányfõ. A krími kompkikötõt már az orosz katonák uraják"
Mindamellett igazad lehet,hisz én sem gondolnám,hogy ezt az egészet úgy kezdték el,hogy Putyin felriadt az álmából,és azt mondta.Most pedig megvédjük orosz honfitársainkat😊
Vagy már azt sem. Pár perces hír, hogy Donyeckben és Odesszában megtámadták az ukrán állami intézményeket.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Másrészt Moszkva a Krímet a jelenben és a jövõben egyfajta bázispontként, precedensként fogja használni, hogy az orosznyelvû régiókat az államhatárok módosítása nélkül, de mégiscsak valahogy leválassza Kijevrõl, illetve destabilizálja az országot a májusi választások után is. Titkosszolgálati munkával (provokációk, tüntetések, milíciák fegyverhez juttatása raktárak foglalásával, erõszakszervek behálózása, stb.), gazdasági nyomásgyakorlással/mézesmadzaggal, amivel csak lehet. Nagyon ki van ez találva. Ha Kijev az ilyen húzásokat ki akarja védeni, ahhoz központosítania kell, ami viszont éppen keleti területek ellenállásába fog ütközni.
Nyilván a Putyin mögött álló oligarchák is féltik a gazdasági vadászterületüket, hogy egy EU társulási szerzõdés esetén új ragadozókkal kell osztozniuk.