Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
USN = Navy
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Tikal: Én nem tennék semmilyen smilet ebben az ügyben mert ez nem poén szerintem.
de tényleg hibáztak...ettol eltekintve nagyon komoly a video.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Azonfelül meg mint már mondtam _nincs joguk arra_, hogy kétes célpontra tüzet nyissanak, még akkor sem ha így nem lõnek darabokra semmit az õrjáraton.
Nincs mentség, hibáztak.
. Ha nincs háttéranyagod nekem van egy pici: fas.orgIntel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Szárazföldi erõsítés: Mivan ha éppen 100km re vannak legközelebb harcjármûvek? Nem véletlenül ez figyeli a térséget. Páncélzata, fegyverzete, gyorsasága és felszerelése is megfelelõ ehez a feladathoz.

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
de mondom kár hogy a video többi része nincs meg....ennyi alapján tényleg nagy ostobaság volt a tuz nyitás...
mellesleg brutál az a gépágyu nagyon....
Mint ahogy már mondtam, ha be voltak szarva (akár joggal akár jog nélkül) akkor sem volt joguk tüzet nyitni az ismeretlen célokra. Tudom, hogy rizikós, de egy katonának _KÖTELESSÉGE_ úgy viselkedni, mint egy katona (még ha az egy amcsi is..), és nem 30 mm essel lõni minden mozgó objektumra. Ha ennek nem tud eleget tenni, akkor azok a hibásak akik fegyvert adtak a kezükbe.
Azt is simán megcsinálhatták volna, hogy kérnek egy száraföldi járõrt erõsítésnek õk pedig távolabb mennek (nem úgy tûnt mintha az a 3 iraki olyan nagyon látta volna õket). Persze sokkal egyszerûbb lõni.
Azért az oroszokat sem kell félteni!
My Life for Freedom!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
ezzel nem azt mondom hogy jol tették, csak meg kell nézni a másik oldalát is a dolognak.
Ghost: hiába a sok kutyu a gépen, meg az éjjeláto, kapa-RPG érzékelõ nincs a gépen tudtommal... 😊
Nyílvános fórumon nem ajánlatos többesszámot használni 😊, azonfelül meg bocsáss meg nekem és fogd fel úgy hogy éltem a szabad szólásjogommal 😊
\"I wish my lawn was emo, so it would cut itself.\"

-A Stryker gyakorlatilag rosszabb, mint a BTR-80-as család, annál magasabb és nehezebb (üresen az ICV variáció súlya ~17 tonna, a BTR-80A 14,4 tonna), rosszabbul felfegyverzett (Stryker ICV: 1x M2 12,7mm-es gpu., 1x M19 30mm-es gránátvetõ vagy 1x M240 7,62mm-es gpu., BTR-80A: 1x 2A72 30mm-es gpá., 1x 7,62mm-es PKT gpu.), ráadásul nem úszóképes...
-Mechanikai problémák gyötrik a Stryker-t, borulásra hajlamos, nagy a fordulóköre, rossz a terepjáró képessége.
-Nincs alaphelyzetben RPG-védelme, így gyakorlatilag egyetlen, a fõ konfliktushelyeken minden utcasarkon megtalálható RPG-7-es képes kilõni....
A dokumentumban van egy kedves kis kép, amely 2003 augusztában készült: a Stryker-t körös-körül "grilled shield" veszi körül, amely gyakorlatilag egy acéllemezekbõl összehegesztett valami. Elméletileg lesz hozzá egy külön felhelyezhetõ pótpáncél, ám ez jelentõs súlytöbletett jelent.
-A belsõ tere igen szûk. Vannak képek, ahogy egy átlagos magasságú katona ül a parancsnok ill. a Stryker Mobile Gun System tüzér ülésén. Mint majom a keréken...
-A Stryker ICV távirányított tornya nem stabilizált, mozgás közben tehát nem lõhet (illetve lõúhet, csak semmit sem fog eltalálni)...
-A Stryker MGS tüzelés közben szabályosan szétrázza a 3 fõs legénységet, ráadásul az ágyúcsõnél veszélyesen nagy a torkolattûz
-Bár eredetileg direkt úgy tervezték, hogy C-130-asokban fogják szállítani, olyan nehéz lett, hogy gyakorlatilag csak a C-130H-k képesek effektíven szállítani, mivel a korábbi tipusok (amelyekbõl a legtöbb van az USAF berkeiben) maximális teherbírásánál alig könnyebb a Stryker, így viszont a C-130-asok hatótávolsága jelentõsen csökken.
-Egy Stryker ICV ára körülbelül 3,5 millió $!!! Viszonyításképpen a PIRANHA III/LAV III. (amelybõl kifejlesztették a Stryker-t) amely kisebb öntömeg mellett alig nyújt kevesebbet, ráadásul úszóképes, csupán 900.000$...
-A Stryker üzemeltetési költsége jelenleg egy mérföldre (~1,6km) viszonyítva 52$, a tervek szerint ezt sikerülhet lenyomni 25$-ra. Az M113A3 ugyanekkor csupán 3$-t követel ekkora távon. A Stryker fogyasztása ráadásul olyan nagy, hogy a 60 gallonos üzemanyagtartálya csak kb. 120 mérföldes (~194km-es) hatótávolságot enged meg...
És ebbõl akar az US ARMY 2131db-ot...
Forrás: Stryker Brigades vs. Reality of War (.PDF formátum)
És néhány kép, mirõl is van szó.
Stryker MGS tüzelés közben - látványos, annyi szent.
Stryker ICV - Érdekesség: a jármû magassága 2,6 méter
A BTR-80: 2,35 méter, BMP-1: 2,15 méter.
Erre mondják azt, hogy ezt nehéz lesz elvéteni...
Stryker ICV ligördül egy C-130H-ból. Látható, hogy csak passzentosan fér el...
Kell nekem is egy ilyen!! 

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
Hát igen, a hajó ágyú az hajó ágyú...

Te mit szólnál, ha pl kint melóznál a földeteken, azt egyszer csak kapnád az arcodba a 30 mm -est mert rakétának nézték a kezedben a kapát ?
Ha ennyire beszariak (akár jogosan akár nem) akkor sem tehetik ezt meg. Ha 100 %os biztossággal látszik, hogy azok a tagok hazafiak vagy terroristák (meglátás kérdése), akkor jólvan, kenjék szét õket a homokban, de ha NEM TUDJÁK eldönteni, hogy ellenségek-e, akkor nincs joguk lõni, max húzzák el a belüket és küldjenek ki egy járõrt. Bár ott a jogról már rég nincs szó, de ne politizáljunk.
Ha megnézünk egy vállról indítható légelhárító rakétát, nem nagy a csövének a keresztmetszete,jó nem kapa nagyságú. De elnézhették.
Én nem nézném el nekik, mert ennyi mûszerrel, csak látni kéne miaz? De azt nem lehet mondani h direkt csinálták ezt hozta a helyzet.
), erre hopp arra repül egy apache, a kapákat puskának nézik aztán darálthúst csinálnak belõlük...
És mivan ha puska volt náluk ? Lehet hogy polgárõrök voltak vagy mittudomén, de akkor sincs joguk mindenféle felszólítás, elõzmény nélkül húspépet csinálni 3 irakiból.
A traktort amúgy nem nézték harckocsinak...?
Na, nézzünk mi a mai téma: kikerült egy AH-64-es FLIR kamerája által készített kép, amely még 2003 December 1.-én készült. A felvétel azt mutatja, hogy a legénység tüzet nyit három irakira, akik egy traktor és egy teherautó körül dolgoznak. A történet szerint az amerikai pilóták egy hengeres tárgyat véltek látni az egyiknél, majd néhány perc tanakodás után úgy döntöttek, hogy tüzet nyitnak. Az eset után a területen nem találtak fegyvert, a három iraki földmûves ellenben meghalt.
A videó - sokaknak gondja van vele (404-es hibaüzi), a megoldás az, hogy lemented a gépedre, és nem akarod streamelve megnézni.
Az "ABC news" a hírrõl - itt is megtalálható a videó
Na, inkább megyek aludni, holnap meló van, és már éjfél elmúlt...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Elméletileg 8db pre-széria gép van jelenleg az US Army-nál aktív szolgálatban, végsõ tesztelésen.
Ezen kívül jellegzetes, de nem kötelezõ (lásd Hollandia) tartozéka a gépnek az úgynevezett "turbán".
A milliméter hullámhosszú radar azért érdekes, mivel ez szükséges a "Longbow Hellfire" rendszerhez. Az AH-64D csak ezzel rendelkezik azzal a képességével, hogy ne kelljen "feldugnia" a fejét a cél megsemmisítéséhez, elég, ha a radar "látja" a célt. Az US Army azt tervezi, hogy a költségek miatt 3+1 gépes egységeket hoz létre, amely 1 "turbános" AH-64D-bõl és három "kopasz" AH-64D-bõl áll. A "kopasz" gépek is vihetnek Longbow Hellfire rakétát, ez esetben a "turbános" gép navigátora a radarral kijelöli a célt, amely a számítógépes adatcsatornán átkerül a "kopasz" gépre, és annak navigátora ez alapján indithatja a rakétát, amelyet a "turbános" gép fog a célra vezetni. A teljes gépállomány felújítása az AH-64D szintre 2009-re várható.
Felváltására már készül az RAH-66 Comanche.
A Comanche eredetileg valóban az Apache leváltására készült. Ám az Apache fejlesztéseknek (és a RAH-66 magas rána) köszönhetõen a tervek szerint az AH-64 továbbra is megmarad "verõlegénynek", míg a RAH-66 feladata elsõsorban a felderítés, illetve a veszélyesebb/fontosabb célok leküzdése lesz.
Egyébként egy másik F-117A is elveszett, de ez egy légibemutató alkalmával, ha jól emlékszem talán 2000-ben.

A kiégés látható, és a két lõszertároló gyengített teteje elszált, a parancsnoki buvónyilás nyitva, ami arra utal, hogy a robbanás elött kimásztak belõle...