95001
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • dara
    Ha tényleg nem általánosítasz, akkor miért fogalmaztál most is úgy, hogy "...játékban is szar."? Így már bőven általánosítás.
  • [NST]Cifu
    Hmmm... ez esetben elnézést kérek, félre voltam vezetve.
  • haxoror
    Fogd már föl hogy nem a játékokra alapozva általánosítok, simán csak megemlítettem (amolyan jéé.. egybeesésként) hogy a játékban is szar.
    Aztán leírtam hogy szerintem miért szar a valóságban(!) a rögzített sorozat függetlenül BÁRMITŐL és nem keverem bele a játékokat.
  • kiskorúbézoltán #18873
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
    Kihagytad az R6 sorozatot a SWAT3/4-et a GR-t ???
    Pedig azok ám a játékok ... ;)
  • dara
    Mások viszont játékos tapasztalataik alapján nem is általánosítanak, veled ellentétben.
  • kiskorúbézoltán #18871
    A nyakamat nem tenném rá de úgy emlékszem , hogy nem nullázódik éppen ezért nehezebb egy kicsit elhúzni a billentyűt a következőnél .
  • haxoror
    Mármint a csak_és_kizárólag részt úgy értettem hogy csak a BF2 játék és nem a valóság, az hogy más játékokban hogy van azt nem tudom mert M16A2-vel először BF2-ben találkoztam :)
  • [NST]Cifu
    Én úgy tudom "lenullázódik", csak az elsütőbillentyűt ez esetben nehezebb elhúzni.
  • kiskorúbézoltán #18868
    Ezzel vitatkoznék ... :)))
    Ha nem tévedek minden egyes játékban kimegy a három ha egyszer megnyomtad a gombot .
    De ez tényleg csakkötözködés , bocsi . ;)
  • [NST]Cifu
    Ezek tényleg nagyon betegek... :DDD
  • marcio mela
    De a számláló nem fog nullázódni.
  • haxoror
    A #18856-ban írottak csak_és_kizárólag a BF2 játékra vonatkoznak, ott a hármas sorozat mindig hármas :(
  • haxoror
    Igen, nincs valós tapasztalatom rögzített sorozatos fegyverekkel vívott tűzharcokról mint ahogy a topicot látogató többi fórumozó 99%-ának sincs, vagy lehet hogy csak én vagyok itt civil és mindenki más SWAT meg US Marine?
  • kiskorúbézoltán #18863
    Bingo , ha elengeded az elsütő billentyűt "megáll" a sorozat .
  • Sadist
    Ahogy olvastam, valójában az M16A2-vel lehet 1 vagy 2 lövés is leadni, ha 3-as sorozatra van állítva. Egyszerűen rövidebb ideig kell húzni az elsütő billentyűt.
  • dara
    Ahhozképest általánosságban beszélsz valamiről, amiről láthatólag nincs valós tapasztalatod.
  • marcio mela
  • haxoror

"Battlefield 2-ben is rögzített 3-as sorozatos M16A2 van, egy rémálom közelharcban, távolra meg eleve egyes lövés a jó szal...

Persze az csak egy játék és a valódi tűzharc biztos másmilyen..."

remélem többször már tényleg nem kell becopyznom...
  • dara
    Szerintem viszont az a hülyeség, hogy egy elbaszott játék alapján ítéled meg a fegyverek és taktikák létjogosultságát.
  • haxoror
    OFF

Ha az tetszett akkor ezt is imádni fogod :)
  • haxoror
    Az ugrálva lövöldözést már kivették, a többivel teljesen egyetértek annyit még hozzátennék hogy nem csak a közelharcban hanem a nagy távolságoknál is az automata (pl Ak-101) van előnyben mert funkcióváltás nélkül rögtön lehet vele egyes lövéseket lőni míg az M16A2 totál szívás, középtávon meg 1-1
  • haxoror
    oké hagyjuk ha eddig nem tudtuk meggyőzni egymást akkor ez már nem fog változni, szerintem a csak rögzített sorozat hülyeség és a full automata funkció igenis kell a gépkarabélyokba.
  • Sadist
    nagyon off, de én halálra röhögtem magam rajta :D
  • [NST]Cifu
    Valószínűleg kevésbé feltünő. Az fegyvertávcsőre ráhajolva ugyanis nagyon beszűkűl a látótered, nem látsz semmit a csőből vagy a csőtorkolatból. Hacsak a tető pereméről nem verődik fel valami por vagy törmelék, nem látod mi történik a lövéskor a csőtorkolatnál.
  • AKSURV
    Én egy Pentium III.-al játszok, tehát ésszel kell játszanom.

• Ren
    Én is játszom BF2-vel, az én meglátasom:

A játékbeli közelharcban kizárólag a sebzésrendszer miatt hátrányos a rögzített sorozat. Egy lövedékálló mellény nélküli karakter kb 3-4 gépkarabély lövéstől hal meg. Ha van rajta mellény (ami egyszerűen felezi a felsőtestet ért sebzést), akkor 6-8 lövés is kellhet hozzá. A fentiekből lászik, hogy amikor két játékos pattog egymás körül és vadul lő, akkor full autoval sokkal egyszerübb bevinni az elegendő találatot, mint a rögzített sorozattal.

Mint ahogy azt már elöttem leírták, a valósághoz ennek kevés köze van. Pl. a valóságban két katon nem 5m-ről fog egymásra lövöldözni, miközben szaladgálnak körbe-körbe és közben még ugrándoznak is. A lövedékálló mellények sem a fentiek szerint működnek ugye. Olyan apróságokról meg ne is beszéljünk, hogy egy egeret sokkal könnyebb célon tartani, mint egy 3-4 kg-os fegyvert.
  • kiskorúbézoltán #18850
  • Sadist
    Igaz :D M4A1 SOPMOD-ot is csak 15 honortól lehet használni :D
  • marcio mela
    Kínos.De milyen kínos lehet amikor egy forgo tolozáras puskával csinálja valaki.(valszeg az volt az ominozus esetben)
  • [NST]Cifu
    Ez egy jó megfigyelés...

De tekintsük úgy, hogy először meg kell tanulnod lőni nyílt irányzékkal, és csak utána kapsz optikai irányzékot. :)
  • Sadist
    Sajna ott sem csak az ész vagy a taktika számít. Ha jó géped van, még a legnagyobb tűzharcban/füstben sem esik le az FPS-ed, ha bírja az árnyékok megjelenítését szintén előny, mert már 1 másodperccel előtte látod az ellenfél árnyékát, még mielőtt belépne egy ajtón. Jó netkapcsolat szintén előny. A hangok kicsit el vannak túlozva, mert egy 5.1-es fülessel azt is meg lehet mondani, ha valaki a pálya túlsó végén fingik egyet. Plusz még egy-két bughasználat, vagy a társak TS-en mondják a tutit. Persze van olyan is, aki taktikával és ésszel be tud cserkészni egy fél csapatot, de a top100 többsége nem ilyen. Egyszerűen előnyben vannak a többséggel szemben, mert erősebb gépük, jobb hangrendszerük, jobb netkapcsolatuk van.
  • Sadist
    Csak Armyban átverik a népet, mert nincs is benne M16A3/A4, hanem csak A2
  • [NST]Cifu
    Igen, optikai irányzéknál hatványozottan jelentkeznek az ilyen problémák, még gyakorlott lövészeknél is. Szituációs lövészeten hallottam olyan történeteket, hogy vérprofi lövő is sikeresen belelőtt a golyófogóba, miután a csőtorkolatot nem emelte ki eléggé mögüle, a reflexirányzékban szépen látszott a cél, csak éppen a csőtorkolat egy kicsivel alatta maradt.

Felteszem ez egyébként előfordulhat jelenleg is a katonáknál, hiszen az M4/M16 gépkarabélyokon jelenleg már szinte szériatartozék az optikai irányzék - csak éppen azok elég magasan helyezkednek el. Hasonló a helyzet a G36-nál, ahol a reflexirányzék szintén eléggé magasan van.
  • marcio mela
    A regimentben volt egy cikk amiben azt írták usában túszejtésnél a swat precízióslövésze azt hiszem kétszer rálőtt a túszejtőre de nem történt semmi és csak utána vette észre,hogy a puska csőve a tető párkányára néz és csak a távcső lát ki fölötte.
  • [NST]Cifu
    Lőni volt vele lehetősége, ez a helyes kifejezés, tapasztalatott szerezni az is elég. ;)

Meg talán kiskorúbézoltán nem harapja le a fejem azért, ha elárulom, hogy ő jelenleg is Afganisztánban tartózkodik, az ISAF misszió keretében. ;)
  • [NST]Cifu
    ...ne akarja már nekem senki se bemagyarázni hogy egy tapasztalt veteránnál normális hogy "elfelejti" célra emelni a fegyverét mielőtt lőne és hogy az ilyen esetek elfogadhatók az usa hadseregében...

Bizony még egy tapasztalt veteránnal is előfordul egy ilyen. Az illető egyébként azóta Sgt. rangba lépett, és még most is a 82nd-nél van, és nem, nem íróasztali munkával, hanem mind SDM...

Az Abrams tetőgéppuskálya a mai napig nyitott és hummerben se nagyon lennék a géppuskás helyében...

Kapják is szépen lassan már a TUSK átalakítást az Abrams-ek, és a CROWS géppuskaállványokat a HMMWV-k. Mellesleg csak idén 8.4 milliárd dollárt költenek eféle programokra (mint a HMMWV-k felpáncélozása, vagy a fenti upgradek). Nem gyenge szám...

Ez nem a klasszikus értelembe vett rögzített sorozat mert itt nem a normál automatát bontják fel 3-as szakaszokra hanem csak az első két lövés közötti időt csökkentik le lényegesen

Pontosan. Tehát egyes lövés helyett jobb a rögzített sorozat. Egyébként rögzített sorozatnál egy M16A2-nél is pár centin belül van a második, és cirka 15 centin belül a harmadik lövés 100 méterről. Vagyis egy helyett három találja el a célpontot...

full automatában is tudja ezt, nyilván nem véletlenül, a tervezők tudták hogy igenis szükséges az automata üzemmód és ezért azt is megtámogatták ezzel a fícsörrel.

Az AN-94 felépítésénél nem is működhet másképpen az automata sorozatlövés, lévén a zárszerkezeten belül ennek a gyors ciklusú rögzített sorozatlövésnek lett minden alárendelve...

Még egy 1 megjegyzés: A HK G11 esetén a rögzített sorozat 2000 lövés/perc elméleti tűzgyorsasággal lőtte ki a három lövedéket, a rendes sorozatnál pedig csak 600 lövés/perc-el.

M16A2-nél az egyes lövés helyét vette át a rögzitett szal csináltak egy automata fegyverből egy hatékony puskát, több mint egy puska de kevesebb mint egy "nomális" gépkarabély.

Az akkori szemlélet az volt, hogy a lövész célozzon, és lőjön. Pontosabban muszáj legyen neki céloznia. A fedezettűzre ott a géppuska, a CQB-re pedig a géppisztolyok, sörétespuskák. Ha megnézed, az a 2000-es évek legelejéig az M16A2 és A4 volt a hadsereg alapvető lőfegyvere, és ez csak az utóbbi években változott meg...

• marcio mela

Nyakam nem tenném rá de arra tippelek.Van itt valaki akinek a szolgálati fegyvere M16A1 M16A2 M4A1 volt?Vagy lehetősége volt használni.Ciki lenne ha most erre valaki igennel felelne.Taperászás fegyveres erők napján meg ilyen majálison nem ér.
  • haxoror
    Úgy értettem hogy pl AK-47-nél távolra egyes lövés, közelre automata míg M16A2-nél távolra rögzített sorozat közelre meg az ima.
  • dara
    Az egyik legfontosabb különbség: átütés. Napjainkban egyre jobban terjednek a különféle testpáncélok, amik ellen a géppisztolyok kb hatástalanok. Ha ennyire a játékvilágban élsz, akkor szerezd be a SWAT3-at, és egy olyan küldetésen, ahol a terroristák védőmellényt és esetleg sisakot is viselnek adj az összes embered kezébe MP5-öt. Ha jól kianyáztad magad a totális kudarc után, akkor csináld meg a küldetést M4-ekkel is. Majd rájössz.
  • dara
    A sorozatlövést cserélték le tűzlökésre az M16A2-nél.