95001
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Tudom, de ha megnézed azon Mossberg 500-asokat ábrázoló képeket, ahol a sátorvason van gomb, ott a tok hátulján nincs felül biztosító. Legalábbis amiket így hirtelen találtam Google-val, azokon nem láttam.
  • marcio mela
    Ez egy fiktív fegyvert ábrázol.
  • [NST]Cifu
    Ha megnézed, alul, a sátorvas végén van egy olyan, hogy safety (alternate location)....
  • marcio mela
    A biztosító a tus és a tok találkozásánál van fellül.Ahol ezen a képen fellül a SAFETY van.
  • [NST]Cifu
    Hiába tartozik kínai érdekszférába, nem valószinű, hogy komolyan beavatkozna adott esetben.
  • [NST]Cifu
    Lehet, hogy tényleg biztosító. Ami Mossberg 500 a kezemben volt, ott a biztosító a tok tetején/végén van, mint a legtöbb sörétespuskának, talán a taktikai Mossbergeknél más megoldás van a biztosítóra.
  • SZU
    Így látatlanban biztosító?
  • Pluskast
    Ez tény és való ahogy mondtam. De azért valljuk be, hogy Észak-Kórea még most is a kínai politikai befolyási övezetbe tartozik.
  • marcio mela
    A Mossberg 500-on mire való az a kis gomb a sátorvasnál?Hogy működik?
  • [NST]Cifu
    1950-ben az északi vezetés egyesíteni akarta az országot. A két ország helyzete politikailag nagyon összetett volt, észak-korea gyakorlatilag a kommunista kínától és a szovjetuniótól függöt. A kommunista kínai vezetés mindenképpen szerette volna, ha a dél-korea eltünik a politikai térképről, mivel úgy vélték, hogy egy amerikai uralmi rendszer jöhet létre ázsiában, és ehhez a tajvanra emigrált kuomintang segíségével. Ne feledjük, hogy ekkor az ENSZ-ben a kommunista kína nem volt tagország, kínát a 1971-ig Tajvan (Kínai Köztársaságként) képviselte! Tehát Mao-Ce Tung álláspontja a koreai konfliktusban végülis érthető volt.
  • Pluskast
    Ez is igaz.
  • Punker
    hát azért akkor sokkal másabb volt a helyzet.
  • Pluskast
    Ok de lásd az első észak és dél kóreai háborút. Kína ott is belépett a háborúba, és ezt most is megteheti.
  • katz
    A del koreai fegyver civil, felautomata valtozata 7,62x39-et tuzel. Hmmm. Erdekes...

A japan fegyveres videon meg fura volt, h bar a tusat nem a valukhoz szoritottak, hanem az arcukhoz, megis kontrolalhato maradt a fegyver. De ahogy elnezem az allig pancelozott Japcsi katonakat, szerintem siman le tudnak gyurni az egesz eszak koreai hadsereget. Eg es fold a kulonbseg a ketto kozt.
  • [NST]Cifu
    Észak-Korea: AKM-47
    Dél-Korea: Daewoo K1 és K2 második vonalban M16A1
    Japán: Type 89
  • MuldR
    SZU:

Nem kell barbarkodni. En pl a vaeran talaltam Carl Gustavson fatust (8000 penz) abba akartam egy VSR-10 vagy USR-11-est beleszerkeszteni. De letettem rola. Nem lenne 100%ig authentikus, akkor meg minek :)
  • SZU
    Az már van nekem is.

Egyik kollégám érdeklődött, hogy Mosin Nagantot lehetne-e átalakítani légpuskává. Ez az ötlet nekem is megvolt vagy 1 éve. Talán meg is kérdeztem itt már. Úgy emléxem anno úgy lettem lehurrogva, hogy barbárság lenne szétbarmolni egy Nagantot. De nem emléxem, hogy illegális lett volna-e.
  • MuldR
    Ahham, koszi. azt hittem sokkal nagyobb a szambeli folenye az eszakaknak.
    Es a kezifegyverek teren? Ki mit hasznal?
  • [NST]Cifu
    Meg fogsz lepődni, de e téren elég kiegyelítettek a viszonyok. Nem túl közismert tény, hogy Dél-Korea lakossága durván kétszerese északi szomszédjának (cirka 48 millió vs. 26 millió).

Észak-Korea szárazföldi hadsereg durván egymillió aktív katonával rendelkezik, ezen kívűl mintegy 4.7 millió embert tudnak harcba hívni (behívás, tartalékosok, különféle munkásőrségek, kommunista ifjak, stb.). Dél-Korea csaknem 700 000 aktív katonával bír, de további 4.5 millió fős a tartalékos ill. a behívható állomány. Japán szárazföldi hadserege olyan 160 000 főt takar, a tartalékos állománya cirka 45 000 fő.

A számok azonban nem mutatják a képzésbeli különbségeket. Az Észak-Koreai kiképzés legjobb esetben is a honvédelmi sorkatonaság lecsengése körüli szinvonalat jelenthet. Az üzemanyag és lőszerhiány miatt komolyabb kiképzésről szó sem lehet esetükben. Dél-Korea ugye egy teljesen más tétel, ha nem is izraeli szinvonal, de kétségkívűl jól kiképzett sorkatonaság van náluk. Japán szintén jól kiképzett, de visszafogott létszámú erővel rendelkezik. Ők eleve a technikai/képzettségi fölényre építenek, hiszen a számok terén korlátozások vonatkoznak rájuk.
  • MuldR
    CIFU:
    Es a Japan, E/D-koreai eroviszonyban a gyalogsag milyen aranyban van? Ok, tudom nem sokat er, de ha gerilla haboru van, tobbet er 100 000 gyalogos mint 1000 tank.
  • I.C.ram
    Spetsnaz kiképzés :D

• steweee
    mert ezt a topicot olyan emberk látogatják, akik értenek ilyen dolgokhoz is és meglehetősen látogatott ahhoz hogy még azelőtt választ kapjak mielőtt elfelejtem hogy kérdeztem valaha ilyet.

amúgy thx a válaszért
  • katz
    bár ismét nem haditechnikai jellegű a kérdésem, mégis ez a legjobb topic ahol választ remélhetek rá.
    Miert is?

OFF:
    arra lennék kíváncsi, hogy romlik e, és milyen kémiai reakció következtében a fahasábok fűtőértéke az idő múlásával
    A raktarozas korulmenyeitol fugg. Megkora a paratartalom, milyen lehetseges kozeg van jelen amivel rakcioba tud lepni, etc...
    De alapvetoen a szen nem parolog el belole, es mivel az adja a futoertek a legjelentosebb reszet, ezert alapesetben nem valtozik jelentosen a futoertek.

illetve a bányászott feketekőszénből az oxigéntelen hevítés hatására hogyan jön létre a jóval kisebb fajsúlyú, de magasabb fűtőértékű koksz
    Felhevitik, mivel nem juttatnak eleg oxigent a rendszerbe, ezert nem tud meggyuladni a szen, nincs ami oxidalja a rendszert. Viszont a par szaz fokos homerseklet hatasara elparolog belole a viz. Csokken a viztartalma, ezaltal, ha el akarod egetni nem veszitesz extra energiat azzal, hogy a vizet is el kell egetned (no a futoertek). A kokszolas kovetkezteben az anyag porozus es torkeny lesz, Ezt aztan vagy ledaraljak kozel egyenlo meretu szemcsekre es ezt a szenport kuldik be az eromube, vagy brikettaljak es megveheted teli tuzelonek.
    /OFF
  • Saintgerman
    Talán egy ilyen átépítésre gondolsz mint ez a Mauser C 96 4,5 mm LEP-DLP tipusú átépítés, vagy pl. ez a Smidth & Wesson 357-es magnum Brockok systemára van átépítve, ami németo.-ban 18 év felett szabadon vásárolható ?
  • LizardX
    Nem, sajnos nem, de szeintem eredetiben minden sokkal hangulatosabb (bár van egy-két kimagaslóan jó magyar szinkron is). Amúgy meg bele vagyok buzulva a keleti nyelvekbe, főleg a mandarin kínaiba. Na meg persze Zhang Ziyi-be, hehehehe...
  • [NST]Cifu
    Mire akarsz kilyukadni? :)
    Egy hatástalanított fegyverből csont felesleges lépfegyvert csinálni. Ha azt akarod, hogy egy AK kinézetű légpuskád legyen, amivel lövöldözhet sörösüvegekre, akkor inkább végy egy rugós airsoft AK másolatot, sokkal olcsóbb. Minde mellett a hatástalanítás itthon abból áll, hogy a zárszerkezet összehegesztik, a csövet ledugózzák/hegesztik, stb. Ha te nekiállsz azt szétszedegetni, hogy egy légpuskát faragj belőle... :)
  • marcio mela
    De most észak korea fenyegetőzik.
  • dara
    Csak azon részek cseréjéről kell beszámolnod, amiken gyári szám van, és fegyver fődarabnak minősűl.
  • SZU
    Köszi!

S mondjuk egy hatástalanított fegyverből légfegyver készítése? =]
  • [NST]Cifu
    Tuscsere, vagy akár teljes fa részek (előágy, stb.) és optika felszerelése nem esik törvényi korlátozás alá. Hangtompító viszont pl. már igen.
  • Pluskast
    Nem tudom de azért Kína biztosan nem nézné jó szemmel ha Észak-Kóreát megtámadnák. És ha közvetlenűl katonailag nem is de közvetetten fegyver szállítással vagy "önkéntesekkel" biztosan támogatná.
  • SZU
    Eredetivel néztem meg én is + angol felirat.

Koreaiul tudsz? =O

Mi a baj a sopmodos Slaviaval? =)
  • LizardX
    Hát, nekem úgy adták kölcsön, de sajnos csak angol szinkronnal, pedig én eredetiben szeretném hallani.
  • Thanatos
    *reddot
  • Thanatos
    redot hoz való szereléksin légpuskához??
  • SZU
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi számít fegyver módosításnak? Mármint olyannak, amit már büntet a BTK?

Pl.: egy legálisan tartott vadászpuska tuscseréje (ergonómiai és stb. okokból), vagy reddothoz tartozó szereléksín esztárgálása légpuskához legális, nem?
  • Thanatos
    hm, lehet itthon kapni? vagy marad itt is a töltögetés? :/
  • Punker
    amíg szárad javul, aztán ha már korhad akkor romlik szerintem.
  • steweee
    bár ismét nem haditechnikai jellegű a kérdésem, mégis ez a legjobb topic ahol választ remélhetek rá.

arra lennék kíváncsi, hogy romlik e, és milyen kémiai reakció következtében a fahasábok fűtőértéke az idő múlásával

illetve a bányászott feketekőszénből az oxigéntelen hevítés hatására hogyan jön létre a jóval kisebb fajsúlyú, de magasabb fűtőértékű koksz
  • SZU
    Láttam, nekem tetszett! Egyes effektjei (vér, kézitusa) jobbak, mint a Ryan közlegény megmentése.