Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"XM8 Put to Sleep
November 3, 2005: The XM8, the U.S. Army’s design for a new assault rifle and light machine-gun, has been cancelled. Actually, the project was put on hold last July. At the time, the reason was believed to be the ongoing debate over whether a new caliber (6.8mm was most often mentioned) should be adopted. While the XM8 used more modern engineering, and was lighter and more reliable, it was basically an improved M-16, just another 5.56mm assault rifle. Meanwhile, SOCOM adopted another new 5.56mm design (SCAR), while the U.S. Marine Corps decided to stay with the M-16 in the future. The XM8 may be revived, in another caliber. But for now, the army does not want to spend several billion bucks on a new assault rifle. Better to wait until the war in Iraq dies down, and radically new weapons, like the 25mm XM-25, hit the field, and pile up some combat experience. Basically, the army believes there are better alternatives than the XM8, but are not sure exactly what these alternatives are."
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
M16/M4: <#levele>#levele>
Krónikus akadály sorozatok a hintõporszerû homoktól. Az M4 népszerûbb, mert könyebb és rövidebb, de az akadályok ugyanúgy elõjönnek ott is. Ugyan a fegyverre szerelhetõ optikák nagyon népszerûek, ezek nem segítenek a fenti problémán. További gond az 5.56x45mm-es lõszer, amely az irakban népszerû salaktéglás falakon nem tud átmenni, és még tiszta torzólövések sem jelentik teljes biztonsággal azt, hogy a célpont megpusztult.
M249 SAW: <#levele>#levele>
Általánosan elismert hulladék. Krónikus akadályproblémák, amelyek többsége csak a fegyver részleges szétszerelésével elhárítható (kellemes elfoglaltság egy tûzharc kellõs közepén).
M9 Beretta: so-so
Maga a fegyver rendesen mûködik, még a sivatagi körülmények között is. Ugyanakkor bizonyos gyártmányú tárakkal rendszeresen adogatási problémák lépnek fel, és a katonák igencsak keveslik a 9x19mm-es FMJ lõszerek hatékonyságát. Még többszörös találatott kapott rosszfiúk is simán harcképesek maradtak.
Mossberg 12ga: <#eljen>#eljen>
Megbízható és jól használható eszköz épületekharcokban.
M240: <#eljen>#eljen>
Pontos, megbízható és a 7.62x51mm-es lõszer kellõ átütõerõvel és gyilkolóhatással rendelkezik, hogy a célpontok ne pattogjanak, ha már eltalálták õket. A salaktéglás helyi házak falai nem nagyon bírják a 7.62x51-es skulókat.
M2: <#eljen>#eljen>
A "Ma deuce" továbbra is igen népszerû. Nagy tûzerõ, igen megbízható, és roppant hatékony. A legtöbbre tartott fegyver a csatatéren.
.45 ACP pisztolyok: <#eljen>#eljen>
Továbbra is igen népszerû oldalfegyver. Akinek a szolgálati szabályzat engedélyezi, hogy oldalfegyvere legyen, azok többsége ilyen kaliberû fegyvert igyekszik magának beszerezni. Az esetek többségében egyetlen torzótalálat is garantáltan végleges megoldás a rosszfiúk megfektetésére. A Spec.ops. csapatok imádják a HK Mk.23-at, a csapatoknál pedig a vén M1911A1 nagy mennyiségben kerül ki a szekrényekbõl.
M-14/M-21: <#eljen>#eljen>
A katonák nagyon kedvelik, és a csapatoknál egyre sûrûbben tûnik fel, igaz csak kis mennyiségben. Fõleg vöröspontos reflexirányzékkal vagy ACOG optikával használják. Nagyon megbízható a sivatagos terepeken is.
M82: <#eljen>#eljen>
Nagy lõtávolság, és nagy hatékonyság. Elõszeretettel használják a jármûves öngyilkos merénylõk ellen (állítólag van belõlük bõven).
M24: <#eljen>#eljen>
A legtöbb 7.62x51-es, de akad pár .300 Win.Magnum kaliberû is. Nagy hatékonysággal forgatják a mesterlövészek.
Interceptor mellény: <#eljen>#eljen>
Viszonylag könnyû (~3kg), és megállít mindenféle szilánkot, repeszt, sõt, akár egy 7.62x39-es lövedéket is. A rossz hír, hogy meleg van benne, mint a katlanban, és nyáron szinte elviselhetettlen a forróság benne. A hatékonyságát az ellenség is látja: újabban már rögtön a fejlövésre mennek.
Éjjellátó eszközök:
Nagyon jó hatékonyság, és az ellenség már jól tudja, mennyi esélyük van éjszakai harcokban - az esti ima után általában csend honol.
Nem elég,hogy néha rájuk robbantanak ezt-azt....
Szerintem nem amcsi propaganda,de ki tudja..
Diákolimpia Országos, ez az amatõr országos 18éven alul. Enyémben a CO2 tartály eresztett, 80 helyett 10et tudtam vele lõni, durván rosszabb szórással
/ON
BTW milyen verseny lesz?
Lehet,hogy több ember "mûve" ,lehet,tényleg csak egymaga van...
Lehet,hogy "csak" 50-et lött le,de lehet,hogy 200-at...
Propaganda,..általában fele se igaz...
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Amúgy itt egy videó errõl a juba-ról,fegyverbemutató közben.
(nem 18+ -os)
link (a free-re kell kattintani)
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
a vicc az ablak "nem biztos hogy átütése" volt a dologban
Bár az M-16-os lövedéke valóban jóval könnyebb (4g vs. 15g) de még így is 3-4x annyi torkolati energiája van mint a .45 ACP-nek (450J vs. 1786J) Nem hinném, hogy kevésbé menne át az autó szélvédõjén, vagy igen? Bár ha jól emlékszem már Vietnámban is sokat panaszkodtak a katonák, hogy pl faágak meg levelek eltérítik a lövedékeket.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
a lényeg ott volt hogy elemezték hogy az õrt álló katonák valyon ki tudták volna e lõni a sorõrt mielõtt eléri az épületet és aktiválja a gyújtószerkezetet. a távolságot, az õrök elhelyezkedését, a kocsi mozgását stb. is elemezték. na a lényeg ott jött, mikor a narrátor a "nulla negyvenötös kaliberû pisztolyról" (sztem vmi browning)és az "automata" puskáról (m16)beszélt, és hozzátette, hogy a puska kisebb kaliberû, könnyebb lövedéke nem biztos hogy átüti a szélvédõt, lehet le fog pattani róla!😊 elég muris volt. sztem szarul fordították, inkább csak az lehetett volna maximum hogy kicsit alá kell célozni mert a döntött üvegen (vmi régi normál teherkocsi sima szélvédõje)feljebb megy a lövedék mikor becsapódáskor instabillá válik a röppályája, de erre sem esküdnék
Pl: http://www.airliners.net/open.file/726960/M/

ha jo lertelemezem az adatokat akkor a B fogja a Harrier-eket levaltani a C meg a tobbi hordozofedelzeti tipust (?)...arra azert kivancsi lennek hogy veszi be a Navy-nal a majuk az egy hajtomuvet!
Azért szerintem annak is megvan a maga helye. Éppen egy hordozófedélzeti gépnél pedig nem is ok nélkül. Szükséges az extra felhajtóerõ kis sebességnél, hogy minél kisebb legyen a fel- és leszállási sebesség. Ellenben a nagy felhajtóerõ nem nyerõ nagy sebességnél. Ezt kajolta be az F-35C, amelynek ugye nagyobb méretû szárnyai lesznek, hogy a leszállási sebességét a kellõ szintre tudják csökkenteni. Akkor már lehet, hogy nem lett volna sokkal bonyolultabb egy variaszárny, amely amellett, hogy garantálja a kis leszállósebességet, nagyobb elérhetõ végsebességet is biztosít.
De az is elég jellemzõ, hogy az összes újabb szuperszonikus "nagy" bombázó variaszárnyas (Tu-22M3, Tu-160, B-1😎. Egy ilyen nagy tömegû jármû esetén kevés alternatíva van...
Az F-35 család - és a "nagyfülû" C változat
Kecsesnek azért nem mondanám - Tu-160
mas:
#13951 f2d
Nah jah a variaszarny az mostani "kozfelfogas" szerint nem jo'....
(A kep elvileg fikcio)
De ha en leirom a velemenyem ezen ugyekben (amit tudatosan soha sehol, foleg nem holmi SG-n...es itt nem az SG-t akarom fekettiteni hanem azokat e temaban akik ide jarnak, es tudom hogy elkezdenenek nekem jonni...) akkor azthiszem nagyon sok embert megserteknek menne a pofazas mertektelenul! (igy is megy..pedig jeleztem hogy nem mondok velemenyt)
Meg amugy ez az egesz ITT Offtopic!!! Ugyhogy lehet befejezni amit itt el se kellett volna kezdeni!
.jpg)
.jpg)