-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Szóval légirendészetre/határrendészetre közel alkalmatlan a típus, márpedig ez az egyik legfontosabb alkalmazási területe a harci helikoptereknek.
Határrendészetnél szvsz 300 lőszer bőven elég, egy Határőrt kérdeztem korábban, hogy mennyi lőszerrel mentek ki, azt válaszolta, hogy 30 éles lőszert kaptak. Mikor keveseltem azt válaszolta, hogy ha olyan szituáció van, amit 30 lőszerrel nem lehet megoldani, akkor már úgyis mindegy, mert azt már háborúnak hívják. Sarkított példa, de a válasz végülis helytálló. Ha 150 HE-Frag és 150 AP lőszer nem elég, akkor ott úgysem a gépágyú lesz a fő eszköz. Csecsenföldi tapasztalatok ide, Afganisztán oda, akkor inkább irányítattlan rakétákkal sorozzák meg a gyanus épületet. :)
Főleg, hogy a BAe Systems fejleszti, szóval a brit hadsereg jó eséllyel így is rendszeresíti.
A Zumwalt osztályra kerültő 155mm-es AGS hajóágyút is a BAe fejleszti, mégis valószínűtlen, hogy egyhamar feltünne a Brit hadihajókon, egyszerűen azok túl kicsik hozzá (az új Type 45-ösökra is 114mm-es löveg került). Mondjuk én az infravörös önírányítású Hydrát (amit talán a Boeing fejleszt?) inkább preferálnám. ;)
Így már majdnem OK, viszont még mindig nincs rendben valami....
Ezt beszéld meg a Mil irodával, a legtöbb brossúrában 460-470km-et adnak meg Range-nek, és 1100km-et átrepülési távolságra. :)
Az ausztrálok már jelenleg is a Hellfire-t használják, a spanyolok Spike-ot fognak rendszeresíteni rajta... A franciák ugye a jelek szerint szintén Hellfire. A szaudiak meg ki tudja. Náluk lehet akár Brimstone is.
A németek mégis kitartanak a saját rakétánál. Mondjuk érdekes, hogy viszont a levegő-levegő rakétáknál ők eröltették a Stinert, noha potenciálisan ott volt a Mistral mellett az RBS-70 is, opcióként.