Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Cifu, a mesterlövészes cikk nagyon jó lett <#eljen>#eljen> Már régóta vártam egy ilyet 😊
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
De rakerestem a neten a Combat Talon II-re es igen ilyen volt, es ilyen szep zold szinu(kep lent)...annyi kulombseggel hogy a torzs hatan, a kabin mogott volt egy plexibura ahol ult egy muki (feje latszott csak ki), es sasolt mint allat hogy vizual lat e valamit 😊))
Meg arra emlekszem hogy felszallt es utana(kesziben voltam epp..ultunk acsovaskocsi tetejen 😛P) es a fak magassagaban!!! azokat kerulgetve neha 45°-nal is nagyobb bedontessel cikazott a taj felett...szo szerint tatva maradt a szank..pedig edzett bakak voltunk...Vari-n edzottunk, meg repulonapon...aki emlekszik akkoriban Vari programja ugy kezdodott hogy elemeles utan kifordulas 2 meteren.... de ez a Hercules durva volt!

O azutan kerult hozzank miutan itt volt a Helcules, es meselte hogy olyan mikor zavarjak alokatort, mint amikor a ZX Spectrumon szetesett a kep (vagymint amit most az Xbox360 kapcsan latni a neten!)...
Anagy kerek kepernyot nezte, szoltak radion hogymost kapcsolja a hercules a zavarast es a kep szethullott elotte a kepernyon 😊))
Erdekes lehetett!
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Csak egy gond van vele hogy mindenhol kivontak mar a hadrenbol 😛 Mikor en voltam katona akkor halottam ezt bent. De mar akkor se volt szolgalatban a tipus.
Mas:
Emlekszem volt 97 nyaran itt egy elektronikai zavaro Hercules gyakorlaton es az volt afeladat hogy elfogjak mikozben o kulombozo repulesi profilokban, aktiv zavarassal megprobal "elbujni"...a vegeredmeny az lett hogy sikerult is tobbszor elfogni meg kismagassagon is, mert az oreg orosz kishullamsavu ravezeto lokatorok lattak, ugyanis nem azok hullamsavjavat zavarta(mar nem emlekszem...lehet nem tudta egyaltalan azt asavot zavarni)... 😊)))
Kiszúrja a Lopakodót a magyarok radarja
2005-11-21
Magyarország - Titokban Olaszországba szállított egy orosz radarberendezést a magyar honvédség, mely érzékeli az eddig láthatatlannak tartott Lopakodó repülõgépeket - értesült a Blikk.hu. Az információt azonban a Honvédelmi Minisztérium illetékesei sem megerõsíteni, sem cáfolni nem tudták.
Csaknem két héttel ezelõtt a kaposvári katonai bázisról vittek el Olaszországba egy orosz gyártmányú radarberendezést, melyrõl kiderült, hogy észleli az amerikaiak szuperrepülõgépét, a Lopakodót. A radarral állítólag együtt utazott a Magyar Honvédség radarkezelõ technikai személyzete is. A radart most az amerikaiak tesztelik.
A Blikk.hu megkereste a Honvédelmi Minisztériumot. A tárca kommunikációs fõigazgató-helyettese, Bocskai István azonban jelenleg Brüsszelben tartózkodik, így sem megerõsíteni, sem cáfolni nem tudta az információt.
A Lopakodók láthatatlanok
Az F-117A volt az elsõ olyan repülõgép a világon, melyet úgy terveztek, hogy ne lehessen észrevenni, még radarral sem. A gép szokatlan külsejû, mert teste kizárólag sík felületekbõl áll. Ennek köszönhetõ a "láthatatlansága", mivel ezek a sík felületek szétszórják a rádióhullámokat. A gépet inkább felderítésre használják, mivel beépített fegyverzete nincs, és fordulékonysága, sebessége messze elmarad a hagyományos vadászgépekétõl.
Forrás: Blikk.hu
-Ha a HM-nek eddig volt olyan radarja, amely képes lenne kiszúrni egy F-117A gépet, akkor azt már régen az Arizónai sivatagban vizsgálnák.
-Az F-117A sose volt felderítõgép...
Tényleg képek? 😊))
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Csak egyenruhara es golyofogo husra es verre....
grat HM....
De: beszédesebb ha kiszámolod a két lövedék torkolati energiáját pl...
Az M16 természetesen "tökéletes", bár most éppen váltani akarnak az Amik. Ez csak véletlen.
Szerintem itthon is váltani akarnak, gondolom az 5.56-osra, hogy a kiselejtezett készletet ismét megvehessük.
Egy pár "selejtezett" Leo talán jobb lett volna.
Az Americas Army sok téren közel áll hozzá (fegyvermodell részletessége, a mûködés megvalósítása, akadály), csak agyonveri alapból az, hogy ugye "álellenség" felállás van, tehát akármelyik oldalon vagyunk, mi amerikai fegyverekkel, az ellenfél pedig AK-kkal, RPD-kel, stb. van felszerelve látszólag - noha a másik oldalon is M16-ost, M249-et látnak a saját kezükben.
Valójában egy faajtón keresztül nemcsak AK-val, de akár egy 9x19mm-es pisztolyal is lelõhetnek (ezért vicces amikor egy filmben pl. egy felborított asztal mögött keresnek menedéket a jó vagy rosszfiúk). Egy vékonyabb (pl. gipszkarton, elõregyártott vékony betonelem) válaszfalon egy karabélylõszer kényelmesen átmegy, egy puskalõszer pedig akár a vékonyabb téglafalat is átviheti.
Sorrendet felállítani nem igazán lehet, mert mi a fontos az adott esetben például. Megbízhatóságban az AK család és klónjai (ide tartozik a Galil, a Valmet Rk.95, stb.) a toppon vannak, ez általánosságban elfogadott és közismert, de például pontosság terén állítólag az amúgy rém rossz hírnévnek örvendõ L85 (SA80) az egyik legjobb gépkarabély ami létezik. A HK G36, ami eléggé elismert fegyver sem mentes minden hibától, több helyen olvastam már vele kapcsolatban, hogy a zárszerkezete nem tökéletes, ezért a G36A2 esetén ezt is áttervezték némileg. Az amúgy több téren kritizált FaMAS-ról általában csak elismeréssel beszélnek például a francia katonák, különösen a "beépített" bipodról, amely nagyban megkönnyíti a fekvõ pozicióból való tüzelést (márpedig a legtöbb épelméjû ember tûzharcban igyekszik olyan közel kerülni az anyaföldhöz, amennyire csak lehetséges).
A Steyr AUG esetén általában az van felemlítve, hogy az A1 változat elsütõ és biztosítórendszere nem túl biztonságos, ezért több vétlen lövéskiváltás is történt pl. földre ejtett fegyvernél. Amit sokan kritizálnak vele kapcsolatban, hogy nagyon "farnehéz", ami miatt sok gyakorlást igényel a megfelelõ lõkézség elsajátítása.
Miután az én kezemben meglehetõsen kevés gépkarabély volt (AMD-65, AMMSZ, M4A1, M16A2, HK G3), és lõni még kevesebbel volt alkalmam (csak AK-kkal), ezért ódzkódnék a magasröptû véleménynyílvánítástól, de amely gépkarabély nekem úgymond bejön:
-HK G3A4
-HK G36A2 család
-Valmet Rk.95
-Sig SG550/551/552
-FN F2000
-Igényesebb AKM-47 klónok
A képeket amúgy errefelé találjátok. 😊
Néztem sok adatlapot az AK-47, M16- M4 stb összehasonlításban.
Sõt több valósághûnek mondott játékot is (CS, ET új verzió, stb), melyekrõl többen mondták, hogy szinte szimuláció. Az AK-val falon-ajtón-sokmindenen keresztül lelõttek, az M-16-ról inkább nem mondok semmit :-(. "Alig" tragikus...
Szánalmas volt a terrorelhárítok eredményessége :-(
a rosz fegyverek miatt. Érdekes volt látni az AK-s OPS-okat :-D
Tiszta Vietnam, vagy Irak...
Kinek mi a véleménye, lehet-e sorrendet felállítani, minösíteni.
Ugyan nálam a Steyr AUG az egyik legjobb, de én nem vagyok szakértõ, csak autodidakta...
A sógorokkal kellene egy közös üzlet...
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::