Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Apropó, mi a fene történt a BOP-al?

Sadist
2000 új üzenet, kicsit régen jártam errefele 😄
Cifu, a mesterlövészes cikk nagyon jó lett <#eljen> Már régóta vártam egy ilyet 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Placebó
gondolom a géppuskára gondolnak..😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Adam II
LOL nincs beépített fegyverzete...jó tudni a Blikkbõl miket nem tanul az ember

[NST]Cifu
Naja, ilyenünk nekünk is volt, a Mi-17PP, míg értelmes magyar módon át nem alakították teherszállító géppé, mivel ugye nekünk abból (is) hiány kezdett fellépni a kiöregedett 'minyók' kivonásával...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Seaweed
Jaja igazad van! Mar kurvara nem emlekeztem ra..megis lassan 10 eve lesz 😊)

De rakerestem a neten a Combat Talon II-re es igen ilyen volt, es ilyen szep zold szinu(kep lent)...annyi kulombseggel hogy a torzs hatan, a kabin mogott volt egy plexibura ahol ult egy muki (feje latszott csak ki), es sasolt mint allat hogy vizual lat e valamit 😊))
Meg arra emlekszem hogy felszallt es utana(kesziben voltam epp..ultunk acsovaskocsi tetejen 😛P) es a fak magassagaban!!! azokat kerulgetve neha 45°-nal is nagyobb bedontessel cikazott a taj felett...szo szerint tatva maradt a szank..pedig edzett bakak voltunk...Vari-n edzottunk, meg repulonapon...aki emlekszik akkoriban Vari programja ugy kezdodott hogy elemeles utan kifordulas 2 meteren.... de ez a Hercules durva volt!

Seaweed
Leszereles elott volt egy surcitarsam akit 20 nappal az oszolj elott helyeztek at a lokatorosoktol hozzank repulosokhoz! (kibasz nagy orulet volt..atszervezesek..idiota rakosgatasok ide oda...nah mind1 ..de maig flkavar ha arra az idoszakr agondolok...)
O azutan kerult hozzank miutan itt volt a Helcules, es meselte hogy olyan mikor zavarjak alokatort, mint amikor a ZX Spectrumon szetesett a kep (vagymint amit most az Xbox360 kapcsan latni a neten!)...
Anagy kerek kepernyot nezte, szoltak radion hogymost kapcsolja a hercules a zavarast es a kep szethullott elotte a kepernyon 😊))

Erdekes lehetett!
[NST]Cifu
De MC-130-ból volt itt 'H' Combat Talon II., 'P' Combat Shadow is. A Combat Shadow volt HC-130N és P 1996 elött, utána MC-130P lett, mivel a HC-130 a parti õrség jelölése lett.

JohnnySmith
Érted Blikk 😊)) Még jó hogy feltüntetted a "na, akkor egy kis humor" címet.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Seaweed
Arra mar nem emlekszem hogy MC-130H vagy HC-130H volt e...de arra tisztan hogy a szarnyai alatt volt ECM (AN/ALQ-87??) pod. Kellene kepet keresni rola..keszult jopar es akorabeli sajtoban is benne volt a geprol akep hogy itt jart.
Seaweed
Mar nem emlekszem, de vagy P-13 vagy P-18 eszleli kis hullamsavon a lopakodokat, de termeszetsesen kozelrol(cirka10-20km). Ami meg mindig jobb mint a tobbi atlag, ami mar csak akkor mikor nagyon kozel van...
Csak egy gond van vele hogy mindenhol kivontak mar a hadrenbol 😛 Mikor en voltam katona akkor halottam ezt bent. De mar akkor se volt szolgalatban a tipus.

Mas:
Emlekszem volt 97 nyaran itt egy elektronikai zavaro Hercules gyakorlaton es az volt afeladat hogy elfogjak mikozben o kulombozo repulesi profilokban, aktiv zavarassal megprobal "elbujni"...a vegeredmeny az lett hogy sikerult is tobbszor elfogni meg kismagassagon is, mert az oreg orosz kishullamsavu ravezeto lokatorok lattak, ugyanis nem azok hullamsavjavat zavarta(mar nem emlekszem...lehet nem tudta egyaltalan azt asavot zavarni)... 😊)))
[NST]Cifu
Na, akkor egy kis humor:

Kiszúrja a Lopakodót a magyarok radarja

2005-11-21

Magyarország - Titokban Olaszországba szállított egy orosz radarberendezést a magyar honvédség, mely érzékeli az eddig láthatatlannak tartott Lopakodó repülõgépeket - értesült a Blikk.hu. Az információt azonban a Honvédelmi Minisztérium illetékesei sem megerõsíteni, sem cáfolni nem tudták.

Csaknem két héttel ezelõtt a kaposvári katonai bázisról vittek el Olaszországba egy orosz gyártmányú radarberendezést, melyrõl kiderült, hogy észleli az amerikaiak szuperrepülõgépét, a Lopakodót. A radarral állítólag együtt utazott a Magyar Honvédség radarkezelõ technikai személyzete is. A radart most az amerikaiak tesztelik.

A Blikk.hu megkereste a Honvédelmi Minisztériumot. A tárca kommunikációs fõigazgató-helyettese, Bocskai István azonban jelenleg Brüsszelben tartózkodik, így sem megerõsíteni, sem cáfolni nem tudta az információt.

A Lopakodók láthatatlanok

Az F-117A volt az elsõ olyan repülõgép a világon, melyet úgy terveztek, hogy ne lehessen észrevenni, még radarral sem. A gép szokatlan külsejû, mert teste kizárólag sík felületekbõl áll. Ennek köszönhetõ a "láthatatlansága", mivel ezek a sík felületek szétszórják a rádióhullámokat. A gépet inkább felderítésre használják, mivel beépített fegyverzete nincs, és fordulékonysága, sebessége messze elmarad a hagyományos vadászgépekétõl.

Forrás: Blikk.hu

-Ha a HM-nek eddig volt olyan radarja, amely képes lenne kiszúrni egy F-117A gépet, akkor azt már régen az Arizónai sivatagban vizsgálnák.
-Az F-117A sose volt felderítõgép...

Seaweed
Hmm...inkabb mint winfowst...bar en szivem szerint rabiznam az USA-t a "szerelemgyerekere" (gyk.:Windows) <#idiota>
JohnnySmith
Cifu de jó is volt Taszár 😊)) Tök jó állt a kezembe az M16 😊 De HMMWV is élmény volt. Eszembe is jutott kedves barátunk beszolása "..az UAZ tágasabb.." 😄DD
Tényleg képek? 😊))

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

JohnnySmith
Vicc amit írsz CS egy szimpla lõdözés semmi közi a "szimulációhoz". Akkor inkább OFP,Joint OPS. A CS-t inkább a BF mellé tenném.

Gundark
Köszi , Cifu 😊

Seaweed
np<#smile>
Placebó
egy csecsemõnek minden új...sry

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Seaweed
szvsz ismeri a tobbseg, mar vagy 3-4 eve.
Placebó
Van itt minden...

ha vot má sry

Seaweed
"..mondván a jövõ magyar hadseregének nincs szüksége nehéz felszerelésre..."

Csak egyenruhara es golyofogo husra es verre....

grat HM....
[NST]Cifu
A Lengyeleknek szánt Leo2A4-esek nekünk nem kellettek. Az volt és jelenleg is az a vélekedés a HM-ben, hogy a jövõ a könnyûgyalogságé. Igaz nem tudom melyik könnyû gyalogos lenne nyugodt, ha tudja, hogy se harckocsitámogatása, se tüzérségi támogatása nincs, mivel azokat leépítették, mondván a jövõ magyar hadseregének nincs szüksége nehéz felszerelésre...

DE (röhögtetlek :-))

De: beszédesebb ha kiszámolod a két lövedék torkolati energiáját pl...

Az M16 természetesen "tökéletes", bár most éppen váltani akarnak az Amik. Ez csak véletlen.
Szerintem itthon is váltani akarnak, gondolom az 5.56-osra, hogy a kiselejtezett készletet ismét megvehessük.

Egy pár "selejtezett" Leo talán jobb lett volna.
I.C.ram
lol CS mint szimuláció 😄 Ne röhögtess 😄
[NST]Cifu
Kb. 3 éve volt asszem Taszáron egy nyílt nap, ahol az akkor még ott lévõ US Army katonák kipakoltak pár dolgot (két HMMWV, egy Oskosh teherautó, egy-egy M16A2 és M4A1, valamint egy Beretta M9).

Szerencsés! M4A1 és M16A2-el hol találkoztál?

Seaweed
Hat jobb hire van talan valamivel mint a nemet "pancelokolnek" <#vigyor3>
[NST]Cifu
Kiskorú is annak örülne inkább (szerintem). 😄

[NST]Cifu
Valósághû játék (fegyvermegvalósítás terén) nem tudom létezik-e egyáltalán, de a CS-t például még véletlenül sem sorolnám közéjük. 😊

Az Americas Army sok téren közel áll hozzá (fegyvermodell részletessége, a mûködés megvalósítása, akadály), csak agyonveri alapból az, hogy ugye "álellenség" felállás van, tehát akármelyik oldalon vagyunk, mi amerikai fegyverekkel, az ellenfél pedig AK-kkal, RPD-kel, stb. van felszerelve látszólag - noha a másik oldalon is M16-ost, M249-et látnak a saját kezükben.

Valójában egy faajtón keresztül nemcsak AK-val, de akár egy 9x19mm-es pisztolyal is lelõhetnek (ezért vicces amikor egy filmben pl. egy felborított asztal mögött keresnek menedéket a jó vagy rosszfiúk). Egy vékonyabb (pl. gipszkarton, elõregyártott vékony betonelem) válaszfalon egy karabélylõszer kényelmesen átmegy, egy puskalõszer pedig akár a vékonyabb téglafalat is átviheti.

Sorrendet felállítani nem igazán lehet, mert mi a fontos az adott esetben például. Megbízhatóságban az AK család és klónjai (ide tartozik a Galil, a Valmet Rk.95, stb.) a toppon vannak, ez általánosságban elfogadott és közismert, de például pontosság terén állítólag az amúgy rém rossz hírnévnek örvendõ L85 (SA80) az egyik legjobb gépkarabély ami létezik. A HK G36, ami eléggé elismert fegyver sem mentes minden hibától, több helyen olvastam már vele kapcsolatban, hogy a zárszerkezete nem tökéletes, ezért a G36A2 esetén ezt is áttervezték némileg. Az amúgy több téren kritizált FaMAS-ról általában csak elismeréssel beszélnek például a francia katonák, különösen a "beépített" bipodról, amely nagyban megkönnyíti a fekvõ pozicióból való tüzelést (márpedig a legtöbb épelméjû ember tûzharcban igyekszik olyan közel kerülni az anyaföldhöz, amennyire csak lehetséges).

A Steyr AUG esetén általában az van felemlítve, hogy az A1 változat elsütõ és biztosítórendszere nem túl biztonságos, ezért több vétlen lövéskiváltás is történt pl. földre ejtett fegyvernél. Amit sokan kritizálnak vele kapcsolatban, hogy nagyon "farnehéz", ami miatt sok gyakorlást igényel a megfelelõ lõkézség elsajátítása.

Miután az én kezemben meglehetõsen kevés gépkarabély volt (AMD-65, AMMSZ, M4A1, M16A2, HK G3), és lõni még kevesebbel volt alkalmam (csak AK-kkal), ezért ódzkódnék a magasröptû véleménynyílvánítástól, de amely gépkarabély nekem úgymond bejön:

-HK G3A4
-HK G36A2 család
-Valmet Rk.95
-Sig SG550/551/552
-FN F2000
-Igényesebb AKM-47 klónok

Seaweed
Ott vannak kepek a lehetseges RPG utodrol is...hmmm? (sved AT4CS)
[NST]Cifu
Részletesebb dolgok engem is érdekelnének vele kapcsolatban. 😊

A képeket amúgy errefelé találjátok. 😊

Sziasztok!

Néztem sok adatlapot az AK-47, M16- M4 stb összehasonlításban.
Sõt több valósághûnek mondott játékot is (CS, ET új verzió, stb), melyekrõl többen mondták, hogy szinte szimuláció. Az AK-val falon-ajtón-sokmindenen keresztül lelõttek, az M-16-ról inkább nem mondok semmit :-(. "Alig" tragikus...
Szánalmas volt a terrorelhárítok eredményessége :-(
a rosz fegyverek miatt. Érdekes volt látni az AK-s OPS-okat :-D
Tiszta Vietnam, vagy Irak...

Kinek mi a véleménye, lehet-e sorrendet felállítani, minösíteni.

Ugyan nálam a Steyr AUG az egyik legjobb, de én nem vagyok szakértõ, csak autodidakta...

A sógorokkal kellene egy közös üzlet...

[NST]Cifu

Emberek, volt valaki a C+D-n? A szerdzso.try.hu-n látható pár kép egy tuningolt AK-ról, na errõl szívesen látnék/hallanék többet. Kössszzz...
Gundark
Öö, nem váltottam profilt, 😊 de nem tudnátok adni pár cimet ahol találnék repülõs festményeket? Vagy rajzokat 😊 I vh, II vh , modern, minden érdekel 😊 Volt régebben valami flyingaces de már nem találom 😊

joebacsi
talán csak sima bulvár?

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

[NST]Cifu

Seaweed
Szerintem a kovetkezo, de haazon nem akkro az az utani..de ha azon nem ....akkor.......szal elobb utobb ezt is kivegzik...
Seaweed
Nyami <#finom>....szeressem Indiat...Mig-23UB-t meg repulik, igy meg plane <#worship>
I.C.ram
Haosnlítaak az Ironcladekre.
Glpetyus

<#buck>

Ez is milyen csúnya.

[NST]Cifu
Noha úgy tünt, hogy a DD(X) program még a végén kimúlik, most mégis talpon maradt, legalábbis a Pentagon kiharcolta, hogy szerepeljen a program a 2006-os költségvetésben. Noha eredetileg 32 hajót szeretett volna a NAVY, az a jelenlegi tervekre már 8-ra olvadt, és nincs kizárva, hogy ez még tovább csökkenhet 5-re. A magas szinten automatizált, új fegyverrendszereket felvonultató és lopakodó képességû romboló bármennyire is legyen forradalmi, a (jelenlegi becslések szerint) mintegy 3.5 millárd dolláros árcédula heveny ellenérzést váltott ki egyes politikai körökben. Viszonyításképpen az utolsó DDG 51 Flight IIA hajó ára 562 millió dollár volt.

[NST]Cifu
Yepp. 😊

f2d
Ha jól értelmeztem, akkor a sima 1. változat van a mostani hadgyakorlaton részt vett Bison-okba.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

Amerika tele van elmebetegekkel 😊 De valószínûleg nem a milliomos hanem a testõre fogja elõkapni az MAC-10-et az ülés alól.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

f2d
Jaja, köszi.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

[NST]Cifu
Beirod alulra a Topickeresõbe, hogy Kopjo, vagy #5260. 😊))

A képek sajnok már nincsenek benne a hsz.-ben, de gondolom a szöveggel is beéred. 😊