94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#30170 Na ez jó nagy pofon a Boeingnek...
Úgytünik amerikában leáldozóban vannak az "amerikai" eszközök, legalábbis légijárművek terén. A Marine 1-es ugye EH-101 alapú, az UH-145 ugye szintén Eurocopter hátterű, most meg Airbus lesz rendszeresítve tankerként. Ha így haladunk, még a végén a C-130-asokat az Airbus A400M-ek fogják váltani. ^^ -
#30169 Humorsból: Szekeresnek idáig érzem a piaszagát :D De azért alúl is befigyel a GriPPen :D -
#30168 Kiválasztották az USA új tankerét. A Northrop Grumman/Airbus Kc45-öse nyert a tenderen ahogy olvastam
Itt már úgy emlegetik, hogy selected -
#30167 vegyél rá hevederes övcsat szerűt, vagy hogymondjam, MH-s övemen, van heveder, szvsz simán befűzhető más is bele. :$ -
#30166 5000 ha-s aknamező mo-n. -
#30165 Akkor kénytelen leszek venni egy zsákra valót, ha ezek ilyen könnyen megadják magukat, ez pl.: 2,5 hétig bírta (pedig jó kis tatyó ... :-( Hátizsák Most kicsit szomorú vagyok... :-( -
#30164 Szvsz nincs fémből:( -
#30163 A kulcsszót leírtad. Fémből! A műanyag nem bírja a strapát. Ezer éve nem is láttam ilyen fémből. -
#30162 szerintem sincs fémből ilyen fajta. -
#30161 ilyet fémből nem hiszem,hogy találsz,mert mire benyomod,anyira elhajlik,hogy nem ér semmit,ilyen csatot még fémből nem láttam soha -
#30160 A t*kömet:Táskacsat -
#30159 Na a link nem működik... akkor próba másképp: -
#30158 Skacok! Előre bocs az off-ért, de égetően sürgős. Talán lesz valakinek jó ötlete. Égre-földre keresek a katonai hátizsákomhoz a képen található csathoz hasonlót, csak fémből. (sajnos a műanyag hamar megadta magát az igénybevétel miatt... :-( )4db 25mm-es, megy 1-2db 38mm-es kellene, de a neten csak műanyagokat találok... :-( -
#30157 Hatástalanított, vagy eleve nem élesre gyártott lőszer, lőportöltet nélkül, vagy nem robbanó töltettel feltöltve. Első sorban dísznek, hatástalanított fegyverekhez, vagy gyakorláshoz használják. -
#30156 az inert lőszer miféle? -
lopbisz #30155 Meg a fekete piacon is biztos van Tesco gazdaságos csomag. Egyet fizet kettőt kap stb. :D -
#30154 Boldog szülinapot minden haditechnika nagytudósa a'la magister Cifu! -
lopbisz #30153 Gepárdot nagyon nem ismerhetik, de India mindent nagy tételbe vesz. Így tuti lesz csórás :) -
Thanatos #30152 meg egy kicsit ügyeskedünk és mehetnek a gepárdok is ajándékba, esetleg még a karbantartás is jóbaráti viszonybol lessz, heh :P -
#30151 Nekem erről az a véleményem, hogy a rongyfejű megválogatja, hogy mivel puffogtat. Megteheti, anyagi támogatás is megvan, illetve tud válogatni a fegyverpiacon. Nem a magyar fejlesztésű, vegyesvágott fegyveröszvéreket favorizálják, szvsz.:) Papírmerci? :D Úgy látszik, 40 milla/darab-ért csak erre tellet.:) -
#30150 hogy fognak örülni a missziósok mikor a turbánosok gepárddal lőnek majd a papír mercikre, mert hogy indiai raktárból is gyorsan kilopják a cuccot az ziher. -
#30149 Még a végén fegyver nagyhatalom leszünk. :) -
lopbisz #30148 "Az India és Magyarország közötti haditechnikai együttműködésnek komoly múltja van, Magyarország az 1980-as évektől kezdődően számos elektronikai harceszközt, radart, lokátorrendszert szállított Indiának. Most magyar cégek számára komoly lehetőség nyílik ezeknek a karbantartására, modernizálására, illetve hosszú távú együttműködés keretében az indiai fél átvehet új magyar technológiákat.
Az erről szóló, minisztériumi szintű tárgyalásokat sikeresen lezárták, és megállapodtak abban, hogy ezek részleteit hamarosan egy szakértői vegyes bizottságban rögzítik. Az indiai fél döntött arról, hogy vásárol a magyar fejlesztésű, nagy rombolóerejű Gepárd mesterlövészfegyverből." érdekes -
#30147 Ja. -
dara #30146 A lényeg, hogy pont a Pakshoz legközelebbi radar építése az, amit a helyiek szabotálnak... -
#30145 Egy ideig kitelepültek SA-6 üteggel, de asszem most Győrben van az összes becsomagolva. -
#30144 paks-nak van légvédelme? vagy azt is elajándékoztuk? :( -
#30143 Volt egy régi vicc erről, hogy a legbiztonságosabb egy utasszállító gépen utazva egy atomerőmű feltt körözgetni. Ez a két legbiztonságosabb hely a világon ugyanis.
Ma már nem, mert leszed légvédelem... -
#30142 a bicikliseknél többszörös az impotencia veszélye (zacsival a csőre esnek) tiltsuk be, a laptopot az ölükben tartó menedzsereknek is gondot okoz a felhevült aksi hatása tiltsuk be azt is.....
gyakorlatilag rakás kórházi dolgozó sokkal több sugárzást kap pl mikor fateromék 4-5 órát operálnak folyamatosan röntgen alatt, ha az arányokat nézzük paks és bármely másik erőmű között akkor kiderül hogy még mindig a nukleáris cucc a biztonságosabb, az összes többi biztos hogy több embert károsít. -
#30141 Erről annyit, hogy anno készült egy felmérés az USAF-nál, és kiderült, hogy a vadászpilótáknál az átlagosnál 2x több lánygyermek született nekik, mint az átlag.
Maradjunk annyiban, hogy baromság. :) -
#30140 A radioaktív és atomenergia dolgokat folytassuk itt. -
#30139 Könnyebb évi párezer tonna radioaktív hulladékot tárolni, mint több milló/milliárd tonna CO2-őt... -
tomcat1 #30138 nem vagyok biológus, de a sugárzás gondolom a heréket is megizzaszthatja idővel... vagyis nem tesz jót, -
#30137 szerintem inkább a "spermiumgyárat" károsítja,de mindenképp más bennt dolgozni,meg az,hogy mellette élsz,olyan tároló"edények" vannak,hogy kb nyalogathatod a külsejét kevésbé kell félned,mint éjszaka az indiánoktól -
dara #30136 Ezzel egy probléma van: a spermiumok folyamatosan termelődnek. Szóval ha le is gyengül, két-három erős rántással felfrissítheted a tartalmat. -
dara #30135 A szénerőművek salakját, ami egyébként bőségesen tartalmaz radioaktív izotópokat, viszont szétterítjük mindenféle sportpályákon, pl iskolákban is, illetve bazi nagy hegyeket építünk belőle. Sokkal nagyobb radioaktív terhelést okozva ezáltal, mint ha egy fűtőanyagrudat kiraknánk a szabadba. -
tomcat1 #30134 Állítólag a sugárzás ami van ott(persze a határértk alatt, de már nem sokkal) huzamos idő alatt a fiu spermákat legyengíti :(
-
tomcat1 #30133 én szeretem a zöld energiát, emellett a nukleárist is elfogadom, van létalapja. Kérdésedre válaszolva ; egyik volt tanárom /fizkus/ mesélte, hogy hivták Paksra az erőműbe, de előre szóltak neki az ottani haverok, hogyha menni akar, akkor előtte még gyorsan csináljon fiu gyermeket, mert aki ott dolgozik huzamos időn át/5-4 év/ annak ez már nem megy.
Ezt viszonylag könnyű lenne kideríteni.. -
#30132 na igen,pár zöldnek ezt kéne elmagyarázni,hogy a radioaktív hulladékot lehet tárolni úgy hogy semminek ne legyen semmi baja,de van aki ezt nem hiszi el,hogy ilyen nincsen...csak néznének utána -
Ren #30131 Az atomreaktoroknál csak az elhasznált fűtőelemek elhelyezése problémás. Ugyebár sokat nem lehet velül csinálni, hanem biztonságos helyen kell tárolni, de az nyilván nem olcsó. Ettől függetlenül szerintem is ez a leghatékonyabb energiaforrás.