94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#29970 Úgy vannak vele, hogy egyelőre nem kell a modern fegyver, ha nincs aki használja! :DD -
bgabor #29969 Nah, már tudom mire kell a vizitdíj!
Meglepődtem volna, ha a HM mondjuk korszerű kézifegyverek vásárlására költi azt a 400 millát. -
etnies #29968 akik a lőtér bázison vannak kint azokat nem ismerem.ők úgy tom szentesiek én vásárhelyen vok. -
#29967 Ismerek pár arcot az ottani lőteresek közül :)
-
etnies #29966 Dóc-on -
#29965 Hol lőttek vele? -
etnies #29964 tegnap lőttek vele a vásárhelyi "nyuszik" és 80 lőszert meg kellett hagyniuk(pedig az nem szokás),mert nem akarták egyesével tölteni. -
#29963 az igen :(
mesélj még. -
etnies #29962 de én nem fűzök hozzá sok reményt,párszáz lövés után eldeformálódott a tár,elég szar lehet a minősége -
Cat #29961 Százmilliókból népszerűsítették a hadsereget
Százmilliókat költöttek el az elmúlt három évben a Magyar Honvédség
népszerűsítésére. A pénzt azonban nem a toborzóirodákra fordították,
hanem kommunikációs cégek, médiafelületek vásárlására, kampányfilmek
és kiadványok készítésére. A honvédség presztízse ugyan nőtt a
lakosság körében, de a katonai pályát a kommunikációs cégeknek
kifizetett horribilis összegek ellenére még mindig kevesen
választják.
Összesen csaknem 400 millió forintot fordított három év alatt a
Honvédelmi Minisztérium (HM) az önkéntes hadsereg népszerűsítésére,
és ehhez médiafelületeket vásárolt különböző kommunikációs cégek
közreműködésével, de a katonai pálya nem sokkal lett népszerűbb
ezekben az esztendőkben. A toborzóakcióknak csak a múlt évben
sikerült megállítania az elvándorlást a hadseregnél, és az
alakulatoknál némileg növelhették a szerződéses katonák létszámát. A
kommunikációs kudarcra 2005-ben 150 millió forintot, 2006-ban pedig
143 milliót fizettek ki két társaságnak, amelyek a HM beszerzési
hivatalának tárgyalásos közbeszerzési pályázatán nyertek még Juhász
Ferenc honvédelmi minisztersége idején.
A szaktárca tájékoztatásából kiderül, hogy nem szakadt meg tavaly
sem a közpénzek elköltése a hadsereg népszerűsítésére, bár az erre
fordított összeg csökkent. 2007-ben 120 millió forintos szerződést
kötöttek a Sensation Event Marketing Kft.-vel, hogy 2009 októberéig
lássa el a médiakampány feladatait. A honvédség népszerűsítését
szolgáló kampányfilmeket és kiadványokat a HM Zrínyi Kommunikációs
Szolgáltató Kht. megbízása alapján láthatja el a társaság. -
#29960 Mintha a misszióra készülő, hazai amazonjainkat látnám! :DDDD -
SZU #29959 Egyékbént valószínűleg repveznek van igaza. Egy fejes nem csinálná végig. Az igazi katona nők nyílván száguldanának, szóval szerintem is egy érdeklődő civil. -
#29958 Az is lehet hogy valami tv-s riporter akivel végigcsináltatták a pályát.
-
#29957 nem a HM-től ment vendégségbe? -
#29956 Te jó ég, remélem valami irodában dolgozik a nő. -
SZU #29955 Jó kondicióban lévő BW-s hölgy -
dara #29954 Ráadásul a Rendőrségen már rendszeresítve van, szóval nem is zsákbamacska.
Egyébként meg a Schmidt und Bender távcsövekben levő lencsék 60%-át a volt MOM gyártja. Szóval lehet az sokkal inkább hazai. Ezért is írtam elsősorban ezt a távcsövet. -
MuldR #29953 ...es tobbet lehet belole kilopni. :) -
#29952 A Tanu c. film aranyszólása alapján: drága, nem az igazi, de legalább részben rá lehet mondani, hogy a mienk. ^^ -
#29951 erről beszéltem múltkor nincs értelme az ilyen kis fejlesztéseknek. -
dara #29950 Ha belegondolok, hogy egy Sauer SSG3000 ~$3000, egy Schmidt und Bender 3-12x50mm PM MKII ~$1600. Az együtt ugye ~$4600, ami jelenlegi árfolyamon ~830000HUF... (Egy Kahles 3-12X56 sem dobná meg az árat ehhez képest, csak 200k-val.) És azért az SSG3000 egy eléggé komoly és elismert fegyver. Ez a Szép-féle meg kicsit sufnituning jellegű, és több mint kétszer annyiba kerül. Finoman szólva is irreális ár. -
#29949 Jó, de nem kiemelkedő teljesítményű standard NATO kaliberű (7.62x51) mesterlövész puska. A cső állítólag Dél-Afrikából származik, egyes alkatrészei németországból, stb. szóval csak az összeszerelést végzik itthon és pár alkatrész hazai.
Anno írtak róla az első próbák után a katonák, a véleményük nem volt rossz, pedig sima hétköznapi MFS lőszert kaptak hozzá (állítólag úgy volt anno, hogy az MFS direkt csinál egy teljesen hozzá passzoló lőszert). Hozzá kell tenni persze, hogy ilyen áron (állítólag csaknem 2 millió lesz sorozatban darabja, igaz távcsővel) azért már lehet válogatni a piacon igencsak sokféle, neves gyártók (Accuracy Inc., Sig-Sauer, HK, Stoner, stb.) öntöltő vagy zárdugatyús puskájából. -
#29948 Jól tudod, már külömböző nemzetközi versenyeken is részt vettünk vele. -
#29947 Azért szoktak csinálni 1000 feletti áthúzásokat is. -
#29946 Nahát tényleg :D -
#29945 Akkor nemszóltam[Ups ottvan ,hogy csapatpróba:$$$] -
#29944 a szép egy új fejlesztés -
#29943 Hát mo-n nem sok mesterlövész puska van..Vagy gepárd vagy SVD nem? -
#29942 Sorry, jav:
Persze ha valaki DIREKT ilyen bomba lefotózására KÉSZÜL -
#29941 Igenám, csak nem ilyen egyszerű a dolog.
Repnapon nem mennek 800-zal a vadászgépek, pont, hogy lássanak is vmit belőlük.
Aztán 1/1000-et kiexponálni csak nagyon napfényes időben lehet, nem is beszélve az ennél rövidebb záridőkről.
(az én gépem 1/8000-et is tud exponálni, de emlékezetem szerint akármilyen napfény volt eddig, 1/2000 alá még soha nem volt szükség lemennem, inkább 1/1000 alatti zidőkkel fotózom).
Persze ha valaki DIREKT ilyen bomba lefotózására képes, akkor betudja állítani a gépet úgy (extra érzékenység: ISO3200-6400, nagyon tág blende), hogy 1/2000-nél is rövidebet expózzon. Fene tudja...
-
etnies #29940 hali
nem tud vki arról a mesterlövészpuskáról vmit amit "szép"-nek hívnak.most van csapatpróbán nálunk. -
dara #29939 Nagyon halványan látszanak a kinyíló szárnyak.
Egyébként nem kell hozzá ipari fényképezőgép. Egy normális gép képes 1/1000s-os záridőre. A csak kicsit is komolyabb DSLR-ek (~120-150k) már 1/2000-re vagy akár 1/4000-re is, azaz elmosódás nélkül simán le lehet fényképezni egy ilyen bombát. Nikon D40, kerül vagy 110k-ba. Persze a semmirevaló kompaktok, amelyek nagy része még arra sem ad lehetőséget, hogy az ember kézzel állítson záridőt és rekeszt (az emberek 99%-a azt se tudja mik ezek) nem igazán alkalmasak, csak nagy szerencsével ilyesmire.
Egyébként aki repnapon le tud fényképezni egy repülőgépet, az erre is képes. Csak a repgépet tudja az ember, hogy jön, a bombát meg nem. Ezért kell hozzá szerencse. -
dara #29938 Egyébként meg amit az angolszászok drum magazine-nek hívnak, az nálunk csigatár. Szóval nem éppen konzekvensek. A dobtár náluk pan magazine. -
dara #29937 Azért mert ez dobtár. Ugyanis a lövedékcsúcsok a tártengely felé néznek. Csigatár esetén a lőszer tengelye (közel) párhuzamos a tártengelyével.
A Vulcan-ok esetén alkalmazott tár szerkezetileg helikális dobtárnak minősül. -
Lacusch69 #29936 Egy kis audiovizuális kiegészítés:
http://www.youtube.com/watch?v=SWAaZnALTYc
-
#29935 Én a fegyverüket néztem ,hogy nem M4 hanem L85(???). -
#29934 és itt is dobnak írják a tárat, pedig láthatóan csiga :) -
#29933 Amikor elszólja magát a GAU...:)
A csöpp kis flinta :) -
#29932 Talán mert kurvára érződik a brit akcentus? :D -
#29931 Eszeveszett durva hangja van az A10nek. tisztára olyan az a bőgő hang a tüzeléskor, mint a világok harcában, amikor jöttek a tripodok, és mindenki csak a hangjukat hallotta :D Pszichológiai hadviselés a négyzeten.