Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

f2d
Mit tud a Kopyo lokátor?

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

I.C.ram
Megnézném, hogy mi van, ha az egyik vicces kedvû szerelõ fordítva rakjba be az üveget 😄
[NST]Cifu
Elképzelem, ahogy a milliomos hét méteres limóját megtámadja néhány gazfickó AK-47-esekkel. A milliomos meg elõkapja az ülés alól a .45-ös pisztolyát, és nekiáll az ablakon keresztül visszalövöldözni. :Ð

Elég elmebeteg dolog. 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Na, lezajlott a COPE 2006, ezúttal F-16-osok vendégeskedtek Indiában:

Az amerikai pilóták az F16.neten fejtették ki a véleményüket, röviden és tömören: azt mondják, hogy Indiáé kétségkívûl a legerõsebb légierõ Ázsiában. Ja, és mellesleg ott évi legalább 200 órát repülnek. Na ja kérem...

MiG-21 Bison: Oké, öreg gép, eljárt a sárkányszerkezet felett az idõ, de mint kisérõgép igencsak csúnya dolgokra képes Kopyo radarjával és R-77-es rakétáival.

MiG-29: A nagy tolóerõ-tömeg arányt dicsérik, ugyanakkor megjegyzik, hogy nem nehéz észrevenni - füstõl, mint a gyárkémény. Aztatat állítják, hogy dogfightban közel van a Viperhez (ie.: F-16).

Mirage 2000: Piszok nehéz kiszúrni, és a deltaszárnyai miatt iszonyú hirtelen képes kifordulni bármerre. Ha dogfightban elvesztetted szem elõl, akkor már véged.

A Szu-30-asok csak visszafogottan vettek részt a gyakorlaton, de a pilóta szerint az MKI gépek nagyon jönnek, a Szu-30K (MK) gépek meg mennek.

Ezeket az üvegeket nem a Rhinora szánják ha jól láttam hanem Humvee-kra és rendõrségi autókra, meg persze a gazdag ügyfelek limójára.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

[NST]Cifu
Az elképzelés érdekes, de szerintem a Rhino-kat mindig kiséri legalább két HMMWV, tehát a bent ülõknek nem az a célja, hogy most aztán úúúú, de visszalövünk a gazoknak.

Arról nem is beszélve, hogy akár permamens halláskárosodás is garanciálisan vállalható, ha a bent ülõk nekiállnak mondjuk M4A1-ekkel, M249-ekkel, esetleg M21-ekkel, M240-ekkel "visszalõni", a zárt ablakokon keresztül...

Itt van a cégnek az oldala, amelyik a Rhino-t gyárja:
http://www.labock.com/index.htm

Érdekes a golyóálló üveg fejlesztésük: kívülrõl nem lehet átlõni, de belülrõl átengedi a lövedéket, hogy a védõk tudjanak tüzelni.

😊 épp most telepítettem az earth 2160-at és egész megtetszettek a kis csirkék !

amúgy az a tíz kilóméter per órás futási sebesség nem tûnik nekem soknak, és fõleg még csak papíron láttuk 😊 hogy hogyan is lehet benne kúszni mászni ! ha legalább errõl lenne videó, az meggyõzõbb lenne. de majd kiderül mit hoz a jövõ

[NST]Cifu
Szerintem ez a ló túloldala. Bár bizonyos szintig érthetõ. Minden jobb érzésû terrorista undorodva fordul el ettõl a jármûtõl, és úgy lövi, hogy közben ne kelljen ránéznie. :Ð

Pedig a Rhino-t használják Irakban. Szaddamot ezzel szálították át egyik börtönbõl a másikba, sõt az amerikai fejesek is ezzel furikáznak mikor meglátogatják a bakákat.

Ezért érezném magamat nagyobb biztosnágban a háttérben lévõ Toi-toiokban.

Ideális céltábla gyakorlatlan RPG kezelõknek, merõleges, nagy oldal felülettel.

Ez volt már? Rhino Armored Bus.

Ha gyártanának belõle vékonylemezes változatot ( normál autó súlyút) sokan vennék.Na de harctéren..hát...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

[NST]Cifu
Kezdem azt hinni, hogy a formatervezõk kiszabadultak az elmeosztályról, és belevetették magukat a hadiipar rejtelmeibe. Volt ugye az a légyszemû terepjáró, amirõl az SG is írt, és most itt van ez, ami az Izraeliek kezébõl került ki: a nave Caracal, és egy 5 tonna súlyú páncélzott terepjáró. Amit valószinüleg az Italdesing néhány menesztett emberkéje követhetett el. Vagy nem tudom.

[NST]Cifu
Na igen, lehet, hogy Stewee nem szereti õket, de a jövõben akkor is lesznek nehézgyalogosok. 😄

Index.hu-n ki lett tárgyalva, ez egy izraeliek által zsákmányolt t-55-ös másnéven Tiran 5 (A Tiran 67 az vmi Jane's féle kitaláció), amit átalakítottak a saját ízlésüknek megfelelõen (pl új 105mm-es löveg)

[NST]Cifu
Khhmm.... A T-62-nek 115mm-es simacsövû lövege van, a filmben meg nem egyszer nagytotálban láthattuk a csõszájnál a huzagolást, továbbá a futógörgõk elosztása "elõrehúzott", míg a filmbeli hk.-nak a T-54/55 és koppintásainál ismert 1(szünet)4 futógörgõi voltak...
Amúgy meg #14181. 😊

ghost cb
ja, igazad van

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Sanyix
Hát nemtudom, akkor inkább T-62, az 54 kicsit koros lett volna már afganisztánban, közel 40 éves tankokkal harcoltak volna?
Sztem ilyesmi volt mint ez a t-62:

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

ghost cb
Inkább T-54 szerintem. Tényleg jó film volt.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Sanyix
Hmm jó film volt 😊 az egy t-64 volt benne?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

[NST]Cifu

[NST]Cifu
Nem T-72-es, abban tényleg nem férnének el 5-en (mivel ugye a 4. fõs legénység mellett még van egy Afgán tolmácsuk is), a filmben ha jól rémlik egy kínai gyártmányú Type-69-es szerepel.

Annak ellenére, h amcsi, nagyon jó kis háborus film Afganisztániról (eltekintve 1-2 dologtól, pl 4 fõs T-72)
Nincs meg vkinek, én is csak videokazin láttam anno..

Seaweed
Lattam vagy 15 eve es tenyleg jo film..es azozta se tudom DVD-n megszerezni! (orosz bakakrol szol afganisztanban)
Filmajánló ma estére. Nagyon dícsérik mindenhol...

http://www.mtv.hu/cikk.php?id=75584

Punker
ezt eddig is tudtuk.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Jó kis cikk. A miniszter új ismét bizonyította totális hozzánemértését.
És mondhatom nagyszerû, hogy a NATO-ban már is így tartanak számon minket. A szavahihetelten magyarok, akiket ki kéne zárni, ha lehetséges lenne.

Seaweed
Jol szoltal! <#eljen>
[NST]Cifu

Punker
emlékeztek még ne a ne adjuk fiainkat a nato darálóba matricára? valaki már akkor tudta.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Ha jól rémlik, a "célkeresztben" egy Új Iraki Gárdista (tehát szövetséges) katona látható. Magyarul a "mesterlövész" csak hetvenkedik...

I.C.ram
100 tonnás ágyú 😄 Ebbõl kiöntenek 3db T34est 😄

32 fontos ágyú:

Ez is szép

Van egy csomó ágyús kép érdemes mégnézni az oldalt.
I.C.ram
I.C.ram
tök jó 😄 Láttam egy olyan régi filmet, amiben úgy szopatták meg az MG-fészket, hogy kilõtték a fegyverek víztartályát, és felmelegettek a fegyverek 😊

I.C.ram
Ja nem, keverem a régi Maximmal.
I.C.ram
Vízhûtéses Spandau a kedvencem 😄 2. Vhban is használtak csomó ilyet, vagy ennek a fejlesztett változatát.
I.C.ram
Ez beállított kép, nem? Nem hinném ,hogy ilyen nyugodtan fényképezgetik a célpontot, miközben akármikor megfordulhat, vagy eldurranthat egy rpgt., ráadásul a távolság olyan 50-60 méter lehet.
[NST]Cifu
Ehhez pedig abszolút alkalmatlan a hagyományos, szállíthatatlan nehézfegyverekkel való – Juhász kifejezésével – „szárazföldön nyomulós” hadviselésre berendezkedett hadsereg;

Olyan, hogy szállíthatattlan nincs. Az M1A2SEP és a Challenger Mk.2.-õket is lehet szállítani (legalábbis furcsa mód az Amerikaiak és az Angolok megoldották), és talán a Magyar Honvédségben sose volt olyan harcjármû, amelynek a tömege legalább megközelítette volna ezekét.

Valami nagyokos kitalálta, hogy a jövõ a könnyen szállítható harcjármûveké, ez oké, mindenfele vannak eféle törekvések - de egyelõre (talán egyedül rajtunk kívûl) sehol sem azzal a mentalitással, hogy akkor a nehézfegyverzet menjen a zúzdába...

De a "könnyû" haderõt is mivel szállítjuk? Az An-26-osokban? A Mi-8/-17-esekben? Azokban legfeljebb a bakák szállíthatóak, esetleg kerékpárok, motorkerékpárok, ha lenne kerékpáros vagy motoros egységünk...

„ezek az eszközök (ágyúk, harckocsik) már csak papíron léteznek”

Bravó! Elõször kivonjuk õket, jobb esetben szétszereljük/eladjuk, rosszabb esetben a réten hagyjuk rohadni a technikát, majd utána arra hivatkozunk, hogy csak a papíron léteznek...

Gyurcsány Ferenc kormányfõ Jaap de Hoop Sheffer NATO-fõtitkárnak tavaly a szociális kiadásokkal magyarázta az anyagiak elmaradását. Cserébe Sheffer megígértette vele, hogy Magyarország a jövõben is változatlan létszámmal vesz részt nemzetközi missziókban

A baj csak az, hogy az itthoni csapatok egész egyszerûen ki lettek zsákmányolva ennek. Egy vicc, hogy például az ország egyetlen harckocsizó zászlóalja (amely amúgy sincs feltöltve teljesen) gyakorlatilag alig egy-két rajnyi (4-8 hk.) képes "kiállítani", mert a legénység többi része éppen Afganisztánban vagy Koszovóban szolgál mint békefenntartó.

Jelenleg mintegy ezer magyar katona szolgál külföldön

Mint lent említettem, a Honvédségbõl mintegy 3.000-4.000 katona "harcoló", tehát úgymond frontvonalbéli egység. Ezek mintegy harmada gyakorlatilag állandóan az országhatáron túl tartózkodik. Ez gyakorlatilag úgy néz ki, hogy 6 hónap szolgálat, 6 hónap pihenõidõ és eltáv, majd 6 hónap felkészülés a következõ misszióra.

Tálas Péter szerint az ezer katonával a NATO-n belül az „erõs középmezõnybe” tartozik az ország, bár azt nem látja, hogy a szervezeten belüli általános megítélésünk lényegesen javult volna

Magyarra fordítva: mivel eszünk nincs ahhoz, hogy olyasmivel járuljunk hozzá a NATO-erõkhöz, amely úgymond "komoly szintû dolog" (a csehek vegyvédelmi egysége pl. ilyen), ezért nemes egyszerûséggel a legegyszerûbb megoldást választják. Odaígérnek X gyalogost. Mert nem igényel drága felszerelést (illetve igényelne, de nem kap), mert nem kerül sokba a kiképzése (no persze lehetne erre is költeni) és csak mert lassan ez marad az egyetlen valamire is jó katonai erõ a HM berkein belül.
Tehát mi adjuk adott esetben a húst a darálóba. Mert másunk nincs...
Erre pedig még büszkék is...

Seaweed
Erdekes cikk...neha elabrandozom azon mi lenne ha magyaroszragon elfogadhato politika lenne, es nem azzal kezdene mindenki hogy menyit es honnan lopjon el...
Adam II
Jól van na tudom ,hogy nem a külsõ a lényeg csak nekem nem jön be ez az ergonómia orgia<#idiota>.

érdekes kép

En is csak valami foton lattam. Lehet hogy az meg csak teszt/csapatproba volt. Errol sajna nincs infom. Azota mar biztos dontottek akkor.

Ez az F35 eleg vicces dolog. Koltsegcsokkentes cimen pont a legolcsobbat lehuzni, raadasul azt, ami meg hozott is volna a konyhara. Nevettsegesek.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

köszönöm

Nyáron egy Call of Cthulhu szerepjáték kapcsán összedobtam egy kis összefoglalót, bár ez leginkább az amerikai felszerelést részletezi, de fõbb fegyverek benne vannak (kivéve a keleti frontot)

http://chardonnay.math.bme.hu/~kajon/misc/CoC%20-%20No%20Man's%20Land%20-%20Kezikonyv.pdf