4415
Matematika feladatok
-
pet0330 #3215 Higgy a matektanárodnak, neki van igaza :) -
lotsopa #3214 Én nem mondom hogy ne higgy a matektanárodnak, csak azt javaslom teljes jó szándékból hogy használd a fejedet. ( a tanár is csak ember, tévedhet ) -
De senki nem mondja, hogy azonosra kell festeni, lehet különböző is, és akkor helytelen. -
lotsopa #3212 :-))
Ha az első és a harmadik szobát azonos színre fested ki(ezt meg ki tiltotta meg neked??) akkor az én megoldásom a helyes. -
Ha az első és a harmadik szobát más színnel ested ki, akkor a második szobát már csak két színnel festheted, tehát ez nem jó. -
Inkább hiszek a matektanáromnak, aki javította a dolgozatot, és megadta rá a pontot. -
lotsopa #3209 576 a megoldás. Próbáld ki, szorozd össze az öt számot.
4 x 3 x 4 x 3 x 4 = ? -
Pedig 4*3*3*3*3 volt a helyes megoldás. -
lotsopa #3207 Mielőtt belekötne valaki abba hogy miért nem 4x3x3x3x3 a helyes megoldás, leszögezném hogy a szobák kifestésének a sorrendje tetszőlegesen választható, én először kivestem a 1.,3.,5. szobát a lehetséges színek számával. -
lotsopa #3206 Na, annak örömére hogy sikeresen betudtam szúrni a képet végre lezárhatjuk szerintem ezt a kérdést. Egymás mellett nem lehet azonos színű, tehát a páratlan számú szobák lehetnek azonosak is, vagy az összes lehetséges választható színek akármelyike.
Variációk száma... -
lotsopa #3205 -
lotsopa #3204 [img]https://media.sg.hu/forum/posts/2010_06/h[1].gif[/IMG] -
uwu #3203 Asszem mégis csak értem. Csak azt nem tudom minek festetted ki. azt meg végképp nem, hogy miért írtad rá milyen színű, ha már kifestetted 
Egyébként, ha jól értem te minden második szobának 4 lehetőséget adtál, és ebből valami rossz eredményre jutottál.
Azért rossz, mert el kell választani azokat az eseteket amikor a 4 színből választós (minden 2.) szobák azonosak, vagy eltérőek. Mert ha azonosak 3-ból választhatsz, ha eltérőek, akkor meg csak 2-ből.
Tehát a 4x2x4x2x4 nem lehet jó, mert a 2-esek lehetnek 3-asok is, de ha már 3-asok nem kehet a többi 4.
-
Jó megoldás, ha jól emlékszem. -
uwu #3201 Egyébként én nem értem mit jelent az az ábra...
Én komolyan elhittem, hogy a 4x3x3x3x3 jó megoldás. -
uwu #3200 Értem!
Igazából majdnem mindegy milyen színűek.
A lényeg, hogy a kék az kék a piros meg piros.
De egy biztos. A kék hegemónia a ellen össze fog fogni a többi szín. És győzni is fognak, mert 4+4+2 > 4+2
Ha kékeket kicsinálták, a sárga fog összeállni valamelyikkel a győzelemre törve.
De akármelyik mellé is áll ő maga nem győzhet, mert az utolsó csatában ami 4>2 alul marad.
Így az a furcsa helyzet áll elő, hogy a sárga fogja eldönteti, hogy a piros, vagy a zöld legyen a győztes. Innentől kezdve már nem matematika, hanem filozófia. Miután levonhatjuk a következtetést, hogy az erősebb kutya baszik elv a színes négyzetekre nem vonatkozik. -
lotsopa #3199 ( a négyzetekben a számok azt jelentik hogy hány szín közül lehetne választani, a négyzetek alatt az hogy milyen sorrendben festettem ki a szobákat. -
lotsopa #3198 Nem 4x3x3x3x3. Öt szoba, négy szín:
-
uwu #3197 Az elírás az, hogy 2 perccel később indulva nem 6 hanem 7 előző villamossal találkozik (7,6)
Azért kell hozzáadni, vagy kivonni, mert itt most sokkal könnyebb relatív koordináta rendszerben számolni. Ha a gyalogoshoz rögzített rendszerben számolsz a sebességek összeadódnak, illetve kivonódnak.
Vv1 a szembe jövő villamos relatív sebessége, a Vv2 meg az előzőé. -
Mi az elírás? Végül úgy döntöttem, hogy inkább hétfőn adom be, mert szerettem volna tőled még megkérdezni, ezt nem értem:
- A Vv1 és a Vv2 relatív sebesség (22-14) hogyan jött ki? Az egyikhez miért kell hozzáadni, a másikból miért kell kivonni? -
uwu #3195 van benne egy elírás
meg egyébként se biztos, hogy jó -
Köszi szépen! 
(Szorgalmi feladat év végi jeles osztályzatért)
-
uwu #3193 Ez mekkora szopatós! Melyik kretén találta ezt ki?
Primitív szar, mégis bele lehet gabalyodni.
-
3177 légyszíves
-
uwu #3191 Inkább azt lehetne mondani, hogy a súly gyorsításának időtartama alatt kb annyi energiát tudsz vele közölni, amennyi kémiai energia van tárolva egy kisebb lőszerben. -
uwu #3190 Ezt így ebben a formában nem igazán lehet összehasonlítani.
Az energia nem erő. -
steweee #3189 köszönöm :)
vagyis a karom teljes erejével is csak annyi erőt tudok kifejteni, mint a legkisebb pisztolylőszer. még gyúrnom kell :) -
uwu #3188 mármint deriválási... ez nem az én napom -
uwu #3187 hoppácska valami kimaradt
f(y)'=[ln(2x*(2x)^y^2)]*2y
Csak az integrálási szabályokat kellene értelemszerűen alkalmazni. Igazából semmi bonyolultság nincs benne, csak nem kell eltéveszteni a karaktereket behelyettesítésnél:) -
uwu #3186 f(x)'= 2y^2*x^(y^2-1)
f(y)'= [ln(2x*y^2)]*2y -
uwu #3185 Így már könnyű. Gondolom légellenállás sincs...
45°-os szögben a kezdeti sebesség vektorának vízszintes és függőleges komponensének abszolút értéke megegyezik. Tehát kezdetben pontosan akkora vízszintes irányú erőt kell vele közölni mint függőlegeset. A példa specialitása miatt nem kell kiszámolnunk a gyorsító erőt. Belátható, hogy az energiamennyiség számítása során szükséges vektorösszegzéseket, és szorzásokat elvégezve egy skalárt kapunk ami ebben az esetben a függőlegesen végzett munka gök(2)-szerese lesz. Mivel azt is tudjuk, hogy ennek a speciális a parabolapályának az aránya 1:4 (tehát h=L/4)
A számítható az energia: E= 1,41*m*g*L/4 azaz E= 1,41*4kg*9,81m/s*3,75m = 208J -
steweee #3184 legyen az ideális 45 fokos szögben. lécci, vki írjom már egy eredményt... én nem értek hozzá, de kíváncsi vagyok
-
7evenb #3183 42 -
van fizika topic, amúgymeg ez így nem egyértelmű. Még akkor sem, ha felteszem, h értem, h mit kérdezel. Mégpedig azért, mert rengeteg pályán repülhet a súly. -
steweee #3181 de nincs fizika topic :)
vki plz ! -
ez inkább fizika -
steweee #3179 én egy sokkal egyszerűbb dologra lennék kívácsni. mivel nem vagyok egy jó matekos, vki meg tudná mondani, hogy
ha egy 4kg-os súlygolyót 15 méter távolságra tudok ellökni, akkor az mennyi mozgási energia átadását jelenti ? -
Rotcsa #3178 hali skacok!
Nekem az
f(x;y)=(2x)^y^2
fv elsőrendű parciális deriváltjai kellenének.
Tud valaki segíteni? -
SOS! Kaptam egy ilyen feladatot:
Adott egy 3 km-es szakasz. Két irányból 5 percenként indulnak a villamosok, és 10 perc alatt érkeznek be.
- Az egyik villamossal egyidőben egy gyalogos is elindul a sínek mentén. 45 perc alatt jut el a végállomásra. Útközben hány szembejövő és hány azonos irányú villamossal találkozik?
- Hogy változik, ha a gyalogos az egyik villamos után 2 perccel indul?
Köszi szépen!
-
uwu #3176 A #3161-es integrálós feladatokat megcsinálta valaki?
Én lusta vagyok hozzá; elő kéne kaparni a Bójai könyvet is, amit természetesen nem fogok :D
De kíváncsi lennék tényleg úgy kell-e megoldani ahogy betippeltem.