1004
ahhh
-
#443 Nektek biztos az is baromira egyértelmű, hogy van annyi lóvétok, hogy zabára fussa. Képzeld nem mindenkinek evidensek bizonyos dolgok...
Akinek nincs dipije nem biztos hogy azért nincs, mert nem elég okos. Elegem van a sok én diplomás vagyok, jobban tudok mindent felsőbbrendű hadovából. degradáló, lekezelő, undorító... -
#442 "A Newton törvények tömeggel rendelkező dolgokra vonatkoznak."
Nocsak úgy tudtam, hogy a csillárnak van tömege...
440: olvasd vissza, ki írt közülünk először erről az ötletről. Nem te... Sőt még csak nem is reagáltátok le...
Mellesleg, ha érdekel pár éve már eszembe jutott ez az ötlet. Csak az a bibi, hogy a csillárra ezt nem naon lehet elmondani.
Ti kategorizáltatok engem mittomén milyen hívő hülyének még azt is megjegyeztétek, hogy tök érdekes, hogy ilyesmikről tudományos portálon írogatok. Nem nektek voltak néminemű előitéleteitek az általam tapasztalt jelenségekkel szemben és velem szemben?
A gimis végzettség meg nem akadálya a nnak, hogy legyen eszem és tudjak gondolkodni. Tudod, ill. mit zagyválok én, nem tudod Molni, honnan is tudnád, hogy ilyesmiket tapasztalva baromi nehéz kivülállóként gondolkodni, pláne ha fáj is...Ettől még nem vagyok butább.
Benne lenni mindig nehezebb, mint kívülről röhögni....
De igazad van ezt megérteni nem ész kérdése, hanem minek a kérdése is?
Ezt tuti nem tanítják az egyetemen...
Mellesleg a parajelenségekről a megfelelő topicba beírtam pár dolgot. A ti kijelentéseitek sem voltak mindig pontosak, de rá se ránts...
Lehúztok, közben ti is írogattatok ám hülyeségeket...De nem baj.
Beismerem, hogy nem nagyon értek a fizikához. De hadd kérdezzem már meg mekkora nyomáskülönbség kell ahhoz, hogy egy függöny ill. egy csillár lengjen? A légnyomáskülönbség kiegyenlítődése meg légmozgás, vagyis szél. Nem volt akkora légáramlat a szobában, ami ekkora lengésre késztetett volna egy szoba közepén levő csillárt, vagy meglebegtesse a függönyt. Másképp fogalmazod meg ugyanazt. Nem lágyan mozgott, hullámozva lebegett. A csillár meg annyira lengett amennyire leírtam. Mekkora szél kell ehhez? Ne mond már, hogy akkora kintről jövő légmozgást nem vett volna észre senki a bent lévők közül...Ha meg nem kintről jött, mi okoz ilyen erős légmozgást egy zárt térben? Azt írod nem ismered a körülményeket, de azért kijelented, hogy nincs benne semmi szokatlan. Milyen tudásra lehet így hivatkozni? Én is láttam már nem egyszer a függönyt mozogni és képzeld éreztem is a légmozgást, ezt én sem tartom furcsának...
Mi lenne, ha nem abból az alapállásból indulnátok ki, hogy eleve hülye vagyok? A dipisek felsőbbrendű lekezelő modorát meg baromira unom. Hozzak egy féltéglát, hogy össze tudtál hozni egy diplomát? Honnan tudod, hogy én nem tudtam volna ledipizni? Az persze eszedbe sem jut, hogy lehet olyan ember, hogy nem azért nincs dipije, mert nem lett volna elég okos ahhoz, hogy továbbtanuljon, mi? -
#441 Mintha eddig elvetetted volna a tudományos magyarázatokat a kérdésre. ;)
Ez azért már haladás. -
#440 Műszálas függöny - GV hatás, amitől sercegtek a konnektorok, egyéb elketromos hatások, sőt engem is eltalált..stb. Nem áll össze a kép? De azért legyetek csak lekezelőek, ha tetszik...Nem is volt akkora hülyeség részemről erre keresgélnem...Legalább volt ötletem...Beee..
Látom sikerül lassan gondolkodásra serkenteni. -
#439 Molni, te meg magadat minősíted a hozzászólásaid stílusával és a kategorizálásaiddal.
Miért is? Talán mert nem látom mindenben az ördög kezét?
De ám legyen, te meg szűklátókörű vagy. Ami a mérnöki síkra korlátozódott elmédbe nem fér bele attól még létezhet.
Az a "szűklátókörű" mérnöki hozzáállás teszi lehetővé, hogy neked otthon legyen gáz, villany, víz, hűtőgép és hogy netezhess. Talán töprengj el ezen.
Te sem tudtál egy épkézláb magyarázatot sem összehozni még egy vacak függönylebegésre sem, pedig de okosnak tartod magad valóság terén.
Kértél? Akkor minek is adjak? Mivel pontosan nem látom a szoba akkori állapotát csak pár lehetséges ok.
1. A függönyt nagyon nagyon kis nyomásdifi is simán meglendíti. A házak nem tökéletesen szigeteltek és a napsütés és kis szélesebbeség esetén is a kéz széle között nagy nyomásdifi lehet. A függöny nagy felületű és könnyű is. A nyomásdifi bent is érezhető. Más nagy tömegű dolgot nem mozdít meg, de a függönyt igen.
2. Elektromosan töltött por és egyéb részecske is lehet bent a szobában. A műszálas a függöny az is generálhat erőt.
3. Bármelyik gerjesztés lehet periódikus is.
A legjobb lenne mérni, de erre nincs lehetőség. Nem egyszer láttam már én is függönyt mozogi lágyan, de semmit meglepőt nem láttam veled ellentétben. Persze te minden mögött azt látod.
Szerintem dunsztotok sincs, a légmozgáson kívül mi okozhat ilyet, így az egyetlen amit meg tudtok tenni a saját eszetekből az, hogy gúnyolódtok.
Mondja ezt az aki bevalottan megrekedt gimis szinten fizikából. Talán ne mérnökökkel vitatkozz arról, hogy szerinted termésszettudományból hülyék. Ez az igazi szőke nő ismérve.
És ti lennétek a gondolkodók és normálisak? Örülök neki, hogy nem tartozom ebbe a "normális" kategóriába.
Tudod az olyan szerinted nem normális emberk hozták össze a mai világot és nem szellemidézők és egyéb "paraltáók". Különös nem?
Mellesleg hogy hangozna a Newton-i elmélet a nem légmozgástól és nem földrengéstől, nem ugrálástól, nem járművektől mozgó csillárra, meg függönyre?
Akkor mire? Talán nézd meg, hogy a Newton törvények mit jelentenek és mire, addig meg szerintem csak maradj csödbe de erősen. Esetleg segítsek, hogy folyadékokra és gázok mi és milyen egyszerűsítéssel. Próbálkozz Navier-Stokes egyenlettel és Euler-egyenlettel. A Newton törvények tömeggel rendelkező dolgokra vonatkoznak. Te meg fogalmam sincs miről hadoválsz, de a lassan a szőke liba kategórába sorollak aki mivel képtelen felfogni bármiféle fura vagy összetett fizikai jelenséget, akkor elveti. Vannak olyan jelenségek amit csak évszázadokkal később tudtak megmagyarázni. Akkor hirtelen a természetfeletti közönséges lett? Nahát, nahát...
Molni, kevés vagy te Newtonhoz, ne vele példálózz.
Az lehet, mert ő nagy koponya volt, de hozzád képest elég jó vagyok. Engem már ez a tudat is boldogsággal tölt el.
A saját eszeddel, kedves. Ha meg lövésed sincs, azt írd le, hogy nem tudod, sőt ötleted sincs.
Az van, mert végülis áramlástechnikus vagyok - elismerten jó - te meg nem.
Másegyéb? -
#438 Mint a fizika számos eddig tárgyalt jelenségének, az elektromosságnak a felfedezése is tapasztalati megfigyeléseken alapul: tudjuk, hogy már az ókorban felfigyeltek arra, hogy dörzsölés hatására a borostyánkő (görögül elektron) és számos más test sajátos állapotba kerül, és sajátos környezetet alakít ki maga körül: a környezetébe kerülő anyagokra vonzó- vagy taszítóerő hat. Az ilyen testekre azt mondjuk, hogy elektromos állapotban vannak, illetve, ha egy test az előbbi tulajdonságokkal nem rendelkezik, akkor azt elektromosan semlegesnek nevezzük.
A testek elektromos állapotát tehát valamilyen közvetlenül nem érzékelhető "anyag" hozza létre, amelyet elektromos töltésnek nevezünk. Valójában azonban nem létezik önálló elektromos töltés, hanem az mindig az anyag elválaszthatatlan tulajdonsága. A töltéssel rendelkező anyagot nevezzük töltéshordozónak. A kísérletek szerint kétféle elektromos töltés van, az egyiket nevezzük pozitívnak, a másikat pedig negatívnak. Azt is megállapíthatjuk, hogy az azonos nemű töltések taszítják, míg az ellentétes előjelű töltések vonzzák egymást.
Azokat az anyagokat, amelyeknek határolófelületén belül a töltések tetszőleges mértékben elmozdulhatnak, vezetőknek nevezzük. A szigetelő anyagokban azonban a töltések csak kicsiny, molekuláris méretekben képesek elmozdulni, ezért egy külső, elektromos állapotban lévő test hatására a pozitív és a negatív töltések súlypontja eltolódik, elektromos dipólusok jönnek létre, aminek következtében maga a test is egy nagyméretű elektromos dipólussá válik.
Az elektromosan feltöltött testek között tehát erőhatás tapasztalható anélkül, hogy azok egymással közvetlenül érintkeznének, illetve hogy közöttük bármilyen ezen erőhatást közvetítő közeg lenne jelen. Ennek szemléletes magyarázatát elsőként Faraday fogalmazta meg, mely szerint az elektromos állapotban lévő test maga körül elektromos mezőt, vagy más néven erőteret hoz létre, amely a benne lévő elektromosan töltött testekre erőt fejt ki.
Műszálas függöny - GV hatás, amitől sercegtek a konnektorok, egyéb elketromos hatások, sőt engem is eltalált..stb. Nem áll össze a kép? De azért legyetek csak lekezelőek, ha tetszik...Nem is volt akkora hülyeség részemről erre keresgélnem...Legalább volt ötletem...Beee.. -
#437 Most olvastam egy állítólag tudományos cikket, miszerint az agybetegségek tünetei a prekog élmények, a távolba látás, a megérzések, az auretikus látás...stb. Na gratulálok. A meditációról még nem sikerült kideríteni, hogy agyadganatot okozhat, vagy ilyesmiket? Jó sok agybeteg rohangálés közben tök egészségesnek tartja magát, meg mások is annak tartják őket....Ez a tudomány módszere? Nem értjük, betegségre fogjuk? Ugye nem várja senki, hogy tapsoljunk hozzá?! -
#436 Az amatőr versek topicban a saját élményemet írtam le a halálról, bár csak részben. Nem fogalmaztam bele mindent. Minek mások szerint úgyis csak hallucináció a fény, meg minden amit utána láttam. Feleslegesnek tartom, hogy beszéljek róla. Ezt végképp nem tartanátok valós élménynek, se a fényt, se az utána következő képeket... -
#435 Akkor olvass utána, hogy nem egyedi eset, hogy ahol egy GV felbukkant utána para jelenségek voltak egy ideig...Semmilyen idegen kísérletekről nem írtam. Honnan veszed? Szellemekről sem. Megkérdeztem mitől lehetett.
Ugyan ne legyetek nevetségesek, miért érdekelném én az idegeneket, ha vannak egyáltalán? Se gazdag, se befolyásos, se zseni nem vagyok...Ez röhely. Na majd pont engem nézegetnének....annyira szép sem vagyok.
Auralátás? Hol írtam én ilyet?
Az elmeállapotomat meg engem nem ismerők vonják kétségbe, az engem ismerők nem. Nahát miért is? Érdekes módon az engem ismerő emberek, a környezetemben lévők nem vitatták, nem is vitatják. Kicsit érdekes ellentmondás.
Molni, te meg magadat minősíted a hozzászólásaid stílusával és a kategorizálásaiddal. De ám legyen, te meg szűklátókörű vagy. Ami a mérnöki síkra korlátozódott elmédbe nem fér bele attól még létezhet. Te sem tudtál egy épkézláb magyarázatot sem összehozni még egy vacak függönylebegésre sem, pedig de okosnak tartod magad valóság terén. De nem is kell. Szerintem dunsztotok sincs, a légmozgáson kívül mi okozhat ilyet, így az egyetlen amit meg tudtok tenni a saját eszetekből az, hogy gúnyolódtok. És ti lennétek a gondolkodók és normálisak? Örülök neki, hogy nem tartozom ebbe a "normális" kategóriába. Mellesleg hogy hangozna a Newton-i elmélet a nem légmozgástól és nem földrengéstől, nem ugrálástól, nem járművektől mozgó csillárra, meg függönyre? Molni, kevés vagy te Newtonhoz, ne vele példálózz. A saját eszeddel, kedves. Ha meg lövésed sincs, azt írd le, hogy nem tudod, sőt ötleted sincs.
Tudjátok fiúk nem az a baj, hogy szkeptikusak vagytok, hanem, hogy túl messzire mentek. Lehet egy egészséges embert döngöltök a betonba azzal, hogy fújjátok a szkeptikus racionalista elméleteiteket, ill. másokét, mert sajátotok természetesen nincs. Miért akkora kunszt azt leírni nektek, hogy fogalmam sincs? Csak két szó...
Uwu, lehet, hogy statisztikailag nem létezem, sőt a halált is megtapasztaltam, de valójában még mindig létezem és fogok is még jó pár évtizeden át minimum. Mert hogy a GV ezt okozta, akkor is ha nem hiszik: belehaltam, de túléltem és majdnem tökéletesen rendbe jöttem "magamtól". Lehet ezen élcelődni, meg gúnyolódni, csak éppen nem vall intelligens emberre. -
#434 Pusztán csak azt jelenti, hogy amit nem ért azt egyből természetfelettinek találja. Sajnálatos. Newton inkább gondolkozott ahogy sokan mások is. -
#433 Ejj, majd megkapjátok a magatokét, hogy egyrészt hogy képzelitek
hogy kétségbe vonjátok az elmeállapotát, pimaszkodtok-gúnyolódtok rajta
és mindenekfelett tudományossan szkeptikussak vagytok. UNDI! -
#432 csillár, "furcsa képek", távolbalátás, auralátás, pörgő iránytű, fehér zaj... :)
És még én sem írtam az összeset. -
uwu #431 Hogy lehet az, hogy te ennyi paranormális jelenséget észlelsz?
A megmagyarázhatatlan jelenségek ritkák, nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyesmit lásson, te meg mindenféléből láttál már.
Ha igaz amit mondasz, te nem létezel statisztikailag.
-gömbvillám
-idegen kísérletek
-lebegő függöny, szellemek miatt
stb. -
#430 Isten tudja mér, meg sem próbáltam keresgetni ilyet....Mekkora hülyeség részemről... -
#429 Kutass, hátha volt mágus ősöd, az minden ilyen jelenséget megmagyarázna. -
#428 Zseniális hozzászólás. :-)
de
Kifelejtetted a magyarázatok közül a telekinetikus energiát, ami az agyhullámokon keresztül telepatikus úton változtatja meg a valóság kvantumos összetételét különleges jeleket generálva ezzel az aurában, amitől az képessé válik a szellemi rezgések manifesztálására.
Tiszta Szepes Mária. :D -
#427 Szellemmentes jó éjt! -
#426 DEhogynem én is alkalmazom... -
#425 úgy látom, nem ismered fel a szarkazmust -
#424 Ja, persze...Na akkor miért ne védőszellem? Miért ne pont megóvni óhajt minket, miután nem tudott elbánni velem? Meg egyébként is, nem lehet tudni, nem volt-e mágus ősöm...
Az én fantáziám is tud ilyeneket kitalálni, de vajon miért nem tartom én ezeket az ötleteidet hihetőnek?
Nem szeretem a horoszkópokat, az én leírásomból kb. két, három jellemvonás stimmel... Nem hiszek benne. -
#423 pedig más magyarázat nincs. valószínűleg a házatokban előzőleg egy boszorkány lakott és megátkozta a házat. vagy titkos varázslókönyveket tartotok otthon (mózes 6. és 7. könyve, az okkult Necronomicon, etc). esetleg a szomszédotok sátánista szeánszon vudumágiával zaklat benneteket mert valamiért irigy rátok. esetleg Isten megharagudott rátok amiért nem jártok templomba. igen ez lesz az! gyorsan térjetek meg! vagy nem véletlenül jósnőnél voltál és az vonzotta rád a balszerencsét? mindenesetre jó, ha abbahagyod a horoszkópok olvasását, ki tudja? -
#422 Nem is tudom, annyi érthetetlen tudományos szöveget olvastam ezen a portálon, hogy nem számítottam rá, hogy egyszer csak egy ember kiböki ezt a szót.... -
#421 mi kell ennél több? -
#420 Ennyi? -
#419 Ja, olyanokat, mint a Tarzanból a "Ne sírj kedves, csak nyugodj meg..", meg a Charlie "Aludj el kisember..." halkan... -
#418 jó, akkor szellem volt, ez a legvalószínűbb magyarázat.>_> -
#417 A gyerekemet igyekeztem elaltatni és énekeltem neki, halkan, ahogy az anyák szoktak altatódalt énekelni....Ő feküdt az ágyon, én ültem mellette, a többiek asszem TV-t néztek a nappaliban. -
#416 nem,nem mindegy. ugyanis ha olyan nagyon kilengett, akkor lehet h rezonált. gyanítom h valamilyen rezgés a sajátfrekvenciájával rezegtette. mondjuk ilyen rugós cuccnál elég ha ütemesen ugrálsz a szobában. vagy csak nagyon hangosan hallgatod a zenét. -
#415 Nincs nagy forgalom mifelénk, főleg nem este. Nincs videóm. Hosszú, rugós fel-le állítható, bizti ismered azt a fajta csillárt: rugószerű zsinór, majdnem padlóig lehúzható...Az 1-1,5 méter vízszintesen a teljes hossz, azaz fél méter, 70 cm kilengés, ha helyesen így kell megfogalmazni, de nem mindegy?
Még mindig nem olvastam "ráhúzható" elméletet, hogy mi lehetett.
Egyébként, ha levideóztam volna, nem arra fognák rá, hogy előtte meglöktük? Oké, akkor feketén-fehéren mit akartok megfejteni, vagy unjátok, vagy kekeckedni. Van ítélőképességem és reális is. Ha ilyen egyszerű oka lett volna, nem csodálkoztam volna rajta és le sem írom. Ja és nem csak én láttam, tehát nem a képzelődésem volt, megelőzendő a további ilyen irányú találgatást.
Ja, földrengést évtizedek óta nem észleltek a környéken.Nem is mértek. -
#414 Newton elmélete nem zárja ki, hogy akár fölfele essen bármi. -
#413 vagy csak kamionok mentek el a ház előtt -
#412 miért nem videóztad le, h mi is lássuk azokat ez 1 méter kilengéseket.jó hosszú üvegcsillárnak kellett lennie ha 1 métert kileng eredeti helyéből (gondolom vízszintesen mérted). -
#411 nem lehet valamilyen földrengés? -
#410 Oké, akkor csak pihent egy kicsit a gravitáció... -
#409 Értem én, de attól még nem lesz olyan elmélet, amit írtam.
Nem tudom, hogy melyik magyarázza a csillár kilengését, de egy elméletről sem tudok, ami ezt az esetet kizárná. -
#408 Abból, amit írtál úgy tűnt, hogy érted a lényegét a mondókámnak. Nem az a lényeg, hogy melyik szót használom....
Azért jó lenne, ha leírnád melyik elmélet magyarázza egy lógó üvegcsillár 1 m-es kilengését légmozgás nélkül és anélkül, hogy bármelyikünk hozzányúlt volna.
Ja, tudom már énekeltem és lengve akarta diktálni az ütemet, az ének ritmusossága okozta...A ritmusos léptektől már hidak is dőltek le.... -
#407 Ja, hogy neked az belekötés, hogy ha leírom, hogy nincs olyan elmélet, ami kizárná bárminek a létét. aha. Már ez is? -
#406 Pedig már kezdtem örülni, hogy sikerült pár bejegyzést úgy leírnom, hogy nem kötött bele senki....Tévedtem. Brü-hü-hüüüüüü. -
#405 LOL!
micsoda paradoxonok_:D_:D -
#404 fanatikus = tények nem érdeklik
szekptikus = csak a bizonyítható tények érdeklik
Akkor ez olyan, mint a női logika?
Jó, ez csak vicc volt, de azért a két szót egymásmellé tenni ömagában is vicc.