ahhh
-
Molni, te meg magadat minősíted a hozzászólásaid stílusával és a kategorizálásaiddal.
Miért is? Talán mert nem látom mindenben az ördög kezét?
De ám legyen, te meg szűklátókörű vagy. Ami a mérnöki síkra korlátozódott elmédbe nem fér bele attól még létezhet.
Az a "szűklátókörű" mérnöki hozzáállás teszi lehetővé, hogy neked otthon legyen gáz, villany, víz, hűtőgép és hogy netezhess. Talán töprengj el ezen.
Te sem tudtál egy épkézláb magyarázatot sem összehozni még egy vacak függönylebegésre sem, pedig de okosnak tartod magad valóság terén.
Kértél? Akkor minek is adjak? Mivel pontosan nem látom a szoba akkori állapotát csak pár lehetséges ok.
1. A függönyt nagyon nagyon kis nyomásdifi is simán meglendíti. A házak nem tökéletesen szigeteltek és a napsütés és kis szélesebbeség esetén is a kéz széle között nagy nyomásdifi lehet. A függöny nagy felületű és könnyű is. A nyomásdifi bent is érezhető. Más nagy tömegű dolgot nem mozdít meg, de a függönyt igen.
2. Elektromosan töltött por és egyéb részecske is lehet bent a szobában. A műszálas a függöny az is generálhat erőt.
3. Bármelyik gerjesztés lehet periódikus is.
A legjobb lenne mérni, de erre nincs lehetőség. Nem egyszer láttam már én is függönyt mozogi lágyan, de semmit meglepőt nem láttam veled ellentétben. Persze te minden mögött azt látod.
Szerintem dunsztotok sincs, a légmozgáson kívül mi okozhat ilyet, így az egyetlen amit meg tudtok tenni a saját eszetekből az, hogy gúnyolódtok.
Mondja ezt az aki bevalottan megrekedt gimis szinten fizikából. Talán ne mérnökökkel vitatkozz arról, hogy szerinted termésszettudományból hülyék. Ez az igazi szőke nő ismérve.
És ti lennétek a gondolkodók és normálisak? Örülök neki, hogy nem tartozom ebbe a "normális" kategóriába.
Tudod az olyan szerinted nem normális emberk hozták össze a mai világot és nem szellemidézők és egyéb "paraltáók". Különös nem?
Mellesleg hogy hangozna a Newton-i elmélet a nem légmozgástól és nem földrengéstől, nem ugrálástól, nem járművektől mozgó csillárra, meg függönyre?
Akkor mire? Talán nézd meg, hogy a Newton törvények mit jelentenek és mire, addig meg szerintem csak maradj csödbe de erősen. Esetleg segítsek, hogy folyadékokra és gázok mi és milyen egyszerűsítéssel. Próbálkozz Navier-Stokes egyenlettel és Euler-egyenlettel. A Newton törvények tömeggel rendelkező dolgokra vonatkoznak. Te meg fogalmam sincs miről hadoválsz, de a lassan a szőke liba kategórába sorollak aki mivel képtelen felfogni bármiféle fura vagy összetett fizikai jelenséget, akkor elveti. Vannak olyan jelenségek amit csak évszázadokkal később tudtak megmagyarázni. Akkor hirtelen a természetfeletti közönséges lett? Nahát, nahát...
Molni, kevés vagy te Newtonhoz, ne vele példálózz.
Az lehet, mert ő nagy koponya volt, de hozzád képest elég jó vagyok. Engem már ez a tudat is boldogsággal tölt el.
A saját eszeddel, kedves. Ha meg lövésed sincs, azt írd le, hogy nem tudod, sőt ötleted sincs.
Az van, mert végülis áramlástechnikus vagyok - elismerten jó - te meg nem.
Másegyéb?