1004
ahhh
-
#363 Hehe, nem érted.
"Világos, hogy VAN az anyagon túl is létező. Az emberi pszihé pédául egy ilyen."
Nem azzal van a probléma, hogy ne létezne, hanem azzal, hogy az anyagi világon túli dolog lenne. Illetve ha a pszichét természetfelettinek vesszük, akkor a számítógépeden futó programot is annak kell tekintenünk.
Emellett pszichiátere válogatja, hogyan közelíti meg a témát, egy nagy ága a pszichológiának az agyi folyamatok, tudat, psziché biológiai vizsgálata.
Szal egyelőre nálad a labda, bizonítsd, hogy a psziché anyagi világon túli! Sok sikert... -
en2 #362 Ne játszd magad. Vissza tudsz te olvasni ha akarsz, hogy miről volt szó. -
#361 de könyörgöm te most miről beszélsz?!
s z e m é l y i s é g -nek hívják
te meg lelket értesz alatta -
en2 #360 "Bizonyíték? Közvetlen nincs."
Kérdezz meg egy pszichiátert mi a psziché és hogy az van, vagy nincs. Amikor aztán azt mondja neked, hogy van és ő azzal foglalkozik, ő ehhez ért, mert ebből doktorált, akkor kérdezd meg, hogy hány kiló, hány méter és milyen színű.
Ennyit a bizonyításról. -
#359 Világos, hogy VAN az anyagon túl is létező. Az emberi pszihé pédául egy ilyen.
Bizonyíték? Közvetlen nincs. -
#358 LOL, várjunk csak, te most vudu babázol velünk? -
#357 te vagy hiteltelen.
anyag, antianyag, sötét anyag ennyi.
-
#356 még nem, csak a jobb térdem. -
en2 #355 #320 megismétlése:
"A materialista világnézet filozófiai kérdés. semmi köze a fizikához. A kapcsolat ott van, hogy a meterialisták nem tudnak nem szkepzikusok lenni. Úgy gondolják, hogyha az anyagon kívül nem létezik más, akkor műszerekkel minden mérhető. És ez már egy erősen túlhaladott állásponttá vált. Aki ezt a merev többszázéves állásontot hangoztatja, az mára hiteltelenné vált. Ettől te még csinálhatod, de akkor ne csodálkozz ha ha úton útfélen kiröhögnek maitta.
Világos, hogy VAN az anyagon túl is létező. Az emberi pszihé pédául egy ilyen. És azt értem alatta amit a Wikipédiában olvashatsz."
Hátha ezúttal kapok valami értelmes válszt. -
#354 Már reklámot is nyomott.. -
#353 Ja. Kíváncsi vagyok, hogy ő is gyakorló mérnök -e mint én aki az ország egyik legnehezebb egyetemét végezte el... Vajon ő is csak gimis fizikával osztja az észt? -
#352 Volt valaha baj a bokád belső felével? Bocs, nem akarok személyeskedni, hagyjuk az egészet a fenébe.... -
#351 Nem sérült meg valaha a bal lábszárcsontod boka felett nyolc centivel kb.? Nem kell válaszolni, hülyeség az egész.... -
#350 bannolni fognak..nem elég, hogy újregként így viselkedsz,
még kiderülhetnek más dolgok is rólad -
#349 Te meg még itt eddig _kizárólag_ személyeskedtél... -
en2 #348 "Nem, nem másról."
De, másról! Rutinból írogatsz csak ide. Érdemi vitát képtelen vagy folytatni. Csak a megszokott szlogenek. Undorodom az ilyen faszkalapoktól! -
#347 Nem mondok konkrét példát. Eleget hülyéztél le. Már nem akarok többet kibírni. "Te úgyis mindent jobban tudsz én meg csak jártatom a szám" Összhatásból elegem volt.
Ha egy ember érzékel bizsergéseket, szúrást, egyebeket, de csak ha a levegő a természetes közeg, ha vízben van a teste akkor már nem, akkor ezen tény szerintem elegendő, hogy érzékelésről nem abnormális működésről legyen szó. De valszínű majd kifejted, hogy csak vízben nincsenek érzéki csalódásai, mi? Bakker?! Csak ha szarsz rá, hogy meghallgasd és elmondhassa ezen tapasztalatát, akkor lazán rákenhetsz sokmindent és kiakaszthatod a különböző szépen hangzó tudományos elméleteiddel. Belefáradtam. Nem érdekel. Eddig is kibírtam, majd lesz valahogy. Segítséget meg ahhoz, hogy még jobban meg legyenek keverve a dolgok nem kérek. -
#346 De nagyok az igényeid! :D :P -
#345 Nem, nem másról. Az, hogy nem tudsz szöveget értelmezni az nem az én problémám. -
#344 Valóban. És az a vízminőségről mint árul el? -
#343 Az a helyzet, hogy az az első lépés, hogy ha valaki mond valamit, akkor bizonyítsa. Nem az én dolgom, hogy bebizonyítsam, hogy nem létezik. Nekem az a dolgom, hogy ha mondasz valamit, és nem tudod alátámasztani, akkor kiröhögjelek. Ezt még megcsinálom ingyen és bérmentve. Ha szeretnéd, hogy foglalkozzak vele, akkor adok számlaszámot, mondok órabért, és esküszöm rajta leszek, hogy bebizonyítsam, hogy nem létezik.
Jó kis állás lenne életem végéig(tekintve hogy nem létezést lehetetlen bizonyítani). Benne vagy? -
en2 #342 "Micsoda? Az, hogy a tudományos ...."
Nem! Az hogy nem a beírásomra válaszolsz, hanem valamiegészen másról beszélsz. Mint aki nem normális, csak mondod, csak mondod a magadét. Elgurult a gyógyszered öreg? Vegyél be másikat! -
#341 Mondanál egy konkrét példát? Én nem tudok olyan dologról, amit ember képes érzékelni, de ne lenne már legalább 10x olyan érzékeny műszerünk ugyanarra...
Emellett tucatszámra ismerek optikai csalódásokat, meg hasonlóképp át tudok verni hallást, szaglást, tapintást, ízlelést is. -
#340 Sztem az "odamegyek, és megnézem, hogy van-e ott víz" is mérés... -
#339 "És a lényeget tekintve miért fontos, hogy az ő személyes tapasztalata, vagy elődeié? Szubjektív tapasztalat és megbízható. Ennyi volt a mondókám lényege. Nem vitatkozom tovább, nem egy nyelvet beszélünk."
Ehehe. Hát tényleg kevered a szezont...
Ugyanis ez nem szubjektív tapasztalat. A vízlelőhely megtalálása bizony tudomány. Objektíven ott van a víz, ahol. Nem csak Bubának van ott a víz, hanem Babunak is ugyanott van. A szubjektív tapasztalat az lenne, hogy Bubának ízlik az íze, Babunak meg nem.
Ebből a szempontból tényleg mindegy, hogy személyesen az ő tapasztalata, vagy másé. A lényeg, hogy bárki használhatja ezt a tudást, mert valós, objektív az információ.
Nem hiszem el, hogy nem érted azt a szót, hogy "szubjektív", bakker. Legalábbis használni nem tudod. Gyakorold még, előbb-utóbb menni fog! :P -
#338 mondj valamit, amit szeretnél, hogy cáfoljak. ezer örömmel:P -
#337 de nem érted, ők arról beszélnek, hogy vannak különleges képességű emberek hatodik meg hetedik érzékekkel
érdekes módon EGYETLEN EGY sámánjancsi nem állt még elő a történelem során, hogy na akkor ezt nézzétek! -
#336 kiröhögtem a helyesírásod -
boszi1968 #335 aki ki röhögi másnak a véleményét az nem normális.mert ő nem hisz bizonyos dolgokba az még nem biztos hogy nem létezik. bizonyitsátok be az ellenkezőjét ha tudjátok. -
#334 Micsoda? Az, hogy a tudományos műszaki életben ma csak a dokumentált és reprodukálható dolgokat fogadják el?
Meg nem kicsit vagy hülye. Esetleg csak nem egy újabb kultúrbölcséhez van szerencsénk? -
uwu #333 A lényeg az, hogy érzékszervekkel nem lehet mérni, csak a saját tájékozódásod tudod biztosítani a világban, még a mérési eredmények is az érzékszerveid által jutnak el hozzád, szóval ez két különböző dolog nem kéne keverni. -
en2 #332 Ez is üres fröcsögés. -
uwu #331 Milyen érzékekről beszélsz pontosan?
Sajnos nem teljesen értem miről beszélsz.
Én spec. hiába látok egy tornyot, nem tudom milyen magas, hiába látok egy dasab sziklát, hiába érzem a vegyszer szagot, a töménységét nem tudom, hiába hallom a zajt, nem tudom milyen hangos.
Mérésekkel ezek sokkal pontosabban meghatározhatóak, mérés nélkül, csak legfeljeb sorbarakhatod a dolgokat, melyik volt nagyobb, büdösebb, hangosabb, stb. -
#330 Egyébként azt ti is beláttátok, hogy bizonyos esetekben a mérések sem 100%-ig megbízhatóak....Akkor meg milyen alapon jogos az elvárás 100%-os
eredményről az ember érzékszervei kapcsán?
Nem is várjuk el, de viszont a műszeres mérés dokumentálható, reprodukálható és nem emberfüggő. Ez a lényeg. -
#329 Nem állítottam, hogy az emberi érzékelés 100%-ig megbízható. Azt viszont állítom, hogy vannak emberek, akiknek kifinomultabbak az érzékeik és a véletlen találati aránynál jobban "működnek" és nincs szügségük hozzá műszerekre. Erről spec tudományos cikkek sorozataiban is lehet olvasni, márhogy arról,hogy olyasmiket is képes az idegrendszer bizonyos körülmények között érzékelni, amelyet műszerekkel nehéz "megtalálni". Vagy esetleg nem is lehet. Egyébként azt ti is beláttátok, hogy bizonyos esetekben a mérések sem 100%-ig megbízhatóak....Akkor meg milyen alapon jogos az elvárás 100%-os eredményről az ember érzékszervei kapcsán? Semennyire. Ezen véleményemen nem valószínű, hogy változtatnék. Bocs, fiúk. -
#328 Szerinted. A tudományos élet szerint meg nem. -
#327 az emberi pszihé akkor antianyag? :O -
en2 #326 Ez üres fröcsögés. Semmi köze ahhoz amit én írtam neked. -
#325 Többek között. -
#324 Jelenleg a magadfajtát röhögik körbe és nem engem. Jelenleg geológus méri fel a talajt és nem jöttment akárkik akik "érzik" az enegrgiákat. Jelenleg orvos operál és nem szellemidéző. Soroljam még?