7782
-
#4543 návnap=névnap -
#4542 Hát még szép! tudod milyen frankó név az? :) amugymeg mikor mondtam hogy boldog születésnapot akkor meg vissza se nyögtél... bár az születésnap és nem návnap de mindegy... :) -
#4541 Koszonom a felkoszontest a nevnapom alkalmabol. Ja, kulonben mindenki csak a Zsolt napot tudja.:)) -
#4540 Hát ha minden egyben lesz, akkor valóban nem kell, és ha a festés is, akkor :(
Azt meg, hogy mi az az LFS meg az NR azt az én buta agyam nem fogja föl. Csak reménykedni tudok, hogy nem "Lóf@* a s*gg&mbe" :))) -
#4539 Egy kukkot nem ertettem belole Sznupi, de majd megoldom valahogy, talan ma mar be is rakok kepet rola! :) -
#4538 De ha nem esnek szet (nem igazan fontos, nem arrol szol a dolog) abszolut nem baj. Ez "autoverseny" lesz, nem palya atformalo ereszd el a hajam:)) Arra jon masik:)
Ha meg nem esnek szet, es ha meglesz az utkozes model, akkor a vegen is bele lehet integralni az engine-be, akkor eleg lesz objectenkent egy INI/CFG amibe csak a pivot-ot kell felirni (kinezem MAX-bol ;D) es egy tomeget. Ezt meg utolag meg lehet irkalni, hogy ezeket keresse, beolvassa stb. Ha nincs INI, akkor le van betonozva aztan annyi;)) -
#4537 OK! ;) -
sznupi #4536 Meg legelőször a poligon alapú ütközésvizsgálatnak kell majd meglennie, hogy ezt mind el lehessen dönteni, amíg az nincs meg, addig felesleges ezen gondolkozni, aztán ha ez megvan, akkor gondolom majd az editorban be lehet állítani, hogy egyes testekre milyen fizikai tulajdonságak lépjenek érvénybe. Természetesen lesznek fix, nem mozdítható testek aminek nem lehetne állítani a fixikai tulajdonságát. -
sznupi #4535 Ebben csak az a gáz, hogy ha minden egyes kicsi lécet számolni kell, hogy mikor hol esik le, akkor állandóan számolni kell rá a fizikát, vagyis ha a pálya másik végén van, ahova nem is látsz el, akkor is számolnia kell a motornak. Arról nem is beszélve, hogy ez már teljesen inverz kinematika lenne, mert egy ASE file-ban (lásd előző korlát) lenne az egész korlátrendszer és jelenleg a motor egy ASE file-t egy objectnek kezel. Szerintem ezzel még ráérünk foglalkozni, meg később majd át lehet nevezni az objecteket, ugyanis magában az object nevében lesznek megadva, hogy arra a testre milyen efekt kerüljön (pl.: bump_, ref_). Szal a fizikai résszel még ne nagyon foglalkozz, egyelőre csináld az objecteket. 8-)) -
#4534 Ha meg lesz targy-fizika, akkor mar most jo lenne eldonteni, hogy az objectumoknal milyen egyezmenyes elnevezeseket hasznaljunk a pivot (sulypont) es a node (csatlakozo) pontok (objectek - kis kocka ;D)elnevezesere. ;)
pl.
- a lehelyezett pivot object koordinataja jeloli a sulypontot, a CFG-ben meg MASS-sal lehet megadni a tomeget/sulyat.
- a scane, objecten belul, kis "kockakkal" lehetne jelolni a node pontokat, ahol a nevileg hozzarendelt "alkatresz" (node1_korlatlec), a CFG-ben megadott node1=xxx parameterrel lehetne megadni, hogy mekkora ero/nyomatek kell, hogy a nod object elmozduljon a relativ helyetol Magyarul, pl. mekkora ero kell, hogy a kerites oszloprol levaljon a kerites lec:))))) -
#4533 Enviroment Physics ;P
Multkor itt jol kitargyaltam a temat (objectek, pivot, suly, utkozeshang, cgf-, ini file-ok stb.), azzal kapcsolatban lett valami kitargyalva, eldontve, tervezve?
Jo lenne elore tudni, mert sok fugg tole. pl. palya epitesnel is akkor ugy kell majd tervezni, hogy ne nagyon lehessen konnyen neki menni lightos cuccoknak;)
Meg igy mar object gyartasnal sem mindegy, mert ha nem donthetoek fel az objectek, akkor lehet sporolni meg mindegyiken 4-8-16 lapot (vagy face-t, vagy 3szoget, ahogy tetszik ;P), mert akko ki lehet kapdosni az aljukat, ugy sem lattszik:)) -
ANT #4532 Ez egyszerű és nagyszerű. -
#4531 Ez meg uj project Lesz szimpla-, dupla oszlopos, szimpla-, dupla leccel, egyenesen, ferden, meg "Keep Out" tablaval:))))) Vizes arkot korbe keriteni idealis:)) Hogy kicsit "Magyaros" legyen, jo lesz utlezarashoz, uthibakhoz
-
#4530 Ezt meg a tegnapihoz:PP Kicsik, as tablakkal.
-
Igy gondoltam! :) Gondolom hasonlo lesz ahogy multkor irtam, hogy az Editorban lesz egy Export Track, ami general egy TRK/ATF/DAT stb. filet, amibe belegyujti az osszes texurat, objectet, hangot stb. -
#4528 Ennek online-hoz semmi koze;)
De tudom mire gondolsz, de annak meg nem sok ertelme. Ha valakihez 10-en belepnenek akinek uj palyaja van, plusz mindenkinek uj festese stb., akkor indulas elott tobb meganyi adatot kellene atmogatni mindenkitol mindenkinek:))
Festesekbol az LFS vagy NR a jo megoldas, ha meg van hasznalja ha nincs akkor valai alapot. A palyakkal sincs gond, ha nincs meg akkor nem tolti, es/vagy ledob;) -
sznupi #4527 Nem lesznek hiányzó fájlok, mivel ha minden jól megy, akkor egy pálya egy file-ban lesz, amiben benne lesz minden ami az adott pályához kell. -
#4526 Az online része akkor ebből a megfontolásból Unreal Tounrament elven update módon függ folyni, tehát mindig letölti a hiányzó fájlokat a server gépről ahelyett, hogy ledobna, mint ahogy 1nsane csinálja? MErt lehet, hogy érdemes munkát feccölni bele. -
#4525 Elvileg ez lenne a normalis, de manapsag sosem lehet tudni az egy gigas meg negyed gigas cuccok korszakaban hogy ki mit tervezz;))))))
Nem gond ha tobbszor tolti, csak jo elore tudni, mert ha mar amugyis felkerul 5x, akkor mar az ember csinal 5 felet, es attol csak valtozatosabb, jobb, szebb lesz a jatek;)
De ha csak egyszer tolti, az is tokeletes, mert meg lehet oldani, lehet trukkozni, meg ugy sem nagyon latni a reszleteket amikor az ember elszaguld valami mellett:)))) -
#4524 aham, ez gazdaságos 5let. -
#4523 Ok thx! Akkor erdemes es lehet sporolni:) -
sznupi #4522 Ha valaminek ugyanaz a texturája, akkor azt csak egyszer fogja betölteni az engine, perpill nem tudja Anti, hogy jelenleg mi van a motorban, de úgy lesz megcsinálva, hogy csak egyszer töltse be a taxturát, még akkor is ha többször van valahol felhasználva. -
#4521 Technikai, engine kerdes
Talan mast is erdekel;) Nem tudom hogy mukodik ebben az engine-ben, meg amugy sem, a textura-memoria kezeles.
Pl. ha csinalok 5 dobozt ami egyforma, csak mas-mas meretuek es esetleg aranyuak, es mindhez egy texturat hasznalok az mennyire jobb, gyorsabb, gazdasagosabb stb. mind ha minden objecthez kulon-kulon textura lenne? Logikus ugy lenne, hogy ha csak egy van akkor gyeszer tolt fel, de mondjuk akkor is 5x hasznalja:)
A lenyeg, hogy ha igy is ugy is 5x feltolti, 5x foglal helyet, akkor nem kell sporolni hanem mindenhez kulon-kulon lehet egyedi mappot takolni;) -
sznupi #4520 Válasz ment ... -
#4519 Sznupi, privi ment! -
#4518 Lesz beton villanyoszlop, mar fotok vannak:)) -
#4517 Nagyon állat! Tegyél a fémszerkezetbe testátlós merevítőket is, mert így gyakorlatilag egy gyufásskatulya. De amúgy nagyon állat. Lehetne ilyen magyar betonvillanyoszlopokat is! :) -
#4516 Es egy az autosok kedvence, az "ugratos" roadblock (olyan mint lent, a csikos) - meg keszul:))
-
#4515 Uccso;))
-
#4514 Hogy legyen mit nezni:))) Az esti KV variacioi
-
#4513 Most vagyok ICQ. -
#4512 sorry,hogy 2-szer küldtem el az e-mail címem,de amikor először küldtem nem figyeltem,hogy milyen címet írok ,biztos ami biztos ;),remélem még nem késtem le a pályaeditort. -
#4511 jesszusom, a fotokrol total elfelejtkeztem! :( -
skristof #4510 izé, állat! :)) -
#4509 Alex, ha gépközelben vagy, icq please! -
-
#4507 jah nézőkről fotót én is tudok szerezni,ha még kell,mire nem jó néhány osztálykép :) -
#4506 Hi.
Kicsit le vagyok maradva.Bárki segíthet nektek a játék készítésében?Illetve ezeket a tárgyakat mint,amit Alex csinált max-ban lehet megcsinálni vagy van már a játéknak editorja,ami publikus?
-
#4505 Nahh, el is csesztem, inkabb megyek vissza ganyolni... -
#4504 Tessek, meg maradt tegnaprol kep, csak mar nagy lett volna:)