7782
  • ranGer2
    Én tom egy ismeretlen baljós erő lehúzza a géped!
  • M. Tibor
    Jaj, ne!

Inkabb mond meg, miert gyorsabb Antinal? Mert, ha nem derul ki rentgeteg ero marad a szonyeg alatt. :(
  • Alexease
    Mindjart csinalok egy FPS tesztet a Roll-lal;) Kivancsi vagyok;PP
  • M. Tibor
    Ahogy Sznupy irta teljesen ki vagyok akadva.:)

Az editor gyorsabb Ant gepen, mint az enyemen. Igaz csak 500 mz gyorsabb a gepem es egy kis video kartya huzassal, de meg igy is legalabb 4 es 10 fps kulonbseg van Ant szamara minden mas progi 25% es 40% gyorsabb nalam. :)
    Kerdezem en, hogy van ez?

Alakul a nezok szama a palya szelere is. Koszonet annak, aki mar kuldott magarol kepeket.
    Lehet meg nyugodtan
    kuldeni. Szam szerint meg 14 kep kellene, ez mar viszont surgos lenne. :(
  • sznupi
    A legutolsó "d" betü nem kell, csak kicsit már le vagyok fáradva agyilag.
  • sznupi
    Na talán most majd enged írni, szal cseppet sem érünk ám rá, hogy itt szenvedünk a fórumon, ez csak olyan kikapcsolódás.
    Amúgy nem tudtok egy jó pszichológust, mert Sharknak lassan kell majd egy, ugyanis ki van akadva, hogy egy lasabb gépen jobban fut az editor mint nálad.
  • PuMy
    Jaja, az osszes naplopot!
  • ANT
    Kirugjalak benneteket ?
    Vissza dolgozni .

• sznupi
  • PuMy
  • sznupi
    Kirugni ...
  • Alexease
  • ANT
    Újra megöltem egy topikot ,szokásom szerint...
  • ANT
    Dumálni könnyű ,dolgozni kicsit más.Érdemes egyszer kipróbálni.De beszélhetünk arról is ,hogy az eddig felhozott programokat 100-200 ember csinálja nem kettő,ráadásul fizetésért.Yanimannel ketten írjuk a progit,ő az editor menü részét ,a többit én.Igy csináljunk farcry gyilkos progit?.
  • Alexease
    Persze, az biztos hogy kifizetodobb olyat gyartani ami eleve "egyszeru" de latvanyos, mert azt kipreselik Xboxra, PS2-re, felszorjak a polcokra es tobbet adnak el belole mint az ember hinne (kint azert meg divat a warez ellenere - foleg XB&PS2-n - hogy: "de szep doboza van, ezt megveszem szaros 19.99$-ert, met az lofutty, max kivagom a szemetbe" :DDD)
  • Alexease
    Ezet kell (vagy lenne) erdemes ugy megcsinalni hogy be lehessen kapcsolni sok-sok segitseget, es a fizikat ugy felparameterezni, hogy egyebb "arkad, funrace kapcsolokkal", allitassal, az engine ossza-szorozza a felfuggeszteseket es a gravitaciot, hogy a "kolok" jo nagyokat tudjon ugrani, es rugozon mint a barom:))))
  • Alexease
    Csak nem birtam ki:))
    Itt egy gyors, fake onarnyekos cucc:) Ez akkor lenne jobb (leszamitva, hogy nem igy kell osszetaknyolni;D) ha az editorba alatudnek "festeni" pluszba arnyekot, koszt, miegymast. De sajna 16nm a legkissebb "ecset" azzal max egy haz ala festek valamit:PPP
  • skristof
    hát igen
    elszomoríto de sajna ez van...
    de Bályi Zsolt feladata, h találjon egy frankó kiadot, nem? ;)
    remélem sikerül olyat találni, mindenesetre szerencsére is szükség lessz
  • sznupi
    Na ez a baj, lehet, hogy megcsinálunk egy csúcsszuper fizikájú autós gémet és a kiadó majd közli, hogy de csináljuk szebbre, jobbra, newbie userek számára könnyebben játszhatóvá ...
  • Alexease
    A GPL sem a grafikaja miatt maradt fent mar tobb mint 5 eve, es a masik kedvencem a netKar sem a grafikaban hodit:) De mondhatnam a ket regi Magyar jatekot is, azokba is ha az ember "beleul" akkor nehez leszakadni roluk:)

"Jo fizika, sok, valtozatos, latvanyos efekt, hangok, grafika es object!" :)))))

A kiadoknak manapsag pont az elenkezoje kell:( Egyszeru iranyitas, b*szott nagy texturak, szuper muanyag shader hegyek, aztan lehet tolni hatulrol az autot :)
  • Alexease
    Szerintem is! Egy autos jatekban sokkal jobban szamit egy korrekt, elvezetes auto mozgas, fizika, mint a hightech efektek.

Inkabb legyenek kevesebb poligonu "targyak" de sok fajta, es legyen kissebb texturak de abbol is sok fele, es normalisabb.
  • skristof
    egyetértek... sztem se a sokmillió poligonú környezeten legyen má a hangsúly...
    ez nem egy csillivilli techdemo lessz, hanem egy remek játékmenetű szuperjo fizikájú buggy-s gém, nemde?? :))
  • skristof
    nah, sztem sokkal jobb
    lehet h az előző túl világos volt
  • Alexease
    Azert a fu-re minimum lenne egy LOD szamitas, mert kicsit eros lenne vegig szamolni a payan, meg ha csak 500m akkor is;))) Vagy nagyon keves fu lenne, vagy nagyon sok es screenshotmaker:))))
  • sznupi
    Hiába, azt mondják odabent is rám, hogy maximalista vagyok, de hát ez van, majd meglátjuk mi lesz. 8-))
  • sznupi
    Lehet a fű is át lesz írva, még nem lehet tudni, de az is lehet, ezt csak én mondom és a többiek elvetik az ötletem, de azért majd próbálkozom. 8-))
    Szerintem azt is meg kellene majd valahogy oldani, hogy a távolabbi füvet ne mindig számolja a progi, csak azt ami feltétlenül látszik, én legalábbis még egy játékot sem láttam ahol végig kint volt mindenhol a fű. 8-))
  • sznupi
    A LOD-olás még kérdéses, lehet nem ártana, de egyelőre még nem gondolkoztunk rajta. 8-))
  • Alexease
    Amugy is teljesen felesleges szerintem SpeedTree-s ~5000 poligonos fakat ide belerakni, ugy is "csak" elszaguld mellette az ember.;)
    Azert a Ti faitok is eleg jok, hiaba csak 70-250 poligon. Azert "beulve" egy autoba, es onnan neve is jo. Ha meg lesz visszajatszas - remelem:) - akkor meg "messzirol" tokeletes:) A lenyeg, hogy ha sok fat lehet kirakni a terepre, akkor minnel valtozatosabbak legyenek. Tobbet szamit 20 keves poligonu, kistexturaju fa, mint 1 bazinagy extra poligonzabalo:)))
  • sznupi
    Na SpeedTree fű, az úgy csinálja a dolgokat, hogy megvan a terep egy fülnézeti fotóban és a fű szinét az alatta lévő talajhoz állítja automatikusan a motor, csináltunk régebben ilyet, tuti jól nézett ki, de mivel most az egész tereprendszer layeres felosztású ezt kissé komplikált megoldani, de talán majd kitalálunk rá valamit.
    Lássuk a fát, szépek, jól néznek ki meg minden, de gondolom nem akartok egy erőművön játszani, ugyanis minél szebb a fa, annál több poligon, aztán már így is elég sok poligon van kint a pályán, sokat nézegettük a SpeedTree nevezetű progit, mert nekünk is nagyon imponáló volt benne a fa, de nem egyszerű leprogramozni, hogy mindenféle fal formát meg tudj vele csinálni. A SpeedTree-s srácok sem egy év alatt rakták össze, mert van jópár verziója a proginak. 8-))
    Asszem ennyi lenne jelenleg.
  • Alexease
    Baaaar, szinte emmi nem latszik belole;)))))
    Meg onarnyekolni kell majd az objecteket, mert attol is nez ki ennyire furcsan;P Leszamitva, hogy eleve en csinaltam, vagyis lehet hogy eleve szar:PPPP
  • Alexease
    Meg egyik sem vegleges, sem az objectumok, sem a fu:) A map textura, eddig minden editorban mas es mas volt;))))
    Tessek, kicsereltem gyorsan a fuvet, igy talan mar egy fokkal jobb:))))) (Nem hogy dolgoznek inkabb...:D)
  • skristof
    :)
    izé, nem akarom fikázi, de vhogy furcsa! :)
    sztem a fű és a szikla texturája vhogy nem passzol... minőségben élethűségben, nem tudom....
    de, hülyevagyok, jo lessz ez!! :))))
  • Alexease
    A modellezgetes most idohiany miatt pihenget, de azert egy-egy "kavicsot" azert beiktatok neha:))
  • skristof
    háháááááá
    éértem! :)
    köcce
  • Alexease
    Level Of Detail
    Amikor a tavolsagtol fuggoen, az engine "butitja" az objektumokat - kevesebb poligonbol epiti fel - hogy gyorsabban lehessen szamolgatni a fontosabb, kozelebb levo dolgokat.;)
    Szoktak elore lemodelezni a LOD-okat (csinalnak 5-10 elore gyartott modelt, egyre kevesebb poligonbol, a vegen kapnak egy "kockat" ;D), de lehet automatan is. A "kezi" munkas LOD a szebb megoldas, mert ha jol van megcsinalva, akkor nem latni a vatasokat.
  • skristof
    izé, mijaza LOD?? :)
    komolyan?!?
  • Alexease
    Bar...
    Megegyszer atgondolva, valszeg teljesen feleseges a faeditor:))
    Aki negyon fat akar editalni, ugy hogy meg jo is legyen, az most is megteheti:)) Fat lehet csinalni, vagy az egyik eredetiben is el tudom forgatni, at tudom meretezni az "ag lapokat", at lehet festeni a texturakat, at nevezem a fat s kesz;))))
    Az editorban meg teljesen jol lehet meretezni, vagyis igy is jo ahogy most van;))
  • Alexease
    Es ha meg mindig jol emlexem, akkor ti sem terveztek semmilyen LOD-ot a progiba?!

Ha igen, akkor lehetne csinalni egy fa/bokor editort:))))
    Nem kell semmi bonyi, valami egyszeru. Kell mondjuk 6-8 fajta, tipusu fa (fenyo, cserje, tolgy, fuz stb.) amiknek tipusonkent azert nagyon hasonlo a felepitese.

Lenne a "fatorzs editor", 3 kontrollponttal (alul, kozepen, felul), melye az atmerojet es helyet (negy irany, kiveve az also, annak csak atmero) lehetne valtoztatni, ezzel mar eleg sok fajta torzset lehet gyartani:) Persze, a koztes poligonok fixek;)

A "lomb editor" detto egyszeru;) Ugy is csak lapok vannak, kulonbozo poziciokba elforgatva, az jo is, egyszeruen csak azoknak a helyet (fel-, le es korbe) es meretet lehetne allitgatni. Persze fix lapszam, hozza adni, elvenni lapot nem lehet;)

Es persze, a kesz "muvet" a faeditor ASE/DAT-ba exportalja (semmi RCEdit integracio;DD).

Es ha meg ugy lenne az object/textura szerkezet/konyvtarstuktura ahogy szeretnem (:DDD), akkor a fakhoz rendelt alapbann hasznalt, es a Commonbol vett texturakat "felul lehetne irni", ha a sajat Object konyvtarba elkeszitett, beamsolt fam melle, berakom a sajat texturaimat (az eredeti alapjan atfestve);))

Persze, ez csak otlet, meg nagyon raer:) Meg lehet, hogy mar regen kitalaltatok, megbeszeltetek, elvetettetek:PPPPP
  • Alexease
    De ha jol emlexem, a Buggy editorba is volt valami fa generalo, vagyis azt a reszt valszeg nem annyira huzos megirni, itt inkabb a renderrel, shaderekkel es foleg a LOD-olassal van a fo gond, mivel a gepnek kell "butitani" es nem mindegy hogyan;)
  • Alexease
    Az az;)