7782
  • sznupi
    Na jah, én arra gondoltam, hogy egy nurbsnál lehet állítani a lattice pontokat, ezáltal lesz finomabb egy nurbs felület vagy görbe. 8-))
  • M@TriX
    má' megint nem tudtok aludni??? ;)
  • petesilver
    Eddig jutottam, húzok dolgozni!
  • petesilver

• petesilver
    Nah osztom az észt. Mindentől eltérően a nurbs a görbe felületkezelést matematikai oldalról közelíti meg, ezért a leg élethűbb pl. Egyébként: Non Uniform Rational B-Splines.
  • Alexease

Ez a NURBS magyarazat valahogy nem jott ossze:)))))
    A NURBS-nak pont az a lenyege, hogy nincsenek szakaszok, poligonok meg egyaltalan nincsenek:))))))
  • sznupi
    A motorban egyedül az útvonalszerkesztő használ NURBS görbéket, hogy finomabb legyen, de az meg eleve le van programozva, szal hozzányúlni nem nagyon lehet. 8-))
  • sznupi
    A spline az a sima görbe aminek vannak vertex pontjai, melyek különféle módon változtathatóak és így befolyásolják a görbe alakját.
    A NURBS az az úgynevezett B-Spline, de ezt nem tudom egyszerű nyelven leírni mert még nekem is a magas. 8-))
    A kettő között az a különbség, hogy a NURBS felületek, vonalak, sokkal finomabbak mint bármi más, ebből adódóan több szakaszbó/poligonból állnak. 8-))
  • Gregorius
    Mi az a nurbs, no meg a sline-t se nagyon vágom, had tanuljak?!
  • Alexease
    Allitolag meg JC probalkozott vele a Q3-ban a boltiveknel, de aztan lehet hogy azis csak parasztvakitas volt;)
  • Alexease
    Nem kezel le az engine se spline-t se nurbs-ot. Meg mukodo render progit sem nagyon tudok, ami nurbs-szel renderelne. Bar valahol olvastam, hogy mar okos matematikusok probalkoztak vele:) Elvileg az lenne a tokeletes megoldas csak meg texturazni nem tudjak:)
  • Alexease
  • envagyokneo
    Hömmmm...úgy látszik nem tetszettem! Nem kaptam editort! :( Iszonyatosan szomorú vagyok...no mindegy...lehet hogy nem élem túl... :D
  • Gregorius
    Na had osszam az észt. A Nap sárga majdnem ennyire sárga, nagyon sárga, de az a gond, hogy a pályán elhelyezett tárgyak színe éppen ettől a sárgás fénytől lesz olyan, amilyen. Ha előbb megszerkezted a színt, és bevilágítod sárgával, akkor már nem a Nap, hanem egy másik sárga forrás is megvilágítja. Persze hülyén fogalmaztam meg, de aki érti mire gondoltam, annak úgy sem kellet volna elmagyarázno, mert anélkül is megérti, aki pedig így sem érti, annk majd folytatom, mert ilyen és hasonló vége nem látta mondatokból egyszerűen kifogyhatatlan vagyok, ha még értelmük sincs.
  • arty
    ok :) ugyis bazinagymeretuek voltak :)
  • petesilver
    Shark, ha kötekednek adj a napnak Sky hdri-t és slussz! :)
  • petesilver
    A nap, és a napfény 2 kül dolog, és nem mindíg sárga. amúgy jó a megjegyzés! :)
  • petesilver
    Sznupi ha erre jársz: Splinet vastagsággal, és nurbs felületet kezel a progi?
  • CSOCSO
    hja oksika csak en nem voltam itt:((
    no mindegy....
    de vegulis ha lesz ilyen csinalj magad palyat a gamezba akkor majd szoljatok ram:) koszike:)
  • ranGer2
    nem mindegy mert naplementekor az ég is elszineződik és nem ennyire világos ugyhogy SUXXX!
  • Pyx #4684
    aki jelentkezett, és komojan gondolta, az kapott béta(?) szerkesztöt
    ugy tudom, hogy a fullos editor még készülöben van, ojjektumok, stb (lsd, képek lenn) :)
  • Pyx #4683
    sztem a képen is naplemente van ...mindegy :P
  • CSOCSO
    ahoy azert meg itten vagyok..es latom szepen alakulnak a dolgok!!! nagyon coolosak vagytok!!
    lenne egy kerdesem.. olyat lehetne hogy korbeosszatok nekunk a palya editort es a legjobb palyakat belerakjatok a gamezba?
  • ranGer2
    akkor kezd el jobban sárgulni mikor naplemente van de akkor az ég is elszineződik...
  • ranGer2
    Uristen nah jó majd holnap nézd már meg jobban hogy a napból fehér fény árad és csak egy kicsit sárgás de nem érdekel akkor maradjon igy... vicces lesz..
  • skristof
    énsem értem, most mi a gondja... :P
  • Pyx #4678
    a nap sárga, értem? :)
  • ranGer2
    Hadd kössek bele lécci lécci! amugy fincsi csak pls hogyha egyszerüen meg lehet oldani akkor ne legyen ennyire sárga... hanem fehér inkább ok? amugy tetszik..
  • M. Tibor
    Ok.
    Mentetem es toroltem.:)
  • arty
    jah, egyebkent a kutyam, most nyirtak azert nem olyan szep :D
  • Pyx #4673
    tényleg, nc.
  • M. Tibor
    Szavak nelkul.
  • Alexease
    Ismet jol teljesit az UltraWeb;)) De ingyen van es csak tarhelynek hasznalom, vagyis szavam nem lehet;))
  • Gregorius
    Nem látom a képeket X
  • Alexease
    Termeszetesen a viz jo lesz majd vizes arkokhoz is a palyara, amin keresztul lehet hajtani;) Azt teszteltem, arra nagyon jo.

Sajnos kissebb dolgokhoz egyelore nem jo, pedig szerettem volta durvan pocsolyas, godros palyat is csinalni:)) Egyelore fix a vizszint es "durva" a lapfelosztas hozza.
  • Alexease
    Hogy ma is legyen meg beiras:))

A lenti (#4666) teszt kep azert volt "teszt", mert tervezgettem hidacskakat a jatekba, fabol, vasbol, kobol, vegyesen, pillereset, coloposet stb., es athidalasi minimum szelesseg/hosszusag miatt kellett ez a kep;))

Persze, csak rovidke hidak lennenek, hogy ha mar van/lesz viz, akkor mar ertelmet is nyerjen es ne csak palya disz legyen valahol, es lehessen csinalni kis patakot, tavacskat stb., amin keresztul menne a hidacska;)))

Persze, ehez majd tudni kellene, hogy egyaltalan az engine lekezeli-e majd a objektumot hogy "jarhato legyen".
  • ranGer2
    4 de semmire sem megyek vele..
  • Alexease
    Mara egy uccso teszt kep.
  • skristof
    sztem nem rossz...
    de azért ha van rá időd, télleg csináldd meg vmi gány műanyagra azt a szekrényt, kiváncsiságbol, hátha jobb télleg
  • petesilver
    Eddig jutottam ma, és van egy beszarás ötletem is! Sznupi asszongya, nem jó a fa burkolatú szekrény a büfékocsiba :(