A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)
Persze rohadtul nem értek hozzá, csak ne az legyen, hogy dobókockán gurul az autó, tökéletes fizikai modellel, mert akkor 1-esben megszakad. 😊
Ezt nemértem egyébként, a nyomatékból nem lehet kiszámítani a differenciálzárral %-osan elosztott erõhatás által a kerekekre kifejtett forgatónyomatékból a szögsebességet? Aztán megnézzük, hogy ez mennyivel tér el az eddigitõl, és ha meghaladja a tapadási surlódást, akkor nem nõ a kocsi sebssége, csak a csúszási surlódási együtthatóval, ha pedig nem haladja meg, akkor tapad, és irány elõre. A szögsebességbõl és a kerékméretbõl kiszámolható a lépték, nem?
Ha annyira homály vagyok, hogy inkább fogjam be, akkor ne is válaszoljatok! Majd csak ülök csendben és hallgatok, tanulok.
Nézem, ahogy a profik csinálják. 
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Mission Impossible 2010: PRO Class
En is ott haltam el - elvileg😊) Ahogy a fizikai szamitasi lanc "leert" a gumihoz, konyecfilma😄 Pedig, csak merevtengelyes felfuggesztesben gondolkodtam, vagyis se kerekdoles, se semmi.
Ha egy pillanatnyi mozgo kasznibol indultam ki, vegig vezetve a gumiig, nem volt jo.
Aztan kitalaltam, hogy hajtaslanc fizika kell😊)) Vagyis a pillanatnyi motornyomatek az adott, ami a tengelyeken van (hogy a motorteljesitmeny hogy szamolodik, attetelek, difi stb. az most lenyegtelen, csak a megjeleno nyomotek a lenyeg 😄D), es ami elvileg a gumikon jelenik meg. Ott kellett volna kitalalni, hogy mit csinalna a gumi-kerek a talajjal, mert ha nem csuszna meg, akkor "tekerne" a kasznit, vagyis "elmozditana", de nem jo, mert ahoz meg kellett az osszes "felette levo" adat😊))) Vagyis diferencial es tarsai remizgetnenek.
Es ez csak a hegy csucsa, itt tajekoztattak, hogy nagyon nem jo, mert erosen hianyos😊)))))
De engem erdekel a dolog, vagyis nyogodtan szurjal be kepleteket, muszaki rajzokat, diagramokat stb.!!
Aki mostanaban ide jar, az ugy is a "fejlesztessel" foglalkozik, legyen az fun vagy keszito.
De általános infók esetleg másokat is érdekelhetnek... vagy csak én vagyok ilyen fizikabuzi? 😊
Kíváncsi lennék, milyen gumi és kerék modellt használtok (vagy fogtok), persze csak ha nem üzleti titok 😊 Régebben mintha említettétek volna, hogy poligonszintû gumi deformációt szeretnétek csinálni. Szerintem ez teljesen felesleges, és azt hiszem, a topic olvasóinak nagy része egyetértene velem (lásd a poligonszintû keréknyomról szóló vitát). Viszont a kerék-talaj érintkezési pontját (esetleg pontjait!) jó lenne korrektül, ütközésdetektálással meghatározni, nem egyszerûen a legalsó ponttal számolni, mint azt sok játékban teszik (mondjuk F1-ben ez teljesen megfelel, de egy terep játékban szerintem nem elegendõ).
A súrlódás megfelelõ modellezése a legfontosabb kérdés, ezért érdekelne, hogy Ti hogyan csináljátok. Megnéztem néhány autószimulátor fejlesztéssel foglalkozó oldalt és fórumot, és sok helyen találkoztam a Pacejka féle "mágikus formulákkal", amiket korábban Alex is belinkelt ide. Úgy látom, ezeket a képleteket az autóiparban és a motorsportban elõszeretettel használják, mert bizonyos feltételek teljesülése mellett nagyon pontosan képesek leírni a gumiabroncs mûködését. Autószimulátorokba is gyakran beépítik, pedig szerintem oda már nem igazán jó, legalábbis önmagában nem. A "mágikus formula" ugyanis csak az állandósult állapotban kialakuló "slip" értékhez tartozó erõt képes megadni, de a dinamikus változásokról semmit sem mond. Ezért kell mellé egy dinamikus változásokat kezelõ algoritmus is. Bizonyos emberek szerint mindenképpen Pacejkával kell számolni, mert csak akkor lesz realisztikus a szimulátor. Szerintem a "mágikus formula" pontossága egy játékban felesleges, bõven elég, ha a modell csak jellegében hasonlít rá. Különben is, hiába nagyon pontos a képlet, ha a paraméterek nem azok, márpedig a paramétereket nehéz belõni. És ha a dinamikus viselkedés rossz, akkor úgyis megette a fene az egészet.
Szóval kíváncsi vagyok a véleményetekre a témával kapcsolatban. Én most, hogy megismertem a Pacejka formulát, kidolgoztam egy saját algoritmust, ami talán még mûködne is. Állandósult állapotban visszaadja a Pacejkát, tehát olyan nagyon rossz nem lehet, viszont emellett kezeli a dinamikus szituációkat is, remélhetõleg sikerrel. Ha érdekel, szívesen megosztom Veletek, nem kopirájtos 😊
Remélem a fenti okoskodásom nem csak felesleges billentyûzetkoptatás volt, ha mégis, akkor elõre is bocsánatot kérek mindenkitõl, aki elolvassa 😊
Üdv:
dav

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
Mondjuk a korán kelés is az erõsségetek, vagy az ágyból egybõl a fórumra jöttél? 😉
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Mar megvan egy par ero a megfelelo helyre igazitva, de van meg tobb is.😊
A faeditor is alakulgat es Yanimannak teljesen be kell fejezni jovo hetre.
Alap kocsik is javitas alatt vannak kulonbozo alkatreszekkel, hogy fullosabban nezzenek ki.+ Object belso nezet, hogy ne csak egy textura viritson az arcunkba, ha belso nezetbol nezelodunk a palyara.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
football without ultras is nothing
Gondoltam, csinalok valami egyszeru fizikai modelt, fake auto oldalrol negyszog, 2 kerek a kor😊 Rajzoltam egy tonna vektort, meg irtam tucat kepletet, addig jo is volt. Amig all, addig nincs nagy gond😊)))
Ha egyenes vonalban, egyenletesen mozog akkor sem - nagyon😊 Bar ha a tapadast is akartam szamolni, akkor mar problemak voltak, hogy mikor is porogne ki a kerek😄
De ha fekezett - volna - vagy gyorsul, akkor mar jottek a problemak😊))
Foleg, ha legelenalast akartam nezni - egyszeru, fake, csak egy sebessegbol szamitott ertek - akkor megint gond volt, mert lett volna egy pont, amikor csak all egyhelyben, es porog a kerek😊))) STB.
Jott ismeros - gepesz-, automernok, dotor, egyetemi tanar - megnezte, es csak annyit mondott: "felejtsem el, nem nekem valo!" 😊) Gyorsan meggyozott! 😊 Aztan fogtam, es az egeszet belegyurtem a kukaba! 😊)))
Vagyis, minden tuszteletem a tietek, sok szerencset! 😊))))))))
Persze csak mókázok. Az kapcsolódik be, aki akar, csak ne úgy, hogy "hol lehet tõtni"
Szóval gyere, kapcsolódj be, próbálkozz skinek gyártásával, érd el, hogy a te neved is bekerüljön a credits-be!
A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

Ott érdekes lehet majd az ütközés lekezelése, mikor egy ilyen fizikailag találkozik egy másik buggyval vagy egy másik ilyen kerékkel.
Kódok, crackek, teljes játék letöltések, szériaszámok TELJESEN INGYEN-re, akkor nem zaklatnának ezekkel minket

Itt találod
football without ultras is nothing

Van nekem egy Windows XP professional magyar SP1-el és kér egy aktiválsi kodot!
HOL találok hozzá kodot crack-et???
Next PC upgrade: 2022

Buggy Woogie
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Ha van tõke, akkor érdemes így csinálni...
Egy olyan progi ami uber alatt lesz a maga kategoriajaban, tervein szerint mindent elkovetunk, hogy ne csak egy 5 perces probalkozas legyen egy jatekos reszerol.😊
Meg nem latom ertelmet elkotelezni magunkat egy kiadohoz sem, mert allandoan formaljuk meg a programot, szerintem ez igy jo meg egy ideig. Valoszinuleg minket is elfog kapni az a nap amikor alairunk egy szerzodest.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Mondjuk azért a fizikáért nem kellett volna az össze kocsit kipróbálniuk. 😉
Persze helyükben én is azt tettem volna...
Állat lehett.
Amúgy bocsi ha volt róla szó, de kiadó végülis már van?
Vagy zsebbõl finanszíroztátok eddig az egészet?

Mission Impossible 2010: PRO Class
800x600 és 80k

Sajnos a minosege ratyi lett, mert "regi" a progi es nem igazan szereti a capture-t, vagyis se fust, se por se semmi, meg meg kicsi is😊)))
Amugy Nascar Heat, Brisca a jomadar😄
Brisca.avi (3,8 Mbyte, DivX)