7782
-
#321 Saját pályaépítés Stunts módra? :) Nagyon faja lenne :) Amúgy mikorra várható a játék? Csak úgy saccra? -
sznupi #320 Uhhh, elég sok ötletet írtatok le, de ahogy Matrix is mondta, igyekszünk megtalálni a középutat, hogy ne csak az autoszerelő fanok tudjanak a játékkal játszani.
Természetesen lesznek puttó buggyk is, de először kellett egy teljes buggy amivel majd el tudjuk kezdeni a tesztelést, amint kész a grafikai meg fizikai motor.
Nem szeretnénk SL utánzatot készíteni a motorszerelésnél, hanem úgy gondoltuk, hogy lesznek alap L4, L6, V6, V8 kiszerelésű teljes motorok, amelyekre tudsz venni különféle dolgokat és ez által több állíthatási lehetőségek lesznek.
Maga a kocsiépítés és játékkezdés úgy fog kinézni, hogy választhatsz kb 8 vagy 10 féle vázból és arra építed fel magadnak a buggyd, amit később fejleszteni tudsz, ha van rá elég pénzed. Természetesen lesz készen vásárolható buggy is, de azzal nem tudsz majd olyan teljesítményt elérni mint egy általad összerakottal, így akarjuk motiválni a játékost, hogy saját maga építse meg a buggyját, persze kezdéskor elég lesz egy előre összerakott buggy is. 8-))
Lesz lehetőség egyéni skinek készítésére is, mind a karosszéria mind a söfört illetően.
A roncstelep egész jó ötlet, valahogy igyekszünk megvalósítani, de akkor a roncstelepen összeszedett karosszéria elemekre nem lehet majd skint rajzolni, valamit valamiért, ha skinelhető kasznit akarsz, akkor tessék megvenni a hivatalos buggy boltban. 8-)))
Lesznek különféle kerék és felnitipusok, rugók, felfüggesztések, melyek mind befolyásolni fogják a kocsi irányíthatóságát, stabilitását.
Tervezünk multiplayer lehetőséget is, ahol különféle modok lesznek, ezek még a későbbiek folyamán fognak kialakulni, legelőször a campaign mod a legfontosabb.
A campaign módban lesznek olyan versenyek, amelyek kötött buggykra épülnek, vagyis egy tipusú váz, egyféle motorral felszerelt buggyk vehetnek csak részt benne.
Magáról a terepről annyit, hogy nem sík terepet akarunk, hanem dimbes-dombos, de természetesen lesznek sík terepű pályák is.
Egyenlőre ennyi, persze ezek a fícsörök időközben még változhatnak.
Ha van még ötletetek írjátok be őket nyugodtan és ha valami nem tetszik az eddigiekből, azt is leírhatjátok, de ne feledjétek, nem vagyunk sokan, hogy mindent meg tudjunk oldani, és nem szeretnénk 3 évig fejleszteni a játékot, hogy elkészüljön, ezért fontos a középút, hogy mindenkinek jó legyen. -
#319 nem is kell máshogy kinéznie.. csak más legyen.. nahmeg a pályaszerkesztő kurva nagy dolog:)))))))))))))) -
#318 lehetne valami pálya terv beküldési mizéria.. szal egy két pályát rajzolhatnánk hogy nézzen ki...hány pályát is aakrtok csinálni? egy 20 db szerintem kellene..:))))))) -
#317 a játákban lesz majd roncstelep én erre gondoltam ;) -
#313 szvsz semmi baja ninjen ennek a képnek.. ingamenak is egész jo lenne egy csunyább autoval.. csak jo legyen a fizika és élvezetes legyen vele száguldozni....
hjaaaaaaaaaaaaaa... amugy nem sok off roados gémmel játszottam ez meg nem is offroad hanem buggy...de...
lessétek meg vhogy a mercedes benz racing off roados terepeit.. valami eszméletlen komoly feeling van benne...ahogy kurva magasakra kell felmászni meg kis ugratók stb...egyszoval azt szeretném mondani hogy a pálya ne vízszint legyen hanem legyen rajta azért komolyabb emelkedő és lejtő +dőlés a kanyarban -
#308 Én az oldalamon szeretném a Buggy infókat always-up-to-date módon folyamatosan frissen tartani, írtam is levelet MTiboréknak. Majd meglátjuk mit válaszol :-) -
#307 jajjj, én inkább a szimuláció híve vagyok, de ha csak egyedül vagyok, tőlem lehet porszívó MOD is ;) -
#305 Várjál, megnézem mi az a nutshellinteractive :) -
#304 Ilyet mi a Nutshellinteractive-nál csak azért nem csinálunk, mert a designereink így is nyugtatókúrán vannak, annyit szóltunk már bele a conceptbe :). -
#303 Utolsó bekezdésen mekkorát röhögtem... :DD -
#302 Ha ez most kérdés? :) Akkor: nem, nem kacsa. Tényleg itt van a fejlesztőbácsi, és lehet mondani neki a karácsonyi kívánságlistát :-) -
#301 Eeegen. Az SLR motorszerelését én élveztem, és az autószerelő ismerőseim is, de egy átlag gamer nem szán rá időt, hogy megismerje az alkatrészeket. Ha egy motortípus áll mondjuk 10 komponensből, minden komponensnek van pár alternatívája, és mindegyik mindennel keverhető, és persze a drágábbak teljesítménynövekedést jelentenek, elég sok variáció lesz, és könnyen átlátható marad. Az utólagos tuning, felfúrások megadják az esélyt, hogy egy gyengébb versenyző sufnituning I4 motorral még eséllyel induljon egy főleg gyári V6-osokkal induló mezőnyben.
Még egy játékmódjavaslat:
Kell hozzá legalább 20-30 induló, és egy viszonylag keskeny (párszáz méter), de nagyon hosszú pályaszakasz, ahol az egyszerre indult versenyzők igazán élvezhető lökdösődéseket produkálhatnak. Mivel elég széles a játéktér, sokmindent meg lehet valósítani, rengeteg ugrató, kanyon, gyorsabb és lassabb szakasz, mocsár, hidak, útszűkületek, lökdösődés, borulások. Kicsit arcade játékstílus, de szimulátorban rendes fizikával hatalmas feeling lenne, ilyet még senki nem csinált. Lehetne jópár hasonló bonus játékmód, amiket bármikor el lehet érni menüből, de nem tartoznak a campaign módhoz. Ezzel elkerülhető az arcade játékokból megszokott bonus level utóérzés, és mégis van olyan kötetlen szórakozás benne, ami szintén rengeteget dob
Ja, és Lens Flare NE LEGYEN BENNE, vagy legalább kikapcsolható. Annyira lehangoló, irreális, olyan legyenmábenne, aztán beleírjuk a featurelistába effekt, ami csak azért kell, mert a hc gamer annyit ül a monitor előtt, hogy ez neki már reálisabbnak hat. -
#298 Szerintem amit én leírtam, az arcade volt :) -
#296 ehhez annyit, hogy tudod kevés s szimulátor rajongó és sok a láma árkádos. Szóval szerintem arany középutat kellene találni mint amit a 3-as pontomban leírtam. Én is örülnék, ha ilyen részletes lenne a motortépítés, de az lehet negatívan hatna a játék rétegmegszólítására.
Persze ezt csak a motorépítésre fűztem hozzá. A többit szerintem feltétlenül bele kellene rakni: chiptuning, könnyített karosszéria, csövek stb...
Mert szerintem eléggé összetett lenne a motorblokk és a hengerfej módosítása, mert amellett még nagyon sok egyéb alkatrész lenne...
Mondjuk a multit is előtérbe kell szerintem helyezni... -
#295 Legyen robbantott motor szereléskor. -
#293 Én úgy képzelem el, hogy a "boltban" szóval a megvásárolható autók mind szériakocsik - nem tudom, egy buggynál mennyi széria van :) Szóval alap motor, gyári alkatrészekkel, jelentős súly, kis teljesítmény, de időtálló.
Amit most leírok, az sajnos eléggé egy autós, terepjárós játékra van, a látott renderbuggykra nem tudom, milyen szempontokat figyelembe véve alakítanám tovább a koncepcióm. Én a 4v4 Evolutionhöz, a Gran Turismohoz látottak alapján képzelem ez az egészet, a buggyk szerintem jóval kisebb palettán, kisebb alkatrészbázissal működnek.
És minden autónál lehetne bizonyos alkatrészeket venni. Azaz alkatrészekből kéne építkezni, és nem motort venni ("tuning V8" stb).
Az én szépérzékemet, komfortérzésemet a Street Legalban nagyon rombolta, hogy egyes autók többféle módon is felfuttathatók. Azaz egy soros 4 hengeres autó dupla turbóval akár erősebb is lehet egy V10-es, szívómotornál, mert arra nem lehet turbót rakni ezért-azért.
Nekem ez nem tetszik, mert a Hot Rod American Street Dragben akármilyen kocsid volt, mindegyikhez lehetett mondjuk superchargert és nitrót venni, és tudtam, hogy az autó teljesítményének csúcsát akkor érem el, ha megveszem a lista legdrágább cuccát a kocsimhoz.
A SL-ban pedig húszezer féle motort lehet összerakni, egy blokkra építkezve, mert mondjuk a réz-coated váltóhoz csak réz-coated önindító fért be, de az csak 30 Nm-es volt, és volt egy 35 Nm-es, de azt csak szarabb váltóhoz lehetett venni... választhatott az ember, hogy biturbót épít, vagy mittudoménmilyen szívómotorral dolgozik, de akármelyiket választotta, tuti volt egy csomó cucc amit nem vehetett meg a kocsijához...
Szerintem, ez olyan destruktív. Legalábbis nekem, aki mindig a 100.0%-ra törekszem, nem bírom ki hogy "lehet, hogy tudnék jobb kocsit építeni, de ahhoz el kéne adnom mindent, meg kiválogatni hogy mi mivel illik össze" stb.
És ez nem csak áttekinthetőbb, ezért a játékos nem fog elveszni a sok szar alkatrész között, meg tudni lehet majd hogy mégis milyen erős az autó. Hanem könnyebben is kivitelezhető, mert nem kell nyócezer alkatrészt megtervezni, megcsinálni, és ezekhez a dependancy-t összebuzulni, hogy mi mitől függ mikor veheted mikor nem stb...
Először kell egy blokk. soros 4, soros 6, V6, V8, esetleg még V10, de szerintem V10 és főleg V12 (W12) nincs nagyon buggynál, nem értek hozzá. Most a példa kedvéért vegyünk egy soros 4-est.
Vehetek rá már többféle hengerfejet. Több dugattyút. Vezérműtengelyt. Versenygyertyákat. Légszűrőt, kipufogódobot, egyszóval VASAT, ami könnyebbé, erősebbé teszi a kocsit. Pl. egy dugattyú ha könnyebb, gyorsabb fordulatszámot tud elérni a motor, ha kisebb, nagyobb a hengerűrtartalom.
Itt is felvetődik a dependancy, de nem annyira, mint az SL-ban. V6 motorra V6 hengerfejeket lehet venni, és ez x meg y lóerővel növeli a teljesítményt. De a hengerfej nem osztja máris két részre a további alkatészeket, olyanokra amit rá lehet tenni, és olyanokra amit nem.
Aztán át kellene tudni alakítani az alap motort az üzemelés szempontjából. Karburátoros? Vagy injektoros? Kell tudni ezen javítani, teljesítményorientált befecskendezővel, stb. Szívómotor? Kell turbó, intercooler.
És itt jön be az, amit mondtam, hogy szerintem ne lehessen különböző motorokat építeni. Tehát van egy alkatrészlista, és ha megveszem a legdrágább hengerfejet, az ne csak a második legjobb turbót tegye elérhetővé számomra. Remélem értitek mire gondolok.
Harmadik fő rész: chiptuning, felfúrás, polír, leömlőcsövek szélesítése. Egyszóval a meglévő vas finomítása, erősítése a durability árán.
Erőátvitel: sebességváltók, automatától a 6 sebességesig; sokféle felfüggesztés, rugók, gumik, felni.
Karosszéria: súlycsökkentő, üvegszálas motorháztető és burkolóelemek; bukócső, galyrács, fényszórók, ködlámpák, brutkó kinézetű lökhárítók, a bukókeretre szúrófények...
...és hogy ezt hogyan vitelezitek ki, az már a ti dolgotok :)) Nem kis fába vágtátok a fejszéteket, de meg lehet csinálni.
Legyen légyszi végezhető tuning! :-) A Street Rodban egy csúszkát kellett feljebb állítani, ennyi nekem is elég :) Mondjuk a chiptuningot lehessen padon nyomni :)
És a Street Rodban kellett tankolni is, imádtam :) -
#292 Lesznek a játékban puttó Buggy-k is?? MErt nekem ez a modern peugeot-os Buggy nem jön be egyáltalán. -
#290 Szerintem amolyan szerepjátékos inventory módon lehetne ezt megcsinálni legegyszerűbben. Mondjuk középen van az autó és a kritikus részekre kis vonalak mutatnak, a másik végén meg kisebbfajta keretben szerepel az alkatrész (esetleg lehetne kicsit rajzosra venni a figurát és akkor kézzel lehetne elég sok alkatrészt gyártani). Nem kell éppen belőle 1500at modellezni, picit más kinézettel és némi infoval a keretben meg lehetne külömböztetni őket.
A finomhangolás sarkallatos pontja pedig az, hogy sokan egyáltalán nem értenek hozzá és jöhet a vad keresgetés meg magolás, hogy mi mire való. Tehát az ilyen beállítások melé nagyon hasznos lehetne egy kis piktogram, hogy legalább sejtse az ember, hogy mit huzigál.
Mindenesetre az alkatrészes megoldásnak is van hátulütője, de én úgy tudnám elképzelni, hogy talán 2d-ben megoldható az alkatrészek cseréje, valahogy úgy, hogyha pl a motort szerelgeti az ember, akkor annyiból állna a dolog, hogy az előre kialakított 2d-s "alkatrészek" egymásra pakolódnának és valami motor féle képet ad az egészről végül. Kivülről nem feltétlenül kell látszódniuk a motor kisebb cuccainak, persze ha lesz olyan jellegű sérülés, hogy megbontható az autó eleje, talán akkoris elég lehet pár sémát csinálni motorból és a tuning szinthez leginkább megfelelőt rakja ki 3d-ben. Ha nem lehet benézni a motorban, akkor ez még1xűbb, ilyenformán a kerekek cserélgetése meg párapróság talán nem annyira időigényes. -
#288 most adok egy hirtelen választ aztán még elmélkedem.
Talán nem kell annyira részletes motor szétszedés mint az SL-ben.
Variációk:
1Nagyon egyszerűen azt is lehetne, hogy egész motorokat lehessen venni. pl.: V6, V6 tuningolva, V8, V8 tuningolva, V10, V10 tuningolva, V12, V12 tuningolva. Mivel még sok alkatrészt lehet úgyis mellette venni gondolom rugókat, kerekeket, abroncsokat, kipuff, légterelők, esetleg belső "építészet" sport ülések rádiós magnó ;), ez elég.
2 Ha kissé bonyolultabban akarjátok, akkor azt mondjuk lehet, hogy lehet venni egészben motort, de saját magad vehetsz hozzá tuningot, pl. turbo, nitro, supercharger, biturbo...
3 Lehet még bonyulultabb, pl., hogy motorblokkot-ot lehet venni, amiben kisebb alkatrészek benne vannak, de mondjuk blokkonként hengerfejekből van több választék, mondjuk 3-5 db, ez 4 motorblokk esetén már 12-20 alternatíva és erre jönnek még a tuningok. Ezzel mégnagyobb szabadságot engedtek, és persze magad vehetsz hozzá tuningot, pl. turbo, nitro, supercharger, biturbo...
4 ennél összetettebb már csak az SL-ben látható részletes motorszerelés, de mivel ez a játék másra is ki lesz hegyezve, így szerintem a 3-as lenne a megfelelő választás. ;)
Aztán még gondolkozom... -
#287 Remélem, hogy erre a kérdésemre kapok kimerítő ötleteket.
A motor már készül,el kell gondolkudnunk, hogy milyen módon akarjuk a kocsik szerelését szabályozni, és eljött az idő, hogy gyűjtsük az információkat.
Először leírok egy pár infót, ahogy mi gondoljuk és ahogy szeretnénk megvalósítani.
Ez pedig a tuning része lenne az biztos, hogy nem akarunk minden alkatrészt lemodelezni, mert igen sokáig tartana abban a minőségben,
amit mi szeretnénk. Tudom az lenne a legprofibb megoldás, hogy mindenki ámuljon-bámuljon, de nincs rá időnk. Nem akarunk egy motorblokkot egy kockával
mutatni,
elakarjuk kerülni, hogy ultra bonyolult legyen a tuning része. :)
Mindenféle beállítást szeretnénk paraméterezni, hogy az érthető legyen mindenki számára.
Valami lista szerint lenne besorolva az összes alkatrész.
Valamilyen módon mutatni is szeretnénk egy látványos kivitelezést.
Egy külön képernyőn lehetne szerelni a motort, és egy kis finom hangolást is lehessen végezni rajta, mindezt természetesen 3d-ben.
Tudom, hogy sok alkatrész kell kb. 500-1500, de lehet több is nincs akadálya.
Ha egy jó lista szerint van felsorolva és tipúsokra szétszedve, akkor még érthető is lehet a bőség zavarában.
Mindenkit megkérek, aki olvassa az infót, hogy segítsen! Ha ismertek olyan embereket, akik szerintetek tudnának segíteni, szóljatok nekik! Köszönöm!
Itt a lehetőség, hogy a játékban benne legyen a vágyatok és sóhajotok!
Tisztelettel:
A.S.K. Homework
Tibor Mezei -
#286 Király. Alakul! :-)
Örülök, hogy tényleg megvan a kapcsolat a közönség - a fórumozók - és a fejlesztők között, nem csak fellángolás volt. -
#285 Bocs, nem olvastam el a szöveget a kép felett. -
#284 Tényleg jól néz ki :)
Mindenesetre ha jól látom ezt nem a motor rakta ki, hanem pl maxban lett renderelve (nem kötözködésképpen mondom :) -
#283 nah ez már jól néz ki!!!!!!!!!!!!!!!! -
#281 A szerkesztobol szedtem ki a hatteret es a render kepet raktam ra probabol.
Valoszinuleg valami hasonlot fogunk kapni, de remelhetoleg csak jobb lesz. :-D -
#280 -
#279 basszus inkább egy képet se mutassatok a megjelenés előtti 1 hétig, mert itt purcanunk ki.. ;) -
sznupi #278 Jólvan, rá se klikkeltem de elküldte az üzenetet. Szal itt a kép ...
-
sznupi #277 Sokak nagy örömére itt egy render kép nem rozsdás kasznival, egyszóval a skinelés megoldva. -
skristof #273 nem nagyon vagyok benne ebben a játékstilusban, szoval nemtoom itt mennyire követelmény a pályaszerkesztő?!?!?
az?
mert ha nem, akkor sztem az is jo lenne... meg jo mod-dolhatoság!!! -
skristof #272 ti csináljátok, vagy copirájtoltook egyett? -
skristof #271 gondolom vmi ismerősöd, aki "adni" (gyk: írni:)) akart neked egy metallica albumot....
ha már metal, legyen jokis magyar metal.. :)
ossian rulz! :P -
#270 Nekem metallica album ? Mond mar el hogy ki vagy te? -
#269 Mondjuk, egy kis Stratovarius nem lenne rossz:D -
#268 úgytudom ez nem ilyen egyszerü.
Copyright, stb..
nyugi :) -
#264 Heavy metal :) -
#263 azért úgy kb jó lenne tudni, milyet szeretnétek :) -
#262 mármint az OST-t küldje emailbe?:))))))))))) nah mindegy ti tudjátok -
#261 Kuld el mp3 formatumba a kovetkezo e-mail cimre es akkor meghallgatjuk. ;)
e-mail: [email protected]