-
Én úgy képzelem el, hogy a "boltban" szóval a megvásárolható autók mind szériakocsik - nem tudom, egy buggynál mennyi széria van :) Szóval alap motor, gyári alkatrészekkel, jelentős súly, kis teljesítmény, de időtálló.
Amit most leírok, az sajnos eléggé egy autós, terepjárós játékra van, a látott renderbuggykra nem tudom, milyen szempontokat figyelembe véve alakítanám tovább a koncepcióm. Én a 4v4 Evolutionhöz, a Gran Turismohoz látottak alapján képzelem ez az egészet, a buggyk szerintem jóval kisebb palettán, kisebb alkatrészbázissal működnek.
És minden autónál lehetne bizonyos alkatrészeket venni. Azaz alkatrészekből kéne építkezni, és nem motort venni ("tuning V8" stb).
Az én szépérzékemet, komfortérzésemet a Street Legalban nagyon rombolta, hogy egyes autók többféle módon is felfuttathatók. Azaz egy soros 4 hengeres autó dupla turbóval akár erősebb is lehet egy V10-es, szívómotornál, mert arra nem lehet turbót rakni ezért-azért.
Nekem ez nem tetszik, mert a Hot Rod American Street Dragben akármilyen kocsid volt, mindegyikhez lehetett mondjuk superchargert és nitrót venni, és tudtam, hogy az autó teljesítményének csúcsát akkor érem el, ha megveszem a lista legdrágább cuccát a kocsimhoz.
A SL-ban pedig húszezer féle motort lehet összerakni, egy blokkra építkezve, mert mondjuk a réz-coated váltóhoz csak réz-coated önindító fért be, de az csak 30 Nm-es volt, és volt egy 35 Nm-es, de azt csak szarabb váltóhoz lehetett venni... választhatott az ember, hogy biturbót épít, vagy mittudoménmilyen szívómotorral dolgozik, de akármelyiket választotta, tuti volt egy csomó cucc amit nem vehetett meg a kocsijához...
Szerintem, ez olyan destruktív. Legalábbis nekem, aki mindig a 100.0%-ra törekszem, nem bírom ki hogy "lehet, hogy tudnék jobb kocsit építeni, de ahhoz el kéne adnom mindent, meg kiválogatni hogy mi mivel illik össze" stb.
És ez nem csak áttekinthetőbb, ezért a játékos nem fog elveszni a sok szar alkatrész között, meg tudni lehet majd hogy mégis milyen erős az autó. Hanem könnyebben is kivitelezhető, mert nem kell nyócezer alkatrészt megtervezni, megcsinálni, és ezekhez a dependancy-t összebuzulni, hogy mi mitől függ mikor veheted mikor nem stb...
Először kell egy blokk. soros 4, soros 6, V6, V8, esetleg még V10, de szerintem V10 és főleg V12 (W12) nincs nagyon buggynál, nem értek hozzá. Most a példa kedvéért vegyünk egy soros 4-est.
Vehetek rá már többféle hengerfejet. Több dugattyút. Vezérműtengelyt. Versenygyertyákat. Légszűrőt, kipufogódobot, egyszóval VASAT, ami könnyebbé, erősebbé teszi a kocsit. Pl. egy dugattyú ha könnyebb, gyorsabb fordulatszámot tud elérni a motor, ha kisebb, nagyobb a hengerűrtartalom.
Itt is felvetődik a dependancy, de nem annyira, mint az SL-ban. V6 motorra V6 hengerfejeket lehet venni, és ez x meg y lóerővel növeli a teljesítményt. De a hengerfej nem osztja máris két részre a további alkatészeket, olyanokra amit rá lehet tenni, és olyanokra amit nem.
Aztán át kellene tudni alakítani az alap motort az üzemelés szempontjából. Karburátoros? Vagy injektoros? Kell tudni ezen javítani, teljesítményorientált befecskendezővel, stb. Szívómotor? Kell turbó, intercooler.
És itt jön be az, amit mondtam, hogy szerintem ne lehessen különböző motorokat építeni. Tehát van egy alkatrészlista, és ha megveszem a legdrágább hengerfejet, az ne csak a második legjobb turbót tegye elérhetővé számomra. Remélem értitek mire gondolok.
Harmadik fő rész: chiptuning, felfúrás, polír, leömlőcsövek szélesítése. Egyszóval a meglévő vas finomítása, erősítése a durability árán.
Erőátvitel: sebességváltók, automatától a 6 sebességesig; sokféle felfüggesztés, rugók, gumik, felni.
Karosszéria: súlycsökkentő, üvegszálas motorháztető és burkolóelemek; bukócső, galyrács, fényszórók, ködlámpák, brutkó kinézetű lökhárítók, a bukókeretre szúrófények...
...és hogy ezt hogyan vitelezitek ki, az már a ti dolgotok :)) Nem kis fába vágtátok a fejszéteket, de meg lehet csinálni.
Legyen légyszi végezhető tuning! :-) A Street Rodban egy csúszkát kellett feljebb állítani, ennyi nekem is elég :) Mondjuk a chiptuningot lehessen padon nyomni :)
És a Street Rodban kellett tankolni is, imádtam :)