7782
-
#485 hihiii ez jó, remélem emlékeztek a motorhoz írt 5leteimre ;)
Na jó igaz, Alexease-val nem versenyezhetek. Tényleg profi volt ;) Gratula! -
#484 Én is rájuk gondoltam ;) -
Toya #483 Ja bárki kapja is írasd alá mindenkivel, értéknövelő -
Toya #482 Ha nem Alexease kapja akkor nincs igazság a földön -
#481 Senki ne haragudjon azért, hogy csak néha szoktam válaszolni. Minden értelmes
hozzászolást lementek persze azt is,hogy ki írta.
Remlém lesz értelme a sok névnek.
Még nincs játszható verzio, legalabbis az új motorunkkal.
Lépésről-lépésre haladunk, vagyis a szerkesztő az elsődleges feladat
és utána a többi.
Van nálunk egy bevált programírás, ez pedig az optimális kód ,hogy később
ne legyenek belőle problémák. Már az elejétől kezdve mérjük a teljesítményt,
hiszen kb. 200 ezer poligonnal fogunk dolgozni, ami nem kevés és még fusson is a játék
normális sebességgel, ne csak górálja a képeket.:)
Később, ha már kiadtuk a játékot nem szeretnék javításokkal foglalkozni.
Ez lehet, hogy nagyképűen hangzik, de megpróbáljuk a lehetetlent hátha sikerűl.:)
KüldjeK egy eredeti USA papírdobozos Pure pinballt?????
Aki a mai napon ír az új játékunkhoz egy jó, poénos ötletet, amit valoszínűleg
meglehet valósítani, esetleg
egy frappáns módot az megkapja az eredeti pinballt.
Legalább legyen vagy 10 beszólás összesen, mert akkor jár a játék valakinek persze,
de lehet szavazni is, hogy ki kapja meg.:)
-
#480 En ugy tudom, hogy rendesen csak a Screamer 4x4-ben van megcsinalva. A lefulladas, a motorfek, a leallt motornal a gurulas kozbeni motorberantas stb.
Es persze az SL-ben, kiveve az automata oninditot. -
#479 ez már van pár játékban ;)
De 5ltenek jó ;) -
#478 HATALMAS ÖTLEEEEEET!!!!!!!!!!!!!!
bár kérdésemre még igy se válaszoltatok ami azért sértő!! ugyhogy bepotolni kéretik:)))
nah az ötletem ami tök tetszik!!
ha már simulátor akkor a válto is legyen simulátor
azaz!!! kelljen nyomni váltáskor a kuplungot (gomb) és el kelljen engedni a gázt!!! kuplung nélkül ne lehessen váltani és kerregjen az auto és ugorjon is egyet.. mitn egy igazi autonál.. hja!!.. és egy komolyabb motorfékhatást is ha lehetne!!! ez igy überkirályzsír lenne!!!!!
persze lehessen választani hogy automatice, manual és pl ennek legyen a neve real.. én tuti ezzel mennék mert nagyon kircsi!... -
skristof #477 ultracoool....
fa editor megarulez! :P -
#473 mar jatszhato? -
#472 OFF: ;D -
#471 -
#470 Es az FFB;)
Ha lehetseges, es gondolom igen, a fizika miatt, elsodlegesen a felfuggesztes fizikai hatasaibol vegye az informaciokat. Masodlagosan kotelezoek a "hatasvadasz" efektek: uttipustol fuggoen a razas, lagyulas, uszas stb., a motorbol es a "meghibasodasokbol" adodo razasok, efektek.
Persze, itt is minden resz, lehetoleg kulon-kulon potmeterrel allithatoan;) -
#469 megjottem:PP -
#468 Gondolom a dinamikusan mozgo es allithato sofort nem kell kernem, talan mar alap;)
Fo a biztonsag: sofor dinamikus mozgas elore-hatra, fel-le, jobbra-balra, fejforditas, razkodas, FOV. Es persze ez mind, a Menuben potmeterrel 0-200%-ig, kulon-kuon allithatoan;)))) -
#467 A hangokrol irtam mar? :))
Ez a masik, amivel gyakran van problemam. A jo sok es reszletes hangefekt fontos egy szimulatorba, mivel potolni kell a hianyzo "erzeseket". Erre a jo hangok - a FFB mellett - tokeletesek. (Na, ezzel nem sok ujat mondtam;)
Egyreszt minden uttipusnak jol elkulonitheto, hallhato hangja legyen, masreszt - ami fontos! - , legyen lehetoseg a menuben, minden hangforrast (uthangok, motorhang, kornyezetihangok, efektek stb.) kulon-kulon allitani. Mindenkinek mas az izlese, es nem lenne szerencses, ha itt is a Wav-okkal kellene jatszanom;)))) THX -
#466 THX! Kezd vilagvero lenni a cuccos:) -
#465 Kúúúl!!! -
#464 A kocsin is látszódni fog. -
#463 öööö, ez fix árnyék vagy a kocsin is látszódni fog? Mind1, mert nekem már most elállt a lélegzetem. -
#462 Igy gondoltad???;)
-
#461 Egy sarkallatos problema;)
A palyan elhelyezkedo objektumok arnyekai. Ha nem lesznek, az egy kicsit gaz lenne. De bizok bennetek, vagyis szerintem lesz normalis;))))
Ha meg nincs beletervezve - nem hinnem - akkor 3 lehetoseg:
1. Full dinamikus, futaskozben szamolva, fenyforras poziciotol fuggoen, elmosott elekkel, autokra vetulo arnyekokkal. Eroforas igeny bazi;)
2. Palya "generealaskor", az elozoparameterekkel, de mint "map" rarakni a palyara fixen. Itt az autora vetules a problema:(
3. Minden objektum ala egy fix "maszat" ;) A legrosszabb, de jobb mint a semmi. -
#460 Ha megtudjatok oldani egyszeruen, akkor szerintem nagy pozitivuma lenne az editornak egy ilyen fa editor. Masreszt egyedi, ilyet meg nem lattam, meg eszembe sem jutot volna kerni ilyen "luxust";) -
#459 Egy fontos kérdés mivel, hogy terepen fognak történni az események, mindig lesznek kint fák a terepen!! Módosítható fa editort is rakjunk bele? vagy csak x fák legyenek benne. :)
Leszedtem a fáról a leveleket, de ilyesmiket lehet kihozni a kis random fa editorból. Nagyon egyszerű lenne ezt is kezelni, pár szám beírásával. Pl:magasság, csavarodás, még vagy öt random szám és kész a fa.:)
A kérdés jogos, de mindig elfelejtem átváltani.
-
#458 HATALMAS KÉRDÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
magyar nyelv választható ugye????????????, nem azért mert nemtok angolul vagy ilyesmi.. hanem azért mert magyarko vagytok és mi is azok vagyunk...a pedigré pálra is emberi nyelven van ráírva a szöveg nem kutyául... -
#457 Komoly! Nagyon komoly!!! :) -
#456 Nezd meg a utolso kepet kicsereltem a forumba, zold csikban talalhato poligonokat arra deformalod es huzod amerre akarod. -
#455 Lesz lehetőség a pályán a magasságtérképet kompinálni poligon alapú szerkezettel? Az UT2003 használ hasonlót, így lehetne alagutakat, boltíveket, és út fölé belógó szirteket is beletenni. Egy előre lemodellezett szirtet, alagutat ugyanúgy be lehet helyezni a pályára, mint egy fát, épületet, hidat, tehát nem sokat bonyolít az enginen, de sokat javít a pályán.
Az egyéb objektumok mennyire lesznek interaktívak? Kidönthető fák, oszlopok? -
#454 Most úgy írnék erre egy-két gondolatot, de félek hogy válaszolnál ezért inkább visszafogom magam :) -
#453 Te tenyleg eleg nagy tirpak ember lehetsz, de... Ha valoban nem latunk itt tobbet, akkor meg van bocsajtva minden, a szuklatokoru es buta mivoltadbol szarmazo bunod -
Nyiri #452 En nem istenitem a SL-t, sot meg az INSANE sem tetszett. Nekem csak a stilusoddal volt bajom, hogy mindenkit kioktattal jogtalanul. -
#451 Na ucso beiras az ugyben, mert telleg nem akarom Tibiek forumat telespammolni, meg mar felig alszom is
En mint egy NEGATIV peldat hoztam fel az SLt, erre nehany (pozitiv iranyban) ELFOGULT ember rogton ramugrott. EN NEM voltam soha, es nem is vagyok elfogult az Invictussal szemben, se pozitivan, se negativan. Ellentetben nehany ismerosommel, akik bezzeg szidtak az Insanet mikor megjelent. (mondjuk nemtom mekkora nyilvanossag elott vallalnak ezt ) Nekem meg teszett is, neten is elszorakoztam vele parszor. De az SLel mas a helyzet. Ami szar az szar. Es nehogyma' valaki lehurrogjon mikor az ev bukasarol kimondom a velemenyem. Tokmind1 hol teszem. Az meg hogy "mit kapok" itt vagy ott qrvara nem izgat, minek erdekelne hulyek velemenye? Akinek meg tetszik az a jatek az hulye, akarki "meglassa" aki veszi a faradtsagot es elinditja, felteve hogy a C64 ota jatszott massal is
Szoval aki barmi rosszat leir arrol a jatekrol az rogton public enemy lesz, bezzeg akik rogton ratamadnak arra aki leirja az oszinte velemenyet azok a megertes martirjai? Jaja szeressuk egymast, peace, woodstock, hippik meg minden, de azer nehogymar nyalizni kelljen CSAK MERT EGY JATEK KESZITOI MAGYAROK.
Mivel reszemrol lezartam a temat (mondjuk csak Tibiekre valo tekintettel, mer utalom ha belemkotnek mikor igazam van ) ezert NEM kerem meg a SL hivoket hogy soroljanak fel az utobbi 3 evben kiadott jatekok kozul 3 olyat amelyik bugosabb volt elso kiadasban illetve a 3. patch-e utan is, illetve 3 olyat amelyik rosszabbul megirt enginevel rendelkezett. Na csao, es jatszatok csak az SLel, eros gyomrot hozza -
#450 Whaoo, király így belekukkantani a játékba ;) -
sznupi #449 A hozzácsatolt efektekre meg hangokra nem is gondoltunk, de kösz az infót, sztm hasznosítani fogjuk. -
#448 Vegre!!! Eljen! Gratula. Gondolom akkor a hozzacsatolt hangok, efektek is mukodnek majd? ;)
KOSZI! Biztato a dolog;))
-
#447 Valamit nagyon tudsz? A lenyeg, hogy 99% kitalaltad a editor mukodeset. Talalat 5-os ,vegyel lottot azonnal!
-
#446 Bar nem tudom milyen lesz a palya szerkezett es hozza a palya editor, de...
Lehet, hogy nem a "legmodernebb" megoldas, de szerintem, a "magassagterkeses" megoldas jo lenne. Bar nem mint kulon foto editorban, mert a 16 bit magassag ertek kellene a reszletesseg miatt, ha nem sajat editorban, ahol egy alap "lapot" lehet modositani, 3D-s festo-, torzito eszkozokkel. Tudom, hogy manapsag a poligon alapu, 3D Studios palya szerkesztes a divat, de ehez, mint "terepjaros" jatekhoz, a dimbes dombos palyahoz, sokkal jobb, egyszerubb, mindenki szamara hasznalhatobb lenne egy ilyen.
A texturazas detto.
Minden texturat (talajtipust) kulon X nevu konyvtarba rendezni, X neven a textura, a bump mapja, a azon keletkezo normal es csuszas hang. Es egy INI-be, az arrol felferodo tipusu reszecske efekt neve (fix engine fuggo).
Igy az editorhoz, barmikor, barki, kissebb hozzaertessel, hozzatudna fuzni, hasznalhato talajtipusokat. Persze, a rajtuk keletkezo efektek (fust, por, utnyom, felverodes, frocskoles stb. fix, engine fuggo - ez az INI-ben).
Es a palyatexturazas, hasonloan "ecsetekkel", a elkeszitett domborzaton festegetve. A texturakat az engine "mosna" ossze, a talakozasi helyeken elhalvanyitva, alphaval stb. Ahol nincs salapban festve, oda ki lehet valsztani egy letezo, alap talajtipust (pl. fu, homok, fold stb.)
Mivel mindenki szeret hozzatenni a jatekhoz, es mivel a palyaepites valoszinuleg egyszerubb (az autot modellezniu kell, fizikazni stb.), erdemes lenne ugy megcsinalni, hogy latvanyosan es konnyen lehesen gyartani hozza a dolgokat.
A palya objektumozas szerintem mar nem gond. elore elkeszitett objket lehet pakolni a playara persze, fizkaval, vagyis hordo borul, rugurul stb.;))) -
sznupi #445 Megnéztem, sajna elég sok copyrightos, de aki az oldalt csinálta se tudja, hogy melyek azok, szal veszélyes lenne azokkal dolgozni. -
#444 Itt is van par, de a jogokra keress ra!
Textures2 -
#443 Texturaval kapcsolatban itt nezz korbe. Bar licenceket nem lattam, nezelodj;)
Textures