7782
  • M. Tibor
    Először is leszögezem nem vagyunk istenek!

Zippo jó ember csak még nem tudja. :) kb. majdnem 20 éve ismerem és barátok is vagyunk.
    Ő mindig is ilyen volt, szerintem ilyen is marad.
    A csapathoz semmi köze, csak egy jó barát! Megkérem, hogy egy picit tűrtőztesse magát,
    és ne kavarjon ellentéteket a topikba.
    Én kérek előre bocsánatot mindenkitől hiszen tudom, hogy milyen a modora.
    Hülyén hangzik, de egy ilyen hosszú barátságot nem illik eldobni csak azért, mert nem egyeznek a vélemények.

Én is írhatnék egy-két meglepő információt, de nem teszem, nem az a szándékom, hogy embereket bemocskoljak!

Személy szerint a Invictusnak csak gratulálni tudok, hogy már 3 játékot adtak ki pc-re és hogy felépítettek saját
    erőből egy olyan birodalmat, ami létezik és él.
    Ez nem kis tény, és nem arról van szó, hogy csak elkezdenek egy játékot és utána megszűnnek.
    (minden második hónapban hallok csapatok keletkezéséről és megszűnéséről, ezek szép nagy próbálkozások és nagy dolgok,
    de valahogy és valamiért majdnem mindig a pénz a bűnös.)

Tudom, hogy milyen nehezek ezek a dolgok, hiszen mi is a nulláról indultunk.

Minden komentesnek üzenem, hogy ezeket a létfontosságú dolgokat is figyelembe kellene venni, ezenkívűl millió kis
    dolgok vannak még amire még gondolni sem lehet. Ezért is kérek mindenkit, hogy ebben a topikban nem kellene reagálni
    ezekre a kérdésekre az elkövetkezendő időben, köszönöm. Vannak olyan cégek akiknél milliós dollár fejlesztésű költségről
    van szó, valamint borzasztó minőségű játékokat publikálnak, ezeket lehetne szidni isten igazából, de ne itt!

Egy saját tapasztalat: internetes oldalon én is észre vettem egy top listát pinballokról, fel volt sorolva 96 db pinball
    a pure pinball a 28. volt. Ez az én számomra nem valami pozitív értékelés (tehát a saját velemény mindig elfogult).
    Előttünk csak olyan alkotások voltak amik nem kis költségvetéssel készültek, vicc az egész, ahol a pénz ott a hatalom.

Irtam, hogy a pályaszerkesztő még készül, hamarosan nagy százalékban kész is lesz, utána elkezdődik az igazi nagy munka.
    Ezt követően lesznek ingame képek a játékból. Alapfizikánk már van és megjegyezném, hogy nem is olyan rossz.
    (de még csiszolni kell rajta, hogy mégjobb legyen)

Ha van köztetek grafikus, szeretnék kérni tőletek valamit. Kellenének olyan textúrák amik nem jogvédettek, hanem
    publikusak.
    Legalább 512 vagy 1024 méretekben, pl.: kő, szikla, fű, főld, valamint ami a talajhoz még kell. Igaz, hogy már
    készítettem kb. 90 db-ot,de ez még kevés a teljes játékhoz. Bocs mindenkitől a hosszú komentért!

Egy friss hír: (az első kiadó jelentkezett, de nem fogadtam el, az indokokat nem sorolom, mert egy picit hosszú lenne).
  • M@TriX
    pár hete a grafmotor tájengine-jébe is belekezdtek már, hivatalosan azóta nem tudjuk mit csinálnak, de ígéret van egy kis videóra ha látható lesz valami érdekes ;)
    Szóval dolgoznak, de mivel most indul a projekt így azért nem kell elvárni, hogy egyből működő demót dobjanak ki ;) (sajna :))
  • mohus
    hát mostanában igen:)

de voltam Microprose és NFS3 drukker is és hangosan szidtam a Ridge Racert:)))))))

attól függ mikor ki a best....

zippfocy meg nagyon úgy néz ki ,hogy egy "műszaki menedzser"-szerű titulussal büszkélkedhet...nálunk ezek a személyek csinálják a hasznos munka 1 %-át....

pl a "lemegyek megnézem ,hogy dolgoznak-e" mondatok:))

mikorra várható valami ehető a buggyból? (lehet hogy én vagyok a 440. hogy megkérdezem)
  • I-NoVa
    Inkább folytassuk az eredeti témát végre, és te is bírd ki, hogy nem offolsz. Ha a buggy megjelenik, senki nem esik pánikba, pukkad meg, egyszerűen örülni fognak, hogy még egy magyar játéknak sikerült. Egy értelmes ember legalábbis így reagál. De mielőtt megjelenik, azért jó lenne, ha végre tényleg 2 irányú kommunikáció lenne, és nem venné el az A.S.K. Homework kedvét a további interaktivitástól pont a te offolásod. Építő jellegű hozzászólásokat ide, Sl szidást az sl topicba, személyes fikázást privátban, ennyi.
  • Toya
    Az ilyen beírásokra mi szükség van?
    Azon kívül, hogy minden hozzászólásodból érződik mennyire oda vagy az ASK-s "kapcsolatiddal" semmi hasznosat nem sikerült még kihámoznom a mondataidból (két mondaton lovagolsz amióta irogatsz).

Az Invictust szidni meg meglehetősen nagy ostobaság egy másik csapat autós fórumában, ráadásul semmi értelme mert ez mint tudjuk izlések és pofonok.
    Ha negatív véleményed van a Street Legalról, akkor menj át a megfelelő fórumba és sírd el ott a bánatod.
    Kiváncsi vagyok mennyire osztanak ki két perc alatt
  • zippofcy
    "miben is egyedi az a játék" hat asszem azt mindenki lathatja aki veszi a faradtsagot es megnezi. A velemeny nalad csak dicseret lehet? Epito kritika - egy ev kene hozza felsorolni az osszes hibat. A telefonkonyv merete keves lenne hozza. Ha a Buggy ... megjelenik az Invictus megpukkad Pedig lehet abban is lesz olyasmi ami nem tetszik ... de en bizok Tibiekben latatlanban is
    Telleg leugrok mar valamikor es megnezem hol tart, felteve ha nem titok Nyugi nem fogom a fizikat kozzetenni itt Az Xbox port keszul mar?
  • M@TriX
  • Alexease
    Nyugi, Mohus-ba nem kotok bele;)) O koztudottan elfogult PS2 es Gran Turning rajongo, a kedvenc 72cm-es, 100Hz-es TV-jevel;))
  • M@TriX
    már ez is kezdi. Nyugi Alexease... ;)
    De már én is belefáradtam, hogy mindnekinek elmagyarázzam miben is egyedi az a játék és hogy gondolom nem hallottak a patchről.
    De ami fontos: Más munkályát becsmérelni nem illik. Véleményt mondani azt igen meg építő kritikát, de ami itt megy. Hát vazz...
  • mohus
    a jó törésmodellhez pedig a vezetés végén zúzzátok agyon a gépeket:) aztán lehet megint 500-600 shot alapján modellezni...

egyébként sok sikert....az a pár kép zseniális végeredményre utalhat...

A PC-s autókával jóideje nem vagyok kibékülve (a gépigény és az elénk kerülő portéka nincs köszönőviszonyban egymással lásd Street Legal), valszínű a pénzhajhászás és az ellustult programozók miatt, persze a "kedves" "nem vásárlók" is hibásak....mivel manapság már mindenki a letöltött forráskóddal játszadozik, amikor még sehol sincs a gamma...:((((
  • M@TriX
    Debrecenben van autókrossz pálya, és országos rendezvények is vannak ott, mint ahogy volt is és ahogyan mondtam is és ahogy ki is ment a csapat meg volt is (vagy mi). ;)
  • Alexease
    Megfeleo meretu Dozer kerdese a dolog;)))
  • Toya
    Meg valami jó nagy területet is hozzá.
    Debrecen belvárosában nem hiszem, hogy tökéletesen tudnátok tesztelni :-)
  • M. Tibor
    Basz ki hat a pure pinball-nal is vetunk egy igazi flipert, akkor veni kell egy buggy is.:-)
  • Toya
    Nem az én ötletem :-)
    A Papyrus csinált hasonlót a Nascar Racing 2002 készítésekor és mint látszik a játékon a saját élmények csak jót tettek a programnak.
    Itthon is van erre példa, hiszen a Clever's sem csak nézelődni járt ki a terep versenyekre a Screamer 4x4 készítésekor.
  • M. Tibor
    Ez eddig miert nem jutot az eszembe?
  • Toya
    Egy dolgot áruljatok el nekem.
    Tervbe van véve, hogy kipróbáljátok az életben is ezeket a kocsikat?
    Tudom, hogy programozni fizikát lehet valódi tapasztalatok nélkül is, de szerintem érdemes lenne egy-két kört megtenni egy valódi buggy-val is az egész csapatnak.
    Tuti le lehet egy ilyet szervezni.
  • M. Tibor
    Regen irtam mar valami friss hirt. Jo hir, hogy concept art hiányat megszuntettem.
    Egy jo ismerosom aki plane, hogy a szomszedunk mar irt a forumba,
    de gozom se volt hogy o ki.:)
    Milyen pici a vilag. Adott egy kepet, amit most felraktam, o rajzolta.
    Az a lenyeg, hogy Sznupinak nagyon bejott es mar kesziti a kocsit, hamarosan kesz is.
    Ugy erzem, hogy meg kapni fogunk egy par kepet, mivel egy kepzomuveszeti iskolaba jar, a
    szakterulete a rajz. Igy egy egesz osztaly rajzolni fogja a buggykat, koncep kepeket.:)

A palyaszerkeszto hamarosan kesz, napokban lehet szamolni.:)

Olvastam mindenki komentjet,az egyik szemem sir, a masik pedig nevet. Mindenkit megkernek
    arra, hogy ( akar ismer, akar nem) nem itt kell ezeket a dolgokat megbeszelni.
    Akiket erint, azok tudjak mirol van szo.
    De ha igy gondoljatok akkor allunk elebe. Legalabb lesz mit olvasni.:)
  • Alexease
    Huzzal mar inne a hulyesegeddel.
  • YaniMan
    :) Meg lehetne egy alter-downhill, amikor nincs motor a gépben, csak a grav. No? Ja, és tök jó lenne, ha a pályaszerkesztő olyan egyszerű lenne, hogy én is használhassam. Szal valami hihetetlen elmés megoldásra gondolok, amit persze én sem tudok kitalálni :) De ugye egy ilyen játékban baromira fontos a szép pálya. Na, mára ennyi. Pá
  • zippofcy
    A 21 centis farkam ha felmutatom neked az jo lesz?
    Csak mer arra buszkebb vagyok mint a "programozo haverjaimra" Akiket mar joval azelott ismertem hogy elkezdtek volna programozni. Amit meg kulfoldon csinalnak jatekfejlesztes cimen az egy vicc, akar beismeri a sok kispalyas akar nem. Mar ott tart a jatekipar is mint a zeneipar. Neveket adnak - vesznek, nem a kesz alkotasokat. Ezt annak idejen asszem Picasso talalta ki, faszom a seggebe
    Hubazz most latom csak hogy ez a hozzaszolasom se lett "jurokomform" Mind1, meg mindig jobb mint azok amelyekben a fizika forraskodjat keri a sok hitetlen lama
  • Nyiri
    Kicsit visszafoghatnad magad. Ez a tomeny egoizmus ami beloled arad mar egyenesen undorito. Semmit nem tudsz felmutatni csak majerkedsz a "programozo" haveroddal, s kozben mindenkit lenezel es fikazol. Ez nem egy normalis emberre vall.
  • zippofcy
    Sznupi ezeknek hiaba magyarazol, szerintuk akkor is ugy kell jatekot kesziteni ahogy a kulfoldi siteokon olvastak. Mer mar annak is orulnek hogy legalabb ertenek angolul Inkabb aszond meg hogy az 1.6al vagy az 1.5el tolod-e? Ha az 1.6al a pinget hogy hoztad rendbe?
  • sznupi
    Concept ART-ok nincsennek, eleve texturázást meg modellezést is csinálok, szal magamnak nem fogom lerajzolni, hogy mire gondoltam.
    A másik meg, hogy szinte valós buggyk alapján készülnek a modellek és ezernyi kép van többféle kameraállásból, hogy le lehessen őket modellezni.
  • zippofcy
    Szerintem epeszu ember ugy tervez palyat hogy elolvassa a Haboru es beket, es elkepzeli a napoleoni csata helyszinet. Aztan vegignez nehany Carlos Sainz meg Colin McRae videot, vegul beall utkarbantartonak egy evre. Ezutan felvesz ket profi kepregenyrajzolot megrajzolni az ut menetet. Na EZUTAN elindithatja az editort, es lerakhat EGY fat. Majd meg egyet. De egyszerre csak egyet ! Mert kulonben a vegen meg nem latna a fatol az erdot
    Na az ilyen felfogas miatt kell manapsag egy jatekhoz 100 keszito meg 3 ev mire elkeszul
  • zippofcy
    "pályákat sem úgy tervez az épszű ember, hogy elindítja az editort, és lerak egy fát, vagy utat"
    Hallod ezt, Tibi?
  • I-NoVa
    Concept artra gondolsz? Szerintem a modellereket, és a pályatervezőket is inspirálja 1-2 megálmodott rajz, és pályákat sem úgy tervez az épszű ember, hogy elindítja az editort, és lerak egy fát, vagy utat. Jót tesz a végeredménynek, ha előtte látod, hogy hogy szeretnéd, hogy kinézzen.
  • zippofcy
    Na ennek kb. annyi az ertelme mintha en kijelentem hogy te semmihez nem ertesz. Lehet cafolni, de kit erdekel?
  • zippofcy
    En nem istenitem a programozokat, de a mostani jatekok peldaja is azt mutatja hogy abbol a legnehezebb megfelelo tudasut talalni. Eletemben nem irtam meg egy sor kodot sem, de rendezonek sem kell ahhoz lenni hogy ertsunk a filmekhez, se pedig fokunstruktornek hogy ertsunk az autokhoz. Ennek a temanak pedig semmi koze a budget kiadokhoz, inkabb a jatekfejleszteshez. De azzal egyetertek hogy Tibiek topikjat nem kene ezzel novelni, ugyhogy be is fejezem. A szabadkezi rajz meg nooboknak valo szvsz, jo modellernek nincs szuksege ilyesmire. Johogy nem mar elobb keszitsunk egy kepregenyt a jatekbol, aztan filmesitsuk meg hogy szegeny grafikusoknak legyen mire tamaszkodni, ha mar fantaziajuk egyaltalan nincs Toborozzunk 100 embert a jatek megirasahoz, utaztassuk oket Hawaiira hogy szep kornyezetben alkothassanak, fizessuk oket masfel-ket evig oraberben. Aztan meg csodalkozzunk hogy a kesz mu a bekerulesi osszeg felet sem hozza vissza (ala Final Fantasy mozifilm)
  • zippofcy
    Nekem ne lenne fogalmam? Ezt vajon mibol kovetkeztetted ki? A budget kiadokkal meg jobb vigyazni, csak nehogy a sajat borotokon tapasztaljatok majd meg.
    Mindenesetre fogadok hogy egy kiado sem nyom pisztolyt egyik fejleszto fejehez sem hogy irja ala a szerzodest. A fejlesztok felelossege hogy csak annyit vallaljanak amennyit teljesiteni is tudnak. Nehogyma itt is elterjedjen a politikusok hozzaallasa
    A megelhetesi jatekfejlesztesrol meg megvan a velemenyem, ha ugy erted a fogalmat mint pl. a megelhetesi vallalkozokat stb. Gyk: a megelhetesi vallalkozok azok aki csak jobb hijan vallalkoznak, mert kulonben ehenhalnanak. Tehat nem azert mert van tokejuk (szellemi vagy anyagi), jo otleteik stb. Na ha igy erted a megelhetesi jatekfejlesztest hat arra semmi szukseg nincs. Igy is eleg sok szemet jelenik meg. Az elso jatekot meg lehet hogy szabadido hianyaban nehezebb elkesziteni, de ha jo akkor ugyis el lehet adni. Aztan az erte kapott penzt nem elszorni kell hanem abbol elni mig elkeszititek a kovetkezot. Manapsag mar ugyis minden jatekhoz 3Ds engine kell, szoval a masodik jatek elkeszitese mar konnyebb is valamivel. Kiveve persze ha sokkal jobb fizikat, AIt, stb raktok bele. De olyanok akik egy sima 3Ds enginet (AI, fizika stb) se tudnak normalis sebesseggel es stabilitassal megirni miert nem licenszelnek egyet? Pl. a Serious engine nem hinnem hogy tul draga lenne. Mondjuk AI nincs is benne, de ha a fejleszto csapatban egyetlen kodolni tudo ember sincs akkor mar regen rossz. Jatekotlete minden masodik embernek van, modelleket is sokan tudnak kesziteni, a digitalis fenykepezok koraban meg a texturazas se tul nehez JO koder(ek) nelkul viszont NINCS fejleszto csapat, ezt kene megerteni mindenkinek. Raadasul mar jo tiz eve megmondta vki (sajna a nevere nem emlexem) hogy minden kodernek nehezebb egy masik koder altal irt kodot atirni mint ujat csinalni. Ezert nem lehet egy JO kodert 3-4 kozepessel helyettesiteni. Egy program kodjat at kell latni, meg egy primitiv tablazatkezeloet is. Manapsag meg a jatekok irasahoz kell a legnagyobb hozzaertes (kiveve persze az erosen specifikus programokat mint pl Maya stb)
    Ezert nem lesz semmi egy olyan jatekbol amit 4-5 koder ir, ugy hogy belejavitgatnak a masik munkajaba, stb. A munkamegosztas persze jo, de csak ugy megvalosithato ha pl az egyik irja az engine megjelenito reszet, a masik a fizikat, a harmadik az AIt. Bar szvsz ezzel is tobb gaz van mintha egyetlen ember irja meg mindet. Vagy max 2 Penzhianyra meg a producer a megoldas. Na persze a fogalom hazai ismertsegere jellemzo hogy meg magyar szo sincs ra
  • I-NoVa
    Jaja. Autós játéknak ráadásul kiadót sem kell sokáig vadásznia, ez mindig eladható. Visszatérve a témához:
    Szerintetek szükség van egy buggyszimulátorban olyan részletekig számolni, mint gumideformálódás? Mennyire kéne elmenni a végletekig, és miben lehet spórolni anélkül, hogy a valóságérzet és a játékélmény csökkenne? Ezt jó lenne kicsit átbeszélni.
  • M@TriX
    nehogy oda gyertek!! ;) Szerintem olvasgassatok vissza volt párszor ilyen és mindenki szűrje le amit akar. Na térjünk vissza az új magyar reménységhez ;)
  • Toya
    De most őszintén ezt miért egy másik magyar csapatnak a topicjában kell megvitatnotok?
    Menjetek át a Street Legal topicba és ezt tárgyaljátok ki ott ha lehetséges.
  • I-NoVa
    Látom tényleg fogalmad nincs a budget kiadókról, és a megélhetési játékfejlesztésről. Én is munka mellett fejlesztő csapatban vagyok programozó, itt meg lehet tervezni a játékot, megcsinálni kb magunknak felállított határidővel, aztán keresni neki kiadót, mikor már eléggé fejlett állapotban van. Csak a szabadidő nagy részéről kell lemondani cserébe 1-2 évig.
  • zippofcy
    Alexakarkinek mondd, o kezdte. Peldalozni mindenutt lehet mindennel, ugye
  • zippofcy
    En meg ugy tudom hogy a kedvezotlen Mars - Fold egyuttallas miatt lett olyan amilyen. Megis kit erdekel hogy MIERT? Peldanak meg azt hozok fel amit akarok. Nehogyma a Street Legal TABUVA valjon, csak mert szar. Akkor Anettkarol se beszelhetne senki
  • zippofcy
    Hatterismeret??? Mifele hatterismeret kell ahhoz hogy EGY KESZ MUVET kritizaljon az ember??? Ami szar az szar, be kell ismerni es kesz. Elobb kellett volna meggondolni, mielott kiadtak. Ha valamihez mar a nevet adta az ember akkor VISELJE EL A KRITIKAT. Foleg ha az jogos. Ha mondjuk a Mafiat huznam le kritikaban azzal onmagamat minositenem, ugyan ugy mintha a Street Legalrol azt irnam hogy nem egy kalap szar (mert sajnos az) Ha te is reszt vettel a kesziteseben akkor szegyelheted magad, amiert nem akadalyoztad meg az ilyen allapotban valo megjelenteteset. Ha meg nem akkor pofa be, neked sincs tobb jogod vedeni mint nekem kritizalni
    Az A.S.K.-osok a haverjaim ,de ha csak egy feleannyira szemet valamit lenne pofajuk kiadni mint a Street Legal arrol is lehuznam a keresztvizet. Na de a koderuk szerencsere erti a dolgat, szoval ettol nem kell tartani Jatekot irni nem ugy kell hogy kitalalunk valamit, szerzunk hozza kiadot, aztan mivel hozzaertesunk NEM MEGFELELO ezert osszedobunk vmi szemetet, vegul mindent a kiado surgetesere fogunk. De ha megis igy teszunk akkor NE LEGYUNK FELHABORODVA a negativ kritikakon!
    Sok penzintezet egyszeruen ellopta a befektetok penzet aztan csodbe ment. Megse haborodik fel senki azon ha ezeket szidjak.
    Most akkor megis: TE kinek kepzeled magad???
    A helyedben nem vitaznek valakivel aki ertelmesebb nalad.
    Ez csak jotanacs, a CSben kieltem mar az osszes flame vagyamat.
    De ha gondolod felsorolhatod miert NEM szar a Street Legal. Sok szerencset hozza, szukseged lesz ra hogy meggyozore sikeredjen Szvsz az a jatek olyan mintha Dark Basicben irtak volna. Vagy meg olyanabb.
  • zippofcy
    En aztan nem vagyok az Insane keszitoinek vedelmezoje , de mi a bajod a multiplayer reszevel? ADSLel 3 embernek siman jatszhato volt. (tobbel sose probaltam) Ha a Street Legalt tizedannyira meg birtak volna kodolni mint azt nem lett volna az ev bukasa
  • M@TriX
    hopp, ezt a mondatát el sem olvastam
  • Alexease
    Es te ki a f*sznak kepzeled magad, hogy nulla hatterismeret nelkul becsmerelsz egy ceget es munkajukat (Invictus - Street Legal)???