Bar nem tudom milyen lesz a palya szerkezett es hozza a palya editor, de...
Lehet, hogy nem a "legmodernebb" megoldas, de szerintem, a "magassagterkeses" megoldas jo lenne. Bar nem mint kulon foto editorban, mert a 16 bit magassag ertek kellene a reszletesseg miatt, ha nem sajat editorban, ahol egy alap "lapot" lehet modositani, 3D-s festo-, torzito eszkozokkel. Tudom, hogy manapsag a poligon alapu, 3D Studios palya szerkesztes a divat, de ehez, mint "terepjaros" jatekhoz, a dimbes dombos palyahoz, sokkal jobb, egyszerubb, mindenki szamara hasznalhatobb lenne egy ilyen.
A texturazas detto.
Minden texturat (talajtipust) kulon X nevu konyvtarba rendezni, X neven a textura, a bump mapja, a azon keletkezo normal es csuszas hang. Es egy INI-be, az arrol felferodo tipusu reszecske efekt neve (fix engine fuggo).
Igy az editorhoz, barmikor, barki, kissebb hozzaertessel, hozzatudna fuzni, hasznalhato talajtipusokat. Persze, a rajtuk keletkezo efektek (fust, por, utnyom, felverodes, frocskoles stb. fix, engine fuggo - ez az INI-ben).
Es a palyatexturazas, hasonloan "ecsetekkel", a elkeszitett domborzaton festegetve. A texturakat az engine "mosna" ossze, a talakozasi helyeken elhalvanyitva, alphaval stb. Ahol nincs salapban festve, oda ki lehet valsztani egy letezo, alap talajtipust (pl. fu, homok, fold stb.)
Mivel mindenki szeret hozzatenni a jatekhoz, es mivel a palyaepites valoszinuleg egyszerubb (az autot modellezniu kell, fizikazni stb.), erdemes lenne ugy megcsinalni, hogy latvanyosan es konnyen lehesen gyartani hozza a dolgokat.
A palya objektumozas szerintem mar nem gond. elore elkeszitett objket lehet pakolni a playara persze, fizkaval, vagyis hordo borul, rugurul stb.;)))