II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kíváncsi lennék, hogy a frontot megjárt katonák, hogyan dolgozták fel ezt az egész tömégmészárlósdit. Itt elsősorban a bombázó személyzet az érdekes, mert ugye még Vietnamnál is teljesen bevett gyakorlat volt a civilek gyilkolászása. Volt vajon erre speciális pszichológiai alkalmassági? Gondolom arra azért fel kel készíteni az embert, hogy sok esetben nem csak katonák lesznek a célpontok.

Gondolom megfelelő trenírozással bárkinél el lehet nyomni a lelkiismeret furdalást, na de mi van később, amikor leszerel és esetleg végiggondolja, hogy mire is kapta a fizetését?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Azt hittem egyértelmű, hogy Rudelt vettem összehasonlítási alapul.
Nyilvánvaló, hogy Hiroshimát és Nagasakit nem lehet überelni. (Apropó, ki volt Sweeney bombázótisztje Nagasakinál?)
Legfeljebb nagyságrendileg lehet megállapítani, hogy Rudel hány embert ölt meg.
A T34-eseket felülről-hátulról támadta, a motorteret vette célba. Szerintem egy 37millis találat esetén jó eséllyel elhagyta a legénység a hk-t, ha gyorsan reagált.
Persze ez csak a Stuka G-re vonatkozik.
Ugyanez a teherkocsiknál is: ha a 37-es ért el találatot, lehettek túlélők, akár mindenki. Ha egy 500 kilós talált el egy teherautót (vagy a közelben robbant), ott nem kellett túlélőket keresgélni.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Tán mert a vadászbombázó Fókáról az ugrik be elsőként a legtöbbeknek.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Bismarck névtelen tüzére: Hood, 1415 ember veszett oda.
Névtelen japó: Arizóna 1177 tengerész veszett oda.

Thomas Ferebee: Hirosima, Az atomtámadás az utólagos becslések szerint 90-140 ezer ember életét követelte, 70 ezer ember azonnal meghalt, a többiek pedig később, a sugárzás okozta betegségek következtében vesztették életüket.

Hans-Ulrich Rudel, 1000 katonai járművet, 150 tüzérségi egységet, 519 ellenséges harckocsit, 70 partraszálló járművet és 9 vadászgépet pusztított el, de az ő nevéhez fűződik a Marat csatahajó, illetve két másik haditengerészeti hajó (egy cirkáló és egy romboló) elsüllyesztése is.

Nos ebből csak a Maratot tudtam kikeresni, 326 ember halt meg a robbanásban.
Feltételezhetően minden járműben legalább 1 sofőr volt, akkor is 1748+326= 2074 embert ölt meg alsó hangon + a katonák közé géppuskázásai. Valamint nem számítottam be neki a további cirkáló és romboló süllyesztést sem, mert necces lett volna 1-1 embert mondani. =)

"On the morning of November 19, 1942, answering a massive Soviet barrage north of the city, Rudel and his pilots overflew their Romanian allies fleeing a wave of Russian infantry. “Relentlessly I drop my bombs on the enemy and spray bursts of M.G. fire with these hordes our attacks are merely a drop in the bucket,” he despaired. And as for the Romanians (who would switch sides in August 1944), “It is a good thing for them I have run out of ammunition to stop this cowardly rout.” "

A tengeralattjárók által okozott emberveszteségeket kifelejtettem. Azok tényleg nagyobb mészárosok voltak Rudelnél.

194 hajót süllyesztett el.

De talán a Hirosimai bomba vezet akkor is.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.07.18. 20:28:43

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Igen, igazad van. Nem tudom, hogy miért ugrott be a F változat.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

a képeken Dóra szokott lenni mint Rudel gépe

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

"De mondj valakit, aki legyen bár sorozatgyilkos, vagy akárki, aki több személyt tett a föld alá a saját keze által vezérelt fegyverrel, vagy járművel, mint ők."

A Bismarck névtelen tüzére, aki megnyomta a gombot a Hood ellen?
Az a japán pilóta, aki a kikötő fenekére küldte az Arizonát?
Ne adj Isten: Marinyeszko, aki elsüllyesztette a Gustloffot ÉS a Steubent?
Vagy Konovalov, a Goya elsüllesztője?
Lehetne még sorolni...
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.07.18. 11:10:35

Ha jól rémlik, 400 bevetése volt Fw-190F-fel (vadászbombázó változat)

Lady Be Good

Kösz a könyvajánlást, utána nézek! ;)

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

amikor először olvastam róla (Mike Spick: A Luftwaffe bombázó ászai), nos, nem hittem a szememnek. o0

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

A vér az vér. Nem emeltem ki, hogy kiket és miért ölt meg. Más gyilkosságnak is mondhatta volna, direkt nem tettem. =)

Amúgy tudtommal nem Stukával nyomta végig a háborút, csak jórészt azon ült.

Le is szedték jópár alkalommal, sokszor ellenséges terület felett. Nem hiába volt neki asszem ezüst sebesülési plecsnije is.
Ja, makker volt, az biztos. Vagy a csaláson azt érted, hogy aimozott, meg szkriptelt? =D

De mondj valakit, aki legyen bár sorozatgyilkos, vagy akárki, aki több személyt tett a föld alá a saját keze által vezérelt fegyverrel, vagy járművel, mint ők.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.07.17. 16:11:19

troll mod on:

ááááh, szóval katonák és járművek elpusztítása a fronton egyenértékű civilek, dobpergés: terhes nők és gyerekek lemészárlásával :)

na, de komolyan: ne vicceljünk már, az a csóka csalt (még úgy is, hogy a halála pillanatáig nácinak vallotta magát), stukával végignyomni a háborút? túl meg minden Isten kísértésen/tedd próbára szerencsédet hozzáálláson :)

Nem, ő oldotta ki a bombákat, ő nyomta meg a gombot és okádta a lövedékeket a járművekbe. Géppuskázott bele az embertömegekbe.

Thomas Ferebee sem felelős egyedül a hirosimai áldozatokért, de végeredményben ő oldotta ki a Little Boyt személyesen.

a személyes alatt azt érted mint az orosznál? tehát leszállt a stukával, megfojtotta aztán repült tovább, a naplementébe?

Egyébként Thomas Ferebee után Rudel kezéhez tapad a legtöbb ember vére, akit személyesen ölt meg.

Thomas Ferebee soha sem bánta meg, amit tett, csak egy küldetés volt. Rudelről nem olvastam se ezt, se az ellenkezőjét, viszont ez érdekes:

"Rudel's input was used during the development of the A-10 ground attack aircraft"

Semmi gond. Én is azért kerestem képet róla, mert csak Rudel nyakában láttam fekete-fehérben, vagy nagyon kis felbontásban.

Ilyen a "sima":

jól van nah.. nem kell leharapni a fejemet :DD

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Bocs, biztos igazad van, csak én erről a fotóról nem igazán tudtam bemérni a különbséget a "hagyományos" és az arany-fokozat között..

Ebből azért kaptak néhányan még a Luftwaffénél is, ezért a hátuljába bevésett sorszám nélkül csak totózni lehet a kitüntetett személyre.
Az ÉS gyémántokkal még nem tartalmazza azt, hogy a legmagasabb fokozat lenne.

A gyémántos verziót 27 arra érdemesnek osztották ki. Az arany fokozat a csúcs és azt csak Rudel kapta meg.

A képet azért raktam ide, mert most láttam csak először ilyen közelről és jó minőségben képet róla.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.07.17. 14:38:44

Hát persze, ez a lovagkereszt fokozat direkt neki lett alkotva.

A vaskereszt lovagkeresztje, színarany tölgyfalombokkal, kardokkal és gyémántokkal díszítve.

Ha "csak" gyémánt díszítéses lenne, akkor 27 ember jöhetne szóba.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.07.17. 14:36:53

Kardokkal, tölgyfalombokkal ÉS gyémántokkal! Szóval ez volt a csúcs.
uhh most így fejből nem vágom... hans rudel?? <#fejvakaras>

Az még hagyján, nem vágod, hogy kié? =)

gyémánt díszítéses?

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

"Halál ötven órája"

Úgy érted a különálló játékot, hogy ugyanaz az engine, csak políroztak rajta és stand alone megy a kettő külön-külön?

A Fallout 3 és a Fallout New Vegas két különálló játék, a Fallout 4 talán majd októberben jelenik meg.

:DDD

Területet védtek.

Illetve látták, hogy felszedtél két teherautónyi aknát, utána eltüntél vele. Tudod ki menne utána ki a mezőre követni... =)

szép volt meg jó volt a fallout tactics... csak sajnos ezer sebből vérzett szegény játék, nekem hegyekben álltak a felszedett aknák és csapdák mert néhány kivételtől eltekintve az ellenfelek 80% csak állt/guggolt/hasalt egy helyben, mozogni teljesen képtelenek voltak.

kár hogy csak nevében volt "tactics" a játék.

Semmit se tudtak tenni akkor sem az emberek és ma sem.

Demokratikusan nem lehet megállítani a terroristákat véglegesen.

molnibalage83
Mert ez ma történik és lehetne vagy kellene tenni valamit ellene... Egy 70 éve történt dolgonál mit tudsz tenni...?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.16. 14:01:21

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

OFF

Elírtam a 3 helyett Fallout tactics és a 4 helyett 3-4.
Egyébként igazad van, ha valaki túl tudja tenni magát a kor grafikai szintjén.

Viszont ha valaki teljesen zöld a témában és ki akarja próbálni és teszem azt a skyrim bejött neki, akkor bátran fusson neki a Fallout 3 Vegasnak, vagy majd a 4-nek.

Nekem pl. pont a taktikázás miatt a Fallout tactics köröket ver a többire. Kiagyalni a csapat fegyverzetét, skilljeit, a taktikát. Aztán megbírkozni a csatákban felmerülő helyzetekkel. Jobban tetszett, mint akár a történetet olvasgatni, a világban elmélyedni.

Hiába, UFOn nevelkedtem.

ON

Miért van az, hogy az ISIS nyomatja a terrort, kivégeznek látványosan pár száz/ezer embert és ez jobban botránkoztatja az embereket, mint amit a németek, japánok, szovjetek stb. tettek a második VHban?

Rengeteg képet lehet találni gúlába rakott emberfejekről a japánoknál, halomra ölt csecsemőkről több nációnál is. Egyszerre ezerszámra legyilkolt civilekről.

Vagy az már rég volt és ez meg új, meg van róla felvétel?

molnibalage83
OFF

Amenyire tudomm az első két rész "A" Fallout.

ON

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Azért kérdezem, mert csak névről ismerem a szériát. Ha letudtam a Cossacks-ot és az Ace Combat-et, akkor lehet, a 3-ast próbálom, az 1-2-t nem biztos, mert rpg-k világában nem vagyok annyira járatos, de ha szerinted mindenképp megéri...
Off

Ne hülyéskedj, nagyon jó játékok, a Fallout 1-2 nagyon jó kis RPG (egy hős, rengeteg fejlesztési lehetőség és cucc, csillió npc és küldetés egy hatalmas területen), a 3 egy taktikai stratégiai játék, sok-sok rpg elemmel (gyakorlatilag az 1-2 új szálon és egyszerre akár 6 karaktert is vihetsz, mindegyik fejlődik és harcban te koordinálod ki-mit.

A 4 megint egyszemélyes és fps/tps-be rakták. Nagyon addiktív. Egyszer alkottam egy sugárfertőzött alkoholista és drogfüggő karaktert, akire vadásztak a rend őrei, mert minden magányos boltost megöltem és kifosztottam. =)

Szerintem mindegyiket többször is végig lehet játszani, alternativ endingek is vannak, ráadásul teljesen kimaxolni a karaktert nem lehet, ezért újrajátszásnál választhatsz békésebb, kereskedő, szövetkező karaktert is, vagy amit akarsz.

Érdemes 1x végigvinni kipróbálás szintjén?
Posztapokaliptikus játék a nukleáris világháború után.

A címalak egy power armoros figura. Akik a játékban gyakran minigunokkal jelennek meg.

Nem ismerem,de lehet...
Lancaster toronylövész

molnibalage83
Bár soha nem játszottam vele, de némi Fallout érzése van benne.

kiváló kép

A kérdés arra irányult szerintem, ha eleve nem így fejletszik a hadseregüket. Bár ez már nagyon mi lett volna ha kategória...

Szerintem még így is megállíthatták volna a németeket, ha tisztába vannak a körülményekkel. Útólag úgy néz ki a németek könnyedén nyerek, de igazság szerint ez korán sem volt egyértelmű, főleg akkor. Elég vakmerő húzás volt (sok német katonai vezetőnek volt előtte álmatlan éjszakája), ami sok buktatót is rejtett magába. Ha a páncélos ékeket feltartóztatják vagy "lefejezik", akkor ott helyben game over.

Pluskast
Nem tudtak volna nyerni, mivel a hadseregük egész egyszerűen alkalmatlan volt a mozgó hadviselésre. A tiszti kar és a katonák sem arra voltak kiképezve, a harckocsik alapvetően a gyalogság támogatására lettek kialakítva és nem arra, hogy ellenséges páncélosokkal vegyék fel a harcot. Csak a legkonkrétabb példa. A francia páncélosokban nem volt rádió ami mint tudjuk a mobil hadviselés alap feltétele.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”