II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Kb. A japán szárazföldi hadsereget a 39/40-es haderők technológiailag elpicsázták volna...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

[NST]Cifu
Azért az a "majdnem I.Vh-s szint" bőven megfelelt mindenhol máshol is. Milyen fegyverrel is indultak a háborúba a németek? Csak nem az első Vh. előtti K98-al? Mennyire is voltak gépesítve? Hát nem sokkal jobban, mint 1914-ben. És a többi és a többi és a többi...

Ráadásul így is nagyon jól működött a japán hadsereg, és (nem) meglepő módon mind az angolokat, mind az amerikaiakat el tudta űzni 1941/42-ben.

A "német szintre" felfejlesztett japán hadsereget hogy képzelted volna? Hogy viszel kis, teherkikötővel nem rendelkező szigetekre Panthert vagy Királytigrist? Hogy látod el őket a dzsungel mélyén benzinnel? Ráadásul viccből járőröztek gyalogosan az US ARMY csúcstechnikás seregei alig 25 évvel később Vietnamban...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mellesleg japán játékharckocsikat nézve csoda volt hogy egyáltalán 5 percig húzták az orosz/amcsi tankok ellen.

A japánoknak a haditengerészetük/légierőjük volt nagyon jó de a hadseregük majdnem az I VH-s szinten mozgott.

Megnéztem volna hogy egy német szintre felfejlesztett és hasonló felszerelésekkel ellátott. japán hadsereg mit alakított volna.
Meg is van, így:

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Meg az is, hogy kivont karddal a legelső sorból vezesse a támadó éket.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ha japánnak születik, ott a beosztottak pofozása egyenesen elvárás lett volna.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Csak a kinézet miatti kötözködés miatt a 39-ben kiváló porosz tiszt lehetett volna, persze sok mást is fel kellett volna mutatnia mellette.

Igen ezek asszem ezek az esetek mind szerepeltek a filmben.
Ja és holnaptól adja a DOQ a Patton 360 című sorozatot.
Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.06.23. 13:02:11
molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Asszem kórházban és egy pofonnál több volt. Azzam gyáva szar alaknak titulálta és gyakorlatilag kirúgta az ágyból, a tetlegesség határát súrolta...

Nem ez volt az egyetlen cinkes helyzete. A frontról jött egy borotválatlan leharcolt állapotú futár, nyakkendő nélkül. Nekiállt vele szivózni, hogy ez micsoda kinézet...

N+1 rasszista beszólása...

Eddig ahány könyvet olvastam róla az elmúlt 15 évben, ahol csak pár oldalt kapott szinte mind említi, hogy túl sok "csirkeszar"* volt a jellemében.

*Sajátos jenki kifejezés bizonyos jellem vonásokra. Lásd itt.

Nem is lehetett az, fizikailag nem volt helye hozzá.

Mégis ő volt az , aki számított a német ellenoffenzívára az Ardennekben.

Jól emlékszem, ez a Patton képelt fel egyszer egy sokkos katonát a harctéren, amiről aztán jó ideig cikkeztek az újságok címlapján?
molnibalage83
Pattonnak is a sajtója volt jó inkább, ahogy Halsey-nak is. Ha ma megnézd akkor Pattonról kb. az áll össze, hogy egy tipikus cowboy tábornok volt, aki egy paraszt volt és még rasszista is... Eisenhower a partaszállás előtt kis híján asszem leváltotta...

Nem emlékszel rosszul, lehet félreérthető volt a hozzászólásom.

Arra céloztam, hogy ezek a nyugati parancsnokok legnagyobb jóindulattal is csak átlagosak lehettek volna a német oldalon, a német parancsnokok lehetőségeivel.

Viszont a saját, közel kifogyhatatlan utánpótlásaikkal, szinte teljes légi fölényükkel kivívták maguknak azt, hogy utólag az emberek azt mondják igen, Monty megverte Rommelt, Pattonnal bevették Szicíliát, sikeresek voltak.

Ha szovjetnek születtek volna és épp nem végzik ki őket túl korán, akkor jobbak lehettek volna Zsukovnál, de azért Pattonnak a stratégiája sem volt épp kifinomult. Kiváló lovassági ezredes lehetett volna a világháborúk előtt.

[NST]Cifu
Lehet rosszul emlékszem, de például Caen esetében Monty sem volt sokkal kifinultabb, mint Zsukov...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Rep%C3%BCl%C5%91g%C3%A9p-anyahaj%C3%B3

Persze már erősen meggyökeresedett a helytelen használat, aligha fog kipusztulni, főleg hogy ilyen angolul "seaplane tender"-nek nevezett hajók már ősidők óta nem szolgálnak sehol.
Vizirepülőkre

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Akkor az anyahajó, mint fogalom, mire alkalmazható?
Ha hajóról van szó, a (repülőgép)hordozó lenne a szakszerű kifejezés.
Valószínűleg, ha Patton vagy Monty szovjet hadvezér lett volna, akkor a maguk kedvenc stratégiájának teljesen feküdt volna.

És Zsukov neve csak egy n-edik szovjet parancsnokká zsugorodott volna.

Pedig a fent felsorolt urak se voltak egy katonai lángelmék, mégis mind tehetséges amerikai, illetve brit parancsnokként maradtak meg az utókor emlékeiben.

Még valami: hadi anyagoknál találkozom a carrier kifejezéssel és sokszor nem tudom eldönteni, a hordozó vagy az anyahajó kifejezés illik-e jobban.
Utoljára Földinél olvastam Zsukov meglehetősen 'egyedi' stratégiájáról-tömeges rohamokkal felőrölni a védelmet, hogy közben hányat kaszálnak le az emberanyagból, mit számít, mikor dögivel van belőle-, bár tudom, hogy nevezett szerzőre hivatkozni kb. annyira van értelme, mint Nemerére. Plusz Konyevet messze tehetségesebb hadvezérként könyveli el, mint Zsukovot.
Mondjuk mert a japókat elpicsázta Halhin Golnál. Mondjuk voltak kudarcai is pl. Rzsev, Seelow (jó az nem volt kudarc, csak tipikus példája volt a veszteségekkel nem törődő frontális támadásnak).
molnibalage83
Hogy Zsukov mitől volt tehetséges, azt nekem soha senki nem magyarázta meg...

Szerintem az oroszok akkor is úgy jártak volna, mint az I. vh-ban, vagy 1920-ban a Visztulánál. Kezdeti sikeres előrenyomulás után a jobban vezetett német erők felmorzsolják őket. Az orosz katona soha nem ért fel a némettel, sem közkatona, sem tábornok szinten, soha, ez nem rasszizmus, meg németimádat vagy oroszutálat, csak tény, ami a két ország közötti kulturális különbségekből ered (jó a mára ez már nem biztos hogy igaz, hiszen ma már nincs olyan hogy német katona, csak "fegyveres állampolgár", ugyebár).
A kivégzett tábornokokat nem kell túlmisztifikálni, a többségük ugyanolyan kutyaütő volt, mint az utódaik. Jó, volt nyilván köztük tehetséges is, de az utódok között is volt nem egy viszonylag jobb képességű (Zsukov), aki a tisztogatásnak köszönhette a karrierjét.
Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.06.22. 23:31:49
Kissé késői válasz, de át kellett rágnom magam máson is.
Hatékonyabb válaszhoz az kellett volna, hogy Sztalin kevésbé paranoiás, hitelt ad a figyelmeztetéseknek és gyorsít azon, hogy a Vörös Hadsereg újjászervezése inkább a német irányt kövesse, mint a franciáét. Azt is lehetővé kellett volna tennie, hogy tábornokai tanuljanak Franciaország 1940-es leckéjéből, több rádiót szereljenek a repülőkbe, tankokba, a repülőket tegye harckésszé-legalább a támadás pillanatában.
Ha a tábornokok megússzák a tisztogatást, valszeg legalább a logisztikának figyelmet szentelhetnek, mivel átélték az 1. világháborút és a polgárháborút egyaránt, így tudatában lennének, milyen szegényes az utánpótlás.
És amire még lehet alapozni:
A scenario can be based on the USSR having armoured divisions; with at least the aircraft the Soviets had in June 1941 not destroyed on mass on the ground; with all the infantry and artillery units with a basic supply of ammunition, food, reserves and transport, at least as good as the French Army had; and with a few more experienced generals alive and those who failed at the start not executed immediately.
ITT VAN a gép rövid élettörténete.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

molnibalage83
😊

itatás

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

ilyet javítani szerintem már csak gyárban tudnának(kicserélik)

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Az ilyen sérüléseket lehetett front mögött javító műhelyben javítani vagy hátra kellett küldeni hátországba? Meg amúgy egyáltalán az ilyen kiharapott darabokat hogyan javították? Kiszedték az az egész UFP-et és beraktak egy újat, mert a beleöntök folyékony fémet és majd az megszilárdul és kitölti verzió laikusként nem hinném, hogy ugyanazt az ellenállást/védelmet adná. Vagy egyszerűen hagyták úgy ahogy van és a legénység rimánkodott, hogy ne pont ugyanoda a meggyengült/vékonyabbá vált részbe kapjon még egyet?

felszállás

TF-51

a köd...

hogy tudtak volna hatékonyabban válaszolni? 😊

ha minden intel az övék és doktrínák térén is mese jók, és nincs a nagy tisztikar bedarálás, és még 39-ben tovább mennek és bár leszerelik a gyárakat, de Kelet Németországba pakolják át, nem az Urálba, nos, akkor Orvell könyve sosem jelenhetett volna meg 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Én csak Google Books-on jutottam hozzá az első 100 oldalhoz, de érdekes olvasmány volt.

Akkor lehúzom én is, csak valaki seedeljen...
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.06.09. 18:51:03

A szovjetek vagy a németek?
Most jött le piratebay-ről az angol nyelvű ebook. Belelapoztam, főleg szöveg, de vannak rajzok, fotók, térképek és táblázatok is.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Megnézhetem dc kliensen, ha megtalálom, átküldöm.
Ez a Shattered Sword könyv megvan itt valakinek?

[NST]Cifu
Úgy tűnik az amerikai történészek számára az Midway, mint a briteknek Trafalgar.... Ezzel kezdődik és ezzel ér véget a saját haditengerészetük. 😊

molnibalage83

Szerintem úgy járnak, mint az I.vh-ban.
Ulvar
Meg nem állnak Párizsig

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Lehet, történelmietlen kérdés, de hogyan befolyásolhatja a háború kimenetelét Keleten, ha a szovjetek hatékonyabban válaszolnak az 1941. júniusi német támadásra ?
Nem emlékszem, hogy ugynez a cikk volt-e, de igen rá céloztam.