15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • HunButyok
    Én meg a kábítószert nem nézem jó szemmel... :P
  • HunButyok
    Amúgy egy érdekes dolog...

Láttáok már azt a képet ahol egy buldózer egy német katonával az ülésén tol tetemeket?
    A kép egy táborban készült...
    De kérdem én... hogyan kerülhetett egy 1946-47-es gyártmányú amcsi dózer egy SS katona alá... ez egy összevágott hatásvadász kép...
    Amúgy a holokausztot nem tagadom, de szerintem vannak benne ferdítések...
    Amúgy a második világháborúba a demokratizálódott állmaok kényszerítették Hitlert és az "alternatív" berendezkedésű államokat... Hitler és társai nyaka körül kezdett szorulni a hurok és ezért vállalta hogy ő majd megmutatja... hát nem sikerült neki...
    Amúgy érdekes a maginot vonal is... ha a franciák elbántak anémetekkel, Hitler még sehol sem volt, akkor miért kezdték kiépíteni a Maginot vonalat... csak nem készültek egy elkövetkező nagy háborúra???
  • HunButyok
    Most aztán le lettem "égetve"! :D :D :D
  • HunButyok
    :D
  • Zsolo007
    A második vh-t nem Hitler kezdte... Nem írom le hogy miért de bizonytható. A történelemhamisítók mondják ezt...

Ez legalább akkora "poén", mint amit Az Iráni minisztrelenök mond, hogy nem volt holokauszt...
  • Molnibalage
    Nem rossz dolog. Elzavarjalak egybe azt majd mesélj jó?
    Imerek egy római idézetet ami pont erről szól:

"A háború azoknak édes akik soha nem vettek részt egyben sem."
  • Molnibalage
    Akkor ki kezdte Euróápban te zseni? Hadd haljam! Németek adták ler az első lövést és ezzel nehéz vitatkozni.

A hozzászólás többi része is baromság. Soha egyetlen háború sem volt olyan véres, hogy a hatása 10-20 évnél tovább érződjön, ha csak a csatákban elszenvedett veszteséget számítjuk. Az, hogy közben népirtás van az más tészta. Annak ellenére, hogy Európában szinte folyamatosan lőttek 800-és 1860 köztt a lakosság szépen nőtt, pedig volt még pestisjárávny is. Időlegesen korlátzota a népességet, de ennyi telt ezektől is.
  • Molnibalage
    Igen, de tudod barátom a korok változnak. Akkor TELJESEN elfogadott volt, hogy egy legyőzőtt népet vagy ha csak egy város/várat foglaltak el, akkor módszeresen kiirtottak mindenkit. Nos, a XX. században ezt a hagyományt élesztette fel Htler és részben Szátlin is.
  • baca01
    elég érdekes nézeteket vallasz azért ezt nemigen hirdetném a helyedben közhelyeken mert nagyon nem fognak rád jó szemmel nézni...
  • HunButyok
    Az előbbiek nem uszító jellegel íródtak csupán a valóságot írtam le...
    Tehát aki antiszemitának hisz most az..... hát nem annyira téved... de mondjuk inkább azt hogy nem akartam megbántani senkit...
  • HunButyok
    Enyvet haszáltak pl. cipészek annak idején, házfestéshez beltérben, de a zselatinban is van enyv (gyakorlatilag a zselatin kifőzött sertésbőrke)...
    Tehát ha gyümölcstortát eszünk, gondoljunk a Mózesi-i népre... :)

Amúgy avilágtörténelem első népírtását a zsidók követték el. Körülbelül 8-10 népet írtottak ki. Olvassátok az Ószövetséget... És a legszörnyőbb hogy faji indulatokból (Isten kiválasztott népe a zsid nép, és ezeket a kiírtandó népeket az Ószövetség szerint Isten a zsidók általi halálra ítélte, hogy életterüket elfoglalhassa Mózes paraizita népe)
    Hitler kiscica volt az egykori héber uralkodókhoz képest... Most nem jövök itt a szadista Heródessel, Salamon királlyal és a többi...

• HunButyok
    Nem is írok ehhez semmit...
    A második vh-t nem Hitler kezdte... Nem írom le hogy miért de bizonytható. A történelemhamisítók mondják ezt...

A holokauszt érdekes téma, amit már jópár fórumon kitárgyaltam...

A háború nem rossz dolog. Mivel az ember a legmagasabb szinten elhelyezkedő élőlény, elérte azt aszintet hogy a természetben nem lel magának ellenfelet, mely redukálná az emberek számát. A háborúk szolgálják ezt...
    A háború jó dolgo bár bizarrul hangzik... de a természet ősi törvénye: az erősek megamardnak, a férgese kihulik... a veszteség mindkét háborús fél számára a szomorú, de a túlnépesedés miatt szükség van rá... Keményen hangzik de ez az igazság...
    Háborúk mindig lesznek és kellenek is... a jövőnk függ tőle.
    A háboró a fejlődést szolgálja... nagyon sok gyógyszer a háborúnak köszönhetően alakult ki, fejlődött a közelkedés, ahírközlés stb... minden-minden ami körülöttünk van, az a háborúknak köszönhető, igaz közvetve...
  • Punker
    hát az enyvet ragasztónak szokás használni nem?
  • Zsolo007
    Enyvet? Erről még nem is hallottam. Azt mire használták?
  • SZU
    Ha a neveddel összhangban van a kérdésed, akkor nem magyarázok semmit, de ha csak véletlen egybeesés, akkor elmondanám, hogy a halálgyárak udvarain üzemeltek a krematóriumok, ahonnan futószallagon vitték a megmaradt csontokat egy bakker nagy csontdarálóba, ahol csontliszté alakultak.

Ezekből aztán készítettek ha jól tudom enyvet, meg egy-két dolgot.

Persze nem mind a 6.000.000 halottból, de azért találtak tömegsírokat is rendesen.
  • LSSAHPAUL
    Ja ő se volt szent, és beleszólt a hadsereg dolgaiba, őt sem szeretem.
  • Molnibalage
    Aha. Akkor talán Hitlert is kéne utálnod, mert ő kezdte a balhét.
    Azt, meg hogy ki mit miért bombázott szét, ne nagyon firtasssuk. Háború volt, és a háború nem szép dololg. Egyáltalán nem fölöslegesen és egy-két kivételtől eltekintve NEM maguk a városok voltak a célpontok, hanem az ipari létesítmények, de a járulékos kárral mint előnnyel számoltak.
    Ez van. Sajnálom az ártatlan német lakosokat, de ez hozzájártult a szövetséges győzelemhez és örülök, hogy nem a tetves nácik győztek. Ez IS volt az ára. Ez van.
  • LSSAHPAUL
    Jó tudom csak nem hagyhattam ki :) utálom a szenilis vén barmot amiért szétbombázta a német városokat fölöslegesen. Őt kellett volna felakasztani nem a Szaddámot.
  • Molnibalage
    Hát nem. Churchill már '45 februárjában nem volt miniszterelnök, de
    az '50-es években újra megválasztották.
  • LSSAHPAUL
    mert meghalt
  • baca01
    nekem az lenne a kérésem/kérdésem, hogy le tudná valaki részletesen írni, hogy a 2.vh. után mért vesztette el angliában churchill a választásokat, és miért atlee nyerte?
  • Molnibalage
    Nehogy már egy újabb holokauszttagadó legyél, mert még ideges leszek. Az a sokmillió ember, akiket egyesek szerint nem öltek meg, akkor hova tűntek? Miért hiányolták őket a családtagjaik? Biztos az UFO-k vitték őket mi?
  • Nyilas
    Lenne egy kérdésem hogy ha 6millió zsidót a nácik ki végeztek akkor ebből hogy tudtak kb4,5 ember tettemét úgy el tüntetni hogy semi emberi maradványa sincs (ezt az egyik oldalon olvastam érdekes felvetés volt hozzá egy meg magyarázó dokumentum is)
  • harcu
    szamuráJJJJJJJJJJJJJJJJ bazzeg, szamuráJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ! :)
  • Lami
    Ez azért már nem a 2. vh.-ra volt jellemző szerintem. És nem csak a szamurályok. Tisztek meg nagyobb befolyású politikusok is ezt az utat választották.
  • harcu
    A "kasztot" hívjuk nyugodtan úgy, hogy szamurájok. Amúgy a hivatalos neve a rituális öngyilkosságnak a szeppuku volt, amikor a szamuráj nem tudta megvédeni az urát, és az meghalt, akkor megkövetelte tőle a becsületkódexük, a busido, hogy kövessen el öngyilkosságot. De ehhez mindig ketten kellettek, a jelölt, aki szisztematikusan felvágta a gyomrát, és egy másik, aki készenlétben állt, és szükség esetén lefejezte az áldozatot, hogy ne szenvedjen sokat.
  • Lami
    Hát jah. Meg az abba a kasztba tartozók közül sem mindenki szúrta le magát. :)
  • patiang
    Ott sem mindenki szúrta magát hasba, csak abba a kasztba tartozók.
  • Lami
    A japán harciszellemnek kiváló. Akik képesek magukat hasbaszúrni (harakiri) mert szégyenfolt esett a becsületén, azoktól az ez sem áll távol. Gondolom az sem ismeretlen számotokra h szamurálykarddal mentek neki az amiknak.

A Mindway szigeteki mészárlásban is voltak "kamikaze" americanok.

Hádde nem igazuk van? Ha már ugyis meg kell halni pusztitsam vele az ellent is. (Persze nem az Okha pilótákra gondolok akiknek lett volna más választásuk.)

A náciknál is volt kamikaze. Az SS katonák a háború vége táján felerősítették magukra a bombát és a tank elé ugrottak. De a pilótáiknál is elfogadott volt h ha kifogy a muníció a légcsavarjukkal szántásák végig a bombereket. Csakhát ez gyakran nagy bummal végződott.
  • harcu
    Voltak, csak nem így hívják őket. Angoloknál is előfordult, hogy a szétlőtt vadászgéppel szántszándékkal belerepült egy német bombázóba, és mindkettő megsemmisült. A szovjeteknél az ellenséggel ütközés elfogadott módja volt a megsemmisítésnek. Az amcsiknál is voltak, akik a saját életük árán semmisítették meg az ellenséget.
  • SZU
    Ha úgy alakult volna, most az angolszász történelemben is lennének kamikázék...
  • [NST]Cifu
    Miután az angoloknál sem volt elegendő lőfegyver 1940-ben, mikor a német inváziótól tartottak, ezért a nemzetőrség sebtiben lándzsákat kapott fegyverül. Egy acélcső a végén egy nagyobb késsel. El lehet képzelni, milyen arcot vágtak volna a Wermacht katonái, amikor szembesültek volna ezzel az "erővel". Az Angolok szerencséjére sose derült ki, hogy a sebtiben hozott intézkedés mennyire vált volna be a gyakorlatban, adott esetben...
  • Zsolo007
    Fémlándzsa? :O Kissé elavult...
  • Molnibalage
    A hadak útjában volt erről szó még a Spetrumon, több millió db fémlándzsa készült és az osztották szét. Ezzel kellett volna rohamozni. A az Angol Királyi Fegyvertár gyűjtemémyéből muatatak meg egy fennmaradt darabot, amit elkerült a beolvasztás sorsa.
  • SZU
    Nem tudok több millió öngyilkosról. Tolhatnál egy linket erről a mindenkit kiképeztek öngyilkos merénylőnek sztoriról.
  • Molnibalage
    Mind a sokmillió akik kiképeztek? Mert szinte mindenki kapott "kiképzést". Nem tuodk több millió öngyilkosról. Te igen?
  • Zsolo007
    A hangsúly a szovjet beavatkozáson van :). Legjobb tudásom szerint a japcsik csak még elszántabbak lettek a a 2 atom után. A szovjet beavatkozás volt a döntő, mert elsöpörték a Mandzsúriai "elit" kwantung hadsereget. Wikipediából: In less than two weeks, the Japanese army in Manchuria, consisting of over a million men, had been destroyed by the Soviets. Majd: The American use of atomic weapons against Japan and the Soviet invasion of Manchukuo prompted Hirohito to bypass the existing government and intervene to end the war.

Valóban számított, hogy az atomot ledobták előtte, de nem ez volt a nyomósabb ok az én értelmezésemben. Persze a véleményünk különbözhet :)

UI.: Még mindíg Wikiből: The role of the bombings in Japan's surrender, as well as the effects and justification of them, have been subject to much debate. In the U.S., the prevailing view is that the bombings ended the war months sooner than would otherwise have been the case, saving many lives that would have been lost on both sides if the planned invasion of Japan had taken place.[5] In Japan, the general public tends to think that the bombings were unnecessary, as Japanese civilian leadership was covertly seeking an end to hostilities.[6]

Most olvasgatom wikit és hát elég ingoványos talaj ez, hogy miért is adták meg magukat....
  • SZU
    "Egy árulással, hogyan tudnál veszteséget minimalizálni? Ha nyugat kihátrál a szovjetek szépen legyalulják Európát. Ez az ember veszteség csökkentése. Érdekes."

Azt írtam, hogy "Ha annyira nagyon a minnél gyorsabb béke lebegett volna a Szövetségesek szeme előtt, s nem a német ipari/hadi potenciál tartós szétzúzása, akkor kiegyeznek a németekkel."

Úgy tudom nem kezdtek semmilyen tárgyalást a németekkel, a totális háború elvét betartották. Mivel nem volt semmilyen tárgyalás, nem tudhatjuk, hogy a németek csak a szovjetek elleni szent harc folytatása mellett mentek volna bele az egyezkedésekbe.
    Szerintem ha csak 3 hónappal hamarabb befejeződik a háború Európában, mert tűzszünetet kötnek, akkor is több ezer ember életét mentik meg.
    Erre így esély sem nyílt.

A terrorbombázások sem azt sugalták, hogy érdekelné a szövetségeseket a német civil veszteségek minimalizálása. A britek tudhatták volna a legjobban, ha őket nem törte meg a városaik bombázása, akkor a fanatikus nácikat sem fogja. Abból a hatalmas bombázó kapacitásból legyalulhatták volna az egész német vasuthálózatot többszörösen, amivel megbénul a haláltáborok emberellátása, valamint a front utánpótlása.

"Nem vetették be így az öngyilos akciókra kiképzett civilek millióit, mert nem volt partraszállás. EZ TÉNY!"

A japán Bushido szellemhez hozzátartozik az, ha valakit felkér a császár öngyilkosságra, az megteszi. Az öngyilkos akciókra kiképzett civilek egy jó része így is öngyilkos lett, amint kihírdették a megadást.
  • Molnibalage
    Akkor légyszíves világosíts fel, hogy miért a két bomba ledobása után és a szovjet beavatkozás után kötöttek békét? Hirtelen megszállta őket a világosság?
  • Molnibalage
    Egy árulással, hogyan tudnál veszteséget minimalizálni? Ha nyugat kihátrál a szovjetek szépen legyalulják Európát. Ez az ember veszteség csökkentése. Érdekes.

"Azért, hogy minimalizálják az emberveszteségeket (civil és katona) mind2 oldalon, úgy, ahogy álszent módon kijelentetted, az atombombával japán életeket IS akartak megmenteni."

Ki modnta, hogy akartak, de így történt. Nem vetették be így az öngyilos akciókra kiképzett civilek millióit, mert nem volt partraszállás. EZ TÉNY!