15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
SZU #1490 "akkor egyszerűen hülye vagy, erre nemtudok mit modani."
Egyébként visszább vehetnél az arcodból ember! Szinte mindegyik nekem szóló hozzászólásodban kijelented, hogy hülye vagyok. Azért, mert az én nézőpontomból a te véleményed nem szentírás, még nem mondtam azt, hogy idióta vagy!!
Bár inkább mondhatod továbbra is, ha ezzel magadat tudod igazolni. -
SZU #1489 Valószínűleg a Szövetségesek közül senki sem gondolt arra a háború alatt, hogy a szovjetek nem lesznek potenciálisan veszélyesek a háború végén/után. Valószínűleg.
"Később amikor már hatalmas fölyényben, akkor mi a túróért is álltak meg volna???"
Azért, hogy minimalizálják az emberveszteségeket (civil és katona) mind2 oldalon, úgy, ahogy álszent módon kijelentetted, az atombombával japán életeket IS akartak megmenteni.
A 2 véleményed egymás mellett nem áll meg. Vagy mind2 esetben a mihamarabbi befejezést preferálják, vagy a totális győzelmet, sárbatiprást, erődemonstrációt. -
#1488 Az atomról meg annyit hogy, igen az oroszoknak IS szólt, de egyáltalán nem ez volt a fő cél. Amerikai ÉS JAPÁN életeket is mentett meg. Azonkívűl egyszerűen nem engedhette meg magának az USA, hogy egy 2 milliár AKKORI dollárba kerülő fegyver ne vessen be, főleg a fentiek tükrében.
Amit mondasz akkor lenne igaz, ha Japán ettől kapitulált volna. De nem. Nem az atomok miatt kapituláltak, de asszem le lett már írva párszor... -
#1487 Németország nem tárgyalt a békekötésről egészen addig, amíg Hitler hatalmon volt. Himmler tárgyalása Count Bernadottéval egy kiugrási kísérlet volt, de mikor Hitler erről tudomást szerzett, Himmlert árulónak bélyegezte, és megfosztották minden hatalmától.
Márpedig Németország sokkal rosszabb állapotban volt 1945 Áprilisában már, mint Japán volt az atombombák ledobásakor, hiszen a fő szigetekre ekkor még nem lépett amerikai katona, míg Németország területén voltak már a szövetségesek, mikor Himmler próbát tett a kiugrási kísérletre. -
#1486 "Ha annyira nagyon a minnél gyorsabb béke lebegett volna a Szövetségesek szeme előtt, s nem a német ipari/hadi potenciál tartós szétzúzása, akkor kiegyeznek a németekkel. Szerinted a Totális háborút ki hírdette ki? Akkor tudtak valamit a német haláltáborokról? Nem hinném. Tehát ez nem lehett érv mellette."
Szerinted Sztálin mit csinált volna, ha kisétálnak mellőle szövetségesei? Hát nem áll meg Berlinnél az tuti, mert ez pontosan igazolta volna addigi paranoiáit. Az neked tárgyalásnak minősül, hogy felkérem az én ellenségemet, hogy árulja el a szövetségesét. Hát gratula, ha ez neked azt jelenti, hogy lehetőség a tárgyalásra akkor egyszerűen hülye vagy, erre nemtudok mit modani. Már '43-ban teheránban egységesen kijelentették, hogy feltétel nélküli kapituláció a cél. Ez a későbbiekben sem változott. Később amikor már hatalmas fölyényben, akkor mi a túróért is álltak meg volna???
Mellesleg a haláltábokoról már '44 elején is tudtak a táborokról (sőt sokkal korábban is, csak a gyikloklás nagyságával nem voltak tisztában) és fel is merült, hogy Auswitz-ot bombázzák, de a szövetségesek nem hagyták jóvá, mert szerintük ez nem oldott meg volna semmit, ők úgy közelítették meg a problémát, hogy minél hamarabb befejezik háborút annál kevesebb zsidó hal meg. Asszem ez Eisenhower álláspontja volt.
Azért ez picit vitatható, de így dönöttek és kész. -
SZU #1485 minnél=minél -
SZU #1484 Te most miről beszélsz?
Azt írta Cifu, hogy szerinte a németekkel SEM lehetett tárgyalni.
Én meg azt írtam, hogy szerintem lehetett volna velük tárgyalni, a háború végén még annak is örültek volna, ha megállnak a szövetségesek a német határoknál.
Ha annyira nagyon a minnél gyorsabb béke lebegett volna a Szövetségesek szeme előtt, s nem a német ipari/hadi potenciál tartós szétzúzása, akkor kiegyeznek a németekkel. Szerinted a Totális háborút ki hírdette ki? Akkor tudtak valamit a német haláltáborokról? Nem hinném. Tehát ez nem lehett érv mellette.
Az egy marhaság, hogy japán életeket is mentettek az atom bevetéssel. Hirosima és Nagaszaki túlélői biztos örülnek neked. + fél év és császári szárazföldi hadsereg szétzúzása után hány civil halt volna meg szerinted? Több mint így? Akik akkor seppukut követtek volna el, így is, csak elpárolgott +ban vagy 3-400.000 civil a robbanás pillanatában + majd ugyanennyi később.
"Na remélem veled sem találkozom az életben. Már maga az ötlet is röhejes..."
-
#1483 "a végén meg éppen Himmler kereste a kontaktot a szövetségesekkel az esetleges tűzszünet és közös antikommunista szent harc miatt."
Az neked épeszűség, hogy elárulod a szövetségesed? Na remélem veled sem találkozom az életben. Már maga az ötlet is röhejes...
Az atomról meg annyit hogy, igen az oroszoknak IS szólt, de egyáltalán nem ez volt a fő cél. Amerikai ÉS JAPÁN életeket is mentett meg. Azonkívűl egyszerűen nem engedhette meg magának az USA, hogy egy 2 milliár AKKORI dollárba kerülő fegyver ne vessen be, főleg a fentiek tükrében. -
SZU #1482 Így is van, meg mégsem! =)
Az atomos résszel egyetértek. Egy nagy bemutató volt a szovjetek felé, ráadásul rögtön kettőt is bevetettek fokozódó rombolóhatással, ami célzásértékű volt "Van ott még, ahonnan ez jött!".
A tárgyalás részével nem értek egyet. A németekkel lehetett tárgyalni, a szövetségesekkel nem. A háború első pár évében minden második főtiszttel lehett volna tárgyalni, a végén meg éppen Himmler kereste a kontaktot a szövetségesekkel az esetleges tűzszünet és közös antikommunista szent harc miatt. -
#1481 Nem értek egyett. A németekkel sem lehetett tárgyalni, és még akkor is sokan harcoltak Berlinnél, amikor már teljesen egyértelmű volt, hogy veszítenek.
Az atombomba bevetése politikai döntés volt, üzenet a világnak, hogy az USA milyen félelmetes eszköz birtokában van. -
NKristof #1480 A japánok egy külön téma, sokat lehetne róluk vitatkozni. Egyébként sokat elmond róluk, hogy az atomot is azért kapták, mert egyszerűen nem lehetett velük értelmesen tárgyalni: mikor már egyértelműen elveszítették a háborút
egyetlen céljuk az maradt hogy minél több szövetséges katonát öljenek meg. -
NKristof #1479 Ajánlom mindenkinek Nyiszli Miklós: Mengele boncolóorvosa voltam c. könyvét. Főleg azoknak akik azt bizonygatják hogy nem is volt holokauszt meg a németek csak üdülni vitték el a zsidókat stb. -
patiang #1478 AKI meg az "ember"!!:(( -
patiang #1477 Azért "öl" mert éhes. -
HunButyok #1476 Ami örömét leli az ölésben: Jegesmedve, hiúz... például... :D :D :D -
HunButyok #1475 Ami örömét lali az ölésben: Jegesmedve, hiúz... például... :D :D :D -
Cnut #1474 És melyik eszik gyönyörből? -
patiang #1473 Az ember NEM állat, az ember az "ember"! -
patiang #1472 MONDD melyik állat öl gyönyörből????????? -
patiang #1471 Lehet, hogy Irakban is lehetne keresgélni.:( -
HunButyok #1470 Néha az emberből állat lesz! Ezt tudjuk! Lásd Magyar Rendőrség! :D -
SZU #1469 A 2. VHban volt jónéhány fekete folt az emberiség becsületén. A japánok a keleti kultúrát mocskolták be ezekkel a tettekkel a németek meg az Európait.
A szövetségesek meg mivel győztek, nem tárják fel a saját szemétdombukat.
Van egy bazi nagy könyvem a náci orvosok tetteiről. Elég tanulságos. Mesterségesen üszkösítettek el egészséges testrészeket, hogy vizsgálják a gyógymódok hatásait. Meg embereket jéghideg vízbe tettek addig, amíg a testhőmérsékletük le nem csökkent 17-18°ra, aztán megpróbálták őket újraéleszteni. Ezekre még lehet azt mondani, hogy esetleg volt valami értelmes céljuk, csak ügye az eszközök voltak mocskosak, de tettek olyanokat orvosok, hogy a hátamon futkosott a hideg.
Egészséges zsidó csecsemőket a szülés után közvetlenül a szomszéd szobában a falhoz csapták a lábuknál fogva, az anyjuknak meg azt mondták, hogy halva születtek! -
patiang #1468 Azt hiszem a Sprectumon: A japánok Kínában élve boncolást végeztek a háború kezdetétől a végéig. Céljuk az volt, hogy "megtapasztalják" a sebesült katona szenvedéseit. A foglyokat felfektették egy homorú asztalra, majd slaggal, és súrolókefével tisztára mosták őket, és elkezdődött.....! A tanúk elmondása szerint volt aki két-három óra múlva halt meg, a "beavatkozástól" függően.
B O R Z A L O M !
Csak ez nem csak akkor volt.:(((((((((((((((((((( -
#1467 nem nehéz a keresőt használni -
#1466 nincs veletlenul egy olyan topic amelyik a 3 vilaghaborurol targyal mert az kozelebb van mint a masodik(szerinteem) -
HunButyok #1465 Igen-igen, ez igaz Wlakos! És éppen ezért jó valahol FP könyveinek egyszerűsége arra hogy a fiatalabb generációk kicsit másképp szemléljék a történelmet. ;) -
Wlakos #1464 Igen hibázik ő is, de csak az nem hibázik aki nem csinál semmit! Mindeneste más szemszögből irja le a 2.vh-t mint a nagy szovjet irók 1990 előtt -
#1463 Pont mostanában elmélkedtem erről magamban, hogy Mandzsúriáról nagyon kevés információ van. Annak a környéknek a történelme nem gyenge... -
HunButyok #1462 Földi Pál szerintem tökéletesen elég egy fiatal, a Vh vagy a töri iránt érdeklődő embernek, és ami a mai világban a legfontosabb: olcsó.
A Nagy hadvezérek című könyve mondjuk a legjobb...
-
HunButyok #1461 Fóldi Pál szerintem nem gagyi, igaz, már én is csakmosolygok rajta. Anno nagyon sokat olvastam tőle, 14-15 évesen olcsón jutottam valamiféle irodalomhoz. Ilyen volt Kurt Rieder is. Ma már csak nevetek rajtuk. Tele vannak nyomtatási hibákkal, rossz képekkel, tévedésekkel.
Földi Pál például asszem az M13/40 tanknál két milimétert tévedett a páncélzatban. De pl. a Vadásztigrishez berakott egy Guderian-kacsás képet...
-
horthy #1460 Vannak-e valakinek nagyobb ismeretei szovjet-japán légiharcokrol 1945 Augusztusi szezonbol Mandzsuria ? Mert ez nagyon homályos , tipusokról pilotákról stb . Volt-e egyáltalán valami emlitésre való ? -
SZU #1459 Szerintem poénnak szánta, mert ott van a ":)" a végén! ;) -
#1458 Földi Pál és a jó szavak egymás mellett? Egyetlen tengeri hadviseléssel foglalkozó könyvével találkoztam és az egy nagy rakás szar volt. Még a képaláírások sem stimmeltek és tele volt hibás fordítással és megnevezésekkel. -
#1457 Lenne egy kérédsem. Fater mostanában észrevette a szovjet II.Vh-ás ászlistákon egy Sutt nevű piltótát, akinek 20 és 50 közötti légigyőzelmet tulajdonítanak, attól függ, hogy hol találsz rá (bár sok helyen most sincsen sehol feltüntetve). Ki és mit tud róla. 55-60 (!) évig sehol sem volt leírva a neve és most néha a csúcsokon tűnik fel Pokriskinnal és társaival egy szinten.
Ki a fene lehetett ez az ipse??? -
SZU #1456 Földi Pál soha nem rugaszkodik el ennyire =) -
#1455 Földi Pál írományai nagyon jók!:) -
SZU #1454 Talán. Talán azok a gaz földalatti nácik felelősek 1945 óta minden természet katasztrófáért? =) -
feketeribizli #1453 Szia
25 300 000 AIDS-est irtak afrika délebbi részén a 2000 évben.
Talán túl közel van oda az SS bázis a senki földjén.
-
harcu #1452 Harmadik Birodalom
A Wikipédiából, a szabad lexikonból.
A Harmadik Birodalom a náci Németország félhivatalos elnevezése volt 1933 és 1945 között, amikor az a náci párt totalitárius ideológiája, és a Führer mint diktátor keménykezű uralma alatt állt.
A kifejezés használatát 1941-ben Adolf Hitler betiltatta.
A Harmadik Birodalom név a német Drittes Reich fordítása és mintegy a náci Németország szinonimája. Nem az országot és a német népet, hanem a kormányzatot és hivatalrendszerét jelöli. A harmadik birodalmat a Reichstagból irányitották.
A kifejezést először Arthur Möller van den Bruck alkalmazta 1922-ben megjelent könyvének címeként. Innen vette át a náci propaganda, amely szerint az első birodalom a 843 és 1806 között fennálló Német-római Birodalom volt, az 1871 és 1918 közötti Német Birodalom volt a második, és saját államszervezete a harmadik. A propaganda célja az volt, hogy a 1919-es weimari köztársaság, majd a rettenetes infláció időszaka után egy korábbi, erősen misztifikált dicsőséges német múlthoz való visszatérést sugalmazza. Ezt erősíti a Birodalom jövőbeli fővárosának is az elnevezése: Germania.
-
SZU #1451 Most olvastad ki a Kurt Rieder x könyvét? =)