15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Drakkar #1690 Érdekes oldal, kár hogy nincs sok kép.
Én ez az oldalt ismerem:http://www.bf-109.de
-
Isegrim #1689 Ha valakit érdekel - az én apró pici Messerschmitt 109es site-ocskám.
Főként teljesítményadatok, illetve az eredeti háborús német, angol, francia stb. technikai jelentések találhatók rajta.
-
#1688 olvastam már hasonló használati utasítást a tigrisről, nagyon jól, és érthetően le van benne írva a páncélos kezelése, célzás stb. és szerintem tök jó hogy ilyen vicces ábrákkal van tele, és ezekkel mutatják be pl. ellenséges tankok kilövésének módját. -
SZU #1687 Ez igen. Akár csak a barátnőm. Kérdezni tudni kell. =)
Ő játszotta meg 1x az utcán
-Ne haragudjon, a József Attila utcát keresem?
Barátnőm:
-Nem haragszom! Keresse... =)
-
harcu #1686 Válasz röviden: Igen.
Válasz hosszabban: Valaki a világon biztosan.
Válasz a kérdés mögötti szándékot megsejtve: Sajnos én nem tudok ilyen szinten.
:)
-
SZU #1685 Komoly kézikönyv lehet! Tud valaki németül? =) -
Drakkar #1684 Üdv Mindenkinek!
Néhány kép a témáról:
-
harcu #1683 Az, hogy mi van a képen, egyértelműen ez derül ki a hozzászólásából. :) -
ambasa #1682 Konkrétan melyik terület érdekel? -
SZU #1681 20. századi hadtörténelem II. VH-s könyvei szerintem nagyon jók, s nem vészesek az áraik (1200-5000Ft) -
#1680 Valaki tudna ezzel a témával kapcsán ajánlani valami jó könyvet? -
HunButyok #1679 de sajnos at nincs a képen... -
HunButyok #1678 nekem a Beep a kedvencem... A Dogde terepjáró... -
SZU #1677 Gyönyörű makettek. A 3. kép tiszta valósnak tűnik. Persze Photoshoppal. -
Dexantreal #1676 Ja, fagyás ellen kitűnő az orosz fronton... egy ideig biztos. -
#1675 És télen nem utolsó, hogy zárt terű... -
#1674 Ez a legjobb.
-
Dexantreal #1673 Bal oldali, de, ha a biztonságot nézzük, a jobb oldali masszívabb. -
harcu #1672 Mindkettő. :) -
Rundstedt17 #1671 Jobb oldali kéne:) -
baca01 #1670 nekem a bal oldali :P az még utcán is elég barátságos lenne :D -
#1669 Kinek melyk kéne?
-
harcu #1668 Nem tudtam, csak amikor olvastam a hozzászólásod, akkor néztem utána rendesen. :) -
ambasa #1667 Az eddigi hozzászólaásaid alapján biztos voltam benne, hogy tudod csak egy baki volt:) -
harcu #1666 másik finn T-28 -
harcu #1665 finn T-28 1
finn T-28 2
finn T-28 3 -
harcu #1664 Egyébként, ha jól vettem ki, akkor ez a "Hämäläinen hadnagy" egy V. Hämäläinen nevű önkéntes csapat tagja volt -
harcu #1663 Mellesleg azt az állítólagos T-35-öst nem lőtték ki, csak eltalálták, tehát nagy távolságból kellett pontosan beazonosítani a csata hevében. -
harcu #1662 Mint ahogy az is, hogy a szövetségesek folyamatosan He-112-es vadászokkal harcoltak Németország felett, mert hogy sokszor ezt mondták. Gyakorlatilag pedig nem, mert a He-112-es csak propagandafotókon létezett. Egy finn katonától meg kitelik, hogy összetéveszti a T-28-at a T-35-össel. -
Dili #1661 Hali. Megnéztem az angol wikipedián (tudom hogy a wikipedia nem feltétlenül pontos, mert bárki szerkesztheti) és ott azt írták, hogy
"Néha azt feltételezik, hogy T-35-ösök is részt vettek a téli háborúban, de a szovjet források szerint ez az állítás téves. Valójában az SZMK egyik prototipusa harcolt Finnországban, de az aknára futott. A finn fényképeken látható tankot gyakran T-35-nek hiszik, ugyanis a német hírszerzés tévesen azonosíttotta azt"
Ez ott persze angolul van írva :) ez csak egy "kábéeztírja" fordítás. -
HunButyok #1660 Azon a képen is finn katonák fehér ruciban hepajkodnak, de T-35-ös előtt...
Kedvenc tankjaim egyike a T-35, csak felismerem! -
HunButyok #1659 nem-nem.. felismerem az SZMK-t -
Ren #1658 Nem erre a képre gondolsz esetleg? Mert ez egy SzMK...
-
HunButyok #1657 Úgyhogy egy T-35 biztosan kipurcant Finnországban. -
HunButyok #1656 Na, a képet nem leltem neten, mivel ezt a képet, 2004 február környékén kaptam (kb 500 db Finn-orosz háborús képpel) együtt egy finn sráctól, akivel a Volkermord hub-on haverkodtam össze DC-n. A képek akkori lakótársam gépén voltak, úgyhogy azok már nincsenek meg. De ha fellelem ezt aképet valahol, akkor természetesen belinkelem, vagy feltöltöm...
De egy finn honlapon megtaláltam, hogy 1940. február 11-én V. Hämäläinen hadnagy és csapata lőtte ki egy Finnországban gyártott 37mm-es Bofors páncéltörő ágyúval. Ami természetesen löveg volt, de azon belül ágyú...
Egy finn honlapon találtam ezt az infót... :)
-
HunButyok #1655 És ehhez jönnek a különböző szögtartoműányok, meg miegyéb.
Pl. a Brit 25 Fontos ágyútarack esetében...
De nekünk is volt ilyen kategóriájú fegyverünk, de mégis csak tarack volt pl. a 14M 10 cm-es tábori tarack: -8-+70 fok volt a magassági irányhatára...
-
HunButyok #1654 Akkor mégiscsak én írtam jól, hogy a löveg az a tágabb fogalom!
Ezért írtam, hogy a "T-34-es ágyúja" mert abban bizony ágyú volt...
A lövegen belül legfőképpen az különbözteti meg a kategóriákat, hogy hányszorosa a lövegcső hossza a kaliberének! -
Rundstedt17 #1653 A romik ellen azért kaptunk ki mert a magyarok annyira gyűlölték kun béláékat hogy átadták a románoknak a komcsi seregünk terveit!:D -
#1652 Hmm, ezt nem tudtam... -
SZU #1651 Hozzátenném, hogy az a hadvezérünk (nevére nem emléxem =7), aki északon sikeres volt, lemondott a francia nyomás miatt visszaadott Szlovák területek miatt. Egy senkiházi noname embert vertek meg a Románok.