15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Molnibalage
    Rendben. Van kérdésed? :)
  • kis Cicaa
    cerinted minek vagyok itt???attól hogy lány vok, még érdekelhet ez a téma....
  • baca01
    azt akarja mondani, hogy ez egy 2vh-val foglalkozó topik, ahol csak az ilyen jellegű témához kapcsolódó hozzászólásokat látjuk szívesen...
  • kis Cicaa
    ??:S
  • cr3ativ3
    istenem... máshol...
  • kis Cicaa
    nem....miért??
  • SZU
    Szia!

Gondolom a chat-et keresed...
  • kis Cicaa
    halika!!!
  • SZU
    Hello!

Tudtok valami 2.vh-s boltot Pest megyében, ami ennél jelentősen olcsóbb?

• HunButyok
    Ismerős dolgok...

Hú, az a Ferrari bombajó!
    Rühellem a sportkocsikat, de ez így egy baromi jó kis cucc lehet!
  • SZU
    Hopp, mellényomtam...
  • SZU

Különös tankok! =)
  • HunButyok
    Nekem megvan az össszes Kína által használt teljes harcjárműjegyzék is.. legbontva úgy hogy melyik "banda" használta... Meg a japán is... Repülők nincsenek benne, csak szárazföldiek... Most sajnos másnapos vagyok és minden bajom van, most még harckocsikkal sincs erőm foglalkozni... De majd beírom ide, hogy miket használt kína, meg hogyan, miként...
  • Gundark
    Nemere onnantól lett kurva hogy elkezdte a "nemisgagarinjártazűrben" könyvét nyomni. Vagy hogy is hivják? "oknyomozó" könyv :)) Azóta ami jön. Azóta nem olvasom :)
  • horthy
    Tisztel forumozók !

Tud-e valaki valami érdekeset a Kwantung hadsereg harcairól 1945-ben a szovjetek ellen . Tankcsaták légicsaták bombázások ? Meg arról hogy mi lett a Kwantung hadsereg fegyvereinek tankjainak , repülőinek sorsa ? Bár nem tartozik II Vh-os témához de ugy olvastam hogy a kinai kommunisták is föleg japán fegyverekkel verték le a nacionalistákat , mert Sztálin nem adott nekik valami sok fegyvert , nem ugy mint az USA Csang Kaj Sek csapatainak ! Találtam egy keveset a japán-szovjet 1945-ös légiharcokról ? Hát nem valami sok volt !

http://www.j-aircraft.com/research/joe_brennan/order_of_battle.htm
  • harcu
    Nemere kiváló scifiket írt/ ír, abban a témában kiváló. A történelemben... hát...
  • cr3ativ3
    Meg a másik hogy ebből mennyi reális és mennyi fikció?
  • cr3ativ3
    Jaaa, hogy ezek magyarok, csak inkognitóban?
  • HunButyok
    Az lehet, de haditechnikában nem éppen a legjobb...
  • Molnibalage
    Pedig egy jó könyve van, ami Heidrich-kel foglalkozik.
  • HunButyok
    Hűát legegyszerűbb vasútűállomásokon, meg könyvbazárokban leszedni őketa polcról, vayg pultról, mivel bagóért árulják őket... Szó szerint, mert eg ydoboz cigi árába kerülnek kb...
    De inkább gyűjtögess eg ykis pénzt és vegyél más íroktól könyveket... Szerintem Kurt Rieder eléggé gagyi... Innen-onnan lopja össze a dolgokat és stílusa is eléggé furcsa...
    A legrosszabb azonban Stefan Neimayer... Ő Nemere István, egy sorstalan senkiházi... Tőle ne olvass inkább semmit...
  • HunButyok
    Wáááááááááá! :)
  • cr3ativ3
    szevasztok!
    Nem tudjátok hogy Kurt Rieder könyveket honnan lehet leszedni?
  • LSSAHPAUL
    Ettől már ez jobb :
    - Miről ismerhető fel a repülő nyúl ?
    - Sas van a hátán.
  • HunButyok
    Na megnézegettem neten... érdekes. a japánok is eljutottak eg yrepülőtank prototíusáig,asszem So-re volt aneve. Igaz 1943-ban nem tudom mire mentek volna egy törpetankkal, de azért jópofa.

Eszembe jutott eg ypoén a repülő hasa alatt szállított T-37-es tankról:
    Melyik a legerősebb állat?
    Az egér, mert hátán egy nagy bagollyal is képes repülni! :)

• Ren
    Nagyon ne keress szvsz, mert a prototípus fázison nem jutott túl...
  • HunButyok
    Köszi az infót, akkor a sudden strike általunk módosított változatában úgy fog működni a Mosquito, hogy a levegőben géppuskázik és 20 mm-es gépágyúval lövi a földi célokat! :)
    Na, majd neten próbálok keresgélni vmit az Antonov sárkánytankokról...
  • Dili
    Szerintem ezzel a repülő tankkal erre gondolhattál:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_tank
  • Molnibalage
    Olyan, hogy legjobb repülő nem létezik. Mire a legjobb?
    Kísérő vadásznak tényleg a P-51 votl a legjobb, de alacsonytámadónak SOKKAL jobb volt a P-47.
  • harcu
    A légcsavar tengelyébe szerelt gépágyúra gondolsz egész pontosan.
    Az Airacobra jelzése P-39 volt. A P-38 a Lightning volt, a jellegzetes kettős törzsével.

"tényleg a Thunderbolt volt a legjobb amcsi repülő?"

Baromság. A P-51 Mustang minimum kenterbe verte.

Szovjet vitorlázó tankok voltak, Antonov néven keresd! Valszeg T szériás tankok voltak átalakítva.

Mosquito vetették be vadászként, pl. éjszakai vadászként 4 db 20 mm-es Hispano gépágyúval, és 4 db. .303- as géppuskáéval. A leggyakoribb változat a Mk. VI volt, ami vadászbombázó volt hasonló fegyverzettel + némi bombateher.
  • gabber a hun
    http://www.dip.hu/index.php?action=cikk&id=9150
  • HunButyok
    Mármint a légcsavar közepéből tűzelő gépágyú... erre gondoltam az Aircobra esetében.
  • bazza
    köszönöm szépen a válaszokat :)
  • HunButyok
    Hú alégcsavar mögött tüzelő fegyver az Aircobrán volt nem? P38 volt tán a neve...
    Kérdés: a Mosquito-t tényleg használták vadászgépként is? Milyen fegyver volt rajta ilyen esetben. (A sudden strike fejlesztéséhez kellene nekünk...)

Másik krédés: tényleg a Thunderbolt volt a legjobb amcsi repülő?

Másik kérdés: igaz hogy volt a szovjeteknek olyan vitorlázó repülőjük, amely könnyűtankot szállított, de úgy hogy a tank volt a gép teste tulajdonképpen (pl. a tankban ültek a "repülő" pilótáiként funkcionáló sofőrök) és erre erősítettek egy "sárkányt"... Ezt egy szocializmusban íródott könyvben láttam. De használatáról semmilyen adatot nem leltem...Mármint hogy hol vetették be ezt... Állítólag 1941-ben T-60-as könnyűpáncélosokat reptettek így vele...

• harcu
    A legendák szerint egy francia pilótának jutott az eszébe először géppuskát szerelni a légcsavar mögé. Az ötlete rövid életűnek bizonyult, mert sikeresen miszlikre lőtte a légcsavarját. Utána valakinek világmegváltó ötlet jutott az eszébe: ... páncélozták a légcsavart, hogy kibírja a géppuska találatait. :) Tipikus francia mentalitás. Aztán jöttek a németek, akik elgondolkodtak, hogy mit is lehetne csinálni. Hát azt, hogy a géppuska csak akkor tüzelhessen, ha nincs előtte légcsavar. Nosza, akkor szinkronizáljuk össze. Ezzel az ötlettel hónapokon át uralták a németek a légteret, míg a többiek le nem másolták. (Persze utána megoldották azt is, hogy egy géppuska a légcsavartengelyen keresztül tüzelt, ezt nem kellett szinkronizálni.)
  • SZU
    Ami azt is jelenti, hogy ha gyorsít illetve lassít a gép, akkor a géppuska is gyorsabban, illetve lassabban tüzel.
  • Ren
    Szinkronizált géppuska a kulcsszó :) Még az első világháborúban fejlesztették ki, a lényege hogy a lövés csak a légcsavar megfelelő poziciójában történik.
  • bazza
    Üdv!
    Nemrég rászántam magam, és most bátorságot gyűjtöttem, hogy megkérdezzem: A II. vh-s vadászrepülőkön (egyeseken) a légcsavar mögött helyezkedtek el a géppuskák. Ezek hogy a fityfenébe nem lőtták szét a rotort? Vagy ennyire triviálisan balga kérdés? Elnyézést de vki világosítson föl plz :))))
  • LSSAHPAUL
    Azt hittem hogy a sajátod :) Erre azt sem tudom milyen nyelven van irva..
  • Isegrim

Más a profil, képes messzer oldal már sok van, amit belinkeltél pedig talán a legjobb, minek kellett volna ua mégegyszer? ;)