II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AnuluWork

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Valszeg sokkal egyszerûbb a dolog, a szovjetek elavult térképek alapján egy szlovák városz akartak bombázni alaig 30 kilométerrel arrébb, amit eltévesztettek. A gépek egyértelmûen úgy manõvereztek, hogy bombázni akartak, tehát téves bombaoldás kizárható (visszafordultak, és egyenes vonalban repültek rá a célra). A szlovákok elleni bombatámadás érthetõ lett volna. Tehát a támadás nem volt más, mint egy téves szovjet bombázás.

Amúgy Sztálin július közepén indította volna meg a saját támadását, amit véletlenül megelõzött a német támadás. Akkor pedig a szovjetek úgyis általános támadást indítottak volna Budapest irányába - a támadás másik iránya Kelet-Poroszország lett volna Lengyelországon keresztül), tehát a háború, és ezzel együtt a hadüzenet elkerülhetetlen volt.
hajrá, legalább lesz pici ontopic is... 😛PP

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Kit--Kat
de majd hozz exkluzív képeket az egyetlen fennmaradt ferdinándról😊)
meg sok Tigris képet!!!

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

magyarul fealdod, oks <#zavart1>

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Kit--Kat
nem rádhagyom

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

feladod? <#eplus2><#hehe><#zavart1>

Kit--Kat
na jó inkáb hagyjuk...

olvasd el rendesen..., pl 3.sortól mer tszvsz te csak elsõ kettõt olvastad..., central park az nagyon nem harlem... 😛
mellesleg az utak emg télleg veszélyesek... 😛

Kit--Kat
jó Harlem az már megint más kakaó, az utak is elég veszélyesek, de ahogy gondolod😊

azt meg már ne is efeszegesük hogy kibunka nem = moszkva , se csecsenföld, se etc... (mert ebbõl indult ki az egész...😛)

ha megnézed hogy az utobbi idõben hány fehrnek lettek hm, "gegészségügyi problémái" mert bementek a harlembe és csunyán néztek...
de továbbmegyke nem kell harlem amikor kint voltma centralparkban a libikókák mellet a jáccótérnél ott táncikáltak ilyne szép néger kétajtósszekrények, tök poén volt, mondtam rokonak fényképezük mán le õket ere közölte hogy inkább nem és mentünk elfele... 😛
szóval azért ez egy kicsit tuldramatizálás...
mellesleg meg az egy db wtc leomlás megfelel jópár oroszországi "kis" robbantásnak szvsz... 😛

Kit--Kat
szerintemmeg igen, ha megnézed, hogy az utóbbi iõdben hány robbantgatás volt

ugorj neki mégeccer és olvasd el ujra...
nem modntam hogy többin nincs de ami moszkvában van az oylan szint hogy newyorkban se vagy feltétlen nagyobb biztonságban... 😊

Kit--Kat
de Moszkvában meg az egyébb helyeken is nem csak csecsenföldön

jah csecsenföldön...
a többi emg oylan ektegória hogy ne meny new yorkba mert ráddöntögetik a felhõkarcolokat harlemben meg simán van rablógyilkoság meg etc...

Kit--Kat
hát azé ott robbantgatnak szép számmal, és az utakon is több a rablógyilkosság mint a "normálisabb" helyeken

ezé mondom hogy iylesmire pont anyi az esély oroszország normálisabb részén mint bárhol máshol manapság... 😛

Kit--Kat
ez télleg vidámabb volt😊

Haveromék voltak 1 kórussal Moszkvában, megmondták hogy nem mehetnek ki a szállodából. Õ egyik délután (még világosban) át akart menni a szemben lévõ kisboltba. Csak át kell menni az úton. Pisztolyos csavó közben a semmibõl feltûnt és kirabolta 😊 Mondjak valami vidámabbat, ugyancsak nekik franciaországban az egész buszukat kirabolták, pénzestül, útlevelestül...

és? mo-n ugyan ez a helyzet... mégse fognak ezért egyonverni egy turistát se ott se itt...

Punker
ott csak a helyi rendfenntartó erõk szeretik a plusz lóvét 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

jaj ne legyél már ijen szerencsétlen, nem kell enyire tuldramatizálni a helyzetet..., az a része oroszországnak se nem irak se nem csecsenföld...

Punkerwork
csak amíg eljutsz a múzeumig.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

mert ha még fegyvercsempészetel vagy hasonloval foglalkoznál akkor lehet szükséged lenni ilyen "kiegészitõkre" de azért egy szimpla tankmuzeumlátogatásnál még nem 😊

rosszúl tudod
amugy kitalálom: rtl klub vagy tv2 ? na melyik? <#eplus2><#eplus2><#eplus2>
amugy meg oroszország azért nem a világvége hiába probálja meg õket annak beállitani a média..., és iylen problémáid meg ha valahol hát egy muzeumban tuti nem lesznek szvsz...

Punkerwork
tudom annál sokkal rosszabb a helyzet

azok minek? bazz ne legyél már elmaradva nem 60as éveket irunk... 😛

Punkerwork
ja meg a testõrök, kenõpénzek stb... 😊

hát nem tom de szvsz utazás meg szállás tuti hogy nem több, max a belépõ az ami több kicsit...

Punkerwork
ahhoz sokkal több pénz kell

AnuluWork
Az "Egybesült" Királyságból kicsit elegem lett. Rohadt drágák lettek. Ennek ellenére majd mesélj! 😊

én akkor már inkább Kubinkába mennék 😊

akkor 5 perc és kezdõdik? 😄

mik nem vannak 😄

AnuluWork
Belgium itteni idõ. 😊

Punkerwork
mi nyáron aakrunk majd menni Bowingtonba a tank múzeumba 😊

kérdés miylen idõ szerint, de biztos nem itteni 😄D

AnuluWork
Estefelé, gondolom. Egy reklámban láttam hétvégén. Akkor 16-ot írtak.

AnuluWork

mikor lesz pontosan a közvetités a cnn-en?

AnuluWork
Nyáron néztem szállást és hivogattam fel szállodákat, de nem nagyon volt már akkor sem hely. 😞

200 eurót meg nem adok semmilyen szállásért 1 éjszakára. Ilyen lett volna ugyanis max. Most már semmilyen sincs. Tom Hankset is egy közeli faluban szállásolják majd el. 😊

Punkerwork
bennem is volt 1 gondolat hogy menni kéne de nem lett volna rá pénzem

AnuluWork
Este elvileg adják a CNN-en a bastogne-i megemlékezést. Tom Hanks pl. már nem kapott szállást, annyira elkelt minden hotelszoba. Rakat nagyágyú politikus, királyok, királynõk várhatók.

joebacsi
Olvastam olyat is, hogy egy Ju-88 találkozott a felségjel nélküli orosz gépekkel, csak zsákmányolt gépeknek hitte õket.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Paulus
Olvassátok el:

Borsányi Julián: A magyar tragédia kassai nyitánya

Ebbõl sem derül ki 100%-osan, hogy kik voltak, fõleg a felségjelzés és a kevés dokumentáció miatt, de a szemtanúk szerint Yak és IL típusú szovjet gépek voltak. Viszont nem sok országnak állhatott érdekében, hogy Mo. hadba lépjen a (szovjetellenes) szomszédai ellen...

Felhagytam Sztálingráddal, már tengeralattjárón szolgálok.

joebacsi
Nah kicsit utánnanéztem a dolognak, és én azt találtam (bár ezzel kapcsolatban szvsz semmi sem biztos), hogy szovjet gépek voltak, felségjel nélkül abból a célból, hogy román provokációnak tüntessék fel a támadást, ezzel kirobbantva egy magyar-román háborút, hogy Hitlert megfosszák a romániai olajmezõktõl. Úgy repültek, minha románia felõl jönnének. Csakhogy volt néhány fel nem robbant bomba, rajta a cirill betûkkel. Másrészt meg a magyarok nagyon nem számítottak ilyenkor román támadásra, mivel nem sokkal ezelõtt elindult a Barbarossa hadmûvelet, amiben a románok is részt vettek, és elég képtelen dolog, hogy egy másik fronton is támadást kezdeményezzenek.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

aham... és nem tûnt fel a magyaroknak, hogy az orosz jelzések alatt német gyártmányú gépek voltak?
na a végén még kiderül h junkers vót. de az hót ziher h német gyártmányú, s az a tipus csak a németeknek és az oláhoknak volt

joebacsi
messerrõl? Tudtommal nem használták bombázásra (mint pl. az amerikaiak a Corsair-t, ami vadászbombázó volt), hanem "csak" vadászgép volt...mondjuk nem néztem utánna, csak nem tartom valószínûnek (hacsak nem az Me-321-re gondolsz, amire azért már fért bomba, nem is kevés, bár inkább csak szállítógépként használták)