15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#3291 Operation Downfall -
Fasiszta #3290 A Turán III-as sok hibája volt azért nem gyártották? -
#3289 Az azért nem semmi, szerinted megkockáztatták volna, tudva azt, hogy náluk fontos volt a kis veszteség?
Az egész háború alatt kb 400 ezer amerikai katona halt meg. -
Fasiszta #3288 Honnét vesszed ezt? -
#3287 Igen. A tervek is készen voltak és úgy kb 3 milla halottal számoltak a szövi oldal részéről. -
Fasiszta #3286 De ha nem találják fel az atombombát az amcsik akkor partra kellet volna szállni japánban? -
#3285 Inkább plutóniumot. Két Pu és egy urán bomba volt bevetve. -
#3284 Azért fura nem? A japóknak kellett az urán hát megkapták. Csak épp nem abban a formában ahogy szerették volna..... -
#3283 Igen. Belga uránból lett atombomba. Mivel idő kelett volna az megfelelő mennyiségű hasadóanyag előállításhoz, ez már csak ezért is nem lehet igaz... -
#3282 Lehet rosszul emlékszem de pl pont egy ilyen tengót kaptak el a szövik a háború vége felé ami nagy mennyiségű urániumot akart szállítani a japcsiknak és ezt a mennyiséget használták fel a 2 bombához amit ledobtak Hirosimára és Nagasakira. -
#3281 A távolság miatt ez elég nehéz lett volna... Minimális dolgok voltak. A Tiger I és Me-262 terveit asszem megkapták a japók. Egy nagy hatótávolságú tengó járt németeknél és vitt haza igen hiányzó speciális stratégiai nyersanyagot. A jenkik asszem elcsípték a tengót. -
Fasiszta #3280 Nem ez a gong rájöttetem hanem nem dolgoztak össze tengelyek mint a szövetségesek. -
robgros #3279 Hitler az olasz szövetséget is eltolta.Nem Musso-val kellett volna haverkodni, hanem a muszlimokkal. -
Freeda Krueger #3278 utólag könnyű ilyen kijelentést tenni.de ott és akkor... -
Fasiszta #3277 Ha én lettem volna német ország vezére én nem szövetkeztemvolna japánnal. -
#3276 A Me-262 akkori szemmel szutyok üzemanyaggal ment. A kerozin az volt az akkori magas oktánszámú repülőbenzinekkel összevetve.
Szerintem az európai tengely hatalmaknak nem kellet volna hadatüzeni Amerikának amikor a japánok lebombázták PEARL harbort.
Nem emlékszem pontosan, de mitha a háromhatalmi egyezmény erre tartalmazott volna utalásokat. Az is lehet, hogy nem. Egyébként meg nyilvánvaló... -
Fasiszta #3275 Szerintem az európai tengely hatalmaknak nem kellet volna hadatüzeni Amerikának amikor a japánok lebombázták PEARL harbort. -
Fasiszta #3274 Meg híába lett volna me-262-osok alig volt üzem anyag a németeknél és üzem anyag nélkül nem érnek semmit. -
#3273 Valóban. Egymagában kevés lett volna. HA vannak elérhető közelségben páncélos dandárok, HA ki tudják vívni a korlátozott légifölényt a németek akkor esetleg beszélhettünk volna arról hogy visszaszoritják őket a vízbe. De ha ott nem is sikerült volna akkor sikerült volna máshol. Akkor már szinte mindegy volt, mert a júeszéj benne volt a háborúban, csak idő kérdése volt hogy mikor kényszerül térdre Németország az amerikai gazdasági potenciál előtt. -
#3272 Semmi. Mellesleg volt belőle pár darab asszem csak nem ott. Bombázók elleni harcra volt tervezve. A normadiai vadászhegyek ellen nem sokat tehetett volna. A repterek is közel kellett hogy legyenek a fronthoz a korlátozott hatótávolsága miatt és betonos kellett neki. Pár nap múlva a földön kapták volna szét őket... -
robgros #3271 Mi van, ha németek már a normandiai partraszállás idején rendelkeznek Me 262-esekkel? Tudom, hogy a történelmet nem igazán a mi lett volna ha filozofálással kell vizsgálni, de ez kikívánkozott belőlem. -
Freeda Krueger #3270 Talán egy jobb futóművel.És csak ha sok van.
A 100 darab Tas is kevés lett volna a túlerő ellen.
-
#3269 Tudod, kivétel erősíti a szabályt. :) -
#3268 Lásd Hans-Ulrich Rudel esete a Marat csatahajóval, igaz? Egy Stuka és egy biztos kezű pilóta sok mindenre képes. -
Fasiszta #3267 Ariete hadosztály voltak tankjai és elég sok síkert elértek észak afrikában gyengéb olasz tankokkal. -
#3266 Olasz legénységgel? Kizárt -
Fasiszta #3265 Ha az olaszok ezt a tankot gyártották volna a háború elején akkor felvették volna Harcot szövetségesek páncélosaival.[IMG][/IMG] -
Fasiszta #3264 Szerintetek a tas-t működött volna ha készült volna belöle 100db? -
#3263 A Pz IV. hosszúcsövő lövege még egy ISZ-2-re is veszélyt jelentett bizonyos helyzetekben. Viszont a páncélvédettség szempontjából már elég lepkesúlyú volt szerintem.
A Pz III. még hosszúcsövű löveggel sem volt valami nagy szám már 42 végén sem. -
#3262 Hmm mihez képest? A Pz4 egy elég jól variálható hk volt és egészen a háború végéig aktív szolgálatban maradt. Nem volt rosszabb mint a Serhman vagy a Cromwell, sőt megkockáztatom, hogy ha nem is védetségben de tűzerőben a t34/85 harckocsival is felvette a versenyt.
A Pz3 meg persze egy idő után elavultá vált amint megjelent a t34. De ne feledd, hogy pl a franciaországi a jugoszláviai a görögországi hadjáratokban igen komoly szerep jutott neki. Sőt a Barbarossa hadműveletben is fontos szerepet kapott. Más kérdés, hogy amint a t34 illetve Kv-1 hk-k nagy számban megjelentek akkor már mit sem ért.
-
#3261 Nem nagyon volt komoly szerepe a haboru kimeneteleben. Jo persze rendfenttarto eroknek is jo volt, de amug semmi haszna. Mar a PZ4 is gyengenek szamitott a haboru masodik feleben. -
Fasiszta #3260 Ebben igazad van. -
#3259 Attól füg.. A Pz3 pl Észak - Afrikában tökkéletesen megfelelt egésszen 1943-ig. -
Fasiszta #3258 Volt ilyen nagy szállítógép? -
#3257 Pz4 mar tobb mint 20 tonna. pz3 meg nem sokat ert 41 utan. -
robgros #3256 És akkor még nem is említettem a Dora és Gustav nevű nehézágyúkat, valamint a V3-ast.Ezeknek az árából hány meg hány páncélost le lehetett volna gyártani! De mint tudjuk, Hitler és haverjai bármilyen őrültséget képesek voltak finanszírozni. -
#3255 gondolom tűzsűrűségről nincs adat. -
Freeda Krueger #3254 Valóban,de a milett volna ha...kérdéskörbe ez is belefér.
Csak fejtegetés.
Dege!
A torony az onnan van hogy ha rákeresel akkor látható a többnézeti rajzokon,képeken.
Merev löveggel már a minimális életképességét is elveszti.
A Gigantból Marder 2 jön ki. -
#3253 nem szóltam. -
#3252 és ez a képen hol látható?