15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Pluskast
    Operation Downfall
  • Fasiszta
    A Turán III-as sok hibája volt azért nem gyártották?
  • Jézus szíve
    Az azért nem semmi, szerinted megkockáztatták volna, tudva azt, hogy náluk fontos volt a kis veszteség?
    Az egész háború alatt kb 400 ezer amerikai katona halt meg.
  • Fasiszta
    Honnét vesszed ezt?
  • Pluskast
    Igen. A tervek is készen voltak és úgy kb 3 milla halottal számoltak a szövi oldal részéről.
  • Fasiszta
    De ha nem találják fel az atombombát az amcsik akkor partra kellet volna szállni japánban?
  • Molnibalage
    Inkább plutóniumot. Két Pu és egy urán bomba volt bevetve.
  • Pluskast
    Azért fura nem? A japóknak kellett az urán hát megkapták. Csak épp nem abban a formában ahogy szerették volna.....
  • Molnibalage
    Igen. Belga uránból lett atombomba. Mivel idő kelett volna az megfelelő mennyiségű hasadóanyag előállításhoz, ez már csak ezért is nem lehet igaz...
  • Pluskast
    Lehet rosszul emlékszem de pl pont egy ilyen tengót kaptak el a szövik a háború vége felé ami nagy mennyiségű urániumot akart szállítani a japcsiknak és ezt a mennyiséget használták fel a 2 bombához amit ledobtak Hirosimára és Nagasakira.
  • Molnibalage
    A távolság miatt ez elég nehéz lett volna... Minimális dolgok voltak. A Tiger I és Me-262 terveit asszem megkapták a japók. Egy nagy hatótávolságú tengó járt németeknél és vitt haza igen hiányzó speciális stratégiai nyersanyagot. A jenkik asszem elcsípték a tengót.
  • Fasiszta
    Nem ez a gong rájöttetem hanem nem dolgoztak össze tengelyek mint a szövetségesek.
  • robgros
    Hitler az olasz szövetséget is eltolta.Nem Musso-val kellett volna haverkodni, hanem a muszlimokkal.
  • Freeda Krueger
    utólag könnyű ilyen kijelentést tenni.de ott és akkor...
  • Fasiszta
    Ha én lettem volna német ország vezére én nem szövetkeztemvolna japánnal.
  • Molnibalage
    A Me-262 akkori szemmel szutyok üzemanyaggal ment. A kerozin az volt az akkori magas oktánszámú repülőbenzinekkel összevetve.

Szerintem az európai tengely hatalmaknak nem kellet volna hadatüzeni Amerikának amikor a japánok lebombázták PEARL harbort.

Nem emlékszem pontosan, de mitha a háromhatalmi egyezmény erre tartalmazott volna utalásokat. Az is lehet, hogy nem. Egyébként meg nyilvánvaló...
  • Fasiszta
    Szerintem az európai tengely hatalmaknak nem kellet volna hadatüzeni Amerikának amikor a japánok lebombázták PEARL harbort.
  • Fasiszta
    Meg híába lett volna me-262-osok alig volt üzem anyag a németeknél és üzem anyag nélkül nem érnek semmit.
  • Gundark 1 1
    Valóban. Egymagában kevés lett volna. HA vannak elérhető közelségben páncélos dandárok, HA ki tudják vívni a korlátozott légifölényt a németek akkor esetleg beszélhettünk volna arról hogy visszaszoritják őket a vízbe. De ha ott nem is sikerült volna akkor sikerült volna máshol. Akkor már szinte mindegy volt, mert a júeszéj benne volt a háborúban, csak idő kérdése volt hogy mikor kényszerül térdre Németország az amerikai gazdasági potenciál előtt.
  • Molnibalage
    Semmi. Mellesleg volt belőle pár darab asszem csak nem ott. Bombázók elleni harcra volt tervezve. A normadiai vadászhegyek ellen nem sokat tehetett volna. A repterek is közel kellett hogy legyenek a fronthoz a korlátozott hatótávolsága miatt és betonos kellett neki. Pár nap múlva a földön kapták volna szét őket...
  • robgros
    Mi van, ha németek már a normandiai partraszállás idején rendelkeznek Me 262-esekkel? Tudom, hogy a történelmet nem igazán a mi lett volna ha filozofálással kell vizsgálni, de ez kikívánkozott belőlem.
  • Freeda Krueger
    Talán egy jobb futóművel.És csak ha sok van.
    A 100 darab Tas is kevés lett volna a túlerő ellen.
  • Jézus szíve
    Tudod, kivétel erősíti a szabályt. :)
  • SgtChris
    Lásd Hans-Ulrich Rudel esete a Marat csatahajóval, igaz? Egy Stuka és egy biztos kezű pilóta sok mindenre képes.
  • Fasiszta
    Ariete hadosztály voltak tankjai és elég sok síkert elértek észak afrikában gyengéb olasz tankokkal.
  • Jézus szíve
    Olasz legénységgel? Kizárt
  • Fasiszta
    Ha az olaszok ezt a tankot gyártották volna a háború elején akkor felvették volna Harcot szövetségesek páncélosaival.[IMG][/IMG]
  • Fasiszta
    Szerintetek a tas-t működött volna ha készült volna belöle 100db?
  • Molnibalage
    A Pz IV. hosszúcsövő lövege még egy ISZ-2-re is veszélyt jelentett bizonyos helyzetekben. Viszont a páncélvédettség szempontjából már elég lepkesúlyú volt szerintem.

A Pz III. még hosszúcsövű löveggel sem volt valami nagy szám már 42 végén sem.
  • Pluskast
    Hmm mihez képest? A Pz4 egy elég jól variálható hk volt és egészen a háború végéig aktív szolgálatban maradt. Nem volt rosszabb mint a Serhman vagy a Cromwell, sőt megkockáztatom, hogy ha nem is védetségben de tűzerőben a t34/85 harckocsival is felvette a versenyt.

A Pz3 meg persze egy idő után elavultá vált amint megjelent a t34. De ne feledd, hogy pl a franciaországi a jugoszláviai a görögországi hadjáratokban igen komoly szerep jutott neki. Sőt a Barbarossa hadműveletben is fontos szerepet kapott. Más kérdés, hogy amint a t34 illetve Kv-1 hk-k nagy számban megjelentek akkor már mit sem ért.
  • I.C.ram
    Nem nagyon volt komoly szerepe a haboru kimeneteleben. Jo persze rendfenttarto eroknek is jo volt, de amug semmi haszna. Mar a PZ4 is gyengenek szamitott a haboru masodik feleben.
  • Fasiszta
    Ebben igazad van.
  • Pluskast
    Attól füg.. A Pz3 pl Észak - Afrikában tökkéletesen megfelelt egésszen 1943-ig.
  • Fasiszta
    Volt ilyen nagy szállítógép?
  • I.C.ram
    Pz4 mar tobb mint 20 tonna. pz3 meg nem sokat ert 41 utan.
  • robgros
    És akkor még nem is említettem a Dora és Gustav nevű nehézágyúkat, valamint a V3-ast.Ezeknek az árából hány meg hány páncélost le lehetett volna gyártani! De mint tudjuk, Hitler és haverjai bármilyen őrültséget képesek voltak finanszírozni.
  • degenerator
    gondolom tűzsűrűségről nincs adat.
  • Freeda Krueger
    Valóban,de a milett volna ha...kérdéskörbe ez is belefér.
    Csak fejtegetés.
    Dege!
    A torony az onnan van hogy ha rákeresel akkor látható a többnézeti rajzokon,képeken.
    Merev löveggel már a minimális életképességét is elveszti.
    A Gigantból Marder 2 jön ki.
  • degenerator
    nem szóltam.
  • degenerator
    és ez a képen hol látható?