II. világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Schwere Panzer Abteilung 503
2.Minden elismerésem a partizánoké. Ha az én országomat szálná meg egy másik akkor valószínüleg én is fegyvert fognék.
3. Ha nem hõzöngenél kicsit lejjebb elolvasnád, hogy már megemlítettem, más nemzet is követett el igen csak szörnyû bûnöket és egyet is értek azokkal akik azt mondják, hogy minden nagy nemzetnek van bûne, ismételni nem fogom magamat.
A vita konkrétan az én részemrõl a waffen ss-rõl szólt. Nagyon helyes ha más nemzetek bûneirõl akarunk beszélni. De az Oradour-i és Tulle-i tényeken akkor sem változtat.
Ha mondjuk az én hozzátartozóm halt volna meg Oradourban, akkor én jobban utálnám a partizánokat mint a Waffen-SS-t. Õk siettek Normandiába harcolni egy elit harcoló alakulat volt. Ez az egész nem történt volna meg ha egy két szaros partizán nem barbárkodik. Miért nem akkor harcoltak amikor kellett volna 1940-ben normális katonaként.
Ja és mit tehetett róla a másik ezred aki a falutól 30 km re volt? Na ez a kollektív bûnösség elve amit utálok. Ha máskor annyira szeretik hansúlyozni, hogy nincs kollektív bûnösség akkor itt is tegyék.
A Gurkák Olaszországban brit! parancsnokság alatt egy falu fériait végezték ki a nõket pedig halomra erõszakolták és ölték le. Na errõl is kellene beszélni.
Ja és õk mindezt csak úgy szórakozásból!! (felelõsök semmit sem kaptak)
Szóval ne gyere nekem itt a háborús bûnökkel, mert rengeteget fellehetne hozni amit a másik oldal követett el. Az oroszokról ne is beszéljünk, mert az egy 10 kötetes könyvet igényelne. A nagy becsület és keresztes háború hírdetõinek a britteknek és Amerikaiaknak olyan szövetségese volt mint a Szovjetunió(a bolsevizmus zászlaja alatt Sztálin több 10 millió embert ölt meg, ehhez képest Hitler kezdõ volt) ). Hol van nekik joguk bárki felett is erkölcsi ítéletet hozni?
\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper
Mellesleg én itt NEM csak az SZUs vérengzésekrõl beszéltek, ugyanez megvolt az amerikaiaknál is (ahogy ma is megvan), briteknél, japánoknál....a háború brutalitással jár....DE EZ NEM JELENTI AZT HOGY EZ JÓ VAGY ÉN EZT HELYESLEM...
Az más kérdés ha egy fikacnyi becsület lenne bennük leszerelhetnék a bûnösöket.
Visszatérve a német megszálláshoz, a balti államok kifejetten örültek neki, felszavadítókként üdvözölték a németeket, és beálltak sokan a sokat szidott SS-be is. Ha jól tudom a totenkopf-ba.
Schwere Panzer Abteilung 503
Ha TE ezt láttad volna, hogy ezt tették a parncsnokoddal mit tettél vona?
Ezt nevezik hirtelen felindulásból elkövetett emberölésnek. Ráadásul háború volt és ellenséges területen voltak.
\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper
De azt azért nem mond nekem, hogy elfogadható volt, hogy fél európát lerohanták és megszálva tartották. Mi sem örûltünk annak, hogy a ruszkik itt voltak a nyakunkon több mint 40 évig. Képzeld el akkor azokat a nemzeteket akiket megszálltak a németek, hogy örûlhettek. Amúgy meg szerintem az is elfogadhatatlan, hogy valakit megfosszanak önkényesen az állampolgárságától. Elismerem a zsidóknak mindíg is nagy szerepük volt/van a gazdasági életben. Ráadásúl most már nagyfokú üldözési mániában is szenvednek. De ez akkor sem ok arra, hogy kinyírják õket.
Egyébként meg PLacinak igaza van az oroszok is nagy gennyládák voltak. Ugyanúgy nálluk is volt faji üldözés és ugyanúgy Sztálin is kiírtott -kevésbbé ismert- népcsoportokat és õ is ugyan annyira gyûlölte a zsidókat mint Hitler. Egy különbség volt a két diktátor között. Sztálin a gyõztesek oldalán fejezte be a háborút.
De mivel nem vagyok náci így nem teszem ezt...
Amúgymeg a pénzvilágot mindíg is a zsidók irányították...ezt nem lehet tagadni....mitgondolsz miért van az hogy a 2. VH után létrejött a zsidó állam de a palesztin spec azóta sem, hogy a izrael harcban van a fél arab világgal, amerika bezzeg még támogatja is......meg az hogy mennyire sírnak hogy fel kell kutatni a náci mészárosokat, közben a sajátjaik vígan élnek Izraelben szal....
Úristen... Miket mondanál, ha náci lennél?? <#idiota>#idiota>
A németek melett az oroszoknak voltak szörnyû tettei, pl a tömeges megerõszakolások. Csak Berlinben kb 1 millió nõt erõszakoltak meg.
Ja, és a németek megtaláltak egy tömegsírt az oroszország által elfoglalt lengyel területeken, ahol egy csomó lengyel katonát gyilkoltak le.
1ébbként a végsõ megoldást tényleg azért találták ki, mert nem tudták az USA-ra sózni a zsidókat, mert visszaküldték õket.
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Szerintem tévedsz...a nagyhatalmak nem azért mentek neki NOnak mert az eszme embertelen volt....az összes nagyhatalom hadseregében voltak vérengzések, civil áldozatok a háború ezzel jár. A különbség annyi hogy míg a vesztesek minden mocska felszínre kerül addig a gyõzteseké ritkábban.......
És egy picit tovább is megyek.....(mégmielõtt bárki azthinné hogy náci vagyok, most tájékoztatom hogy nem) Szerintem még az eszme sem volt olyan nagyon rossz. Tudomásom szerint a zsidóüldözés az eleinte csak azzal járt hogy kiutasították a zsidókat NOból.....az már emberi brutalitás és õrültség hogy késõbb jöttek a haláltáborok...
Viszont az az igazság hogy egy dologban nagyon igazuk volt a németeknek, ez pedig nem más minthogy a világot a zsidók irányítják, ez így volt akkor is és manapság méginkább....A felsõbbrendûségi dolgot meg mindenki használja valamilyen szinten a háborúban....ez erõt ad a katonáknak, szükséges ahhoz hogy ölni tudjanak....
UI.: Már elõre érzem hogy ez nagy port fog kavarni <#vigyor3>#vigyor3>
A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.
Ugyanez a sorsa a patkány gyáva németeknek is...
Ezeket külömbözõ alhivatalok felügyelték példáúl:hadügyi tanács,Maud bizottság,
gépesített egysége tanácsa.Aki elõállt valami új dologgal az csak ezeken keresztûl kezdhette el a kutatást és fejlesztést.Mindezek szervezettségek ellenére soha semmi új fejlesztést nem fogadtak el,ami bevált azt úgy is hagyták. "Ha száz döntésbõl egy hibás ,azt úgy fogják értékelni,hogy rendkívûl jó munkát végzünk.A bizottsághoz benyújtott száz találmányból 99 használhatatlan,így aztán rendkívûl jó munkát végzünk,ha mindegyiket elutasítjuk."
Le Parkour
Pont most olvasom hogy a Németek mennyire elcseszték a haditechikai eszközök fejlesztését.Szervezetlenségüknek köszönhetõen sokkal elöbbre jutottak volna,és talán a háború végkimenetele is másképp alakul.Bár meg kell hagyni véleményem szerint így is õk voltak a legfejletebbek,csak már rosz idõben,és rossz helyen.
Líbia olasz gyarmat volt elég régóta. Szomália szintén Eritera is szintén. Etiópia meg nem volt gyarmat, max megszállt terület, amit fel is szabadítottak az angolok. Etiópia csak 36-tól olasz terület, szal nem is azzal kezdõdött a gyarmatosítás.
Mussolini megirigyelvén Hitler sikeres 1939-es és 40-es hadjáratait, eldöntötte, hogy õ is hódítani fog, és ha már elkezdi, akkor meg is fogja alapítani a Mediterrán térségben az új római birodalmat. Tehát leültek a térképhez, és körülnéztek, hol is kezdjék a dicsõséges hódítást. A szemük Albánián akadt meg. Hát, végülis Albánia híresen komoly katonai erõkkel rendelkezett már akkor is, így az Olasz hadsereg, ha kemény harcok árán is, de sikeresen megszálta Albániát.
Csaptak is rögtön több nagy ki-, be- és felvonulást, hasonlóan ahogy a németektõl látták, hogy mindenki tisztába legyen 'korlátlan' hatalmukkal. Mussolini étvágya megjött, ezért egész Észak-Afrikára kiterjedõ háborúról vizionált, és természetesen a "történelmi konkurens" görögök leigázásáról. Ez már nem ment olyan olajozottan, lévén Észak-Afrikában a Brit Nemzetközösséggel futottak össze, míg Görögországban harcias görögökkel. Mint kiderült, a régi rómaiaknak talán kicsivel több közük volt a hadak mûvészetéhez, mivel nekik sikerült a briteket és a görögöket leigázni, míg Mussolini csapatainak azzal kellett szembesülniük, hogy bár az Albániai hadjárat azt sugalta, az ókor óta azért fejlõdött valamicskét a világ, és mindkét hadszintéren az egyik megalázó vereség után a másikat szenvedte el az olasz hadsereg. Ezek után Mussolini kétségbeesetten kezdte el kaparni Hitler ajtaját, hogy segítsen már, mert oda lesz a dicsõség.....
Bocs az ömlengését, de ahogy ezt elõadta a tanár, az valami iszonyú szórakoztató volt... 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
1ébbként az olasz gyarmatosítás története:
1.) Etiópia az utolsó még gyarmatisítatlan terület, hopp olaszország ráugrik.
2.) Líbia önálló császárság, de mivel közel van, nincs semmi szövetségese, és hadereje kb 0, az olaszok egyszerûen legázolják.
3.) Ezt teszik az Albániával is.
A tanulság:
Voltak hadseregek, amik még az olaszoknál is szarabbak voltak! <#nyes>#nyes>
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Csoda hogy kihúzták 4 évig a háborút.
Észak Afrikába az utolsó pillanatban érkeztek a németek. Az olaszok a teljes megsemmisülés szélén álltak. A németek Rommel taktikájával majdnem elfoglalták Egyiptomot. 1 dolgon ment el az egész: az utánpótláson.
Vagy Máltát kellett volna elfoglalni vagy több tengeralattjárót kellett volna küldeni a térségbe. És persze küldeni a tankot repcsit annyit amennyit Rommel kért. Persze ha Monty kért valamit azt mindig megkapta.
Ha az angolokat eltudták volna vágni az utánpótlástól vagy Máltát elfoglalják, úgy gondolom hogy Rommel helyett bármelyik német tábornok kiûzi a szövetségeseket afrikából.
Csak azt nem értem mi a francnak kellett az olaszoknak afrika.. Csak nem az ókori római birodalmat határát akarták visszaállítani ? 😊
Hagyni kellett volna megdögleni õket, és az így "megspórolt" hadosztályokkal kiegészülve gõzerõvel bevenni Moszkvát.
Goebbels csak a népet etette, de a hadsereget nem tudta. 😊))
Afrikában jelentõs RAF egységek állomásoztak. Mirõl beszélsz? És állandóan kapták a amerikai utánpótlást Egyiptomon keresztül