15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
harcu #3371 Számvéber Norbert könyvei nem túl olvasmányosak, de tényadatokban igen komolyak. :) -
harcu #3370 Nem a könyv a röhej, hanem az, hogy úgy minősítesz, hogy nem nézel utána. 1945 március 6-án indították a németek a harmadik Tavaszi Ébredés (Frühlingserwachen) hadműveletet, természetesen sikertelenül. -
harcu #3369 Hamm. A Hood egy gyenge csatacirkáló, de a Princ Ojgen egy óriás. Hiába, a németek profi nehézcirkálókat építettek. Ja, és természetesen anyahajók is voltak ott. -
#3368 Igaz, hogy nem netes, de én ezt ajánlom neked a témában:
Számvéber Norbert: Kard a pajzs mögött
Nagyon jó könyv. -
#3367 [URL=http://olli.freeweb.hu/]"Kicsit" részletesebben más szemszögből itt. :)[/URL] -
Freeda Krueger #3366 A Balaton környékén még voltak csaták,Kaposvár,környékén.
És persze a Balaton és a Velencei tó közt.
-
gyuri12 #3365 A felszabadítás szót idézőjelek közé akartam volna rakni,ha már az oroszok is Budapestet felszabadították,és nem meghódították.
Tehát semmiféle német ellentámadás nem volt? Röhej ez a könyv. -
Freeda Krueger #3364 Biztosan sántít mert akkora Budapest már rég elesett.
Február 11 én volt a kitörés,és utána már vége volt.
Márciusban már temettek valószínüleg. -
gyuri12 #3363 Kösz.
'45. márciusában nem volt német támadás Budapest felszabadításáért? A töri tankönyv ezt írta,de ez eléggé sántít,szerintem... -
#3362 hajsza a bismarck után. -
Freeda Krueger #3361 Konrad 3 -
gyuri12 #3360 Budapest német felszabadítási kísérleteiről a neten van valami értelmes írás?
Előre is kösz. -
robgros #3359 Igen, láttam már, sőt, írtam is bele. -
#3358 Sziasztok!
Na megnyitottam a hidegháborús topikot! :D
Hidegháború -
#3357 Meg az ellenállás is. Ugyanis az egyenruha nélküli fegyveres az kém is lehet. Őket meg nem védi semmféle jogi egyezmény. Szóval aki ilyesmire adja a fejét az számoljon azzal, hogy szó nélkül kötél vagy golyó. -
#3356 A kollaboráns olyan mint a terrorista. Az hogy ki mi azt utólag döntik el. Leginkább a Göring egy mondata passzol ide, "hogy ki a zsidó, azt én döntöm el" Egy országban amit megszáll egy másik ország hadserege rengeteg konfliktusforrás van. Még "alaphelyzetben" is, ha nincsenek partizánok, ellenállók, vietkongok, és bárkik. Ha ilyen helyzetben bemész a munkahelyedre dolgozni akkor is már nyugodtan lehetsz kollaboráns, mert a mocskoknak dolgozol. De lehet az is hogy te lengeted legjobban a zászlójukat a felvonuláskor, később a megszállás után mégis bebizonyosodik hogy ellenálló voltál és titokban harcoltál a rohadtak ellen :) -
Freeda Krueger #3355 Meg általában a hátországokban is szigorodnak a dolgok,és szaporodhatnak a túlkapások,atrocitások. -
#3354 Na igen. Mondjuk az úgynevezett kollaboráció is egy érdekes kérdés.... -
Freeda Krueger #3353 Ez elötte is igy volt.A civilek általában jobban szenvednek mert mindkét irányból jöhet a gond. -
#3352 Nem tudom de SAJNOS egy háborúban (jellemzően a 2. világháborúban illetve azt követően) óhatatlanúl megszenvedik a civilek is azt atrocitásokat. Ez történt Oradournál is. -
#3351 Azért nyugaton is megvoltak a "túlkapások és kilegések". Például Oradour-sur-Glane. Csak a keleti oldalon ez nem volt egy "nagy" dolog, partizánvadászatkor meg volt engedve, vagy inkább el volt nézve. -
#3350 fogalmazzunk úgy, hogy a keleti fronton egyik fél sem tartott be semmilyen szabályt. a civil lakosság pedig csak a jóindulat miatt élt. -
#3349 bar nezopont kerdese, de jenkikhez kepest a nemetek is keletre vannak :)
ergo voltak keleti fogjaik.
A lenti cikkben az volt a nemetek meglepodtek hogy a nygatiak igy bantak veluk... igaz keleten a nemetek kegyetlenkedtek, de a nyugatiakkal nem.
Erre reagaltam a jenkik is ezek alapjan csak ezt csinaltak a keletiekkel ergo a nemetekkel. -
harcu #3348 Rossz hozzászólásra ment, a 3342-re vonatkozik. -
harcu #3347 42 (aki olvasta, úgyis érti :) ) -
#3346 A lehető legjobb helyen kérdezted meg:) -
#3345 Ez eldöntendő kérdés volt? -
Fasiszta #3344 Igen. -
#3343 Mármint reagálni a hozzászóláskhoz vagy a személyes infójukba írni? -
Fasiszta #3342 Egy kérdés A youtube-ba beléptem de hogy lehet kommentet küldeni a töbieknek ha valaki tudja mondja meg? -
robgros #3341 A hidegháborúnak is megvan az érdekes oldala(kémkedés, fegyverkezési verseny, az ideológiák harca), vagy a nagy részét már ki is merítettem? -
Freeda Krueger #3340 Beleférne a történelembe is talán.. -
#3339 bár 3. vh-s topikot találtam
az se rossz...
de azért szvsz kellene egy hidegháborús is -
#3338 Akkor nem kellene nyitni egyet?
Persze csak akkor ha valakit érdekel...
(de nem én akarom nyitni, nehogy én legyek a hibás, ha nem megy a topik) -
#3337 Persze, hogy azok. Ilyen telitett szineket meg a mai digitgepek is megirigyelhetnenek :) -
Fasiszta #3336 Rommel jól bánt a hadi foglyokkal még azokkal is aki meg akarták ölni öt. -
robgros #3335 Volt második csecsen-orosz háború és van erről megjelent könyv? -
#3334 érdemes elolvasni tőle az 56 szovjet szemmel c. könyvet. -
robgros #3333 Zichermanról annyit, hogy elég jó forrás számomra, ha kevésbé tárgyalt témákban akarok infót szerezni. Jelenleg a csecsen-orosz konfliktust olvasom tőle és nagyon jól leírja a hadi eseményeket, valamint az ezekhez vezető politikai történéseket. -
#3332 már írtam. nem kell mindent elhinni mostanság. ajánlom neked zichermann istván: oroszok hitler szolgálatában című könyvét. van benne egy fejezet, amely az ukrán autonóm köztársaságokat taglalja a 3. birodalomban.
(600ezer orosz harcolt szabadcsapatokban, a wermachtban, és az ss-nél.)