15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • harcu
    Számvéber Norbert könyvei nem túl olvasmányosak, de tényadatokban igen komolyak. :)
  • harcu
    Nem a könyv a röhej, hanem az, hogy úgy minősítesz, hogy nem nézel utána. 1945 március 6-án indították a németek a harmadik Tavaszi Ébredés (Frühlingserwachen) hadműveletet, természetesen sikertelenül.
  • harcu
    Hamm. A Hood egy gyenge csatacirkáló, de a Princ Ojgen egy óriás. Hiába, a németek profi nehézcirkálókat építettek. Ja, és természetesen anyahajók is voltak ott.
  • Jézus szíve
    Igaz, hogy nem netes, de én ezt ajánlom neked a témában:
    Számvéber Norbert: Kard a pajzs mögött
    Nagyon jó könyv.
  • Molnibalage
    [URL=http://olli.freeweb.hu/]"Kicsit" részletesebben más szemszögből itt. :)[/URL]
  • Freeda Krueger
    A Balaton környékén még voltak csaták,Kaposvár,környékén.
    És persze a Balaton és a Velencei tó közt.
  • gyuri12
    A felszabadítás szót idézőjelek közé akartam volna rakni,ha már az oroszok is Budapestet felszabadították,és nem meghódították.

Tehát semmiféle német ellentámadás nem volt? Röhej ez a könyv.
  • Freeda Krueger
    Biztosan sántít mert akkora Budapest már rég elesett.
    Február 11 én volt a kitörés,és utána már vége volt.
    Márciusban már temettek valószínüleg.
  • gyuri12
    Kösz.

'45. márciusában nem volt német támadás Budapest felszabadításáért? A töri tankönyv ezt írta,de ez eléggé sántít,szerintem...
  • degenerator
    hajsza a bismarck után.
  • Freeda Krueger
    Konrad 3
  • gyuri12
    Budapest német felszabadítási kísérleteiről a neten van valami értelmes írás?
    Előre is kösz.
  • robgros
    Igen, láttam már, sőt, írtam is bele.
  • RATCUSTOM
    Sziasztok!
    Na megnyitottam a hidegháborús topikot! :D
    Hidegháború
  • Molnibalage
    Meg az ellenállás is. Ugyanis az egyenruha nélküli fegyveres az kém is lehet. Őket meg nem védi semmféle jogi egyezmény. Szóval aki ilyesmire adja a fejét az számoljon azzal, hogy szó nélkül kötél vagy golyó.
  • Gundark 1 1
    A kollaboráns olyan mint a terrorista. Az hogy ki mi azt utólag döntik el. Leginkább a Göring egy mondata passzol ide, "hogy ki a zsidó, azt én döntöm el" Egy országban amit megszáll egy másik ország hadserege rengeteg konfliktusforrás van. Még "alaphelyzetben" is, ha nincsenek partizánok, ellenállók, vietkongok, és bárkik. Ha ilyen helyzetben bemész a munkahelyedre dolgozni akkor is már nyugodtan lehetsz kollaboráns, mert a mocskoknak dolgozol. De lehet az is hogy te lengeted legjobban a zászlójukat a felvonuláskor, később a megszállás után mégis bebizonyosodik hogy ellenálló voltál és titokban harcoltál a rohadtak ellen :)
  • Freeda Krueger
    Meg általában a hátországokban is szigorodnak a dolgok,és szaporodhatnak a túlkapások,atrocitások.
  • Pluskast
    Na igen. Mondjuk az úgynevezett kollaboráció is egy érdekes kérdés....
  • Freeda Krueger
    Ez elötte is igy volt.A civilek általában jobban szenvednek mert mindkét irányból jöhet a gond.
  • Pluskast
    Nem tudom de SAJNOS egy háborúban (jellemzően a 2. világháborúban illetve azt követően) óhatatlanúl megszenvedik a civilek is azt atrocitásokat. Ez történt Oradournál is.
  • Gundark 1 1
    Azért nyugaton is megvoltak a "túlkapások és kilegések". Például Oradour-sur-Glane. Csak a keleti oldalon ez nem volt egy "nagy" dolog, partizánvadászatkor meg volt engedve, vagy inkább el volt nézve.
  • degenerator
    fogalmazzunk úgy, hogy a keleti fronton egyik fél sem tartott be semmilyen szabályt. a civil lakosság pedig csak a jóindulat miatt élt.
  • Strahd_
    bar nezopont kerdese, de jenkikhez kepest a nemetek is keletre vannak :)
    ergo voltak keleti fogjaik.

A lenti cikkben az volt a nemetek meglepodtek hogy a nygatiak igy bantak veluk... igaz keleten a nemetek kegyetlenkedtek, de a nyugatiakkal nem.
    Erre reagaltam a jenkik is ezek alapjan csak ezt csinaltak a keletiekkel ergo a nemetekkel.
  • harcu
    Rossz hozzászólásra ment, a 3342-re vonatkozik.
  • harcu
    42 (aki olvasta, úgyis érti :) )
  • Jézus szíve
    A lehető legjobb helyen kérdezted meg:)
  • qtab986
    Ez eldöntendő kérdés volt?
  • Fasiszta
    Igen.
  • Pluskast
    Mármint reagálni a hozzászóláskhoz vagy a személyes infójukba írni?
  • Fasiszta
    Egy kérdés A youtube-ba beléptem de hogy lehet kommentet küldeni a töbieknek ha valaki tudja mondja meg?
  • robgros
    A hidegháborúnak is megvan az érdekes oldala(kémkedés, fegyverkezési verseny, az ideológiák harca), vagy a nagy részét már ki is merítettem?
  • Freeda Krueger
    Beleférne a történelembe is talán..
  • RATCUSTOM
    bár 3. vh-s topikot találtam
    az se rossz...
    de azért szvsz kellene egy hidegháborús is
  • RATCUSTOM
    Akkor nem kellene nyitni egyet?
    Persze csak akkor ha valakit érdekel...

(de nem én akarom nyitni, nehogy én legyek a hibás, ha nem megy a topik)
  • I.C.ram
    Persze, hogy azok. Ilyen telitett szineket meg a mai digitgepek is megirigyelhetnenek :)
  • Fasiszta
    Rommel jól bánt a hadi foglyokkal még azokkal is aki meg akarták ölni öt.
  • robgros
    Volt második csecsen-orosz háború és van erről megjelent könyv?
  • degenerator
    érdemes elolvasni tőle az 56 szovjet szemmel c. könyvet.
  • robgros
    Zichermanról annyit, hogy elég jó forrás számomra, ha kevésbé tárgyalt témákban akarok infót szerezni. Jelenleg a csecsen-orosz konfliktust olvasom tőle és nagyon jól leírja a hadi eseményeket, valamint az ezekhez vezető politikai történéseket.
  • degenerator
    már írtam. nem kell mindent elhinni mostanság. ajánlom neked zichermann istván: oroszok hitler szolgálatában című könyvét. van benne egy fejezet, amely az ukrán autonóm köztársaságokat taglalja a 3. birodalomban.

(600ezer orosz harcolt szabadcsapatokban, a wermachtban, és az ss-nél.)