15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Kurfürst #3091 "A Mosquito-t is észlelte a német radar csak késő."
Későn...? Hülyeség...
"Hadd ne hasolnítsuk már össze a német és jenki radarokat. A jenkik még az hordozós Corsair gépbe is be tudtak ranki egy radart, ami akkor szinten elképesztő teljesítménynek számított."
Inkább tényleg ne mert az előzőekhez hasonlóan nem sok közöd van hozzá, max. annyi minden haditechnikai topicban szemellenzősen nyomod a jenkik a legfaszábbak mantrát.
Az "elképesztő" teljesítményről csak annyit hogy semmi különös nem volt benne, a németek pl. pakoltak radart a Corsairhez képest azért lényegesen miniatűrebb Messerschmitt 109G-be is.. -
#3090 F4U-4E, majd az F4U-4N. Az első ASP-4, a második a fejlesztett ASP-6 radarral volt felszerelve, de a szolgálatba lépésre nem találtam pontos időpontot...
Geometriailag a német gép nagyobb darab volt azért, de súlyra a Hellcat sem panaszkodhatott...
Me-110: F.H.M.= 16,2m x 12,10m x 4,13m, tömeg: 5,1t/6,7t
Corsair: F.H.M.=12,4m x 10,17m x 4,57m, tömeg: 3,9t/5,1t
Hellcat: F.H.M.=13m x 10,2m x 3,99m, tömeg: 4,2t/6,4t
-
Freeda Krueger #3089 Csak azért mert nekem minden radar Corsairom koreás. -
Freeda Krueger #3088 De reálisan nézve azért a Hellcat és a Coersair is közeleitett a Me-110 hez,súlyban és méretben.
Mely Corsairon jelent meg a radar? -
#3087 Nem. Sőt, még a csapatpróba alatt is ért el légigyőzelmet. Mondjuk ebből sem használtak sokat, csak mint érdekességet írtam le. -
#3086 Pont ezt akartam írni. -
Freeda Krueger #3085 Szerintem a Corsair is csak a háború után kapott radart,meg a Hellcat is.
-
#3084 Me-262 B-1a/U1 ??? A 11. éjszakai vadászezredtől (10/NJG 11), SN-2 lokátorral felszerelt gép volt az is! Jó, tudom a mennyisége...
De sugárhajtóműves, viszonylag kis méretű éjszakai vadász, harcban bevetve, kipróbálva. -
Freeda Krueger #3083 FW 190? -
#3082 Azt ne feledjük el hogy az a kor még a csatahajók kora. A csatahajó nem csak egy egyszerű hajócska tele bazi nagy ágyúkkal meg megvasalva oldalt. A csatahajó a nemzet jelképe, és mintegy azt fejezi ki hogy milyen erős a nemzet. Meg lehet nézni a költségeket hogy mennyibe került egy. Noha akkor már herr Doolittle hazavágta a repülőivel az Ostfireslandot, az admirálisok kis mosollyal nézték a hordozókat, a szúnyogocskáikkal.. Aztán jött Pearl de még inkább a Korall tenger... És Midway már bizonyitotta hogy a nagy vasak kora lejárt, és a lapostetejűeké a jövő. -
#3081 Na de mekkorán! A Me-110 és Ju-88 gépeken. Az Uhu is picit nagybb, mint a Corsair.. -
#3080 Jó, akkor másképp fogalmazok, a Mosquito két légcsavarja mekkora átmérőjű volt? Ez mekkora felület? Mondjuk 1,5m átmérőjű a légcsavarkör és ez kétszer ugye? Míg a Horten egy rövid szívócsatornában elhelyezett (emiatt némiképp árnyékolt) hajtóművében a kompresszorlapátok átmérője 0,8m volt, ez ugye kétszer. Vagyis a Mosquito kb. kétszer akkora visszaverő felülettel rendelkezett csak a légcsavarjai miatt, mint a Horten, és a Horten a csupaszárny kialakítása miatt nem rendelkezett vízszintes, ill. függőleges vezérsíkokkal se.
A német éjszakai vadászok, mint pl.: a He-219 Uhu sem volt a maga korában rossz technika. -
Freeda Krueger #3079 A német repülőgépeken is volt radar,semmi különös nincs ebben. -
#3078 Nem értelek. A visszaverő felület a lényeg. Erre próbálok rávilágítani. Az nem tudod eltünteni. A Mosquito-t is észlelte a német radar csak késő. Hadd ne hasolnítsuk már össze a német és jenki radarokat. A jenkik még az hordozós Corsair gépbe is be tudtak ranki egy radart, ami akkor szinten elképesztő teljesítménynek számított. És mindezt egyesített kijelzővel! -
#3077 Vazz, én értem, és ezt nem vonom kétségbe, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy az akkori radartechnikát hasonlítsuk már az akkor lehetőségekkel és ne a maiakkal!!!
Erre jössz a Bear koaxiális légcsavarjaival... -
Freeda Krueger #3076 De közben az ellenfél is fejlesztett volna.
Túl korán jött nekik a háború,de ők inditották el. -
Kurfürst #3075 A német Z-flottaépítési terv 1946-ra fejeződött be. 1939 elején kezdték el megvalósítani, a két "H" osztályú csatahajó építésével. Ha elkészülnek vele, 10 csatahajó és 3 csatacirkáló, 4 hordozó, 15 páncélos cirkáló, 8 nehéz és 44 könnyűcirkáló, 68 romboló és 249 állt volna rendelkezésre. A háború miatt abbahagyták, az elkezdett H osztályú csatahajókat (megnövelt méretű Bismarck osztályra hasonlítottak volna, 40,6 cm-es ágyúkkal és diesel meghajtással) is 1943-ban szétbontották.
Túl korán jött nekik a háború, így a terv csonkán maradt, az addig megépült egységekkel tényleg keveset ért a felszíni flotta. -
#3074 Nem számolgatni akarják. Egyszerűen visszaverő feület. Pont. Tudod a Tu-95 is a légcsavarjai miatt látszik messziről... -
Freeda Krueger #3073 Egy másik helyen azt irják ohgy a középső rész fémből készült,ilyennek látszik a fenmaradt példány is.
Kiszúrta volna a radar,legfeljebb annyi gondot okozott volna mint a Ju86p.
-
#3072 Az említett gyártástechnológiai hiányosságokhoz hozzájárult a kényszermunkások használata, és az általuk végzett munka (szabotázs, stb...), ami nemcsak a repülőgépeknél, hanem a V-1, V-2-nél is ugyanúgy előfordult, akárcsak a páncélosoknál is.
Meg ugye a pilóták sem azok a magasan kiképzett, többszáz repült órával rendelkező öreg rókák voltak, akik a Condor Légióban kezdtek és 39-41-es csatákban edződtek. Itt gyakran pár tucat repült órával a hátuk mögött küldtek gyermekbetegségekkel szenvedő gépekkel harcba fiatalembereket. Mondjuk a Galland féle Jv44-es csapat ez alól kivétel!Jagdverband 44 -
#3071 Jó, tudom, hogy forrásként eléggé sántít, de... Horten gépek -
#3070 Mondjuk a radartechnika akkor szintjén nem az volt a legnagyobb gondjuk, hogy nekiálljanak kompresszorlapátokat számolgatni. Azért az a technika is gyermekcipőben járt még, korlátozott hatótávolság, tág hibahatárral.
Egy több gépből álló köteléket persze, hogy kiszúrtak a Csatorna felett az angolok, de nem hiszem, hogy egy nagyobb sebességű, viszonylagos "lopakodó" képességgel rendelkező (grafittal kevert, enyves bevonat) sugárhajtású gépet (pl: Ho-229) ugyanolyan feltételek mellett hasonló hatásfokkal mértek volna be. -
Freeda Krueger #3069 Én erre nem vennék mérget.
Hartalmas területet kellett volna ellenőrizni,és folyamamtosan támadni és potolni a veszteségeket.Atlanti óceán,földközi tenger,stb.Ez túl sok lett volna.
De ez csak az én véleményem. -
Fasiszta #3068 Hát igazadok van a németeknek a tengeralatjárokra kellet volna gyúrni a brit flotta túl nagy volt hogy a németek össze hozzanak egy felszini flottát. -
#3067 Ez nem egészen volt igaz. A Biscmark indulása előtt, ha nem jönnek össze a "balesetek", akkor egyszerre indulhatott volna el a Scharnhosrt-tal, Gneisenauval és a Priznt Eugennel. A B-t is alig tudták megállítani... -
#3066 Mondjuk nem a felszíni flottát kellett volna erőltetni.. Ha egy kis esze is lett volna Hitlernek tudhatta, hogy a Brit királyi haditengerészettel nem tudja felvenni a versenyt. Ez már a Császári Németországnak sem ment. Pedig azoknak aztán elég szép flottájuk volt. Viszont ha teszem azt 41 elejére már 250-300 tengójuk lett volna, a briteket simán elvágják a tengeri utánpótlástól. -
#3065 Az biztos hogy soha nem sikerült a nagy terve Dönitznek, a 100 járőrben 100 oda vagy visszaúton 100 karbantartáson. -
#3064 Azt hiszem - ahogy az általa írt könyvéből emlékezni képes vagyok - a csúcsidőszakban 80 tengó volt egyszerre jelen a tengereken. -
Freeda Krueger #3063 Adolf Galland is ellenezte a He-162öt.
Ő azért eléggé képben volt repüélésügyileg.Látta a hátrányait,és azt hogy pazarlás.
Ír róla a könyvében. -
#3062 Volt annyi legyártva. Csak éppen a háború végén már szemlyézet nem volt sokmindehez. Páldául tucatszámra álltak eldugva gépek amivel soha nem szálltak fel, mert sem benzin sem pilóta nem volt hozzá. A He-162-esből is lehetett akrámennyi az átlagos pilóta képtelen volt repülni vele, ahogy az Me-163-sal is.
A Type IX és VII tengókból sem vetettek be sokat soha. A pontos száma Sárahidai könyvében benne van. -
#3061 Valóban járőrözött :) egy :) De ha 100 lett volna akkor sem változik semmi. -
#3060 *Én* úgy tudom, hogy bár a XXI járőrözött, nemigen süllyesztett el egy hajót sem. -
#3059 Kokrétan a pilóták beszámolóiból volt idézve valemenyik háborús könyvben és még az Aranysasban is. Leváló lemezborítások, borzalmas szegecselés, megbízhatatlan és gyakran kigyulladó hajtóművek, stb. Volt még a listán ez-az.. -
Kurfürst #3058 Dehogy állítom hogy csodafegyver volt, egy klasszissal jobb tengó volt mint a többi, sok hasznos újítással stb, és persze nem volt sebezhetetlen. Csak az elhapapózó baromságokat kell már egy kicsit korrigálni, lásd még He 162... -
Kurfürst #3057 "A Me-262 gépek eleinte borzalmas állapotban érkeztek ki a csapatokhoz."
Forrás?
"Az, hogy papíron hadrenben volt semmit sem jelent."
Nem, az nem jelent semmit hogy te öntöd magadból a légből kapott baromságokat.
"Soha sehol nem olvastam..."
És..? Még a wikiben is szerepel néhány részlet a bevetéséről...
De ha nagyon akarod, előkaparhatom a könyveimet is. -
#3056 A XXIes kiváló projekt volt Nem véletlenül hasonlitott az összes háború utáni D/E tengó rá. De nem volt csodafegyver. Ez sem. Biztos számos hajó pusztul el miatta odakinn a vizen, de mire jött már megvolt a legrosszabb ellensége a repülő. (a "lyukat" akkor már betömték Liberátorokkal) Méghozzá az egész útvonalán a konvojnak. Ahogy a felszinre emelkedik, valaki elkapja. Ha meg csak a schnorkel megy akkor meg csak szerencsével vesz észre prédát. Ha meg nagyon izgul, akkor nyakába dobnak pár fidót, és nyugszik :) -
#3055 Esküszöm, hogy szövegértelmezési problémáid vannak. Hol írtam, hogy az volt. Cifu is leírta, hogy mi volt a helyzet. Az összes ilyen "világmegváltó" dolog kapkodva épült és sokszor borzalmas minőségben. A Me-262 gépek eleinte borzalmas állapotban érkeztek ki a csapatokhoz.
Az, hogy papíron hadrenben volt semmit sem jelent. Soha sehol nem olvastam hivatkozást arra vonatkozolólag, hogy mezei Lufwaffe pilóta repült volna vele. Az egyik teszpilóta odavágta magát vele és meghalt. Arról sem olvastam soha semmit, hogy bárki találkozott volna odafent vele, arról meg végképp, hogy légigyőzelemet ért elv volna bárki vele. -
Kurfürst #3054 A Heinkel He 162 a háború végén már hadrenbe állt, be is vetették asszem még pár légi győzelme is volt a típusnak.
A XXI-esből is 118 épült a háború befejezése előtt, ez sem épp papírprojekt volt. -
Rundstedt17 #3053 Én sem értem:D.... -
Rundstedt17 #3052 Földi Pál minden könyvében a földig hordja a szovjeteket meg a kommunistákat:D....Kurt Rieder meg nem ritkán téved technikai kérdésekben....