15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Torzonborz
    kivéve ha biztosított a légi fölény ami ugye nem így volt. arról nem is beszélve hogy egy ilyen monstert nem bírt volna el egyetlen egy út/híd sem , a vasúti szállítás megoldhatatlan. szóval vagy a saját "lábán" döcög el a frontra vagy vmi nagy szállító hajóval viszik el egy darabig.
    bár én ebben is a "szokásos" II.vh.-s német megalomániát látom csak.
    jól néz ki , érdekes de ennyi.
  • Molnibalage
    Hát... A Panzer IV az 22 tonnától indult tudtommal. Necces.

A képen az Marder III?
  • Molnibalage
    Az akkori légvédelem hatékonysága egy vicc volt. A támadó gépek 80%-kát kéne lelőni alsó hangon. Ez még ma is húzos. Egy ekkora dögöt egyszerűen nem lehetne nem eltalálni.
  • Kurfürst
    Kisebb vackokat viszont elvitt:

• Kurfürst
    "A harckocsik légiszállíthatósága akkor nem nagyon volt opció. Komoly harckocsit egy repcsi sem bírt el."

A vitorlázó Me 321 Gigant - gyakorlatilag a Herculesek elődje - el tudott vinni 20 tonnát, amibe belefért egy Pz IIIas vagy IV-es. Volt motoros változata is a Gigantnak, a 321-es, de az "csak" 10 tonnát vihetett.
  • Jézus szíve
    Bocs, vak vagyok, már látom, hogy az elsők lejjebb vannak.
  • Jézus szíve
    Ezen a fantáziamaketten elég idétlenül helyezték el elöl a Tigris tornyokat, lényegében nem tudnak forogni egymástól:)
  • Freeda Krueger
    Ez teljesen igaz,csak elmélkedünk itten.
  • Jézus szíve
    A wikis képen jól látszik a torony és a méretarányok is:), bár ettől függetlenül, még mindig egy értelmetlen harceszköz.
  • Buren
    Az U-Boot-oknak is volt légvédelmi fegyverzete, csak elrettentő ereje volt, komolyabb támadásnál nem volt sok haszna. A ratte pedig elvileg sokkal nagyobb volt, ráadásul el se merülhetett volna (csak félig a gyenge talajban :))

Amúgy itt van egy fantáziamakett a Landkreuzer-ről.

Ilyesmi csak valami warhammer szintű mesevilágban lehet hasznos...
  • Freeda Krueger
    Van lövegtornya,és légvédelmi fegyverzete is.
  • degenerator
    láthatóan nincs lövegtornya. nem hinném, hogy túl gyors lett volna. ha egyáltalán megmozdul. nagy a felderíthetősége=sebezhetősége. gondolom sokat is fogyasztott volna. és a tűzerejét valószínűleg kiváltotta volna egy páncélos század.
  • Buren
    Propaganda célra kiváló.

Valódi harcértéke gyakorlatilag nincs.

Ennyi.
  • Freeda Krueger
    Azért egy ilyen vackon nyilván lett volna légvédelem is.
    Vagy ha egy ilyen van akkor talán légifedezetre is futja.
  • Molnibalage
    Egyetlen mísz zubó hazavág egy ilyet. Egy 500 kilós vagy 1000 kilóg bomba ezen úgy ment át volna felülről, hogy öröm lett volna azt nézni. A csatahajók páncélja sem bírta ezt...
  • Jézus szíve
    Nem tévedsz:). P.1000 Landkreuzer "Ratte".
  • robgros
    Ha nem tévedek, ez a Ratte névre hallgató páncélos, valóságos szárazföldi csatahajó. Krupp emberei tervezték meg, csak az volt a szerencse, hogy a vezetőségnél volt olyan is, aki legalább józan elmével rendelkezett és elvetette ezt az őrültséget.Bár, ha Hitleren múlik, lehet, még ez is kap támogatást.
  • Jézus szíve

Valószínűleg ez viszi a pálmát
  • robgros
    Csak most látom, hogy még olyan tankot is tervezgettek, ami egyszersmind lépegetőként is funkcionált volna.A megvalósítást nem tudom, hogy képzelték, úgy gondolom, egy ilyet azért napjainkban is nehézkes lenne megcsinálni.De a britek sem maradtak le e téren.
  • horthy
    Itt egy link a szélágyuról és hangágyuról :

http://www.masodikvh.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=356&Itemid=222
  • Molnibalage
    Meg a Monty Phyton-os pusztító vicc. :)
  • robgros
    Kísérleteztek ezek szélágyúval is. Annak volt valamilyen eredménye: tán 200 m-ről egy 10 centis deszkát kettétört. Javítson ki valaki, ha tévedek! Egy példány készült ebből, azt is az amik csípték el a háború végén.
  • Freeda Krueger
    A röhögő katona könnyü célpont
  • robgros
    Amúgy jó kis oldalt adtál meg. Köszönet érte.
  • robgros
    Ez inkább egy hatalmas tartályra hasonlít. Ha kimennek a szövik elé azok valszeg inkább könnyesre röhögik magukat, mintsem megijednek tőle.
  • Freeda Krueger
    kugelpanzer
    Ez itt remélem müködik.
  • robgros
    Kugelblitzről hallottam, de Kugelpanzerről még nem.
  • robgros
    Az Alkett minerollerről és a Kugelpanzerről adhatnál némi infót vagy weboldalt, mert ezekről nincs infóm.Érdekelnének.
  • Fasiszta
    Az amcsi T-28-as páncélvadás 100 tonnát nyomot mozdulni se tudot.
  • Freeda Krueger
    Megálmodtak sokmindent,néhány érdekes dolog el is készült.
    például az Alkett mineroller,és a Kugelpanzer.
    extrémek...
  • Molnibalage
    Nem. A németek. Meg is csinálták, csak éppen nem volt mozgatható.

A németek több ezer tonnás monstrumokat is megálmodtak. Szó szerint. A harckocsik légiszállíthatósága akkor nem nagyon volt opció. Komoly harckocsit egy repcsi sem bírt el.
  • robgros
    Japánok foglalkoztak hangágyúval? Mintha erről hallottam volna egy ismeretterjesztő műsorban.
  • degenerator
    szerintem a hangágyú.
  • Freeda Krueger
    A MAUS-t szerintem nem.
    Kisebb tankot a Gigant elvihetett.
  • robgros
    Hát igen, egy tank, ami szuper tűzerővel és páncélzattal bírt, csak éppenséggel meg se bírt mozdulni.Tényleg egy hülye fejlesztés volt, mivel páncélosoknál a mozgás is számít. Egy ilyet légi úton el tudnak szállítani, vagy nincs az a repülő, ami elszállítaná?
  • Freeda Krueger
    Meglehetősen egyéni elgondolás,de szerintem a MAUS tank.Szerintem.
  • robgros
    Egy kérdés: melyik lehetett a leghülyébb fegyverzeti fejlesztés a háborúban? Papíron létező és a gyakorlatba átvitt is jöhet.
  • frontline
    Sziasztok!

Volna kedvetek részt venni egy fejlesztés alatt álló II. vh-s stratégiai/gyűjtögetős kártyajáték tesztelésében? A játék magyar nyelvű.
    Ha valakit érdekel a dolog, ide írjon egy e-mailt.

[email protected]

üdv,
    fl
  • Pluskast
    Igen. Eredetileg pénzügyminiszter volt a kormányban pozitív szaldóssá tette az ország gazdaságát, majd az itt szerzett sikereinek köszönhetően lett diktátor.
  • Fasiszta
    António de Oliveira Salazar de ő fejlesztette az országa gazdaságát?