15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#3051 Öhm.. Van 20 év a kettő között...
A P-1500 meg a lejjebb említett "a papír sok mindent elbír" kategória. -
#3050 Esküszöm nem értem mit akarsz mondani. -
Fasiszta #3049 és most tényleg befejezem. -
Fasiszta #3048 Na jó hagyom ezt a témát. -
Fasiszta #3047 igazad van . -
Fasiszta #3046 AZ mp38/40 még a tisztek is használták. -
Fasiszta #3045 A Maus az tényleg kudarc. -
Fasiszta #3044 És szerintem kurt rieder nem hinném hogy mindegyik könyv hazugság lenne az afrika korps az nem hazugság. -
#3043 XXI.-es "hadosztályú"? Mondjuk inkább hogy XXI. típusú, esetleg XXI. osztályú tengeralattjáró. ;)
Mindössze egyetlen XXI.-es tengó indult el járőrözni, az U-2511, 1945 Május 3.-án. Nem süllyesztett el semmit, mivel a járőrözés közben érte a megadási parancs. A "kipróbálták" és a "sikeres" tehát viszonylagos fogalmak az hajóosztállyal kapcsolatban. A gyártási minőség a legtöbb XXI. esetén iszonyatosan gyenge volt, több egységet is kiképzőhajónak minősítettek át, mivel harci cselekményre alkalmatlan volt a gyenge minőségű hegesztések és a gépészeti állapotok miatt.
Maga az elképzelés jó volt, ez tény, át is vették mind az Oroszok, mind az Angolok, mind a Franciák, mind az Amerikaiak. -
#3042 Attól, hogy valaki ír egy könyvet, még nem lesz automatikusan igaz. Maradjunk annyiban, hogy a B-2A-nak és a Horten Ho229-nek annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettő csupaszárny gép. Ennyi. A Horten fivérek már akkor is csupaszárny vitorlázókat építettek, amikor még semmit sem tudtak a radartechnikáról. Szóval ez fantazmagória szint. -
Freeda Krueger #3041 Megkapták a népi gránátos alakulatok is. -
#3040 Én nem is arról beszélek. Azokról amit eddig felsoroltál. ICBM, atombomba, kettő kombinációja stb. Leírtam, hogy ezek cirka 15 évvel később valósultak meg cikra 20-szor több ráfordításból és békeidőben. A Ho-229, He-162 és többi ilyesmi dolog is ez a kategória.
A XXI-est bevetették, több-kevesebb sikerrel. A snorkeljét képes volt érzékelni az angol romoblók radarja kisebb távolságról. Ami nagyon ütős volt benne a hajótest kialakítása már inkább víz alatti haladáshoz volt optimalizálva. -
#3039 Jaj.... -
Fasiszta #3038 Szerintem a XXI-es hadosztályú tengeralatjáró nem fantázia azt ki is próbálták és sikeres volt csak hát a háború végé. -
#3037 kurt rieder írta. (géczi zoltán). kb földi pál szintü. -
#3036 Ki írta az a könyvet? A lett volna dologgal meg felesleges dobálózni. Semmi értelme. Fog már fel, a legtöbb "csodafegyver" és titkos fegyver a fantáziarajz vagy ötlet szintet alig súrolta. Papíron mind ragyogó volt, de a papír sokmindent elbír. Meg a fantázia is. -
Fasiszta #3035 A gewehr41-ből kevesebb vot mint kar98-ból ezért csak az SS és az ejtőernyősvadászok kaptak. -
Fasiszta #3034 Ezt Hitler titkos fegyveriből olvastam én is gyüjtők információt és a horténak több változata is lett volna. -
#3033 Nem. Mindenki aki abból a felsőoktatási programból került be baként afelé éltek ezzal a "gesztussal". Csak ők éppen azért csatlakotzak, hogy ne bokorugrók legyenek... -
Freeda Krueger #3032 Azért ez igy nem teljesen igaz.
A Kar98 volt a standard puska,késöbb a gewehr41 sorozat.
Nem csak elit egységek kaptak stg-44 et hanem gyakorlaitlag bárki,lévén általános fegyvernek képzelték.
Az FG-42 pedig speciálisan az eje egységeknek kifejlesztett puska.Túl drága.
A Garand az ameriaki haderő standard puskája volt,am M1 karabély pedig azoknak akiknek a szolgálati puska túl kényelmetlen,aknavetősök,gépkocsivezetők,stb.
-
#3031 Magyarán minél iskolázatlanabb volt az illető annál szarabb fegyvert kapott? -
#3030 A Civil katonák című könyvben volt egy rövid említés erről. Voltak olyanok akik felsőoktatási programban csatlakoztak a sereghez, de végülis egyszerű bakaként vetették be őket a képzés vége előtt. (Elég meredek...) Ekkor jött a nagy duma, hogy választást kínáltak nekik. Választhattak fegyver. A könyv szerzője szerint ami velük csináltak az nem éppen a US ARMY legdicsőbb húzása volt. Egyet tudok vele érteni. -
#3029 Jaj... Ne keverd már a szenzont a fazonnal. Attól mert csupaszárn gép mindnkettő az alkalmazott techológiában és kialakításban fényévek vannak a két gép között. Nehéz a felfogásod? A kompresszor lapátok látszanak. Pont. Az elég decens visszaverő felület. Kérlek előbb olvass vagy kérdezz, de ne terjesszed már a hülyeséget. -
#3028 Ez ebben a formában nem igaz. Jack Northrop vesszőparipája volt a "csupaszárny" konstrukció. Rengeteg gépet csinált ebben a konstrukcióban. A kettőnek kb annyi köze van egymáshoz mint a brit meg a német radarnak. -
Fasiszta #3027 a kar98 és a mp 38/40 közkatonáké volt meg még az mg-k az stg-44 és a az Fg42-t az elit egységek kapták. -
Fasiszta #3026 Az stg-44 nem mg. -
Fasiszta #3025 tudod hogy amcsi lopakodógép a horte alapján készült és a horte faszerkezetü volt nem fém. -
#3024 Ha vki megválaszolná nekem ezt a másoknak tök egyértelmű (nekem nem az) kérdése(i)met, nagyon örülnék.
szóval:
1. Mi alapján dőlt el az USA hadseregében, hogy melyik katona kapott Garand, M1 carbine, Thompson, Bar fegyvereket, vmint ki kezelhette az M1919 géppuskát?
2. Ugyanez csak a brit seregnél, hogy ki miért kapta a Lee-enfield-et, a Bren-t, a Sten-t?
3. Németeknél is kíváncsi lennék, hogy mi alapján kapták meg a katonák a Kar98-at, az MP38/40-t, STGw44-t, az Fg42-t, valamint az MG34 és MG44-t?
4. Nem utolsó sorban pedig a szovjet katonáknál is kíváncsi lennék, hogy mi alapján kapták meg a Mosin Nagant, PPsh, Degtyarev fegyvereket?
Köszönöm! -
#3023 ugyan, kérlek:) -
#3022 Tudod erre mondják, hogy ha a nagyapám villamos lett volna akkor én most csilingelnék :)) Amúgy meg a mi lett volna ha-nak köze nincs a történelemhez:) -
#3021 Tök jó, hogy egy olyan gépről beszélesz ami soha nem hagytal el a betont talán. Mellesleg mitől lenne lopakodó?
1. Teljesen fém.
2. Attól mert csupaszárny még nem lopakodó. A kompresszorlapátkora smián rálátott volna radar.
3. Hogy repülte át volna az Atlanti-óceánt egy mísz vadász? Még az F-15E sem képes erre CFT-val és 3 pótossal. Vagy talán éppen határon... Az akkori gázturbinás gépek 1,5 órát, ha levegőben tudtak maradni. Ez cirka 300 km-es harci hatósugarat biztosított...
4. Még, ha valami isteni csoda folytán valahogy eljut oda akkor mivel kapta vola szét a radarokat? Ez vadásznak volt tervezve...
Nonnan szeded ezeket a vad dolgokat? A hajam égnekáll... -
#3020 ja, es volt belole a nemeteknek kb 1000 folosleges, mi?
Horten-nek meg kisebb a hatotavolsaga eleve, szoval szart sem ert volna. -
Fasiszta #3019 Radarok ellen lettek volna a horten-229 mert az egy lopakodó gép és szerintem azokkal elintéztékvolna a radarokat? -
#3018 Ha, meg ha, meg ha. Mondtam már, hogy ilyet a történelem nem ismert A SZU és USA némileg több forrás felett rendelkezett és mikor született meg az első ICBM? Az '50-es évek végén... Az egy dolog, hogy "dolgoztak" rajta. Az a dolgoztak kb. egy elméleti felvetésig és fantáziarajzig jutott el. Ennyit én is tudok. A Me-264 egy vagy két példányát nem véletlenül kapták szét. Még csírájában elfolytották a kísérletezést. Még, ha lett volna gép is a németek ilyen hosszútávú bevetésen 0 rutinnal bírtak volna és, ha felmerült volna egy támadás lehetősége, akkor a keleti parton vadászokat és radarokat tartottak volna készenlétben. A tengók miatt is voltak járőrök.
0 realitása volt annak amit te vízionálsz. -
#3017 Nem, mert ha elerte volna a haboru, akkor a Leopard lett volna a legjobb :P -
Fasiszta #3016 Hát a németek dolgoztak az interkontinentális rakétán is meg ha a rakéta nem müködik ott lett volna a ME-264 nehéz bombázo ami elrepült volna amerika partjáig csak nem küszült el csak prototipus volt belőle. -
#3015 Ha elérte volna a háborút az angol Centurion lett volna a páncélosok császára. Megjegyzem ez volt gyakorlatilag az első MBT, és specializált, továbbfejlesztett változatai a 90-es évek elejéig hadrendben álltak.
-
#3014 a háború vége fele az orosz. -
Freeda Krueger #3013 De inkább a müszerek mint a súly miatt.4 tonna nem olyan sok egy B-29 nek. -
#3012 Na ja... A 2 atombomba szállításához is egy kibelezett B-29-es kellett...