II. világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
A németek MINDENT iszonyat pontosan elkönyvelt, még a zsidó halálvonatokat is emberre pontosan.
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Mért ne bírt volna hasonló képességekkel egy amcsi katona? 😄 Ez a német felsõbbrendûség egy nagy rakás hülyeség, de ezt már tisztáztuk párszor.
Én is sokkal jobban szeretem a német hadsereget, meg a haditechnikát, de azért tisztában vagyok a képességükkel.
Le Parkour
Le Parkour
Nyilván nem arra gondoltam, hogy egy átlag szövetséges pilóta ugyanott volt tudásban, mint a német ászok.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az arány a valóságnak megfelelõ (1 Waffen-SS vs 10 orosz)
\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper
\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper
Egy szövetséges pilóta visszaemlékezései: A háború végefelé Franciaországban 6 -od magával repült egyszer csak jött egy német gép egyedül, rögtön leszedte négy bajtárást õk ketten elmenekültek (késõbb kiderült egy Experete volt) És ez az angol bácsi olyan elismerõen szólt az Expertek-rõl, hogy az döbbenet. És még lehetne sorolni az eseteket.
A SZOVJET LÉGIERÕ legeredményesebb pilótája:
Ivan N. Kasedub 62 légi gyõzelem
Magyarul a Luftwaffe szabályai szerint csak Kasedub számít ásznak(Expertenek)
õ is csak órhosszal érte el, hogy megkapja a Lovagkeresztet. 😊))
A Luftwaffe Experte-i(ászai)
Nappali vadászok Expertek: 231FÕ , akik közül a legkevesebb gyõzelmet 60-at Karl Munz érte el harmad magával. A maradék 228 fõ teljesítménye 60-352 lelõtt gép közé tehetõ.
A legsikeresebb Erich Hartmann 352 lelõtt ellenséges géppel.
Ha összeadjuk a lelõtt gépek számát akkor az jön ki, hogy 231 Experte összesen 25372! (lehet, hogy nem teljesen pontos én adtam még régebben össze az adatokat, persze mindenféleképpen ezzel a nagyságrenddel kell számolni) gépet lõtt le. Az átlag kb 110 gép/fõ. És akkor ezek csak a hitelesített adatok. Nem beszéltem még az éjszakai vadászokról és arról a több száz pilótáról, akik 60 gyõzelem alatt teljesítettek.
Az USA AIR FORCE legeredményesebb pilótája:
Richard I. Bong 40 légi gyõzelem
A BRIT KIRÁLYI LÉGIERÕ legeredményesebb pilótája:
Saint John Pattle 41 légi gyõzelem
A SZOVJET LÉGIERÕ
aztán mikor megtalálták a feljegyzéseket akkor rájöttek hogy a németeknél full nem propaganda volt hanem tényleg ilyen képességû hõsök voltak ott
kössz!!
Valamint részt vett a Keleti-fronton zajlott harcokban is. CSak a Kurszki csatában 30db T-34-est lõtt ki.
Számomra Õ olyan mint Hans-Joachim Marseille a levegõben persze Jochen mindenkin túltett Õ egy igazi zseni volt. (És ráadásul Õ nem ült mindig jobb gépben). Marseille utolérhetetlen pilóta volt ott etette meg az angolokat, ahol akarta Afrikában.
A Jean Bart nem tudott harcolni a II.VH-ban, mert félkészen menekült el még 1940-ben, majd a Vichy-franciaország haditengerészeti hajójaként több támadás is érte, így csak 1946-ban fejezték be.
Kár, hogy az angolok elsülyesztették az egész francia flottát, amikor az nem akart hozzájuk csatlakozni a németek elleni harcban <#szomoru1>#szomoru1>
Richelieu
Richelieu
Jean Bart
Jeanne D'Arc
Olaszország
Vittorio Veneto
Ezt a mérete miatt csak linkként: Roma
Ha tudtok ,raktok be nekem Olasz vagy francia WWII hadihajó képeket névvel.
Sehol nem találok. Köszi!!!!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Schwere Panzer Abteilung 503
Tetszik a logod 😊)
(Sonderabzeichen für das Niederkämpfen von Panzerkampfwagen)
egyebként nagyon nagy film!!
Üdvözlök mindenkit,új fórumtag vagyok, remélem sok hasznos eszmecserében lehet itt Veletek részem.
Amint van idõm, megnézem.
😊)) Ja így is lehet mondani, de én inkább úgy mondanám, hogy Anglia mindig is arra törekedett, hogy Európában nehogy mások megerõsödjenek, mert az veszélyeztette volna egyeduralmát Európában és a Világon. Ezért ennek érdekében mindent megtett sokszor mindezt undorító aknamunkával érte el. Tehát jól kikupálódtak az évszázadok során ezek után könnyû volt "Katit"(németek) táncba vinni.
Viszont õk is ráb...tak, mert a háború után mindent elvesztettek és Anglia örökre megszünt nagyhatalom lenni.
Ennyi erõvel Angliában pedig Mosley volt, mégsem sikerült hatékonyan lobbizni. A német barátoknak ezekben az országokban nem volt igazi vezetõ szerepük.(mindenhol elnyomták õket) Esélyük sem volt. Errõl maga Ford ír leghitelesebben...