II. világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A németek mindenesetre féltek a dán ellenállóktól, akik egyes adatok szerint a háború végéig mintegy 500.000 (igen, ötszázezer) német katonát öltek meg, ami azért nem kis teljesítmény volt. Persze ehhez hozzátartozik, hogy a Szovjetunió légi és tengeri úton rengeteg utánpótlást szállított nekik.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Elõre is kösz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Kedves Mindenki!
A HM HIM "Hadtörténelmi Délutánok" sorozata 2009. február 28-án 13 óra 30 perckor folytatódik a Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1014, Budapest , Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti "Tóth Ágoston" termében.
Ezúttal a második világháború keleti frontjának egy újabb kevésbé ismert páncélosütközete lesz a téma. Az eloadás címe: "Târgu Frumos, avagy egy soha sem volt páncélosütközet története, 1944. május".
Az elõadást ismét jómagam tartom, utána a szokásos vitafórum.
A belépés továbbra is ingyenes.
Minden kedves érdeklõdõt sok szeretettel várunk!
Üdvözlettel:
Számvéber Norbert
El tudsz jönni Cifu ?
Dulce bellum inexpertis. Erasmus
viszont én nem találkoztam konkrétan ezzel a kifejezéssel, hogy megsemmisítendõ. persze lehet, hogy a háború elõtti verziót olvastam.
Egyébként egyes könyvtárakban tudtommal megtalálható.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
nekem otthon megvan a Tõke, mégse csuktak még le.
8k szerintem realis egy eredetiert. Sot meg talan olcso is, ha egyaltalan tenyleg nem utannyomott.
1945 Február 14, Drezda.
Focke-Wulf Fw-200-ról nincs valakinek egy színes (akár festmény is lehet) min. 1024x768-as képe? Lehetõleg úgy hogy az orra rajta legyen, de ne teljesen szembõl (ha nem pont háttér méretû, de nagyobb mint 1024x768, akkor is jó)
Elõre is köszi!
Végül is igaza van. Akkor innentõl fogva arra kérnék mindenkit, hogy a karabély szó helyett használja a kurtály szót, hiszen eredetileg így nevezték a magyarok a rövidebb csövû puskáikat. Márpedig a magyar szóalkotás mindenek felett, ez tényleg szép szándék, és még egyet is értek vele.
Egyszóval az M4-es kurtályokkal és tankokkal felszerelt huszárság rohama az iraki Köztársasági Gárda állásai ellen...
Az Isze az egy érdekes jószág, de nem anyahajó, hanem mondjuk anyacsatahajó?
Bár azt csak most olvastam, hogy a Tone volt a japánok legpontosabban tüzelõ nehézcirkálója. A többi hajó esetében az oldalra célzott össztûz annyira megremegtette a hajótestet - gyakorlatilag megcsavarta -, hogy a lövések pontatlanok lettek, a Tone speciális elrendezésébõl adódóan ez a jelenség itt jelentkezett a legkevésbé.
TakyL pedig nem az a fajta, aki elvéti a szóhasználatot, az általa felsorolt hajók vízi-repülõgépekkel voltak felszerelve (már amelyik, mert mintha pl. az Ise sose bírt volna feltöltött repülõgép-állománnyal).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Azért én is falra mászok az anyahajós dumtól, de sajnos már túlságosan meghonsoodott. Mint a cirkáló és szárnyas rakéta. Hányok mindkettõtõl..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A japán haditengerészet eléggé sokfélét használt pl:
Chitose anyahajó
Oyodo (könnyûcirkáló)
Mogami átépítés (nehézcirkáló)
Tone osztály (eredetileg is nehézcirkáló/anyahajó hibrid)
Ise (csatahajóból átépítve)
Dulce bellum inexpertis. Erasmus
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
A Hood minimum kétszer volt nehezebb mint a Prinz Eugen.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Számvéber Norbert: Kard a pajzs mögött
Nagyon jó könyv.
És persze a Balaton és a Velencei tó közt.
Tehát semmiféle német ellentámadás nem volt? Röhej ez a könyv.
Február 11 én volt a kitörés,és utána már vége volt.
Márciusban már temettek valószínüleg.
'45. márciusában nem volt német támadás Budapest felszabadításáért? A töri tankönyv ezt írta,de ez eléggé sántít,szerintem...