15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#5777 Ehhez csak gratulálni tudok...
Ezzel csak azt érik el, hogy mégjobban rögződik az emberekben a zsidóságról alkotott sztereotípia. -
#5776 ő a felperes magyarországról -
#5775 tehervagonokkal történt, forduljanak a cargohoz:)
amúgy meg, tudtommal akkor német megszállás alatt voltunk, a vasutat is egy német akármilyen szervezet irányította. szóval forduljanak a németekhez ez ügyben. aztán majd küldjük a számlát a sínhasználati díjról, stb.
persze, ha majd a ruandaiak, a szovjetek által mészárolgatott népek, a fülöp szigetiek, örmények, búrok, stb - is kapnak kárpótlást, akkor érdemes ilyesmikről beszélni.
igazából undorító, hogy ennyi évvel a háború után is egyes ügyvédi irodák ebből akarnak megélni. főleg úgy, hogy a 49es alkotmánnyal megszűnt a jogfolytonosság. -
#5774 Erre már nyugodtan lehet mondani hogy ez azért már mégiscsak sok!Szerintem jó lesz ha ezt nagyon gyorsan elfelejtik. -
spiczi91 #5773 -
#5772 Ez komoly... -
#5771 a második világháború után auto gyártás
érdemes elolvasni akit érdekel, több márkáról is írnak -
NorBear #5770 "Bazooka találatok elemzése egy Pantheren."
Ahoz képest hogy a Panzerschreck-et az M1-es Bazookáról mintázták a német másolata jóval nagyobb páncéltörő képességgel valamint nagyobb effektív hatótávolsággal és tűzgyorsasággal rendelkezett.Bár az igaz hogy az M9-es szériának kisebb volt a cső átmérője mint Panzerschreck 54 esetében valamint a német változat ösztömege is nagyobb volt. -
Solt #5769 Itt szerintem találsz róla infót... ( kb lap közepe ) -
HunButyok #5768 Sziasztok!
Belga 30-as évek beli Miesse 2.5-3 tonnás tehergépkocsik technikai adatait keresem. A neten sehol nem találtam. Ha lenne valakinek információja akkor nagyon szívesen venném és megköszönném.
-
Lacusch69 #5767 Bazooka találatok elemzése egy Pantheren.
ITT -
Solt #5766 Hmmm... :) -
Freeda Krueger #5765 roncsok
roncs harcjárművek...
Néhol tönkretett felvételek,de érdekes -
Freeda Krueger #5764 Azt Magyarországon és Németországban mutogatták....
Tudod mint a viccben
"A mi veszteségeinket odaát hirdetik ki..." -
NorBear #5763 Üdv!
Harckocsiveszteségek a keleti fronton:
1941
szovjet páncélos veszteség:20500
német páncélos veszteség:2758
német:szovjet 1:7
1942
szovjet páncélos veszteség:15000
német páncélos veszteség:2648
német:szovjet 1:6
1943
szovjet páncélos veszteség:22400
német páncélos veszteség:6362
német:szovjet 1:4
1944
szovjet páncélos veszteség:16900
német páncélos veszteség:6434
német:szovjet 1:4
1945
szovjet páncélos veszteség:8700
német páncélos veszteség:7382
német:szovjet 1:1,2
A német adatokban a fronton elszenvedett összes veszteség van megadva, a veszteség arány becsült adatokon alapul.
Forrás: Tim Bean-Will Fowler Szovjet harckocsik a II. világháborúban.
Fogalmam sincs hogy mennyire közelítik ezek az adatok a valóságot...bár az 1941-re vonatkozó adatok még viszonylag jól közelítik a valóságot.Azért gondolom a pocsék orosz utánpótlás miatt egy csomó üzemképtelen tankot a ruszkik robbantottak fel...legalább is 1941-ben. -
#5762 Mert azon már nincs mit mutogatni :). -
Lacusch69 #5761 Miért nem a T34-esek felismerhetetlenné vált maradványait állították ki? -
Freeda Krueger #5760
gyűjtőknek.... -
Freeda Krueger #5759 Az a példány amin a magyarokat képezték?Csak hogy legyen hazai kötödése... -
NorBear #5758 Ha jól tudom a gépet fotelektromos elven működő célzó rendszerrel is el akarták látni.A szerkezet egy fény nyalábot bocsájtot ki.Amikor a fény nyaláb az ellenséges repülőgépről visszaverődött a fotocellába az a megfeleő pillanatban elsütötte a fegyvert.A rendszer nagyon jól működött de a hadrendbe állítására sajnos már nem került sor. -
NorBear #5757 Mi a vélemény az Me 163-ról?
A gép hibáiról itt egy karikatúra:
http://www.youtube.com/watch?v=xTn3ojmf6zY&feature=related
Azért a mérnökök dolgoztak a gép hibáinak kijavításán.A Me 163C példul megnövelt hosszuságú törzset, új rakéta hajtóművet és megnövelt üzemanyag tartályokat kapott.A
gép buborék alakú pilótak kabint kapott amely jobb körkörös kilátást tett lehetővé.A le felszállásnál viszont még a leodható fő futókat illetve csúszótalpat használtak.Az Me 163D a c modelltől eltérő változat.Az Me 163-hoz képest itt is meg nyujtották a törzset illetve behúzható futóműveket is kapott a repzaj.Mindkét program tapasztalatait sikerült átültetni az Me 263 programba.A gép repülési idejét sikerült 15-20 percre kitolni ami ugyan még mindíg nem számított kiemelkedőnek légvédelmi szerepkörre már alkalmassá tette a gépet.
http://www.walter-rockets.i12.com/walter/me163d.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Me_263 -
NorBear #5756 Üdv!
"Esetleg Magyar példányt?"
Valószínű német lessz.
-
Freeda Krueger #5755 Esetleg Magyar példányt?
-
NorBear #5754 Üdv!
"Mely fronton harcolt a kiszemelt példány?"
Még nem döntöttem el de valószínű hogy egy keleti fronton harcolt példányt fogok alapul venni.
-
Freeda Krueger #5753 Tán még az Afrikai hadjárat legeleje,de egyes megmaradt példányok megérhették akár 45.öt is,mondjuk kiképző alakulatnál...
vagy feljavítva,mint ez
Panzer 4d -
harcu #5752 Hát Panzer IV D eléggé korlátozott frontokon volt bevetve, így gondolom, hogy csak a lengyel, francia, jugoszláv, és a Barbarossa kezdeti időszaka jöhet számításba. -
Freeda Krueger #5751 Mely fronton harcolt a kiszemelt példány? -
NorBear #5750 Molnibalage és Krueger!
Köszönöm!
"Ha makettezéshez akkor érdemes esetleg makettező fórumokon építési leírásokat olvasni,ha meg csak érdekel a típus akkor típuskönyveket letölteni(nem is én írtam ) és a különbségre koncentrálni ami nem is vészes"
Igen elsősorban makett építéshez kéne.
A tanácsod pedig megfogadom...körül nézek egy két makettező fórumon.
-
Freeda Krueger #5749
Ez ugyan "E" de jellegzetes "D" jellemzőkkel -
Freeda Krueger #5748 Kérdés hogy mihez kell a "WA"?
Ha makettezéshez akkor érdemes esetleg makettező fórumokon építési leírásokat olvasni,ha meg csak érdekel a típus akkor típuskönyveket letölteni(nem is én írtam ) és a különbségre koncentrálni ami nem is vészes -
#5747 1.
2.
További találatok. -
NorBear #5746 Üdv!
Szeretném a segítségeteket kérni.
A Panzer IV D páncélosról kéne találnom egy viszonylag jó képgalériát de nem találok :(
-
Freeda Krueger #5745 Su-76 a Dunából
érdekes képek,hátha valaki még nem látta... -
Freeda Krueger #5744 De az idő és a fejlődés igazolta őket valamennyire. -
NorBear #5743 "Az e-50 az inkább a nehéz kategória alja szerintem,50 tonna felett..."
Igen ebben neked teljes mértékben igazad van.
Weight: about 50-55 tons
Helyesbítem!
A 60 tonna feletti nehéz tankokat és szuper nehéz tankokat tartom fölöslegesnek. -
Freeda Krueger #5742 Nem tudom mennyire hoz lázba,de az E-50 és E-75 típusok benne vannak az idei trombitás katalógusban...
Az e-50 az inkább a nehéz kategória alja szerintem,50 tonna felett...
makettben -
NorBear #5741 Szevasz Krueger!
Nekem a közepes tank program jobban tetszik.Az az érzésem hogy ha Hitler nem kotnyeleskedik bele a fejlesztésekbe akkor a német harckocsi program sokkar jobb irányba haladt volna.Köszi a cikket el fogom olvasni :)
Nekem az E-25,E-10,E-50 program tetszik a legjobban. -
Freeda Krueger #5740 páncélos fejlesztés
érdemes átolvasgatni,vannak érdekes dolgok,képek...
Tudom hosszú ,de érdekes... -
robgros #5739 Majd kiderül, milyen vehemenciával robbantanák ki a háborút. -
robgros #5738 A héten vettem 'kézbe' Harry Turtledove Hitler's war könyvét, mely arról szól, mi van, ha Neville Chamberlain nem olyan elnéző a nácikkal szemben a müncheni konferencián.