II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willenbrock
Itt van egy jó oldal az LaGG-rõl és más VVS vadászokról is.

Nehézkes manõverezésû, lassú (a többi új szovjet vadászgéphez képest) Ráadásul a Klimov motorokkal is elég sok nyûg volt, hajlamosak voltak a túlmelegedésre, a tömítetlenségi hibák miatt.A fegyverzet hajlamos volt a beragadásra, szóval nem volt mechanikailag kiforrott gép finoman szólva...

A legnagyobb elõnye, hogy elég jól viselte a sérüléseket.

Egyébként kedvenc szovjet vadászgéptípusom az ezt követõ LA-5/7 széria 😊

A 8 gyõzelem azért nem rossz, csak össze lehet hasonlítani a finnek által repült Brewster Buffalo nevû vadászgépnek tervezett izével amivel Ilmari Juutilainen 34 légigyõzelmet ért el. Szerintem ez volt az egyik leggyengébb vadászgép, de a pilóta tudása sokszor kompenzálja a típus hiányosságait, csak sajnos ez nem mindig elég.

Az hogy melyik típus tetszik az teljesen szubjektív dolog szvsz.

BTW a LaGG-3-nak (azt linkelted be) 1240 lóerõs motorja volt, az 1040 a LaGG 1-é.Midezzel együtt a sebessége 605-rõl 675 km/h-ra esett 5000 m-en az erõsebb motor ellenére.

Dulce bellum inexpertis. Erasmus

[NST]Cifu
A bökkenõ csak az, hogy a LaGG-3 akkor került a hadszíntérre, amikor a Bf-109F-4, amely (az elején) 1200 lóerõs motorral bírt, könnyebb volt, nagyobb végsebességgel bírt, és sokkal jobb emelkedõképességgel.

Hogy szép vonalú, azt nem vitatja senki. Hogy technikailag gyengébb viszont, mint a vele szemben álló Bf-109F-ek, csak az elavultabb Emilekkel ért fel, ez viszont tény.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Willenbrock
Leonyid Galcsenko pl. 8 német gépet lõtt le 2 hónap alatt LaGG-3-sal,1941 Augusztus és Szeptember folyamán.

Willenbrock
Voltak hiányosságai a gépnek de pl. tûzereje nagyobb volt az akkori messzereknél,motorja (1050 LE)ugyanolyan erõs volt mint a Spitfire Mk.I-nek.A legnagyobb baja a nagy tömege volt mivel modern felépítése eelnére faszerkezetû volt.Ún. deltafából készült ami bakelittel kombinált nyírfát jelentett.Ez volt a SZU elsõ modern felépítésû vadászgépe és a deltafa szerkezet is újdonság volt így nem csoda hogy a sorozatgyártott gépek gyerekbetegségekkel küszködtek.

LOOOOL <#idiota>
A LaGG-al csak annyi a probléma, hogy a szovjet beceneve Lakirovannüj Garantirovannüj Grob, ami fényezett holtbiztos koporsót jelent...

Tehát a vonalai lehetnek szépek, ha gyakorlatilag egy gyenge gép.

Dulce bellum inexpertis. Erasmus

Willenbrock
Nekem most az LaGG-3-as a kedvenc világháborús vadászgépem,szépvonalú gép szerintem.

Beretta Model 1938A olasz géppisztoly a kedvencem.
qtab986
Walther P38 mindenben jobb a Lugernél. DA/SA, Luger csak SA + gyártani is olcsóbb volt a P38-at.

Vogel
azaz😊 párosítva egy Lugerrel

Egyértelmûen az Stgw-44! =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Egy 1942 mintájú, L/75-ös kaliberhosszúságú 2 cm-es mogyorófavesszõ.
A II. világháborus jenki vadászrepülögépek közül a P-51B-nek most 3000 km volt a max hatotávolsága pottankal vagy 4000 km ? Olvasgatom a neten a Wiki-t stb az egyik helyen ennyit a másik helyen annyit irnak .
Ja és vannak-e korrekt adatok a II. vh-s amcsi vadászrepülögépek belsõ üzemanyag tartályas hatotávolságáról ( pottank nélküli ) ? Tud-e valaki valami korrekt linket ?

Ezek az adtok stimmelnek ? :

http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=84&t=148000
Ismét egy kíváncsiskodó kérdése: kinek mi a kedvenc v.h.-s kézifegyvere?
SgtChris
Panther V lemaradt a link

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

SgtChris
felújított Panther V

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Pluskast
BOCSESSZ VISSZAVONTAM BERAKTÁK. SORRY NEM FIGYELTEM!!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

REPS0L
nekem ez a kedvencem

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Mondjuk az ejtõernyõs induló és nem pilóta.
A száll a gépmadárt jobban szeretem, de ez sem rossz. 😊
REPS0L

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

degenerator
cc-re kattintva jön be a felirat.

tavaly mutattak be errõl a sztoriból egy filmet.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

I.C.ram
hat de te is majdnem elhitted 😄
degenerator
"amikor is Hitlert a Mein Kamp köteteibõl emelt máglyán akarták elégetni,"

itt sem lett gyanús a dolog?😄 (én hangosan nevettem)

Ezt el is olvastam,de nem ír túl sokat a kormányról.

Torzonborz

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Így sem találtam komolyabb információkat a kormányról,de azért kösz.

www.google hu
Keresõszavak: Dánia német megszállás 1941 1945
Az ugyanilyen gáz,hogy azóta is ezen rágódtok.
(inkább segítenétek...)

Molnibalage
Itt az sg-n olvas elég sok idióta hozzászólást az ember. Nehéz már kiszûrni, hogy mit gondol komolyan az ember. Olvass bele az NWO topikba és sírj. Én mást nem nagyon tudok..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az a gáz, hogy az emberek azon el se gondolkodnak, hogy mi az igaz abból, amit olvasnak. Pedig ebben a hozzászólásomban már olyan orbitális baromságok voltak, mint a német megszállás alatt mûködõ szovjetbarát kormány. Mert ugyebár a németek biztos hagyták volna az ilyet. Mintha lett volna az esélye mondjuk 44 telén Kádárnak kormányt alakítania itthon. Ilyesmi már fel sem tûnik az embereknek. Az, hogy egy Hitler elleni merényletkísérletnek mekkora hírértéke lett volna, megint csak nem tûnt fel. Az meg, hogy a szovjetek légi és vízi úton támogatták volna a dánokat, vajon hogyan lett volna kivitelezhetõ? Azért a német flotta és a légierõ tisztességesen zárta a lehetséges útvonalakat.
degenerator
<#idiota>

I.C.ram
Vaszilij Zajcev... tipikus skandinav nev 😄 Azt mar megsem merem kerdezni, hogy honnan is kene ismerni 😛
I.C.ram
pff... konyorgom... ennyire nem tunik fel senkinek, hogy hulyeskedik? 😄
Arról a bizonyos németbarát kormányról szerettem volna többet megtudni.😊

Ez csak arra a kérdésre ment, hogy vajon a német megszállás után németbarát kormány alakult-e? Háááát, szerintem a német liberalizmust ismerve...
Gundark 1 1
Uraim, uraim, nem olvassák figyelmesen Harcu üzeneteit 😊 Vaszilij Zajcev miniszterelnök? És az elõtt vagy az után hogy mesterlövészkedett? Igaz a gonoszok egy egész rajnak tulajdonítják az érdemeit de õ lett a médiasztár 😊 És a Bismarck romobolókisérete? 😊
Most õszintén, egyáltalán hogyan lenne hihetõ az, amit írtam. Akkor meg vajon komolyan gondoltam? (A smile meg direkt maradt le)
Régebben az volt az aláírásom egy másik fórumban, hogy hülye kérdésre hülye választ adok. Remélem érted, mire célzok.
Molnibalage
Az. Soha nem halottam ilyesmit. Remélem csak poénkodott.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez elég hihetetlennek hangzik...

degenerator
francia ellenállás se igazán volt....

Én úgy tudum hogy a dánok inkább paszív ellenálást csináltak hogy nem dolgoztak a gyárakban és annyira fegyveres összecsapás nem volt mint francia országban.
joebacsi
😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

degenerator
-maga partizán volt?
-nem, de már intézik.

Gundark 1 1
Valamelyik magyar történész mondta a rendszerváltás után nem sokkal, hogy ha annyi 56os hõs lett volna mint ahányan mondják magukról, akkor a forradalom moszkva utcáin dõlt volna el 😊